PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   AM2 X2 4200+ ?????? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54659)

sale01 05.02.2007. 16:55

E pa ljudi, sa sve novijim BIOS-om raste i brzina moga proca. Bez ikakvih problema na 2400MHz, a do sada 2600MHz al` nestabilno. Danas ćemo vidjeti šta još ima za reći sa novim biosom.
Btw. i mene šokira cijena proca u Info-Gami gdje je ispod 1000kn!

zuiko 08.02.2007. 20:47

A64 3700+ ili A64 X2 4200+

Hi!
Planiram promijeniti proc al nisam siguran dal da uzmem jedno ili dvojezgreni. Komp mi služi za igranje (povremeno) WoW i Splinter Cell te za Photoshop i Office. Ima li smisla kupiti dvojezgreni proc?
Matična je 939 tako da joj je ovo prvi i zadnji upgrade za idućih godinu i pol.
Kopka me Vista. Hoće li koristiti prednosti dvojezgrenih procesora?
Hvala :)

Buger 08.02.2007. 20:51

ako ti je to zadnja nadfogradnja u sljedećih godinu i pol onda svakako x2 3800 ili 4200

Vuco 08.02.2007. 20:52

Igre ne profitiraju od 2 jezgre, Photoshop profitira, Office ne profitira, Vista profitira (brijem da je ipak bolja nego na jednoj jezgri).

Pa ti sad vidi :)

LAcy 08.02.2007. 21:11

Citiraj:

Autor zuiko (Post 639479)
Hi!
Planiram promijeniti proc al nisam siguran dal da uzmem jedno ili dvojezgreni. Komp mi služi za igranje (povremeno) WoW i Splinter Cell te za Photoshop i Office. Ima li smisla kupiti dvojezgreni proc?
Matična je 939 tako da joj je ovo prvi i zadnji upgrade za idućih godinu i pol.
Kopka me Vista. Hoće li koristiti prednosti dvojezgrenih procesora?
Hvala :)

Već si mogao pročitati odgovore u ovoj temi. Ako ga možeš nabaviti za s939 i ako nije velika nadoplata sa postojećeg, uzmi. Moje osobno iskustvo da win puno življe rade sa još jednom jezgrom, čak i ako su obje pod full opterećenjem. Igre pomalo kuže dvije jezgre, sve više programa, a i sami win raspodjele procese posebno ako imaš više aplikacija otvoreno u isto vrijeme.
Nisi napisao koliko RAM-a imaš, još jedna jezgra ti neće puno pomoći ako bude puno swapping-a.
Da i ja sam tako razmišljao da je x2 jedina smislena nadogradnja moje ploče, mada tko zna možda još doživi i dx10 grafu.

zuiko 08.02.2007. 21:19

Citiraj:

Autor LAcy (Post 639506)
Već si mogao pročitati odgovore u ovoj temi. Ako ga možeš nabaviti za s939 i ako nije velika nadoplata sa postojećeg, uzmi. Moje osobno iskustvo da win puno življe rade sa još jednom jezgrom, čak i ako su obje pod full opterećenjem. Igre pomalo kuže dvije jezgre, sve više programa, a i sami win raspodjele procese posebno ako imaš više aplikacija otvoreno u isto vrijeme.
Nisi napisao koliko RAM-a imaš, još jedna jezgra ti neće puno pomoći ako bude puno swapping-a.
Da i ja sam tako razmišljao da je x2 jedina smislena nadogradnja moje ploče, mada tko zna možda još doživi i dx10 grafu.

Hi!
Fala na odgovoru :)
Trenutno imam 1GB RAMa al bit će 2GB uskoro, a 8800GTS ce stići na proljeće :)
Siguran sam da neću raditi više aplikacija odjednom al me kopka Vista. Dok izajdu nove igre koje ce koristit dvije jezgre (cini mi se tek za godinu dvije) ionako ce mi trebat novi komp. Al Vista??
fala još jednom :)

zuiko 08.02.2007. 21:20

Citiraj:

Autor Vuco (Post 639486)
Igre ne profitiraju od 2 jezgre, Photoshop profitira, Office ne profitira, Vista profitira (brijem da je ipak bolja nego na jednoj jezgri).

Pa ti sad vidi :)

Hm...moram provjerit za Photoshop. Siguran si da profitira ako radim samo to i ništa drugo? ak je tak onda nema razmišljanja. Zbog PS i idem na 2GB.

Vuco 08.02.2007. 21:27

Koliko sam vidio po onim rezultatima koje smo davali u PS-u, DC se osjeti. A i RAM se osjeti...

zuiko 08.02.2007. 21:33

Citiraj:

Autor Vuco (Post 639520)
Koliko sam vidio po onim rezultatima koje smo davali u PS-u, DC se osjeti. A i RAM se osjeti...

A onda ce ici DC...ak vec sad ima pomaka iduci ce sigurno više profitirati. Za RAM znam. prešao sam na više MP i treba mi 2GB jer su slike skoro duplo vece.
Fala :)

LAcy 08.02.2007. 21:50

Citiraj:

Autor zuiko (Post 639514)
Hi!
Fala na odgovoru :)
Trenutno imam 1GB RAMa al bit će 2GB uskoro, a 8800GTS ce stići na proljeće :)
Siguran sam da neću raditi više aplikacija odjednom al me kopka Vista. Dok izajdu nove igre koje ce koristit dvije jezgre (cini mi se tek za godinu dvije) ionako ce mi trebat novi komp. Al Vista??
fala još jednom :)

Što te brine toliko vista? Pa to je samo OS, ako mu trebaju dvije jezgre nek' ide u .... Kao što sam ti napisao i WinXP puno bolje dišu sa još jednom jezgrom, jednostavno jer mogu raspodijeliti procese po jezgrama (većina programa ima više niti).
Pogledaj uostalom moj sig, fali samo 8800, ali ona je za sad (a možda i na proljeće) overkill. Malo OT, nekako mi se čini da ćemo se načekati DX10 igara.

zuiko 08.02.2007. 22:07

Citiraj:

Autor LAcy (Post 639541)
Što te brine toliko vista? Pa to je samo OS, ako mu trebaju dvije jezgre nek' ide u .... Kao što sam ti napisao i WinXP puno bolje dišu sa još jednom jezgrom, jednostavno jer mogu raspodijeliti procese po jezgrama (većina programa ima više niti).
Pogledaj uostalom moj sig, fali samo 8800, ali ona je za sad (a možda i na proljeće) overkill. Malo OT, nekako mi se čini da ćemo se načekati DX10 igara.

što se tiče 8800 mene zanima Obivion na 1280x1024 i 1680x1050 pa će mi trebat. A Viste, a treba mi proc do kraja 2008 pa bi htio da se sve to lijepo vrti :)
Hvala puno :)

LAcy 08.02.2007. 22:13

Citiraj:

Autor zuiko (Post 639560)
što se tiče 8800 mene zanima Obivion na 1280x1024 i 1680x1050 pa će mi trebat. A Viste, a treba mi proc do kraja 2008 pa bi htio da se sve to lijepo vrti :)
Hvala puno :)

Hmmmmmmmm koja je igra vrijedna 5000kn (ili koliko je već GTX, dobro biti će valjda manje na proljeće)!? A koji proc sad imaš? Vrtio bi i taj Vistu. Više je bitan RAM, Vista sad sve iscrtava preko grafičke, pogledaj postove (i moje) na temi o Visti. RAM-a pak nikad previše.

zuiko 08.02.2007. 22:21

Citiraj:

Autor LAcy (Post 639568)
Hmmmmmmmm koja je igra vrijedna 5000kn (ili koliko je već GTX, dobro biti će valjda manje na proljeće)!? A koji proc sad imaš? Vrtio bi i taj Vistu. Više je bitan RAM, Vista sad sve iscrtava preko grafičke, pogledaj postove (i moje) na temi o Visti. RAM-a pak nikad previše.

Za Oblivion ce biti dosta i 8800GTS pa kad padne ispod ispod 3000kn eto je u košarici...al ne prije travnja :)
sad imam.
DFI Lan Party 939 (najbolja)
A64 3000+
Corsair XMS 1GB TwinX CL2
NV6800GT s AC hladnjakom (ide dosta brže od standardne ultre al je stalno na tvornickim postavkama jer mi ne treba više za ovo što igram).
Ma jel mogu ovdje sliku poslat?

Blaž 08.02.2007. 22:23

Ljudi neznam zakaj idete na tu Vistu, ne da je loša neg je loša na kvadrat!

Uostalom, Microsoft je obećao podršku korisnicima WindowsXP-a do 2011 godine (znaći redoviti update). Moje mišljenje je da se Vista ne isplati uzimati do 2010 godine! Taman bu tada bila upripitomljena s raznoraznim Service Packovima!

Razmislite o tome, za sada Vista je propast ne samo za Hardware i njegovu podršku već za cjelokupne performanse u igrama i u programima!

LAcy 08.02.2007. 22:43

Citiraj:

Autor zuiko (Post 639576)
Za Oblivion ce biti dosta i 8800GTS pa kad padne ispod ispod 3000kn eto je u košarici...al ne prije travnja :)
sad imam.
DFI Lan Party 939 (najbolja)
A64 3000+
Corsair XMS 1GB TwinX CL2
NV6800GT s AC hladnjakom (ide dosta brže od standardne ultre al je stalno na tvornickim postavkama jer mi ne treba više za ovo što igram).
Ma jel mogu ovdje sliku poslat?

Možeš i sliku, i staviti specifikacije u sig kao i mi ostali... svašta se može :) Slike stavljaj npr preko http://imageshack.us/ i to thumbnail, ma vidjet ćeš kad odeš na stranicu.

Citiraj:

Autor Blaž (Post 639577)
Ljudi neznam zakaj idete na tu Vistu, ne da je loša neg je loša na kvadrat!

Razmislite o tome, za sada Vista je propast ne samo za Hardware i njegovu podršku već za cjelokupne performanse u igrama i u programima!

Pa nismo zapeli, on pita za Vistu a ja ga uvjeravam da mu nije toliko bitan procesor koliko RAM. Djelomično si u pravu, ali svi ćemo mi preći na Vistu unutar godine, većinom jer smo frikovi, a možda i zbog igara (dx10). I nije baš loša na kvadrat :)

zuiko 08.02.2007. 22:57

1 privitaka
Eto slikice mog kompa.U podrumu je HDD s prednje strane, a iza je Tagan 480W koji usisava zrak preko diska i hladi ga.
Cirkulacija zraka u kištri je usmjerena pa cirkulira i preko memorije, a kartica je naknadno modana hladnjakom koji usisava zrak iz kištre i baca ga van. Mislim da je AC. Davno je bilo :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:24.