PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   DSL - HT vs. ISKON -FLAT RATE (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=17080)

Zond 08.02.2005. 22:44

Kuky stvar je ovakva isdn po tome ima brzi response time iliti vrijeme odaziva dok dsl ima veću propusnost. Isto kao na gridovima na carnetu, gigabitni ethernet za propusnost i 100mbitni za brzi response!

Jel sad jasno, je :D .

IceFisherman 08.02.2005. 23:09

pople , kad uzimam taj adsl morem ja zeti bez tog njihovog modema ? jer moji frendovi koji su dobili adsl su dobili nekakve šrot modeme koji se spajaju na USB i svaki drugi nije delal pa su morali vračati ih natrag itd itd itd....
pa bi si ja radije sam kupil nekakav kvalitetan modem , ustvari sve kaj treba za to , dakle zna možda ko kakav kvalitetan adsl modem i gde ga ima za kupiti
( und , čemu služi adsl router ? )

:rolleyes: :beer:

Rivi 09.02.2005. 07:57

Evo ovako, pošto sam ja polupismen, jer sam jedva skonta šta ti oćeš s tim svojim dijalektom napisat, probat ću ti pomoć.
Prvo, prijatelji su ti se zajebali. Vjerojatno niko od njih nije imao mrežnu karticu u kompu, pa su išli pribjeć, u tom trenutku, bezbolnijem i jednostavnijem rješenju i naručili su USB modem. Međutim, ti napravi slijedeće. Ako nemaš, kupi mrežnu karticu i nemoj uzimat USB modem. Znam par ljudi koji su s USB modemima imali problema. A opet, znam neke kojima taj modem radi "kak vurica".
Koliko sam upućen, ne možeš uzet ADSL bez njihovog modema. Tu možda griješim.
Ali ovaj Siemens koji dođe iz T-com je skroz dobar. Bar meni radi evo već pola godine.

IceFisherman 09.02.2005. 11:15

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Evo ovako, pošto sam ja polupismen, jer sam jedva skonta šta ti oćeš s tim svojim dijalektom napisat, probat ću ti pomoć.
Prvo, prijatelji su ti se zajebali. Vjerojatno niko od njih nije imao mrežnu karticu u kompu, pa su išli pribjeć, u tom trenutku, bezbolnijem i jednostavnijem rješenju i naručili su USB modem. Međutim, ti napravi slijedeće. Ako nemaš, kupi mrežnu karticu i nemoj uzimat USB modem. Znam par ljudi koji su s USB modemima imali problema. A opet, znam neke kojima taj modem radi "kak vurica".
Ali ovaj Siemens koji dođe iz T-com je skroz dobar. Bar meni radi evo već pola godine.

ah zooo , onda fala na pomoci
evo ti :beer: :beer: kaj si se mucil dešifrirajuci moj dijalekt :D

Rivi 09.02.2005. 12:58

Ma šta ti je? Samo ti piši kako ti je gušt!!!
Nema frke za pomoć. Uvik! :D

Disturbed 10.02.2005. 00:22

jel se treba uzimat njihov modem kad narucujes aktivaciju dsla il mozes ukopcat samo na svoju mreznu...?
sam nemojte rec da zovem njih jel ce mi svakako rec da treba modem kupit...:D

Rivi 10.02.2005. 08:09

Ne možeš samo na svoju mrežnu!

marac 11.02.2005. 19:42

Citiraj:

Originally posted by RAK
E, sada. Imam HT dsl i prešao bi na Iskon da mi guzica vidi istu stvar u drugom pakiranju.

Pitanje je koji je postupak. Da li trebam nanašati neke papire u HT ili mogu samo predati zahtjev u Iskon. Ako trebam papire nanašati, ništa od toga. Fax je najgora solucija na koju pristajem.

A to ovdje nitko nije odgovorio.

I naravno da je veza isti drek. Sve to ide prek jedne žice.

Rivi, da čujem.

netrebas nikake papire potpisivat, jedino trebas na htnet user stranicama odabrati START paket te na iskonovim stranicama ispuniti online formular za paket koji zelis i to je to, u medjuvremenu te kontaktiraju iz iskona i vojla.

p.s: nisam siguran kako stvari stoje kod HT-a jer u Start paketu postoji incijalni paket od 512MB tako da ih nazovi i pitaj da ne placas bezveze jos 20kn na ukupan iznos.

Ja sam ostao na htnet-u, cix mi trenutno nije od neke vaznosti a razlika u cijeni ISKON-HTNET neprimjetna odnosno nedovoljna da se prebacim na drugog "providera"

marac 11.02.2005. 19:45

Citiraj:

Originally posted by Rivi
Dobro si upucen, a sto se tice Siemensa sve je to jeftino kinesko sranje koje ne vrijedi 30kn a posto radi u routed modu kaj me briga :)

btw: ne zuji kao ericssonov model koji sada visi na zidu kao uspomena na placenih 50lp za 1dodatni MB prometa :grrr:

BrunoZG 11.02.2005. 19:45

bilo je rečeno da se prvi paket uzima uvijek osim ako se u tekučem mjesecu ne spoji ni jednom

No mozda ne bi bilo lose to provjerit jos jednom

Mailman 14.07.2005. 18:00

Citiraj:

Originally posted by BrunoZG
bilo je rečeno da se prvi paket uzima uvijek osim ako se u tekučem mjesecu ne spoji ni jednom

Točno.
Ja imam "račune" i kod DT-a i Iskona (DT onaj start paket-bez pretplate, Iskon 5GB-ni)...Ne spajam se preko DT-a i od njih dobivam, naravno, samo račun za pretplatu, a Iskon mi šalje račun za promet...
Ne znam kako ide u obrnutom slučaju...

mann 15.07.2005. 20:54

Citiraj:

Originally posted by Mailman
Točno.
Ja imam "račune" i kod DT-a i Iskona (DT onaj start paket-bez pretplate, Iskon 5GB-ni)...Ne spajam se preko DT-a i od njih dobivam, naravno, samo račun za pretplatu, a Iskon mi šalje račun za promet...
Ne znam kako ide u obrnutom slučaju...

Dali si uzeo na ugovor od godinu dana? Kada sam ja htjeo prebaciti sa HT -a na Iskon (naravno to im nisam rekao) rekli su mi da ako sam potpisao ugovor na godinu dana u tih godinu dana ce mi dolaziti minimalno 20kn za promet i ostalo standardno, naknada za ADSL (brzina).

Istina koji put kazu drugacije ali nakon sto ih pitas dali su sigurni jer sam dobio zadnji puta drugu informaciju stave te na cekanje, pretpostavljam pitaju nekoga nadredjenoga i uvijek mi potvrde to. Dakle ako je vjerovati ljudima sa 0800 9000, 20kn kroz prvih godinu dana ce ti uvijek dolaziti spoio se ti ili ne.

Mailman 15.07.2005. 20:56

Citiraj:

Originally posted by hYcOde
Dali si uzeo na ugovor od godinu dana?
Jesam.

mann 15.07.2005. 22:00

Citiraj:

Originally posted by Mailman
Jesam.
E onda cuj netko ovdje nezna sta prica LOL! Ako ti kazes da ti nista ne dolazi tada ocito HT. Jedno dva - tri puta su mi rekli pricu koju sam gore rekao. Izgleda da nemaju poima sto i kako ide sa tim racunima...

Darth Vader 15.07.2005. 22:33

T-com= placas naknadu za brzinu

Kako prec na iskon ili obrnuto:

Promet imas kod T-coma= uzmes start paket 512 MB - nespajas se preko tog usera, nema prometa, racun 0 kuna.

Uzmes user od iskon spajas se preko Iskona i rjesen problem!
Isto vrijedi i obrnuto.

Mailman 15.07.2005. 22:36

Nijemcima plaćam samo pretplatu za 384/64 (znači, start paket kojeg ne koristim), Iskonu 105 kuna za 5GB....

Darth Vader 15.07.2005. 23:46

Sorry postaru letimicno sam procito posteve pa sam ubiti ponovio ono sto si ti rekao. Uglavnom to je ta sema. Pozdrav!

Lasagne 25.07.2005. 14:05

Ja mislim isto da se neisplati prelazit na ISKON buduci da u START paketu placas 512mb.... :rambo:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:51.