![]() |
mislim da bi bez ventilatora imao 50-ak stupnjeva. probaj prvo tako.
|
ima li kakve razlike između club 3D i sapphire verzije ove kartice? izgledaju mi po slikama kao da su obje referentni dizajn.
|
Pretpostavljam memorija. Na Sapphireu je Infineon, po defoltu na 1000(2000)Mhz - deklariran na max 1200Mhz, a na običnom Club3D/Force3D/Powercolor je Qimonda na 1750Mhz ak se ne varam. Nemam pojma koje su specifikacije ovih Qimonda čipova.
|
onda je bolje uzeti sapphirku za 550 kn nego club 3d za 510 kn... barem znam da je referentni dizajn, zlu ne trebalo.
|
moze samo pitanjce gdje imaju po ovoj cijeni? da znam gdje sam trebao otici :D. ja kupio u hgspot-u za 599 kuna.
|
upravo tamo :) sutra imaju 15% popusta na sve što prodaju.
|
Citiraj:
hvala na infu, bolje da nisam saznao. :) |
vjerojatno nije znao. mislim da im se ova informacija pojavila na webu tek danas u popodnevnim satima.
gotovo sam siguran da ću ići sutra kupiti 4670, pa javim svoje dojmove (na nju će HR-03 koji mi je na trenutnoj kartici). |
ok, nadam se da ti je tintara čitava, jer moja nije.
nisam dugo kupovao u hg šrotu (3-4 godine), pa nisam imao pojma kako dešifrirati njihove web stranice. naime, stavka "raspoloživo" u njihovom rječniku znači "nedostupno". 90% prodajnog centra čini im bijela tehnika, tako da hardvera gotovo da i nemaju - npr, mislim da sam izbrojao pet različitih modela normalnih grafičkih kartica (nvidiu 7300 i radeon 1650 ne računam) koje tamo drže. ništa se drugo ne može fizički kupiti, već samo preko weba. no, ako trebaš "prestigio" LCD monitor ili beko mikrovalnu pećnicu, tvoji su uz 15% popusta! strava. |
Si na kraju kupil karticu ili si se samo raživciral?:)
|
Citiraj:
Zato i je akcija jer niš nemaju na lageru, pa lakše podnesu manju zaradu :D |
nisam kupio, a izgleda da i neću. nemam gdje... ili mi ne odgovara lokacija, ili mi ne odgovara radno vrijeme trgovine. preko weba hardver ne kupujem.
|
Kako ni MCG tako niti ja nisam odolio zovu club 3d-ove grafe, pa je na kraju i ja ubo. Za sad mogu napisati samo pohvale - kako se ne igram previše, probao sam novi COD i FarCray 2 i leti ko blesavo, ostao sam paf što grafa od 600kn radi. I da, za info - uglavio sam pasivni hladnjak s club 3d 3650 serije i to je više nego dostatno za hlađenje
http://www.gerakaina.lt/new/images/gnt_502171.jpg |
Pridružujem se klubu. Sapphire + Accelero S2 :).
|
Citiraj:
pa ako imas garanciju i naljepnicu kao kod mene, zanima me kako si sredio situaciju. ako nije problem malo da opises, naravno. |
Ne bi se čudil da je na svakoj kartici ta naljepnica na drugom mjestu, pošto se lijepe ručno. Kod mene je primjerice bliže DVI konektorima i čist dovoljno udaljena od rupa za montiranje coolera.
|
Previše kemijaš oko te naljepnice, uvijek možeš reći da si je zakačio kada si skidao grafu s ploče ili tak neš. Ili je skroz skini i reci da je nije ni bilo gore, pa nek oni dokažu da je.
Kod mene nije tako bila preko rupe kao kod tebe, tako da to definitivno nije proizvođačeva "patka" kojom onemogućavaju zamjenu hladnjaka i prčkanje po kartici. Inače, ubo sam je u HG spotu. |
zahvaljujem, zato sam i pitao dal je tko uzeo doticnu, i kako su rijesili problem naljepnice. koja je ocito zaljepljena reda radi, i to mi je drago cuti jer ce kod mene ici toliko da stane s2 na sve cetiri rupe. zivjeli :chears:
|
Btw, jel netko do sada imao problema sa OpenGLom na WinXP sa DH4670? Quake3 je jedina igra koja mi je bacila VPU recover. E sad nemam pojma jel to zbog overdrivea, poremećenih Catalysta ili ga muči nešto drugo.
|
Koja je razlika između ove dvije:
http://www.club3d.nl/index.php/produ...phics/item/362 http://www.club3d.nl/index.php/produ...phics/item/354 |
DDM verzija ima solid state kondiće, drugačiji cooler i pasivni cooler za VRM. Obzirom da je vent na njoj proziran, možda ima i LEDice.
|
i u brzini memorije:spam:
|
Upravo sam izvadio primjerak koji sam kupio za frenda da vidim malo famoznu naljepnicu. Kod mene se nalazi blizu rupe i ju pokriva jako malo. Kao što se vidi na slici, radi se o modelu Club3D CGAX-4672DD.
http://www.imagesforme.com/out.php/t...ClubHD4670.jpg Netko je pitao za memoriju. Čipovi su Qimonda HYB18H512321BF-10 HVV28094. |
Citiraj:
|
Opengl radi Ok.
|
Ma sad radi za 5, izgleda da se CCC u kombinaciji sa overdrive-om nešto blesirao :). A i prastara je instalacija Windowsa sa brojnim promjenama drivera.
|
Skužio sam razliku.
CGAX-4672DD verzija Memory Speed: 1746 MHz CGAX-4672DDM verzija Memory Speed: 2000 MHz Gledam grafe, a pare su kod žene. :( Jel se isplati dati 45 kuna više za ovu Gainwardicu. Mislim ima bolji hladnjak. http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6135 Za razliku od Sapphirke koja dođe 609 kn. http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6135 |
Ha, ne znam za Gainward. Sapphire se čuje. A kad mu pokušaš stišati vent preko CCC, onda se čuje još više :). Tak da mu ne gine neki Zalman ili Accelero, što diže cijenu za 120kn kolko košta S2.
Gainward je isti kao i Palit Super: http://www.wnetbg.com/images/large/8..._39157_LRG.jpg |
Citiraj:
|
Ima jedan problem. Ako pgledaš bolje fotku Palta, vidjet ćeš da cooler ima samo 2 žice (kao i Club 3D) što znači da mu cooler stalno radi na full tj. nema kontrolu vrtnje u ovisnosti o temperaturi. Naarvno da je takva grafa bučna i ne gine ulaganje u after market cooler. Onda bolje u startu dati koju kunu više i naći grafu koja ima regulaciju vrtnje.
|
Citiraj:
Još veći je problem što vent periodički ubrzava i usporava, kao da ide stalno od 0 do 100% pa opet na 0 i tako u krug. Citiraj:
A Asus i Gigabyte su još gori. Npr. Gigabyte nema uopće kontrole, niti preko CCCa ne radi. Zapravo me čudi da nisu izbacili Silent Pipe verziju. Treba uzeti čim jeftiniju i stavit gore custom hlađenje i bok. |
Da to sam i ja predpostavio da je niže od onih minimalnih 20% u CCC, a sto se tice ovog periodičnog ubrzavanja i usporavanja to nemam.
U windowsima je stalno na tom nekom svom broju okretaja i nemrda, dok u igrama zna skakutati, ali tad to ni neprimjetim jer ionak pojacam da necujem komp uopce xD |
Nenadano sam dobio lovu i odmah se zaletio u Vemulj po Gainward 4670
Uglavnom za 670 kn za svaku preporuku. Grafa zauzima 2 slota zbog hladnjaka, ali zato u 2D radi na 26% i praktički se ne čuje. U 3D radu se čuje jako malo, ali ne prelazi preko 50%. Temperature uglavnom ispod 50 stupnjeva. Igrao COD4 na full postavkama bez i jednog trzaja. Pošto sam imao malo više vremena napravio sam mali benchmark u 3DMark06. Komp: AMD X2 3600+ 1900 mhz Thermaltake Sonic Tower + 120mm vent Mema Apacher DDR800 GA 770-DS3 Na defaultu izvrti 6145 3dmark. Proc clockan na 2425 mhz 6925 3dmark. Proc clockan na 2425 mhz i grafa clockana na 800/1050 7131 3dmark. Proc clockan na 3005 mhz i grafa clockana na 800/1050 7733 3dmark. Uglavnom i clockana grafa je tiha. Ovdje pogledajte slike. Verifikaciju nisam radio jer sam to radio sebi za gušt. |
čudan hladnjak. ne mogu pronaći dobru sliku na kojoj se vidi što je ispod ovog rupičastog :(
|
O-ho, pak se peglala ženina kartica-čestitam:D:chears:
|
Hm, pa jel ti nije bila bolja ona HD3870 Ultimate Safirka od ove?!
|
To je karta u rangu,3870?
|
Slabija.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ova netreba nikakvo dodatno napajanje i u 2d troši manje od 15 wata. |
Lijepa grafa , i sigurno ugodnija zbog velikog venta od club 3d i sapphirea sa zujalicama . U 3d marku bas i ne impresionira , doduse kad povucem paralelu sa 9600gso i slicnom klokanim procem - ispada ova 4670 da je dosta slabija u sintetici ( da , ocito mi jako dosadno kad povlacim paralelu i usporedjujem sintetiku :) ) , ali zato valjda u igrama su puno blize kao sto je i u onom jednom reviewu ne netu , a i ova potrosnja nu 2d-u je genijalna :) Kad cijenom jos malo potone sigurno jedna u moju konfu .
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:10. |