PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Logitech Z-2300 vs. Hi Fi 40W (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=93658)

BladeRunner 19.01.2008. 01:30

Citiraj:

Autor Jelc (Post 928210)
Azra ti nije nikakvo mjerilo za 2.1 zvučnike.

Uzmi u obzir orginalnu snimku sa ploče kojoj ne bi loše sjeo lagani remastering, još lošiji rip sa neta...korisnika kojem je važno da se sab čuje, pribroji tome priglupi phase plug koji se ne snalazi najbolje sa takvom snimkom.

Uglavnom-Azra će taman da kupiš najbolji 2.1 sistem bolje zvučati na stereo zvučnicima nego na 2.1:)

Ma znam, Azrini albumu su u garažama snimani,ali poanta je bila da je tu jednostavno previše (lošeg po mom ukusu) basa kod Z2300.

galama 21.01.2008. 18:54

Problem sa Azrom je šta ima katastrofa snimke pa i one remasterirane.U mene Azra zvuči ko zadnje smeće a imam solidan Hi Fi.

Fleks 21.01.2008. 20:15

takva muzika se slusa samo i samo sa ploča ako se uzivati u podpunosti.

Mislim imam ju i ja na kompu, al nije to to.

Imagine 21.01.2008. 23:03

Citiraj:

Autor galama (Post 931876)
Problem sa Azrom je šta ima katastrofa snimke pa i one remasterirane.U mene Azra zvuči ko zadnje smeće a imam solidan Hi Fi.

Pa zašto bi i zvučala ko išta osim toga ?
jer nije li to sama poanta visoke vjernosti ? ;)

u ovom slučaju na još boljem sistemu bi se dobio još bolji uvid koliko je to zaista grozno :D

BladeRunner 21.01.2008. 23:06

Citiraj:

Autor Imagine (Post 932108)
Pa zašto bi i zvučala ko išta osim toga ?
jer nije li to sama poanta visoke vjernosti ? ;)

u ovom slučaju na još boljem sistemu bi se dobio još bolji uvid koliko je to zaista grozno :D

I u tome je sva ljepota Azre :D

medo 21.04.2009. 20:36

Da osvježim staru temu... Nakon čitaja hvalospjeva o Z2300, uzeo sam ih i kao vlasnik 10g starog Technicsovog kučnog kina s Pioneerovim floorstander zvučnicima, malo se razočarao.

Zvuk je definitivno detaljan i osjeti se prostor u zvuku, ali to su plastični zvučnici napravljeni da budu glasni i to im dobro ide. Normalno slušanje muzike je na razini logitecha za 200kn.

Daljinac se čini slabe kvalitete. Kada se pojačava, prvo pojača lijevi, a onda desni kanal. Ne bi smetalo da je slabo izraženo, ali kada lijevi već dosta glasno svira onda se tek počne paliti desni kako se potenciometar okreće.

Visokih tonova gotovo da i nema! Satelitima definitivno nedostaju visokotonci! Nemam pojma zašto hvale ove zvučnike i odakle im THX certifikat, ali ovo definitivno nisu Hi-Fi zvučnici. Ako su ovi ovakvi tako nahvaljeni, bojim se pomisliti kakvi su ostali kompjuterski 2.1 zvučnici. Subwoofer isto - kad se tiho sluša zika, vrlo je trom i jedva da reagira.

Pustiti ću ih da se malo usviraju, možda bude bolje.

Ovi zvučnici definitivno ne vrijede 1,500kn, jer se za te novce može kupiti mini-hifi sustav bitno kvalitenijeg zvuka koji je vjerojatno i kvalitetnije napravljen.

thedream 22.04.2009. 14:11

Glupa tema kad se ovako uspoređuje uopće, Bladerunneru su one šperploče đinijus za 300kn bolje, tebi je to plastikfantastik kućno kino Bog i batina, meni je Z2300 super,a opet nema veze s vezom ništa,kad će fleks preporučiti neki entry level sistem kao svoju soluciju.

Ne mora svima sve pasati,šta ne znači da ako tebi to nije to,da ne valja. Z2300 je daleko najbolji zvučnik za PC,i usporedbe sa mini linijama ili kućnim kinima su glupe,ja imam kućno kino od valjda 1500 eura,i dalje su mi Z2300 super za moju sobu od 15 kvadrata,bass je jak onoliko koliko ga staviš, na 50% snage je još uvijek veoma precizan i nije defektan kako se tu sugerira.

Isto tako u sobi imam veoma solidnu sony mini liniju plaćenu prije 6mj 1800kn koja mi opet ne može zamijeniti Z2300,radi se o ovome..

http://www.sony.lv/product/hfs-cd-mu...em/cmt-hx50btr

Za slušanje CD-a i moje poimanje istoga,i da nemam cijeli dan za diviti se zvuku,je čisto dovoljno.A to opet ne znači da su mi Z2300 kao pc zvučnik loši,pa tko to može reći ? Ustvari šta je dobro onda,ako je to loš zvučnik ? Od dostupnih komercijalnih zvučnika za pc,drveni đinijus?!

Cijena im je porasla,da..ali ja sam ih platio prije 6mj 1199kn i nisam ništa bolje mogao uzeti od zvučnika,s obzirom na zvučnu karticu pa sve dalje. Nemam ni EMU,ni M-Audio,ni Auzentech,pa zvuče kako zvuče,meni je to dobro spram ostalog šta sam čuo,pogotovo dostupnih 2.1 setova.

Mana svih pa tako i ovih zvučnika za PC da previše ovise o postavkama izvora na kojeg su spojeni,i samom izvoru,normalno da mi na Realteku ne daju potpun zvuk nego su šuplji do bola,AudigySE tj. ova sad Extreme Audio je dosta popravila stvar,tek bi volio probati M-Audio Revolution 7.1 ili Prelude od Auzentecha pa vidjeti razliku. Ti bi morao malo postavke ugoditi,sigurno možeš više izvući iz Z2300.

medo 22.04.2009. 14:57

Malo se previše kužim u hifu i zvuk na PCu i previše toga sam poslušao da bi mi netko govorio o postavkama i zvučnim karticama.... BTW: imam Sennheiserice HD555 i PX100 na kojima se sve čuje perfektno, zapravo iznenađujuće dobro za jednu integriranu karticu.

Z2300 ne vrijede tih novaca. Točka.

Očekivao sam više od tih zvučnika, ponajviše zbog (loših) "satelita" koji se čuju kao plastične kantice s malo kvalitetnijim driverima. Ovo pišem jer će sigurno biti ljudi koji će očekivati brda i doline od navodno najboljih 2.1 zvučnika za PC i onda skužit da su dobili zvučnike za 200kn sa velikim basom :)

Kupio sam damping materijal za sub da malo smanjim rezonancije u kutiji, a satelite ću potpuno zamijeniti hifi zvučnicima. Dobra stvar je što se sateliti spajaju preko chincha, pa se to lako izvede.

Jelc 22.04.2009. 17:02

Citiraj:

Autor thedream (Post 1328006)
normalno da mi na Realteku ne daju potpun zvuk nego su šuplji do bola,AudigySE tj. ova sad Extreme Audio je dosta popravila stvar,tek bi volio probati M-Audio Revolution 7.1 ili Prelude od Auzentecha pa vidjeti razliku. Ti bi morao malo postavke ugoditi,sigurno možeš više izvući iz Z2300.

Nja-nja-nja...potrošiš 1500 na zvučnike i koliko?...100€ za Auzentech zvučnu:D

Za te pare-Cambridge Audio S30 za 1300 (novi) i pojačalo u rangu oko 200€, može i rabljeno pa za iste ili slične pare imaš neusporedivo kvalitetniji sistem.

Sa 2.1 sistemom budeš uvjek imao drkarenja ako ništa drugo onda po sabu ovisno o vrsti muzike, da li je mp3 izvor, flac, CD...

Za igranje i slušanje mjuze na kompu su ok ali za te novce se može i bolje proći.

Mislim, kaj je-je...lijepo se igrat na takvom sistemu:)
Pod uvjetom da si samac i živiš na osami daleko od najbližeg ljudskog bića koje bu ti došlo kucat na vrata jer mu je zbog tvog saba pala žbuka sa plafona:D

Vido 22.04.2009. 18:54

Citiraj:

Autor medo (Post 1327578)
Daljinac se čini slabe kvalitete. Kada se pojačava, prvo pojača lijevi, a onda desni kanal. Ne bi smetalo da je slabo izraženo, ali kada lijevi već dosta glasno svira onda se tek počne paliti desni kako se potenciometar okreće.

To nije normalno, reklamiraj ih.

Citiraj:

Autor medo
Visokih tonova gotovo da i nema! Satelitima definitivno nedostaju visokotonci! Nemam pojma zašto hvale ove zvučnike i odakle im THX certifikat, ali ovo definitivno nisu Hi-Fi zvučnici. Ako su ovi ovakvi tako nahvaljeni, bojim se pomisliti kakvi su ostali kompjuterski 2.1 zvučnici. Subwoofer isto - kad se tiho sluša zika, vrlo je trom i jedva da reagira

Jest da volim bas i ne obazirem se previše na visoke tonove ali ljudi inaće kažu da su sasvim ok u viskokima ali slabi u srednjim tonovima pa malo mi je čudno ovo ali jbg, možda ti tako paše pa zato. To čudo od Tangbandovog drivera skoro pa da i je visokotonac :D

Što se basa tiće to je kutija tunirana dosta nisko za taj 8" driver (na 35Hz), a ovo su navodni T/S parametri (c/p sa Logitech foruma):
Citiraj:

Logitech W200OF120-02F woofer parameters:

Fs = 42.95 Hz

Re = 7.80 ohms

Le = 7328.42 uH

L2 = 3120.63 uH

R2 = 52.25 ohms

Qt = 0.52 Qt

Qes = 0.57 Qes

Qms = 6.49 Qms

Mms = 50.81 grams

Rms = 2.112233 kg/s

Cms = 0.000270 m/N

Vas = 10.35 liters

Sd= 165.13 cm^2

Bl = 13.755757 Tm

ETA = 0.14 %

Lp(2.83V/1m) = 83.66 dB
Cijeli topic: http://forums.logitech.com/logitech/...essage.id=4044

Sub je malo preopterečen po mom mišljenu ali meni svira ok i nebih rekao da je trom, samo je hladan zvuk malo. Ali opet, to je stvar ukusa i navike.

NE, ovo definitivno NISU Hi-Fi zvučnici i THX certifikat nema apsolutno nikakve veze sa Hi-Fi-jem

Citiraj:

Autor medo
Pustiti ću ih da se malo usviraju, možda bude bolje.

Možda ti sub postane manje trom kad se omekša ovjes malo.
Ako su ti u nekoj drugoj sobi ostavi ih da sviraju preko 3-4 noći na nekih 20% glasnoće, pomoglo mi je za slušalice :)

Uz sve to uračunaj i faktor prostorije u kojoj slušaš, ja sam ih jednom nosio u školu radi eksperimenta iz fizike pa smo poslje nastave malo raspalili u razredu. Uglavom, basa je bilo puno i sve je brujalo ali sateliti su se jedva čuli ali kao da su stišani za 10ak db što je užasno. Dok doma u dnevoj npr sve se čuje ok i kad se pojača malo sve odjekuje od svih tonova, ne samo basa.

Ako hoćeš, nije teško izvaditi drivere iz satelita pa ih staviti u novu, drvenu kutiju i dodati tweeter ako baš želiš.
Ako misliš stavljati druge satelite onda pazi na to da je HPF rez na zvučnicima na oko 150Hz.

I btw ako nabaviš nove satelite i neznaš di bi sa ovima, pošalji mi porukicu jer bi meni mogli poslužiti :D

B-Link 22.04.2009. 20:42

Najbolja kombinacija za ove zvučnike je ova, vjerujte sve sam živo probavao i doveo po meni zvuk do nekog savršenstva za ove zvučnike i PC sound:

Foobar+Auzentech+Equalizer koji sam sam radio vjerujte jako dugo i dobio "neplastičan" zvuk što je bilo previše izraženo na ovim zvučnicima koji su bez ove zvučne svirali ko drek.

Ako netko hoće mogu mu poslati preset koji sam složio za foobar pa da kaže svoje mišljenje, hvala!

Flikoman 22.04.2009. 21:32

Citiraj:

Autor B-Link (Post 1328319)
Najbolja kombinacija za ove zvučnike je ova, vjerujte sve sam živo probavao i doveo po meni zvuk do nekog savršenstva za ove zvučnike i PC sound:

Foobar

Foobar se inace pokazao kao najbolji player. Stavi jos Kernel Sound umjesto Direct Sounda, jos ce ti kvaliteta bit bolja.

B-Link 22.04.2009. 23:12

Ma imao sam problema sa tim neće mi raditi na kernelu neznam zašto, sada mi je postavka takva da je Output format 32 bit i čim stavim na 24 bit zvuk je lošiji osjetno, pa sam stavio te kernel i na opciji od 32 bita mi neki error pokazuje i neće raditi, ako stavim 24 bit sa kernelom isto sranje kao i na obicnim driverima.

medo 22.04.2009. 23:13

Fala Vido i Jelc na infu.

Inače zvuk obavezno slušam već godinama u foobaru resamplean na 192/24 s kernel streamingom. Razlika se jasno čuje, pogotovo na jekama.

Nažalost, ovi zvučnici nemaju garanciju jer sam ih uzeo od anonimca neki dan. Daljinac ću raskopati i zalemiti mu drugi potenciometar. To će me koštati 15-ak kuna i pola sata vremena.

Vido, dobro si primjetio da je kutija ugođena na prenisku frekvenciju. Područje basa je slabo pokriveno i tuče prenisko, kao da su htjeli dobiti što veću rezonanciju na 35Hz. Od 150Hz-500Hz je nekako prazno. Mislim da bi Mission MV-2 dobro popunili taj dio priče ili još bolje Infinity Beta10. Da imam više vremena, s frendom bi si složio kutiju i stavio neku kombinaciju širokopojasnog Seasa i Visatonovog visokotonca.

Večeras ne stignem, pa ću sutra izdampirati sub i satelite. Sateliti su premali za neki ozbiljni damping, pa sam mislio koristiti onaj sharkoonov damping za ATX kučišta, ali Links više nema toga :(

Vido 22.04.2009. 23:45

Ajme, svaka čast ako ti za raskopavanje daljinca bude trebalo samo pola sata vremena :care:

Pazi samo ako stavljaš nove satelite na osjetljivost sub-a jer je prilično mala ako je za vjerovati onim parametrima pa bi ti moglo biti premalo basa ako staviš neke preosjetljive satelite.

Probaj ako ti se da nagurati neke čarape ili nešto slićno u BR cijev kako bi simulirao kompresijsku kutiju, neki kažu da im je bas ugodniji onda ali slabiji. Ništa te ne košta, nebi ih trebalo biti preteško izgurati vani ako ti ne paše :D

I oprezno kad otvaraš satelite, vijci su ti iza onih gumica koje drže mrežicu. Ja sam pola jendog satelita izgrebao kad sam otvarao jer se nije dao otvoriti ali na kraju je ipak popustio kad sam ga na pravom mjestu gurnuo pa nemoj silovati kutiju ispočetka, tek ako nikao ne uspiješ sa manjom silom :D

thedream 23.04.2009. 08:44

Citiraj:

Autor medo (Post 1328037)
Malo se previše kužim u hifu i zvuk na PCu i previše toga sam poslušao da bi mi netko govorio o postavkama i zvučnim karticama.... BTW: imam Sennheiserice HD555 i PX100 na kojima se sve čuje perfektno, zapravo iznenađujuće dobro za jednu integriranu karticu.

Z2300 ne vrijede tih novaca. Točka.

Očekivao sam više od tih zvučnika, ponajviše zbog (loših) "satelita" koji se čuju kao plastične kantice s malo kvalitetnijim driverima. Ovo pišem jer će sigurno biti ljudi koji će očekivati brda i doline od navodno najboljih 2.1 zvučnika za PC i onda skužit da su dobili zvučnike za 200kn sa velikim basom :)

Kupio sam damping materijal za sub da malo smanjim rezonancije u kutiji, a satelite ću potpuno zamijeniti hifi zvučnicima. Dobra stvar je što se sateliti spajaju preko chincha, pa se to lako izvede.

U jebote pa sorry na savjetu,nisam ni rekao da su best buy ni da vrijede 1500kn,ali da postoji bolji plastikfantastik zvuk,ne postoji..ti si ih ionako kupio i sad ćeš raubat po njima i moddat ih,ne znam onda u čemu je problem..kad ti i kao podloga za takav mod predstavljaju dobru osnovu..napravi mod na đinijusu onda za 400kn..i bok..

Brda i doline su sa bilo kojeg drugog 2.1/5.1 zvučnika za PC osim valjda 5500tki,a i to je više hype preovisan o zvučnoj..

Ja se ne kužim h u hifi ali sam poslušao preko 30 zvučnika za PC pa neko mišljenje i imam,dozvolit ćeš,kao i ja tebi.

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1328141)
Nja-nja-nja...potrošiš 1500 na zvučnike i koliko?...100€ za Auzentech zvučnu:D

Za te pare-Cambridge Audio S30 za 1300 (novi) i pojačalo u rangu oko 200€, može i rabljeno pa za iste ili slične pare imaš neusporedivo kvalitetniji sistem.

Sa 2.1 sistemom budeš uvjek imao drkarenja ako ništa drugo onda po sabu ovisno o vrsti muzike, da li je mp3 izvor, flac, CD...

Za igranje i slušanje mjuze na kompu su ok ali za te novce se može i bolje proći.

Mislim, kaj je-je...lijepo se igrat na takvom sistemu:)
Pod uvjetom da si samac i živiš na osami daleko od najbližeg ljudskog bića koje bu ti došlo kucat na vrata jer mu je zbog tvog saba pala žbuka sa plafona:D

Provokatoru.:D Pričamo o komercijalnim-gotovim setovima za PC a ti slažeš tu sistemac novo-polovno.:p

http://www.njuskalo.hr/oglas358201

+

http://www.njuskalo.hr/oglas430341

Gledao sam ih i ja :) ako si na to mislio. Samo,hm nedostaje CD player zar ne? Njih uzet za 900, pojačalo polovno za šta,800-1000? I fali CD player?

http://www.njuskalo.hr/oglas418600

:) da je dat jedan takav,i to je 900+800+1800..:)

registrator 23.04.2009. 10:45

polovni z2300 se mogu dobit za 600-700kn........ (kad se već nude polovne komponente)....
ajde za te pare kupi bolji sustav.... znači pojačalo + sateliti.......

ja sam imao prije z2300...... ti zvučnici su odlični za filmove i igre....točka.....
za muziku opet pobjeđuju u odnosu kvaliteta/cijena......

najveća mana im je rupa u srednjetonskom području (između suba i satelita ) i fale im krajnji visoki.....
također sub je spor i boomy..... što se da riješiti tako da se sa spužvom zatvori bas otvor.....

svejedno za te pare nema bolje alternative......

Jelc 23.04.2009. 11:04

Citiraj:

Autor thedream (Post 1328585)
Gledao sam ih i ja :) ako si na to mislio. Samo,hm nedostaje CD player zar ne? Njih uzet za 900, pojačalo polovno za šta,800-1000? I fali CD player?

Spojiš na komp.
Ali ne činčom:)

Wolverine 23.04.2009. 12:13

Citiraj:

Autor registrator (Post 1328650)
polovni z2300 se mogu dobit za 600-700kn........ (kad se već nude polovne komponente)....
ajde za te pare kupi bolji sustav.... znači pojačalo + sateliti.......

ja sam imao prije z2300...... ti zvučnici su odlični za filmove i igre....točka.....
za muziku opet pobjeđuju u odnosu kvaliteta/cijena......

najveća mana im je rupa u srednjetonskom području (između suba i satelita ) i fale im krajnji visoki.....
također sub je spor i boomy..... što se da riješiti tako da se sa spužvom zatvori bas otvor.....

svejedno za te pare nema bolje alternative......

:D
pa dobro u kojem su području onda odlični ako su u basevima spori, imaju rupu u srednjetonskom polju i fale im visoki :stoopid:

dakle nema bolje alternative iako niti u jednom području prema tebi nisu zadovoljili plus kaj bi trebal preradit bass reflex kutiju u kompresijsku

mislim pa ne slušaju svi po cijele dane samo podrigivanje woofera reproducirajući techno :D

thedream 23.04.2009. 12:47

A čini se meni da dosta tema jednostavno treba ignorirati i preskočiti,ili barem postova dosta usera,do prekjučer su bili najbolji 2.1 sistem za PC,bez diyanja i ostalog,dakle iz kutije van i to je to.A sada već kako si citirao wolv,imaju po nekima rupu di god okreneš,fali srednjih,fali visokih,sub je spor - šta god to značilo,i opet - ne valjaju ništa.Tipičan preskok teme,svi stručnjaci.

Naravno da nema boljih zvučnika do 1 000kn za komp,to im je i realna cijena, jer su odlični,a sad tko sluša kakvu vrstu glazbe,od Azre nadalje, ne ulazim jer nemam prava. Kao što ni štulićoljupci nemaju pravo posrati solidan komad HW jer im tamo neka fa fa fa ne zvuči kao na vinilu.Jbg.:chears:

Svi metal bendovi koje gazim zvuče odlično na Z2300.S te strane meni su perfektni,čak i uz ovaj treš od Extreme Audio zvučne.

@ jelc - ne kužim se baš u to,pa pitam zato za spajanje

Samo da zaključim da ih za 100 eura ne bi dao nikad.To je duplo manje nego u trgovini,a svakako ih treba uzeti kad bi netko prodavao za 700kn.

medo 23.04.2009. 13:22

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1328699)
pa dobro u kojem su području onda odlični ako su u basevima spori, imaju rupu u srednjetonskom polju i fale im visoki :stoopid:

:dobar:

BTW: visokih uopće nema, a srednjetonsko područje je totalno slabo i anemično.

Ne ulazim u to da netko voli ovakvu-onakvu muziku i kome je šta dobro. Nisam jedan od onih koji imaju ili žele imati Hi-Fi sustav gdje će uz sav vokal i instrumentaciju čuti kako je miš prdnuo u studiju dok se snimala neka dionica, ali opet volim kvalitetan zvuk.

Z2300 nisu zvučnici koji daju kvalitetan zvuk. netko je ranije napisao da su ti zvučnici dobri jedino za nekoga tko nije čuo ništa bolje od toga i slažem se 120% s njim.

Vido, hvala na savjetima :goood: . Pokušat ću začepiti bass reflex danas i zdampirati kutiju, pa "bumo vidli" rekoše slepci. Nažalot, nemam ni volje ni živaca ni vremena za slagat custom kutiju za njega, pogotovo jer mi se njegova kutija djeluje dosta dobro. Damping čuda čini i nadam se kvalitetnijem i bolje definiranom basu kada završim s popunjavanjem kutije....

registrator 23.04.2009. 14:27

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1328699)

dakle nema bolje alternative iako niti u jednom području prema tebi nisu zadovoljili plus kaj bi trebal preradit bass reflex kutiju u kompresijsku

mislim pa ne slušaju svi po cijele dane samo podrigivanje woofera reproducirajući techno :D

jebi ga.......
nađu mane i zvučnicima od parsto tisuća kuna.......
zavisi iz kojeg konteksa se gleda...... ja sam to gleda iz hi-fi perspektive....
da sam ih uspoređiva sa nekim đinijusima ....... bilo bi..... moćan i precizan bas..... kristalno čisti zvuk..... odlična definicija...... naglašena dinamika.....

Citiraj:

Autor thedream (Post 1328720)
Samo da zaključim da ih za 100 eura ne bi dao nikad.To je duplo manje nego u trgovini,a svakako ih treba uzeti kad bi netko prodavao za 700kn.

ja sam ih proda za 750...(kupio sam ih za 1099kn nove)... i to sa debljim kabelima, i boljim činčevima.....

falilo mi je za marantza i wharfove.........
za koje opet mogu reć (po hi-fi mjerilima)..... da im fali dinamike...... prigušen bas..... meki visoki........

ili u odnosu na logitech....... savršeno muzikalni..... istančani i precizni... ....nebo i zemlja....... čudo božje....... aleeeeluuujaaaa.....

Tomo 23.04.2009. 14:52

Meni na mojim 2.1 fali srednjih zvukova. Postelao sam si kak mi pase i nije lose ... Ali se definitivno osjeti ogromna razlika kad predem na HiFi... Ovi zvucnici imaju "malo" zvuka i glasni su... HiFi ima "puno" zvuka i nesto su tisi ... Naravno ne govorim generalno nego za ono kaj imam doma...

Comp zvucnici: Cambridge Sounworks 250D @ Terratec Aureon 5.1 w/ Foobar KS Driver
HiFi: Sanyo stereo pojacalo s Sanyo zvucnicima snage 2x90W na to je spojen Technics gramofon i sultans of swing kad svira je ravno šutu herona :D

thedream 23.04.2009. 15:22

U mom slučaju se samo radi o tome da nemam znanja za išta bolje,nisam čuo (kod sebe bar) ništa bolje,volje nemam za išta bolje,i nemam - ne dam novce - za išta bolje. Tako da je i ovo za PC zvučnik u sobi od 20 kvadrata dovoljno. Druga stvar šta će stara popizdit zbog saba,kat ispod.:D

Normalno da nije bolje od Hi-Fi ja ali ni ne košta kao takav sistem,taj kome si ga prodao za 750 sa činčevima modanim i debljim kablovima je super prošao, dapače,da sam znao ni ja ih ne bi 1199kn platio.:chears:

Nemam jednostavno zasad bolje poimanje zvuka na PC-u i nekim komercijalnim zvučnicima od drljanja po ovim Z2300,ova glupava Extreme Audio,i Winamp sa nekim lijevim pluginovima,sad se igram ovih dana sa Fubarom,da vidim mogu li tu nešto izvući,dalje od toga me iskreno ni ne privlači,ne stignem sebe slušati a kamoli se diviti CD-ima.

Jelc 23.04.2009. 15:56

Dečki-2.1 sistemi su ispočetka rađeni prvenstveno za igranje i filmove.
I za to su dobri.

Radi se o ovom-ako imaš na radnom stolu dva satelita i ispod nogu sab po defaultu zvučna slika ne može bit dobra kad se malo pojača (govorim o slušanju mjuze)

Tek sa 2.5-3 metra bude to-to:)
Jebiga, nemreš uvalit na stol (i ispod njega:D) 2.1 sistem od 200W, otfrljit na pola i imat kvaliteten zvuk a sjediš za kompom...

Onda je bolje na stolu imat samo Labtec 50 i kvalitetne slušalice.

Tu naravno postoji još i idiotsko dizanje slidera u CP-u zvučne (na svoje oči sam vidio podešene na 90-100%), mahnito uvaljivanje na komp svakog codec-packa i slično...pa na kraju dobiješ usran zvuk.

medo 23.04.2009. 16:25

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1328898)
Tek sa 2.5-3 metra bude to-to:)
Jebiga, nemreš uvalit na stol (i ispod njega:D) 2.1 sistem od 200W, otfrljit na pola i imat kvaliteten zvuk a sjediš za kompom...

Briješ, naravno da se može. Još tražiš sub po čitavoj sobi, jer ga po zvuku ne možeš skužiti odakle dolazi. To su uglavnom subovi koji su okrenuti u pod i imaju još jednu pasivnu membranu koja im pomaže da budu još dublji.

Ovisi za što projektiraš zvučnike. Slušao sam jedan Cambridge Soundworks 2.1 sustav prije 7god od kojeg sam se smrznuo koliko je dobar. Imali su baseve na subu promjera nekih 8cm, jedan aktivni i jedan pasivni. Nije jak kao dvajst-centimetarski od Z2300, ali ga je neusporedivo ljepše i ugodnije za slušati.

syss 23.04.2009. 16:27

to ako pucaju u pod i sakriju bass reflex i/ili driver, onda su u stealth modu ili šta? :D

Jelc 23.04.2009. 16:40

Citiraj:

Autor medo (Post 1328918)
Briješ, naravno da se može.

Pa, sad imaš 2.1 Logije...slobodno se pozabavi sa tim:)

Baš me zanima kako budeš sjedil za kompom, pojačal ih malo i imal zvuk kak bog zapoveda.

Imam i ja 2.1 sistem pa je malo glasnije slušanje mjuze kad si za kompom i kad se makneš 2-3 metra nebo i zemlja...a to je preblago rečeno:)

Barem kaj se tiče mene, slušanje i doživljaj muzike je ipak više subjektivna stvar...

Fleks 23.04.2009. 16:52

samo upozorenje...

Na moju sugestiju u zadnjih par mjeseci, ajde pola godine, 4 covjeka uzela z2300, od toga su se 3 vratila na reklamaciju kolko znam. Samo da znate da je pala kvaliteta izgleda...

thedream 23.04.2009. 17:49

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1328942)
samo upozorenje...

Na moju sugestiju u zadnjih par mjeseci, ajde pola godine, 4 covjeka uzela z2300, od toga su se 3 vratila na reklamaciju kolko znam. Samo da znate da je pala kvaliteta izgleda...

Čak i uz novu bezobraznu cijenu?! Ne mislim na kupovinu od strane tih ljudi,nego takav pad kvalitete naših isporuka.

EDIT: Dobio sam zanimljiv PM da spojim Sony-a micro liniju na komp i usporedim sa Z2300. Ne znam isplati li se,ali probati vrijedi svakako. Linija je gore negdje linkana

http://www.konikom.hr/p6880/glaz.-li...duct_info.html

Moglo bi se usporediti makar sam navikao već pomalo na Z2300 i uštimao se do nekog optimuma u skladu sa (ne)mogućnostima zvučne. Ali čisto me sa istim postavkama zvuk zanima.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:21.