![]() |
Dobro, ne bu 5Ghz, ali jedno 4Ghz i neš sitno bi moglo bit. A zamislite AMD na 4Ghz? Tja...sam nek padnu cijene, pa nek X2 3800+ bude oko 1000kn :)
|
Citiraj:
Ono sto ce "anti HT" uradit je to sto ti govoris. 2 jezgre ce se pokazati kao 1, obe ce jos uvijek raditi, ali ce ih OS vidjeti kao jednu koja radi na xGhz. Nece se tu nista klokati, niti downklokati, vec ce se jednostavno emulirati proc na xGhz. Ako malo razmislite, skuzit cete da tu ima dosta logike, jer sad dva proca obavljaju posao jednog, koji se ipak predstavlja kao jedan... ako me kuzite... |
Citiraj:
a x2 3800 mozes nac vec po 1150 kn.... |
Citiraj:
http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.603.104 |
joj, krivo...najjeftiniji X2 je oko 1700.... zabrijo sam malo
|
Hoće li taj anti-HT biti primjenljiv i na sck. 939 proceve? Netko mi je nešto reko da će to raditi samo u kombinaciji sa AM2 socketom, što mi je totalno debilno...
|
Citiraj:
Samo u kombinaciji s AM2 procesorima jer isti (za razliku od sck. 939 procesora) podržavaju tu tehnologiju. Citiraj:
|
ja bi malo drugacije gledao na to...znamo da se sa 2 kartice u sli-u ne dobije omjer 1/1 vec manji...imam nekakv osijecaj da su oni napravili taj driver zato da iskoriste obe jezgre...da pojasnim:
navedite mi 20 programa koji koriste dual core... kapish?ak ne cu i taj dio pojasnit, naime veci postotak programa ne koristi obje jezgre...dakle dopada recimo 50% snage proca...sto je bezvezno...eh sad...kolko je meni poznato x2 serija nema shared l2 ko intel ili? mislim da jednostavno taj driver simulira jednu jezgru koja onda po perfomansama radi an 3.0 a l2...mislim da je povezan medu obje jezgre...sad kak...neznam nit mi se neda trazit...(da da ljen sam): lol2 : |
Citiraj:
1.2/1.8 = 0,6667 => 66.67% To bi znacilo da ce se dual-core proc ponasati kao single-core procesor na 66.67% brzem taktu. Po toj logici slijedi: Proc radi na 2.6GHz: 2.6+0.6667*2.6 = 4.333GHz Proc radi na 2.8GHz: 2.8+0.6667*2.8 = 4.667GHz Nemam pojma da li je racunica OK, ali eto..to bi bilo otprilike to po meni. |
Baš me zanima koliko će ljudi sa socketa 939 preći na AM2. Ja znam da ja neću :)
|
Citiraj:
jos da si piknem conroe na kraju ljeta...i deri stari |
@JC Denton
Tako isto sam i ja računao, ali eto, ti si dao neke točnije :D brojke. Nit 4.3 a bome nit 4.6Ghz nije za odbacit :D ;) |
Citiraj:
ovo niej x2... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mogao bi se zaklet da je pisalo x2 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Slažem se sa McG-om potpuno... :)
Da je to i za s.939 pa ajde,ali ako je za AM2,onda to kod mene neće bit u igri tako skorooooo.... |
Jel bi taj optimajzer trebao raditi na Opteronima sk.939 jer vidim da je na downloadu pod athlon serijom proceva? Da ga probam: sweating
|
Ja se nebih trudio... : lol2 :
|
ma i ak to još ne funkcionira kak spada sviđa mi se smjer u kojem su krenuli: quake :
|
Citiraj:
|
Pa zato jer ti nit nemaš jednu jezgru na 3 Ghz, nit će ti očitat 2MB L2 cache-a (ili kolko već)!
Posel u nekojem programu koji bi inače delala samo jedna jezgra (jer je program koji se koristi samo za jednojezgrene proceve) se djeli tako da ipak i druga jezgra nešto radi, a ne da samo ćami... Tu se ne govori o simulaciji, već o brzini koja bi se mogla okarakterizirat kao ekvivalentnom jednom AMD-u koji bi radio na 3Ghz (a zapravo rade 2 jezgre na 1.8Ghz ako se ništa nije mjenjalo). EDIT: Kaj onda taj programček, oliti Fix, radi i na soc. 939 X2 i dual core opteron procevima ili samo AM2? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pomešal si pojmove/tehnologije Dual-core Optimizer i Reverse/Anti-HT. Citiraj:
@Vučko Driver/fix dela sa svim Athlon64 X2 procesorima (neovisno o socketu), a za Opterone, ne znam. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovak, nije još sigurno da anti-HT neće raditi na s.939 procovima, jer kao navodno imaju svi DC procovi to već hardverski implementirano (nadam se da je istina, jel).
E sad, po 99. puta, anti-HT i DC optimizer nije ni približno ista stvar. DC optimizer samo zaobilazi u nekim slučajevima MS-ov servis koji je bio zadužen za rad s više jezgri, jer je manjkav. anti-HT bi trebao biti taj koji će raspodijeliti posao koji inače ide samo jednoj jezgri na dvije jezgre po nekom principu. Ono što se spominje da bi 2GHz DC proc s 1mb cache po jezgri trebao raditi kao 3GHz SC proc s 2mb cache je samo da ljudi lakše shvate koje ubrzanje bi mogli očekivati. |
Citiraj:
Optimizer RADI NA SVIM DUAL CORE PROCESORIMA |
o da, to bi bila divotica :D .Samo da rade 939 DC procevi sa anti-HT om.
EDIT: e vidis ovo gore nije ni loše,sad mogu skinut naočale...:D :D :D |
Ma mora taj optimizer raditi i na Opteronima...s obzirom da si planiram ubost jednog uskoro. Nemojte me sad zezat ljudi. :D
A i ovo što je netko spomenuo da ni anti HT nije još otpao za sck. 939 isto ne zvuči loše :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:57. |