PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   HITNO - Gainward 6800 ultra (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11463)

Jelc 13.07.2004. 13:48

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
Izgleda da je tako.Ja ću pričekati još koji dan, a ne pojavi li se ništa drugo-i ja uskačem, ULTRA edition.
Pa to je kod nas skoro 800$...bog te...oko 650€:confused:
Pa ne bi dao pod jedan iz principa novce za grafu u vrećici:fuming:
Taman da je ATI X1200 sa 20 pajpi :D

Mislim-koji je to osjećaj dati hrpu love za komad hardwarea u najlon vrećici???

dr.fiksi 13.07.2004. 14:17

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Pa to je kod nas skoro 800$...bog te...oko 650€:confused:
Pa ne bi dao pod jedan iz principa novce za grafu u vrećici:fuming:
Taman da je ATI X1200 sa 20 pajpi :D

Mislim-koji je to osjećaj dati hrpu love za komad hardwarea u najlon vrećici???

Jelc, sigurno je to jako loš osjećaj-ali pitanje je ima li druge ako želiš baš tu karticu.Zato se premišljam-sad su već dobili službenu 6800-icu, možda dođu i ultre s kutijom itd a ja popušim ovo.Zato neću kupit danas, pare se neće pokvariti...

Valter 13.07.2004. 15:37

Ma znam da je glupo dati 5000 Kn za grafičku u vrećici - to je tako jadno , ali kad malo bolje promislim što dobivaš u kutiji - par igrica , manual , drivere koje opet moraš skidati s interneta da budu WHQL certificirani.
ALI , uvijek taj ali , onda bar znaš da je to finalni proizvod .

Paške je rekao da će vidjeti je li to final product tj. revisija 1.0 ili tako nešto.

E da, kad budem kupovao mogu li nekako na PCBu pročitati je li to final product tj. što bi trebalo pisati i gdje npr. revision 1.0 ??? :confused:

PAŠKE HEEEEEEEEEEEEEEEEELP !!! :(

dr.fiksi 13.07.2004. 15:57

Citiraj:

Originally posted by Valter
Ma znam da je glupo dati 5000 Kn za grafičku u vrećici - to je tako jadno , ali kad malo bolje promislim što dobivaš u kutiji - par igrica , manual , drivere koje opet moraš skidati s interneta da budu WHQL certificirani.
ALI , uvijek taj ali , onda bar znaš da je to finalni proizvod .

Paške je rekao da će vidjeti je li to final product tj. revisija 1.0 ili tako nešto.

E da, kad budem kupovao mogu li nekako na PCBu pročitati je li to final product tj. što bi trebalo pisati i gdje npr. revision 1.0 ??? :confused:

PAŠKE HEEEEEEEEEEEEEEEEELP !!! :(

Smiri se, i mene jednako zanima kao i tebe-i ja bih ju kupio, ali pričekajmo da Paske provjeri...
skoro 5000kn za kartu, e ako nije final sample->no chance!Ako je, then we're talking!Ne znam što bi trebalo biti na PCBu, ali za pretpostaviti je da piše nešto na njemu-neka verzija itd.Također je bitno što piše kad se komp boota-ima li ono upozorenje THIS IS AN ENGINEERING... ili nema i sve normalno izgleda.Možda imaju pošiljku namijenjenu nekoj firmi koja odmah slaže kompove pa je zato bulk.Uglavnom, ve-ce-mil ju ima odmah dostupnu.A i ako im ti i ja izkeširamo gotovo 5k krznatih na ruke, ima da naruče s Mjeseca...

Jelc 13.07.2004. 16:21

Ma recite vi kaj hoćete-ali meni neki aspekti ponašanja u Rvata nisu bistri padagabogjebe:)

To su novci koje si ukrao, zaradio, posudio...kajgod bilo...

Da ti neko da u birtiji pivu ili sok ili kavu u kartonskoj čaši-popizdit ćeš na mrtvo...urlat da kakvo je to jebeno ponašanje, da za svoje novce hoćeš pit ko čovjek:D

Da ti treba u dućanu zamota 2o deka podriguše za sendvič bez papira i skup sa frtalj kruha hiti u prozirnu vrećicu za zamrzavanje, zaveže je sa pol čvora i naplati-ajojjjjjj.....prosječni Rvat bi
A:zatukao dotičnu
B:zasuo dotičnu psovkama od kojih bi i kurva pocrvenila
C:otrčao usput u redakciju Večernjeg, Jutarnjeg i nazvao Živu istinu:D :D :D

Da daš pet tisuća krznatih za kaj ja znam sedam dana u hotelu-jambral bi na poslugu, hranu, piće, ponašanje konobara i ružne i debele čistačice:D

Jer-pa za boga miloga, ja sam to platio i valjda mogu očekivati BAR NEŠTO za svoju lovu...

Evo na kaj nas je navukla informatička industrija.....da dođeš ponizno sa svojih pet tisuća kuna i još budeš zahvalan papku na pultu kad ti je drmne na stol:rolleyes:

Grafe su i tak superskupe, za nepunih dvije-tri godine su postale najskuplji dio računala.

Ovo je sve skupa malo pre bezobrazno:(

Valter 13.07.2004. 16:35

Jelc imaš pravo , i ja tako mislim . Pa sramota je da mi stvar od 5000 Kn daju u vrećici koju su kupili u china shopu za 3 lipe.
Ali pošto je ova Hrvatska zaostala za svijetom onda se moramo pomiriti i ovako , valjda .
Nego , ako bulk košta 4800 Kn koliko će tek koštati retail
- on zna biti i do 15 % skuplji .
Zvao sam i Hgspot , a oni nemaju još nemaju ni ponudu proizvođaća da naruče te grafičke, znači ostaje nam WC-mil .

UPDATE : Evo sad mi oni objašnjavaju da su dobili bulk karticu jer ih je NAVODNO gainward poslao više u jednoj zajedničkoj kutiji .

PAŠKE MOLIM TE JAVI SE I RECI ŠTO SI NAŠAO ?
Što bi moralo pisati ako je to FINAL PRODUCT ?
:confused:
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP !!!

Jelc 13.07.2004. 17:06

Citiraj:

Jelc imaš pravo , i ja tako mislim . Pa sramota je da mi stvar od 5000 Kn daju u vrećici koju su kupili u china shopu za 3 lipe.
Ali pošto je ova Hrvatska zaostala za svijetom onda se moramo pomiriti i ovako , valjda .
Nego , ako bulk košta 4800 Kn koliko će tek koštati retail
- on zna biti i do 15 % skuplji .
Zvao sam i Hgspot , a oni nemaju još nemaju ni ponudu proizvođaća da naruče te grafičke, znači ostaje nam WC-mil .

UPDATE : Evo sad mi oni objašnjavaju da su dobili bulk karticu jer ih je NAVODNO gainward poslao više u jednoj zajedničkoj kutiji .

PAŠKE MOLIM TE JAVI SE I RECI ŠTO SI NAŠAO ?
Što bi moralo pisati ako je to FINAL PRODUCT ?
:confused:
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP !!!

Gledaj-da oročiš ako nemožeš čuvati ili prišparaš još mjesec dana, situacija bude malo drukčija...

Najskuplji modeli se NIKAD ne prodaju kao OEM ili bulk

A to kaj ti pitaš za reviziju grafe-tak ti je svejedno kaj piše ako je grafa ispravna.

Ako te već to toliko ždere-već si im mogel poslati mail i pitati :)
Proizvođaču a ne ve-milu.

Makar ja sumnjam da bi Gainward dilao lošu robu top-modela Nvidie:)

Ja osobno pratim bar dva mjeseca kak se nova serija ponaša prije kupnje, a ako netko hoće kupiti odmah najnoviji model to je druga stvar.

dr.fiksi 13.07.2004. 18:16

Pričekaj ga do navečer->onda ćemo znati!

Valter 13.07.2004. 18:30

Ok , sačekat ću ...

Nego mislim da ovaj tip iz Ve-mila ima pravo da je gainward poslao pošiljku 6800 kartica u jednoj kutiji pa se to podijelilo po pc shopovima - evo na nabava.net sam našao već 3 pc shopa koja je imaju istu grafičku BULK :
Ve-mil Infoing Diskont24

AJDE PAŠKE POŽURI SE VIŠE:grrr:

dr.fiksi 13.07.2004. 18:37

Citiraj:

Ok , sačekat ću ...

Nego mislim da ovaj tip iz Ve-mila ima pravo da je gainward poslao pošiljku 6800 kartica u jednoj kutiji pa se to podijelilo po pc shopovima - evo na nabava.net sam našao već 3 pc shopa koja je imaju istu grafičku BULK :
Ve-mil Infoing Diskont24

AJDE PAŠKE POŽURI SE VIŠE:grrr:

Imaš pravo!Možda je ovo znak da konačno dolaze...dolaze u HR!Možda će ih već sutra imati i drugi shopovi, možda retail?Zamisli-od nas dvojice ve-mil može ukeširati više nego od jednog kupca konfiguracije!Meni se iz ve-CE-mila još nisu javili, a zanima me što će reći.Paske će se javiti, pa možemo mi u kupnju!;)

tor 13.07.2004. 19:06

Ljudi prikočite malo. Zaletavate se nepotrebno. Nikad ni u snovima nebih dao toliko love za grafičku. Pogotovo u takvoj situaciji kad ni neznaš točno što dobijaš. Za 5000 kn mora da mi dođe doma u dostavi, u drvenoj kutiji s ornamentima, vakumirana, i orna za posao.:D

dr.fiksi 13.07.2004. 19:15

Citiraj:

Originally posted by tor
Ljudi prikočite malo. Zaletavate se nepotrebno. Nikad ni u snovima nebih dao toliko love za grafičku. Pogotovo u takvoj situaciji kad ni neznaš točno što dobijaš. Za 5000 kn mora da mi dođe doma u dostavi, u drvenoj kutiji s ornamentima, vakumirana, i orna za posao.:D
Nisam ju još kupio...
Ali zanimljivo-pogledajte ovo!

http://www.gainward.de/new/main.html

Odite pod shop i pogledajte cijene-čak i dostavljaju!Pitanje je da li u HR, ali svejedno se čini da su u prodaji...

Freek 13.07.2004. 19:40

Pa zašto ju uopće kupovat kod nas , naruči vani i gotovo.:beer:

Valter 13.07.2004. 19:41

Citiraj:

Originally posted by tor
5000 Kn . Ne , ne ti si se malo prevario . Naime ni ja nisam lud da dam toliko za grafičku , ali imam frenda koji mi duguje 4000 Kn i ima svoju firmu pa će on preko svoje firme kupiti grafičku ( BEZ PDV-a )
tj. 4809 x 0.78 = 3751 Kn -> što znači da ću ja dobiti 6800 Ultra jeftinije nego što je Paške kupio 6800 GT ( 3980 Kn ) . HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA:clap:

Kartica je već rezervirana - sad samo moram donesti odluku da li da je kupim za 3751 Kn tj. za oko 500 eura što je za 100 eura jeftinije nego da naručim vani

Paške , ovo nije prijetnja , ali ako se ne javiš sat vremena odkad ja postam ovu poruku , zaletjet ću ti se avionom ( kad ga kupim - znači nikad ) u tu tvoju jadnu kućicu !!! :fuming:
Hmm , malo sam poludio ali nema veze ( pazi se Paške još mi fali samo 8 834 457 eura da kupim avion ) haha

Ma opet sam ja poludio, ali Paško daj se požuri !!! :beer:

tor 13.07.2004. 19:47

Ok, za tu lovu Ultru-super...
Pogotovo ako nemreš nikako drugačije do te love:p

dr.fiksi 13.07.2004. 20:17

Ako ti duguje...-pa to ti je na kraju isto!

Paske 13.07.2004. 23:57

Danas u 4 ujutro idem na poslovni put i umijesto da spavam ja vama pišem brojčeke - :D

BIOS: 5.40.02.15.02

Nvidia model: P201

Manufacturer model: 900 - 10201 - 0007- 250 E

Nema nikakovih naznaka da je inžinjerski model - međutim nema niti naznaka da nije.

PCB je zelen.

Ako kome kaj ovi brojčeki znaće - uživajte :D

Kaj se tiće boot screena - monitoru treba cca 20 sekundi da prikaže sliku prvi put - so thats out :D

dr.fiksi 14.07.2004. 10:05

OK Paske!Ja mislim da je to ipak finalni model.Naime, gainward to uistinu prodaje-ali ne znam jel s kutijom ili bez, ali sad to imaju i još drugi shopovi-pa nije vrag da već 3 shopa imaju brdo inžinjerskih samplova?

tor 14.07.2004. 10:17

Citiraj:

Originally posted by Paske
Kaj se tiće boot screena - monitoru treba cca 20 sekundi da prikaže sliku prvi put - so thats out :D
Pa ugasiš i upališ monitor prije koma i onda je cijev odmah zagrijana.

dr.fiksi 14.07.2004. 10:41

Citiraj:

Originally posted by tor
Pa ugasiš i upališ monitor prije koma i onda je cijev odmah zagrijana.
Pa dobro ti kaže čovjek...

I da, ona GAMAD iz WC-Mila se još nisu javili...to je valjda kad im pošalješ mail ko da si bacio disketu u bunar-bye, bye...
I da, ne čudi me uopće to što su najjeftiniji barem s tom ultrom-osoblje im je nikakvo!

Valter 14.07.2004. 10:46

Ne kužim , što mu treba 20 sekundi da mu se upali kompjuter ili da mu se pojavi slika na ekrenu ?

Mislim da ću danas ići uplatiti grafičku pa kako bude da bude. :argue:

dr.fiksi 14.07.2004. 10:49

Citiraj:

Ne kužim , što mu treba 20 sekundi da mu se upali kompjuter ili da mu se pojavi slika na ekrenu ?

Mislim da ću danas ići uplatiti grafičku pa kako bude da bude. :argue:

Inače sam napravio mali check-čini se da je BIOS OK, tj čini se da nije eng sample!I da, kontaktirao sam njihov servis radi "stručnog" pitanja o proizvodu, tj da mi daju inf o proizvodu
za kojeg naizgled uopće nema garancije...servis se još nije javio.Imaju li nešto za skrivati?Ako imaju onda to nije dobro...
čak i preko firme-to ipak nisu novci sa ceste, moram točno zanti što dobivam!

Valter 14.07.2004. 10:53

E sad mi je dosta , zvat ću ih direktno pa nek onda muljaju !!!:grrr:

dr.fiksi 14.07.2004. 11:00

Citiraj:

E sad mi je dosta , zvat ću ih direktno pa nek onda muljaju !!!:grrr:
Javi kako prođe!

Jelc 14.07.2004. 11:04

E baš ste mi uljepšali dan, slanje maila ve-milu:D :D :D
Optimisti:)

dr.fiksi 14.07.2004. 11:05

Citiraj:

E baš ste mi uljepšali dan, slanje maila ve-milu:D :D :D
Optimisti:)

Hipotetski, da ti daješ te novce-bi li kupio naslijepo?

dr.fiksi 14.07.2004. 11:10

Nisam još rekao, ali s inf koji nam je dao Paske, kontaktirao sam Gainward da vidim koji je to vrag!Nadam se da će mi se oni brže javiti od WC-Ve-Ce-Ve-Mila!

Valter 14.07.2004. 12:22

Garancija je jednu godinu .

Mislim da ću danas ići uplatiti.

Jelc 14.07.2004. 12:36

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
Hipotetski, da ti daješ te novce-bi li kupio naslijepo?
Ne, ja bi otišao tamo i pogledao:)
A ve-mil i info mailom je već odavno ušlo u legendu:D :D :D
Kaj misliš zašto...:rolleyes:

dr.fiksi 14.07.2004. 13:27

Citiraj:

Ne, ja bi otišao tamo i pogledao:)
A ve-mil i info mailom je već odavno ušlo u legendu:D :D :D
Kaj misliš zašto...:rolleyes:

Zašto se zovu WC-mil?Ne moram pogađati...i know!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:53.