![]() |
Citiraj:
Sad više ne znam sta da kupim stvarno ali nebi gledao dalje od asus-abit jer navikao sam na to i nikad nisam imao loša iskustva s tim a s druge strane opet sam imao loša iskustva pa čak i sa DFI no dobro to je bio soc 939 al opet ledi me nešto ako nemam asusovu ili abitovu ploču u računalu. Vjerovatno comando a možda i p5k dlx ili nest 680i..neznam.neznam uvijek mi se tesko za MBO odlučit. Najradije bi sve 3:D |
gledaj... ja se već jako jako dugo mislim koju ploču uzet, a da bude dobra sljedećih bar 6 mjeseci. Kako je izašao novi intelov čipset tu se onda više nemaš šta mislit. Ima karakteristike P965 i 680i čipseta.
dalje commando je primjer savršene ploče za P965 čipset. Prije nje je bila P5B dlx koja je imala tu i tamo koju mušicu(zvuk i sl.) ali to je commando sve riješio. Tako će i u ovom slučaju bit, P5K dlx će biti predobra dok ne izađe nakon 2-3mj neka verzija sa ispravljenim problemčićima(pitanje je oće li ih uopće i bit). Abit više nije ono šta je bio tako da njega možeš prikrižit odma. Meni je jako žao te tvrtke koju sam i sam preferirao, ali ona jednostavno nema šta tražit pored asusa. Dakle para imaš i ne žališ stoga P5K delux i kraj priče. |
Pričekaj još s kupovinom Q6600...za 2-3 mjeseca bi cijena značajno trebala ići dolje...ja čekam :D
|
Citiraj:
njemu bi cijena trebala pasti na oko 1500~2000 kn ak se ne varam i to vrlo brzo |
ispod 2000kn nećeš doživit sigurno :)
|
Citiraj:
Valjd će i ovaj pasti sa 4000 uskoro a vrijedi se strpiti.Dobro je da ga nisam kupio u ve-milu:D Bilo bi krvavo:D |
dok Q pojeftini doći će E6600 pa ti svejdeno tj. sam izračunaj :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
cekat ću i ja onda još malo,samo da se ne pojavi e6600 koji jedva idu na 3.6ghz.Onda mi neće pomoć ni david coperfild:D |
Matična za dobar Overclock E4300
Dakle! Molim preporuke i mišljenja za matičnu i overclock e4300 (mislim da je to ipak trenutačno best buy) . Čini mi se da su to matične bazirane na 965 i 650i čipsetu pa stoga favoriziram :
Gigabyte 965p -s3 Asus P5b ASUS P5N-E SLI (650i chipset) Naravno to su ploče u rangu 700-850 kn i smatram da skuplje i luksuznije nisu skoro ništa ili zanemarivo bolje za overclock. Poželjno bi bilo preći 3 Ghz debelo koliko se može :). Na gigabytu 965p-s3 mi se sviđa opcija za čak 2.0v Vcore (doduše nisam nigdje pročitao kako se ponaša komp na toj postavci i dali je to itko isprobao), no jedino što me udaljava od te ploče je navodni problem sa strappingom i 800 Mhz Fsb procesorima. Svi oni problemi sa nestabilnošću koliko sam shvatio su nestali s novim izdanjim Biosa (ili ne?). Za asus p5b čujem samo hvale, kao i za p5n-e SLI da je jako Overclocking Frendly te često probijanja fsb-a preko 500 Mhz. Pitanje : Dali i ostale ploče imaju problema jednako često s fsb wall-om za e4300 ili je to samo slučaj sa gigabyte 965 (d)s3 ds4 serijom ploča? I na kraju molim koji komentar i prijedlog koja je najbolja za gore navedeno. |
Citiraj:
Citiraj:
no unatoc tone, DS3 je vrlo dobar buy Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
P35-S3 je samo 70kn skuplja od P965-DS3. Stoga, isplati se dat tih 70kn vise.
Kao sto kolega Astral rece, navodno je moguce na P35 mijenjat strap. |
umjesto P5b stavi P5b-E Plus.
to je P5b deluxe bez drugog pci-e slota i bet druge mrezne. ali ima sve mogucnosti clockanja kao i deluxe. |
Ja imam DS3 i totalno sam zadovoljan, sad krecem u OC, tj. za mjesec dana kad si kupim posteno hladjenje.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim, da li se isplati dati 150 kuna više pa umjesto p965-ds3 uzeti p35-ds3? hvala |
S3 ti i ne podrzava DDR3, ako ti to nesto znaci...
sama razlike u kondicima...pa cuj, neznam, vjerovatno znaci nesto ako ju zelis drzat duze vrijeme overclockanu (recimo 3godine) |
dd3 me ne zanima, ali moja zadnja matična bile je u pogonu dosta duže od 3 godine, i biti će još podosta u pogonu u maminom kompu...
Znači da be se isplatilo uzet ds3? A, da budem iskren, čitajući reviews i tak po netu nisam siguran da vidim prednost P35-ds3 nad P965-ds3... Imam proc (e4300), imam memoriju (2GB 666MHz Corsaira), moram samo uzet još ploču... a kratak sam s parama... |
prednost p35 ploca nad 965 je brzina i stabilnost vec u pocetnim verzijama biosa.
ako mislis divljacki OCat komp onda ne radunaj na veliku dugorocnost doticnoga. Iako ce 3 godine vjerojatno izdrzat. Sto se tice 'solid state capacitors'-a, oni su vise modni hit nego realna potreba. ja bi svakako isao na neku p35 plocu, koju odluci sam. |
S3 verzija ima polimerne kondiće ondje di treba, a to je na sklopu za napajanje CPU-a. Jedina razilika u odnosu na DS3 je sto ostali kondići nisu polimerni. IMHO totalno nevažno.
Go for P35-S3 ;) |
ne mislim divljački oc-at, ali mislim da je dići e4300 na 3Ghz prihvatljivo.
|
moja kombinacija je PB5 i 4300, te kingmax na 800 ...
Uglavnom najveci stabilni OC je nesto sitno ispod 3 Ghz ... radi i do 3.1 ..al neki testovi ne prolaze..iako igre i programi radi OK ... anyway...mislio sam da ce ici oko 3.2 Ghz ..al eto ...mozda bi trebalo imati bolja hladjenja maticne i procesora? ..iako se proc nista vise ne grije..iako je napon procesora na 1.375.... cim se napon proca spusti....vise nece bootat ... Memorija radi na 1 Ghz bez bada ... FSB radi stabilno samo nesto malo ispod 333 ....bilo koja druga kombinacija (visko FSB i nizak mnozitelj) ne radi ... uglavnom sve ono sto na DS3 plocama radi..ovdje ne... Sad mi je zao sto nisam pricekao nekih 2 tjedna i kupio DS3 nego ovo... |
E da..opaki ...ako si kratak s parama...dosta ti je 3GHz ...a mozda mozes i postici bolje ak ti se da kombinirati sa postavkama i raznim hladnejnjima...posalji pm pa se mozemo dogovoriti...
Mozda bi ipak trebao malo petlajti po postavkama..jer ovo sam dobio ceprkanjem po postavkama samo prvu vecer kad sam uzeo komp..nakon toga mi se vise nije dalo s tim zafrkavati ... uf..moram raditi.... |
za 3 ghz ce ti posluzit bilo koja ploca, to je 333fsb i s tim nebi smio imat problema s kondicima, nema velikih napona, a samim time ni pregrijavanja. frka je kad tjeras plocu na 500+ :D
|
@Zvonimir_s - A možda jednostavno imaš fsb wall na procesoru i neide dalje, što god radio...
Inače P5B sama po sebi nije loša ploča, pogotovo u kombinciji s takvim procesorima (s visokim množiteljem), jedini minusi bi bili preveliki vdrop (što se da riješiti vdrop modom) i to što daje premalo napona za memoriju... |
IMHO najveci nedostatak P5B je sto ima premalo PCI utora. Jest da ima tri, ali od ta tri dva pojede grafa. :D i ostane samo jedan, sto je definitivno premalo.
|
OK, ok, razmotrit ću još gigabyteovu P35 trebo sam i nju stavit u anketu , čini se ok a i nije preskupa . Ima li možda neko da već ima ovu matičnu sa e4300 da kaže kako se ponaša?
Što se tiče strappinga nisam baš upoznat s podešavanjem istog nego mislio sam da s novim biosima nestaju razne nestabilnosti i rušenja kao i nekompatibilnosti s ramovima. Znam da je p5b -e plus bolja od P5b , no koliko? (i skuplja oko 200 kn) Da li se isplati dodatnih para... Nema baš komentara na ASUS P5N-E SLI! |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedino me muci sto u vemulju nema sonic towera, a u linksu je 300 kn isto kao i big typ, pa sam u nedoumici |
Citiraj:
|
pa cek malo, daj ponovo procitaj dio koj sam napiso koj si ti quoatao...
on je prico o NESTAJANJU strapa, strap nemoze nestati, onda sam reko moze doci opcija mijenjanja strapa, to moze biti rucno ili automatski ako uspiju u novom biosu, ne vidim sta si ti drugacije reko od onoga sta sam vec napiso a ovo sta si reko primjer za svoj proc, ja nisam nikad reko da se ne mijenja strap sa 266 na 333 i onda na 400 (koj jos nije potvrden), to se dogada, ali problem je kad imas 200mhz cpu, onda ploca ne mijenja sa 200 na dalje i zato dolazimo do tzv. FSB wallova btw. sorry SRV, nemoze prije :( ako bude i tada, bit ce diobro |
Citiraj:
NHF, al ne kuzim :stoopid: ... Nesporazum valjda? :) edit: @astral ma nema frke, sve 5 :beer: |
ah evo ponovo sam procito, ja sam pogrijesio, sad vidim da nije nigdje to spominjo...
imas pravo |
Pisao sam onavodnom nestajanju problema s nestabilnošću i memorijskom kompatibilnošću s novim revzijama biosa f10 f11 ili koji je već zadnji.
Eeee, kad b se samo multiplikator dao unlockat. (E. A. Poe) :lol2: |
kolko ja znam vecina rama je sada podrzana, no kad ces ic kupovat pogledaj na gigabytovu listu pa ces vidjet dal je il nije
DS3 nema problema sa nestabilnoscu, DS3 ima 2 problema: 1. nemogucnost promjene strapa sto vodi do FSB-walla 2. samostalno gasenje/paljenje pri mijenjanju FSB-a u biosu (i multy-a za rame) gigabyte ce reci da broj 2. nije problem, ali sta ces...valjda i oni nes znaju, no sigurno je da eksesivni broj paljenja/gasenja kompa nije dobrodosao niti jednoj komponenti edit, kod 1. sam trebo dodat da to vrijedi smao za 200mhz fsb proceve |
Ja bih naveo još i ''problemčiće'' sa D9 memama (or it's just me :D)...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:26. |