![]() |
hmh, dobro. al ajd evo stavio sam sad drugi keks rama u konfu i u 2 testiranja je izbacio 2 ista errora:
http://i3.photobucket.com/albums/y78...rama_vista.jpg no ok, ako 3dmark nije program s kojim se može testirat atijev uređaj na visti, probat ću neke igre. : D |
Kralju probaj samo XP x64, pa vidi da li se ruši tako, ako je vrati je.
|
za xp x64 sam čuo da je živa koma, doduše mogu probat na 32bitnom i hoću,
al ako imam dx10 karticu, onda očekujem da radi na operativnom sustavu koji podržava dx10, a ne na nekom pretpotopnom. :D |
Citiraj:
To sigurno.....osobno mrzim takve greske koje se povremeno pojavljuju - zakaj nemre nes crknut posteno da se samo zamjeni...ovak izgleda ko prodavanje magle... Drzim fige da skuzis u cem je stvar - i mene zanima :goood: |
A što 3D čmar Vantage kaže? I što kažu win sistemski logovi?
|
3d čmark vantage ne može pokrenut testove jer kaže da ne podržava konfa min rezu od 1280x1024.
naime već koji mjesec na fresh install windowsa bilo kojih ne mogu stavit max rezu [1920x1200] već 1600x1200 i to moram rješavat sa hakiranjem svemira tj. koristim neki PWSTRIP tool i custom reze. |
3d čmark kaže da ne podržava min rezu, al mu idem u fileove i tamo ručno pokrenem test klikanjem na: run_all_tests_extreme.cmd
fps-ovi kad nema ničeg budu na 60 a čim se nešto događa padnu na 20-30 a nerijetko budu i 5-6. tipa na drugom testu počinje sa 10FPS. ?! :W je da je na extreme al ... no dobro. u 3d vantageu se ne sruši svaki put, nekad prođe cijeli test, a nekad se freezne u roku 1.6 sekudni i onda moram resetirat. logove od vantagea ne mogu nać? :s a di mogu nać win sistemske logove [vista]? |
Gle čuda, ispada da su najvjerojatnije slotovi za rame na matičnoj shebani :S :D strašno nešto.
|
Bas.......iskreno, oni bi mi bili zadnji na kaj bi sumnjo.... ajd, super da si skuzio u cemu je stvar :respekt:
|
Pouka ove priče? Ne odma drvljem i kamenjem po nekome dok se ne sazna što je zapravo pravi problem.
|
je tomek, slažem se. al bez obzira na očitu činjenicu da je graf. kartica ispravna, fijasko sa kablovima ostaje, zbog čega mi je čekanje produženo za 7 dana. a da je problem ram-related mi nije bilo ni na kraj pameti : d
sve je upućivalo na grafu. npr. u visti mi nikad grafa nije dobila više od 1 kod windows ratingiranja. stvari su se rušile čim bi se 3d pokrenuo, nigdje drugdje... itd. _ edit: a i vraga, ni ovo sa slotovima mi nije jasno. prošeto sam jedan keks po sva 4 slota i 3 puta zavrtio 3d mark, i svaki put je prošlo :S |
Citiraj:
|
Nisu driveri. jer od 8,x do 9.9 su bili isti problemi,
a evo izgleda da sam pinpointao problem, jedan [od 4] keks rama je tolko pokvaren da se windowsi ne mogu podić više samo s njim. :D Bome mi se neće ovakvo što opet protezat na godinu dana... :D |
Fakat bizarna greska :kafa:
|
bizarno je kad xyz disk ne radi sa xyz napajanjem, ovo je štoviše jako normalno.
|
Meni je bizarno što sve radi na XP-u.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:02. |