![]() |
ono sto sam htio reci, je da maxtor ne radi (nije radio) na nf4....a kod gospara seagate ne radi kad instalira SW IDE drivere....
znaci da je do drivera stvar u zadnjem slucaju, a maxtorova je greska sto su mu crkavali diskovi kad ih prikljucis na nf4.... jednostavno ne treba korisititi drivere, kad svi znaju da su losi i gotovo!!! |
Tko koristi Nvidia sw IDE drivere zaslužuje sve kaj ga snađe:)
|
A imam li ja SATA2 ubrzanje i NCQ ako ih neinstaliram? Jer mislim da mi sada raspoznaje diskove kao IDE
|
Jeli ovo konačno riješeno. Mislim kupit neku nf4 ultra ploču a imam Maxtora 200 Gb SATA2 (6V200E0, firm. VA111630) koji bi trebao biti sistemski disk.
Pomažu li što driveri nvidia 6.86? Ima li uopće rješenja osim kupnje drugog diska? |
Citiraj:
|
Conner diskovi....
Jedan moj frend iz Australije je iz mora izvadio PC. Bilo je to prije 10-ak godina. Rastavio, osušio... Hard - Conner - se nije htio zavrtiti pa ga je otvorio i ručno zavrtio. Kaže, sol u ležajevima. Pustio ga da radi par mjeseci non-stop. Nakon fdiska i formata hard radi i danas. A bio je u moru. Ostatak konfiguracije također radi (osim vrtećih periferija), jedino ne radi floppy controler jer je more izgrizlo jedan pin na rubu kontrolerskog čipa. Izgriženo do u čip, ne da se zalemiti. |
Citiraj:
|
Malo spama :D Kad smo vec kod Conner diskova, meni je jedan njihov disk radio otvoren na stolu nekoliko sati... uredno sam ga formatirao i kopirao na njega podatke :D
|
Meni dan danas radi jedan conner 200mb otvoren uronjen u ulje od bureka (radi hlađenja)
Tu i tamo se pojave bad sectori jer u ulju je ostalo nešto mrvica sira i slično, ali onda samo isperem domestosom (pažnja:koristiti isključivo onaj iz plave boce) i opet radi super |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:14. |