PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Koliko naplatiti instalaciju servera i klijenata (ad, dc)? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=317872)

medo 25.10.2024. 20:26

Koliko naplatiti instalaciju servera i klijenata (ad, dc)?

Citiraj:

Autor strikoo (Post 3705671)
uf jebem ti
prejeftin sam

Zato imaš posla. Ja sam preskup pa rijetko fušarim :D

BTW: Po satu ili kako? Pa ako mi treba 30h za nešto složiti a cjepam 100€/h onda mu odmah mogu ponuditi 3000€ za projekt.

Iz perspektive klijenta je manje pošteno lupit satnicu a on nek si misli koliko sati će mi trebati za to.

strikoo 25.10.2024. 22:20

Citiraj:

Autor mkey (Post 3770261)
Najgori je posao koji se radi polu iz usluge. Pojeo sam govno 10 puta. Užas.

ovo je tocno to.

Citiraj:

Autor medo (Post 3770269)
Zato imaš posla. Ja sam preskup pa rijetko fušarim :D

BTW: Po satu ili kako? Pa ako mi treba 30h za nešto složiti a cjepam 100€/h onda mu odmah mogu ponuditi 3000€ za projekt.

Iz perspektive klijenta je manje pošteno lupit satnicu a on nek si misli koliko sati će mi trebati za to.

Zapravo nemam fusha jer ga ne trazim (ne da mi se ni na poslu raditi, kamo li ovako :D ). Ovako nesto kad me netko zamoli uslugu. Ovima jednima, sto mi se tu i tamo jave kad trebaju sistemaske poslove, sam uzimao 50€/h. Kad je trebalo nesto vece za odraditi, skupi se cifrica, a onako uz put. Samo se onda pocnu javljati za svaki k kao da sam im kucni it i onda se za takve sitnice ne naplatim. ali ok. ne zalim se. samo mi je ovaj laptop danas digao tlak.

mkey 26.10.2024. 21:03

Sada se počinjem pitati da li je strikoo moj alter ego :D

tomek@vz 27.10.2024. 06:33

Citiraj:

Autor Gorki61 (Post 3770106)
Ako je hobi ništa

Upravo suprotno. Na taj nacin onda stetis zapravo praksi ili zavrsis kao ja u ono vrijeme da te svaka susa i njen stric/tetka/frend pita za pomoc do te mjere da postanes zatrpan poslom koji te kosta vremena. Nema nista lose uzeti love za odraden posao pa makar i simbolicnu cifru. Tako cuvas u krajnjoj liniji i svoje vrijeme i zdravlje. A sto se tice satnice vs. iskusto....stvar je jednostavna...satnica koja raste sa znanjem. Mozda na taj nacin izgubis klijente al to su vecinom bas ovi koji ne zelis. Oni koji cijene tvoj rad, ako si zbilja dobar platit ce tvoju satnicu. Planiranje projekta (dakle pricamo o kompleksnijim stvarima od samo instalacije Windowsa na komp) je jedno a izvedba moze biti nekaj cisto 10-o. Moze se dogoditi da zavrsis u kracem roku pa mozes naplatiti manje a moze se dogoditi sranje i nepredvidena komplikacija pa moras uloziti par sati vise.

Chuxonja 27.10.2024. 07:25

Za familiju i poznanike posebna skuplja tarifa uvijek :D

medo 27.10.2024. 14:15

Koliko naplatiti instalaciju servera i klijenata (ad, dc)?

Pa naravno. Njih točno znamo kako i čime ih oderati :)

Na poslu je općepoznato da sam vrlo podmitljiv :) Većina to razumije pa im više-manje sve odradim na obostrano zadovoljstvo. Nažalost oni koji to ne prihvaćaju nemaju dobro mišljenje o meni jer moraju sve po propisima :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:21.