![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
YT šalje reklame s iste adrese s koje šalje video sadržaj. Mislim da se može blokirati djelomično sa DNS blockerom. S time da pihole blokira razne druge stvari koje ublock ne može. Pošto se ne može instalirati nego u browseru, jelte.
|
Citiraj:
BMK za njega i njegova razmisljanja tak dugo dok mi YT nema reklame na ajfonu prek Brave-a :D |
meni je Chrome zakon i nemrem bez njega, samo jednu ektenziju imam i to je adguard, on je na svemu, PC, mob (android + iOS), tablet (iOS) i sve radi jako dobro, koji god novi uređaj nabavim prva stvar je da ide adguard na njega onda sve ostalo...
da ga mogu stavit i na AndroidTV bi :D |
Citiraj:
Pa u tom i je problem da zbog Manifest V3 svi adblockeri vise manje na Chrome based browserima otpadaju , barem u formatu i ucinkovitosti u kojem smo ih dosad koristili. Kuzim mamutarku ali problem je da se internet preplavio reklamama koje nisu suptilne i sugerativne vec kontraproduktivne i prenapadne a neki sajtovi (vecina) je tolko pretrpana istima da od sume reklama ne vidis sadrzaj sajta zbog kojeg zapravo i zelis na taj sajt. A da ne pocnemo o ogromnim Download gumbima koji skidaju sve samo ne ono sto ti zapravo zelis. Zato gledam na uBlock Origin vise kao sigurnosnu alatku nego alatku koja mice smetala. |
Već 10+ godina sam na Waterfoxu, forku ESR FF-a i dobar je.
Za sve ostalo tu je Brave koji je ekvivalent za Hrom. ;) |
Nezz, ja sam samo brzim guglom nasao da ublock origin lite radi i njime zamijenio ublock i vozi dalje.
|
Radi sve i dalje, sve što Chrome napravi je ugasi ekstenziju. Može se opet upaliti.
|
Ako ste ga makli kao i ja, mozete ga i vratit: https://chromewebstore.google.com/de...dnhcphjbkeiagm Inspect 'Add to chrome' zasivljeni botun, otvorit |
Citiraj:
Pored modernih routera danas koji imaju već u sebi više odabira DNS servisa (cloud9, adguard, itd.) i tako praktički štite cijelu mrežu i rade posao Pihole-a, ne vidim više neku potrebu za istim. Pihole je doduše dobar ako želiš statistiku i uvid u DNS callove, da vidiš koliko i kakve zahtjeve koji device šalje... |
diste, ko je ono reko da su reklame napadne? :D
https://i.ibb.co/tMJr7hwF/image.png mislim ono, jel index ima ikakvu kontrolu nad tim reklamama ili oni puštaju što god ovi slože? znači ak A1 pošalje sliku kurca, bit će to na indexu :D |
Citiraj:
E bas o ovakvim (i gorim) sranjima pricam. :D |
ja taman naviko na sve, al na ovo moram priznat nisam, pa jebote 80% ekrana je oglas
|
Odi na prigorski.hr pa da vidiš kaj ni ublock nemre ubiti... Znači dođeš i odmah u vrhu 5 redova bannera.
|
Sa prigorski.hr nema zajebancije. Reklame će biti pokazane.
---- Može ručno :D https://imgur.com/fZ9Q6pR |
Citiraj:
Citiraj:
|
Moja preporuka je da ne otvars to smeće od portal uopće, bez obzira na reklame ili adblock :D
|
Khm, portal..., da... :D:D
|
Citiraj:
Da, nema zajebancije. Tak bum i ja sa svojim :fiju: Citiraj:
Vjerojanto su ručno postavljeni banneri pa ih ads ne vidi. Možda za ads postoji neki tag ads pa onda ublocker i svi ostali znaju kaj blokirati. Citiraj:
A otvaram ga kada vidim neku vijest na FB koja se odnosi na jedno selo :stoopid: |
Po preporukama ovdje, isprobao:
1. Vivaldi - Neloš. Chromium engine ali trenutno ne vidim neke prednosti koje bi prevagnule da trenutni Brave zamijenim s njim ? 2. Zen - Firefox (Gecko) engine. Previše experimentalan za moj ukus, pola modova ne radi, neke ekstenzije iz Chrome store ovdje ne postoje, jedan dev, itd. 3. Opera - Neloša. Chromium opet, ali kao i s Vivaldijem, ne vidim neke razloge za prelazak? Prednost Brave-a nad svim ovim browserima je šta sync ne zahtijeva nikakvo kreiranje accounta, samo se skenira QR code i automatski su uređaji syncani. Ovi svi ostali traže da se kreira acc. Također mi izgleda da Brave ima najrobusniji ad/tracker/fingerprint blocker koji jednostavno savršeno radi bez potrebe za instaliranjem uBlocka, Privacy Badgera i sličnih addonova. No, unatoč tome, Vivaldi mi je možda najviše pažnje zaplijenio, prvenstveno zbog svog Dashboard taba, koji bi se dao dobro podesiti da imitira trenutnu extenziju u Brave-u koja se zove "Productivity Tab", a služi tome da u novom tabu prikazuje informacije tipa vrijeme sa višednevnom prognozom, custom RSS feed-ove, kalendar koji vuče sa Google-a, Google Keep, itd. To je dobro jer se onda rješavam još jedne extenzije koja se potencijalno može uskoro prestati supportati i shodno tome, raditi. Moram Vivaldiju dati još jednu šansu pa će na kraju biti ili on ili Brave. Hvala svima na preporukama :beer: |
Vivaldi je dosta dobro popeglan i dobro radi. Otkačio sam ga prvenstveno zbog toga što je bilo problema sa akceleracijom na pojedinim distribucijama, pa su se dešavale razne gluposti. Nije to bilo do vivaldia, nego chrome općenito + linux kerefeke.
Brave sam otkantao pošto je imao određene tendencije da se uzjebe profil zbog čega bi počelo usporavanje/ne učitavanje pojedinih stranica. Vjerojatno zbog tog ugrađenog ad blockera. Digao sam sidro nakon što sam par puta morao resetirati profil. Ima tome nešto godina. Mislim da je chromium dugoročno upitna investicija a za ostale budemo tek vidjeli. |
Citiraj:
Ima nas još (56.2.12 i G5) :) A zadnjih 6-7 miseci ispipavam i LibreWolf baš zbog blokanja i mogu reći da sam zadovoljan. |
Tell me you’re paranoid without telling me:
IceCat |
Zanimjlivo, nisam do sada čuo za tu opciju.
https://www.gnu.org/software/gnuzilla/ |
Citiraj:
Za ove fakat moras biti malo puknut ko Stallman. |
Opera + AdGuard. Koristim tu kombinaciju godinama, zadovoljan. Skoro pa zaboravim što su reklame :)
|
guix je baš dosta jebena stranputica :D Ali icacat se pokreće.
---- Vidim da i nije baš up to date. Mislim da je ovo ipak za malo jače fanatike. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jest da su je Kinezi malo ukakali s nekim dječjim smajlićima i sl. glupostima, al meni je i dalje default browser i must have na pc-u i mobitelu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:00. |