PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   DVB-T plan do 2011 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115087)

thopok 11.08.2008. 18:13

Citiraj:

U Hrvatskoj se za DVB-T emitiranje TV programa u standarnoj kvaliteti (SDTV) koristi sustav MPEG-2, a za emitiranje TV programa u visokoj kvaliteti (HDTV) koristi se sustav MPEG-4.

Danijel1803 14.08.2008. 14:15

Citiraj:

Autor TomTom (Post 1108705)
Može li mi netko reći radi li se tu o MPEG2 ili MPEG4 ?

MPEG2, ovih MPEG4 ima;
Zagreb, HRT dom – horizontalna polarizacija
Zagreb, Sveta Nedelja – horizontalna polarizacija
Zagreb, Kelekova 7a (Sesvete silos) – horizontalna polarizacija
Rijeka, Veprinac – horizontalna polarizacija
Rijeka, Pulac – horizontalna polarizacija
Split, Marjan – horizontalna polarizacija
Osijek, Hotel Osijek – horizontalna polarizacija

reboot 19.08.2008. 10:14

jel ima neki sluzbeni link na ovo s bonom za kupnju dvb tunera?

BlackDwarf 19.08.2008. 10:31

Mislim da nema, jer jos nisu poceli slat bonove na kucne adrese.

PS. receno je da ce doci pocetkom mjeseca a to je odavno proslo. Postoji velka mogucnost da vecina kucanstava, koja placaju RTV pristojbu, nece dobiti poklon bonove.

Druga stvar je ta da je viceina digitalnih odasiljaca oslabljena nakon Europskog prvenstva.

potemkin.hr 19.08.2008. 11:10

Kako vidim šareno bude s uvođenjem digitalne televizije...

Vremenski plan uvođenja po regijama

Citiraj:

Autor HRT
REGIJE
D1 – Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska
D2 – Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska
D3 – Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka
D4 – Grad Zagreb, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Krapinsko-zagorska
D5 – Primorsko-goranska, Istarska
D6 – Karlovačka, Ličko-senjska
D7 – Zadarska, Šibensko-kninska
D8 – Splitsko-dalmatinska
D9 – Dubrovačko-neretvanska

Cijeli plan uvođenja možete skinuti ovdje...

coconut 19.08.2008. 11:23

Citiraj:

Autor Danijel1803 (Post 1110997)
MPEG2, ovih MPEG4 ima;
Zagreb, HRT dom – horizontalna polarizacija
Zagreb, Sveta Nedelja – horizontalna polarizacija
Zagreb, Kelekova 7a (Sesvete silos) – horizontalna polarizacija
Rijeka, Veprinac – horizontalna polarizacija
Rijeka, Pulac – horizontalna polarizacija
Split, Marjan – horizontalna polarizacija
Osijek, Hotel Osijek – horizontalna polarizacija

Netko su tu zahebo. Na Veprincu nema nikakvog odašiljača niti bi imao ikakvog smisla obzirom da je na Učki već milijun godina odašiljač HRT-a. Za one koji ne znaju, Veprinac je mjesto na obroncima Učke cca. 4-5km zračne linije od vrha planine na kojoj se odašiljač nalazi. btw, Veprinac je u zaleđu Matulja i Opatije, a nikako Rijeke.

thopok 19.08.2008. 11:35

Pa ako OiV ne zna...
Popis odašiljačkih lokacija u eksperimentalnom DVB-T HRT2 HD odašiljanju
Rijeka HDTV 1600x1200

kresho_1 26.08.2008. 23:14

Citiraj:

Autor coconut (Post 1114394)
Netko su tu zahebo. Na Veprincu nema nikakvog odašiljača niti bi imao ikakvog smisla obzirom da je na Učki već milijun godina odašiljač HRT-a. Za one koji ne znaju, Veprinac je mjesto na obroncima Učke cca. 4-5km zračne linije od vrha planine na kojoj se odašiljač nalazi. btw, Veprinac je u zaleđu Matulja i Opatije, a nikako Rijeke.

ima smisla ako želiš pokriti samo Rijeku, a ne cijelu Istru

Jelc 09.09.2008. 15:19

Untisumporairodovog:D

http://www.vecernji.hr/home/tehno/31...B997DA36092F.2

MIK 09.09.2008. 15:31

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1133168)

Čitao sam to jutros:roller: (carevi nećemo ih imenovati:D)

EDIT: ja osobno ne vidim neke benificije od DVB-T-a pošto imam mrcinu od antene a i signal mi je dobar, tako da sam bezveze bacio pare na to. Mislio sam da ću primjetiti neka razlika a ono banana. Još mi se čini da je bolja slika na analognom signalu:D

Dok ne puste signal u HD-u sve je to za ...

Jelc 09.09.2008. 15:54

Citiraj:

Autor MIK (Post 1133179)
imam mrcinu od antene

Sad ti je valjda jasno gdje si pogrješio:D

EvilM@ster 09.09.2008. 16:42

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1101417)
Ima li tko iz Koprivnice i okolice da hvata DVB-T signal i sa kojeg odašiljača? (Sljeme ili Papuk/Psunj)

Ja ga probao uloviti pocetkom ljeta ali :banana:.... nije ni sad drugacije stanje...

syss 09.09.2008. 23:06

rofl za onaj članak u večernjem... neš' ti podučit puk sa skidanjem antene.

Mr.Ex.President 12.09.2008. 16:40

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1133168)

Aj da se neko i oglasio:D Mislim već u par navrata slušam naše pametne "glavešine" te gledam ove kvazi reklame i naravno da se stekao dojam da antena neće trebat:stoopid:

Inače glede digitalne televizije, neka je, korak naprijed sigurno, ali ja se i dalje držim Kabelske + maxtv opcije:) A ovaj smišni bon nek nabiju sebi u guzicu.

B-Link 13.09.2008. 00:55

Oni koji imaju satelitsku ni neznaju šta je "riblja kost" :)

Valg 13.09.2008. 01:32

Ma nek si zabiju ono malo siće od para u pak-šu, kod mene do sada nije bil o digitalnog signala, a kad bude neka si ga sami plaćaju...

Radije ću odjaviti svoj TV i staroj uzeti MAXTV i da odjebem pretplatu od HTV-a... Ionako samo gledam RTL/NOVU, a 2 prog samo ako je utakmica...

To je jedan veliki bulšit! Da su omogućili redovitim pretplatnicima da za 200kn kupe pošteni digitalni resiver, onda bi to bilo pošteno!

Ja sam pretplatnik zajedno sa svojom obitelji otkad znam za sebe, i evo kako ti smradovi vraćaju!

Fuj gamad jedna!

Mr.Ex.President 13.09.2008. 17:22

Druže sve stoji, ali ovo nikako:
Citiraj:

Autor Valg (Post 1136145)
Radije ću odjaviti svoj TV i staroj uzeti MAXTV i da odjebem pretplatu od HTV-a... Ionako samo gledam RTL/NOVU, a 2 prog samo ako je utakmica...

...jer ti ne plaćaš HRT1 i 2. Plaćaš nešto sasvim drugo;)

DoX_Chabar 13.09.2008. 17:48

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1136573)

Tako je, plaćaš porez na vlasništvo TV prijamnika :) A ne na to ako ti gledaš HRT1 ili HRT2...

thopok 13.09.2008. 18:01

Citiraj:

:nono:

Citiraj:

Zašto bih plaćao RTV pristojbu, ako ne gledam programe HRT-a?

RTV pristojba nije naknada za gledanje programa, nego - kako propisuje Zakon o HRT-u - naknada vlasnika radijskoga i/ili televizijskog prijamnika. Ako imate radijski ili televizijski prijamnik, Zakon vas obvezuje da solidarno sa svim drugim vlasnicima prijamnika sudjelujete u financiranju hrvatskoga javnog RTV servisa, to jest Hrvatske radiotelevizije, kao opće društvene potrebe. Primjerice, ceste su isto tako opća društvena potreba: svaki vlasnik registriranog automobila solidarno kod registracije plaća Naknadu za ceste, bez obzira na to koliko se tim cestama vozi. Ni porezna stopa ne određuje se prema tome koliko tko treba neku državnu službu koja se financira iz poreza. Razlika između poreza i RTV pristojbe jest u tome da se RTV pristojba plaća direktno HRT-u: to je jedan od elemenata osiguranja financijske neovisnosti javnog RTV servisa, iz koje tek onda može slijediti i svaka druga neovisnost - nužna za ispunjavanje obveza koje javni servis ima prema javnosti.

Moram li i dalje plaćati RTV pristojbu ako se pretplatim na neku uslugu distribucije programa među kojima su i HRT-ovi programi?

Morate. Što je sve točno uključeno u cijenu koju plaćate davatelju usluge distribucije trebali biste pitati ondje (vjerojatno tehnička usluga i dekodiranje programa koji nisu besplatni), ali HRT-ovi programi su javni i ne plaća se za njihovo gledanje. RTV pristojba je nešto drugo, nevezano za Vašu omiljenu seriju ili način na koji televizijska slika i radijski ili televizijski zvuk dolaze do Vas: ona je zakonom propisana naknada kojom kao vlasnik prijamnika, solidarno s drugim vlasnicima, sudjelujete u financiranju HRT-ovog javnog djelovanja. Dodatne informacije o tome zašto se plaća RTV pristojba možete pronaći na stranici "Što je javna televizija i zašto se plaća pristojba" u sklopu HRT-ovog weba, a i u nekim drugim "najčešćim pitanjima".
Citiraj:

imam problem s tv tunerom gygabyte u7000 ne mogu gledati tv programe
To sigurno nema veze s "planom prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa".:kafa:

Reedy 08.10.2008. 10:58

DVB-T pokrivenost

Ima li Varaždin DVB-T pokrivenost?

Hvala

lujito 08.10.2008. 11:36

Evo pa gledaj na kartu:http://www.oiv.hr/Download/2008/06/1..._1600x1200.jpg
A i ova stranica ti moze posluzit, karta je upravo sa te stranice http://www.oiv.hr/default.asp

DANCI 09.10.2008. 11:27

eh najači mi je komentar na vecernjakovoj str. :lol2:

Citiraj:

.. kad li ono primjetim kako su mi svi susjedi vidoviti... čujem veselje skoro par sekundi prije nego na mom televizoru padne gol.. i onda skužim da ****ni digitalni signal kasni... a kako to?
toliko o prednosti digitalne televizije i premjerovoj preporuki da se građani skine sa krovista kako bi se ukinule antene jer ih kao "netreba" :care:

:D

imam jedno pitanje jel cu i dalje moc hvatati Slovenske kanale no na DVB-T, pitam jer nekužim koliki je domet tih digitalnih signala

DeadMan+ 09.10.2008. 12:05

Citiraj:

Autor DANCI (Post 1158815)
imam jedno pitanje jel cu i dalje moc hvatati Slovenske kanale no na DVB-T, pitam jer nekužim koliki je domet tih digitalnih signala

ja na borongaju (s krovnom antenom) hvatam sloveniju, ponekad i austriju, ali ne i HRT HD :hitthewal:

DANCI 09.10.2008. 16:14

Citiraj:

Autor DeadMan+ (Post 1158852)
ja na borongaju (s krovnom antenom) hvatam sloveniju, ponekad i austriju, ali ne i HRT HD :hitthewal:

jel to imas DVB-T prijemnik ugrađen u tv ili vanjski (kutija) i ako imas vanjski koji je to vanjski model, proizvodac i gdje je kupljen ? :D

gnomisa 09.10.2008. 16:22

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1136573)
Druže sve stoji, ali ovo nikako:

ali ta lova od pretplate ide u proračun HRT-a odn. direktno u plaće djelatnika HRT-a..samo manji dio ide državi, za promicanje slobode medija i sl......vjerujte mi to je točan podatak *namig*

Mr.Ex.President 09.10.2008. 18:01

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 1159142)
ali ta lova od pretplate ide u proračun HRT-a odn. direktno u plaće djelatnika HRT-a..samo manji dio ide državi, za promicanje slobode medija i sl......vjerujte mi to je točan podatak *namig*

Nije bitno di ide;) Bitno je da ono šta si napisao ne stoji.
Ekvivalent tvojoj izjavi je kao da ja kažem da ako kupim svoju garažu i svoje smeće odlažem na svom privatnom zemljištu, da ne moram plaćat komunalni doprinos kao svi ostali građani ili nekakav sl. primjer.:)

Jedostavno moraš, s dvb-tom ili bez njega, tj. ne moraš postoji legalan i iliegalan način da ne plaćaš,...

Crni_007 09.10.2008. 23:04

Citiraj:

Autor Reedy (Post 1157828)
Ima li Varaždin DVB-T pokrivenost?

Hvala

Ako se ne varam, trebalo bi biti signala, imas od neki dan s Ivancice signal na 44ch ili 658Mhz.

DeadMan+ 09.10.2008. 23:45

Citiraj:

Autor DANCI (Post 1159133)
jel to imas DVB-T prijemnik ugrađen u tv ili vanjski (kutija) i ako imas vanjski koji je to vanjski model, proizvodac i gdje je kupljen ? :D

USB stick, Gigabyte U8000, ADM
:)

tomek@vz 10.10.2008. 08:17

Citiraj:

Autor Crni_007 (Post 1159573)
Ako se ne varam, trebalo bi biti signala, imas od neki dan s Ivancice signal na 44ch ili 658Mhz.

Ima ima,lovi ko beba sve naše programe (HTV1/2,RTL,NOVA)

gnomisa 10.10.2008. 11:21

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1159213)
Nije bitno di ide;) Bitno je da ono šta si napisao ne stoji.
Ekvivalent tvojoj izjavi je kao da ja kažem da ako kupim svoju garažu i svoje smeće odlažem na svom privatnom zemljištu, da ne moram plaćat komunalni doprinos kao svi ostali građani ili nekakav sl. primjer.:)

Jedostavno moraš, s dvb-tom ili bez njega, tj. ne moraš postoji legalan i iliegalan način da ne plaćaš,...

kako nije bitno di ide? ide u plaće djelatnika HRT-a a ne u državni proračun ili u slobode medija....zašto smo mi obavezni plaćati posjedovanje TV prijamnika firmi koja iz toga plaća svoje ljude....meni to pogotovo glupo jer radim na konkurentskoj tv kući...neka oni meni daju lovu za paću jer posjeduju faking tv prijamnik...to je zakon star 100 godina i nema veze sa realnim stanjem stvari..ta lova ide njima i samo njima....+ što oni po zakonu ne bi smjeli biti komercijalna TV a oni to jesu i više nego itko drugi...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:31.