![]() |
Citiraj:
|
Zanimljivo 1h mi je vrtio prime95 i jedno 1h sam danas igro cod2 i sve uredu a sad mi se nakon 30min warcraft3 srusi tj. blue screen i restart!
Poveco sam sad voltazu na 1.45 pa budm vidio! |
Warcraft je iznimno osjetljiv na OC, tak da to ne čudi.
@T0X1C - opcije za mijenjanje napona su u odjeljku M.I.T, na kraju stranice. |
Evo cjelu noc (oko 10h) mi se vrtio prime 95 to valda zanci da je stabilno!
Evo SS http://img153.imageshack.us/img153/3164/ss2ll1.jpg |
Citiraj:
Cak sam instalira Easy Tune 5 ali na njemu mi je siv overclocking tab i nemogu uopce uc u njega.:stoopid: |
Po svemu sudeći, tvoja ploča nema mogućnost mijenjanja napona, a možda čak niti OC-a procesora (što mi je u najmanju ruku, čudno) :stoopid:
@Sheby - čini se da je proc stabilan, no naravno, da bi bio 100% siguran, test moraš provoditi ipak još dulje. Ako uhvatiš vremena, probaj dići procesor još malo, čini se da si potrefio fini primjerak :) |
Citiraj:
|
Evo trazim pomoc proc je svud stabilan (vrtio sam prime95 14h) al sam mi se warcraft3 ruši,
tj neznam el tot to (nikad prije nisam OC-o) pojavimi se blue screen i onda reset kompa bitan mi je W3 zato jer dosta igram dotu!! |
Plavi ekran se dosta često javlja kad je memorija u pitanju. Probaj spustiti brzinu memorije i opustiti latencije iste...
Također bih ovim putem zamolio moderatora ovog podforuma da popravi naslov, jer ovo ''2x'' nekako bode u oči :p |
Hmm pa ja ni neznam kolka mi je frekvencija meme nigdje u biosu nemogu naci ni frekvenciju memorije niti djelitelj!!
|
Pogledaj u CPU-Z-u u memory tabu.
|
kaze cpu-z 428 i naso sam u bios di mi je frekvecija meme i one sve druge opcije, al i dalje nevidim di mi je djelitelj, kolko sam ja skuzi mema se digne paralelno s procom el mog ja drzat proc OC-an a memu na 800mhz
I odma sam sazno da mi je mema ŠIT jer nejde na 860mhz |
Išla bi memorija i više da joj daš više voltaže.
|
PA kolka je normalana voltaža (nepiše u biosu sam piše auto)?
|
1.8v je def. DDR2 memorije. Stavi memu na nekih 2.0v za početak, vidjet ćeš razlike.
|
eh a meni u biosu ima samo 0.nešto
Edit: de ajd ak koristiš msn daj glup mi je ovak cekat odgovor ocu to sad napravit Edit2: evo gledo sam sad u biosu imaju voltaze od 0.05V do 0.40V u razmacima po 0.05volta |
GB, ok. Znači isto ide po ovoj logici:
1.8v+0.4v=2.2v, samo kao primjer, kužiš? |
Oke to sam i ja mislio ali nisam bio siguran, sad budem probo!
Edit: evo stavio sam na +0.20, e da jos ispred voltaze pise + to onda vjeroatno znaci da se dodaje |
Evo sad sam stavio na +0.3V jer mi se opet srušio W3 a neznam jer mi se promjenijo napon jer u cpu-z kaze na onom SPD tabu da je 1.8 i u everestu kad kliknem na SPD pise da je napon 1.8
|
Citiraj:
|
U everestu pise "Napon na modulu SSTL 1.8" e sta je SPD da odma pitam :D
|
|
Znaci SPD su samo defoultne postavke!!
Pa di vidim onda kolka mi je voltaza meme???:grrr::grrr: |
Da, SPD su def. vrijednosti.
Koliko ti puta moram reći da su voltaže memorije onoliko koliko ih podesiš u BIOS-u. Tu ti nema vdropa kao kod procesora. Znači ako podesiš voltažu na def. (1.8v), tolika će biti i realna voltaža. |
OK, i na 2.1V mi se rušilo pa sam probo dic na 2.2V kad ono se opet sruši:nono:
ode u bios gledam pod PC helth i kod ddr2 1.8 piše fail!! Onda sam probo postepeno dizat i piše mi "ok" sve do 2.15V a na 2.2V pise fail sad sam ostavio na 2.15V, zasad se jos nije srusio!! El moguce da maticna nemoze dat vise struje od 1.15V?? |
Opet se ruši :(
De ljudi pomagajte, neznam šta da radim! Mema mi je vruca na dodir el to normalno? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Već smo rekli da ti taj DDR 18V fail piše kad povisiš napon preko određene granice (a ponekad je to odma stepenica nakon defolt napona). I na kraju - nisi uopće jasan. Kakvo rušenje ? Taj DDR Fail iz BIOS-a ili rušenje windowsa ? BSOD, šta ? |
nesto ces zasrat sa tim prtljanjem po Vdimmu garant.procitaj taj manual od gigabyte ploce nije RAT i MIR...i snimi si memtest 1.70 na floppy ili cd pa brljaj po overclocku i testiraj #5 bar 10ak prolaza...
imam doma 2 Gigabyte ploce,ovo na sto se referiras je HW monitor i to nema puno veze sa trenutnim stanjem voltaza-samo upozorava da se prekoracio safety limit /default/evo za primjer primjera GA-M68-S2 http://www.imagesforme.com/thumbs/1079chw monitor.JPG ovo je ctrl+f1 gdje se povisuje vcore,vdimm,i ostale djidje. http://www.imagesforme.com/thumbs/4650ctrl+f1.JPG |
mem test sa odvrti ne javlja grešku!
Ruši mis se iz windowsa tj. samo iz warcrafta3 Sve ostale igre rade ok! El moguce da bude blue screen zbog pregrijavanja grafe? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:35. |