PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275487)

Ivo_Strojnica 17.09.2023. 18:10

ne znam kako vi, ali meni apple radi odlične operativne sustave.
UX je ono šta mene živcira :D

Exy 17.09.2023. 19:21

Koliko ja znam whatsup transfer radi sasvim normalno pomocu transfer chat opcije same whatsup aplikacije. Iako se zove transfer chat, ona prenosi i sve medijske datoteke. Android->ios ili ios->android. To zaobilazi google disk pa sam npr.bez problema napravio transfer sa huaweia bez gmsa na android. Viber sa druge strane nikako nije isao sa huaweia na noviji android tako da nije tocno da to sprecava ios nego aplikacija to ima lose rijeseno.

jopis 17.09.2023. 19:47

Citiraj:

Autor blackshtef (Post 3698009)
Dodatno, čini mi se da si ti zapravo setupirao novi Android, instalirao na njega Whatsapp i onda te dočekao prazan WA.

Greška u koracima - moraš ići prema uputama da bi whatsapp na iOS-u pripremio chatove (i slike etc) za export i prijenos na Android, a onda ih Android tamo učitao. Kažem, isti je proces i obrnuto, dakle kad prebacuješ sa Androida na iOS, prvo se radi export pa onda setup novog mobitela.

To ti hoću objasniti - to je ograničenje whatsappa na obje platforme. Zašto je tako - ne znam, valjda zbog enkripcije chatova, bogzna. Ili je jednostavno Zuck naredio da se iskomplicira i super eto.

Ali u svakom slučaju, mora se sve po uputama seliti inače nema naknadnog restoreanja chatova u whatsappu.

Složio mob kao novi, znači izvadio iz kutije, next next next, login u gugl acc, instalirao viber i whatsapp sa storea. Da, dakle neka caka je očito u tome da se pristupi dok se mobitel postavlja:stoopid:.
Znam za neki drugi put, majka je nadasve zadovoljna mobom, prelaz ios-android joj nije predstavljao neki problem jer koristi doslovno 5 appova na mobu, stari isto tako, tak da ono, kad mi zatreba next time, budem probao po tom tutorialu, pa ćemo vidjeti.

Citiraj:

Autor medo (Post 3698012)
. E onda se obojica ponekad ne ponašamo u skladu sa svojim godinama :D

Taj smartass i tvrdoglavost ide upravo s godinama, što dalje to više:D

Citiraj:

Autor medo (Post 3698012)
Aplikacija može pristupiti svojim podacima i exportirati ih na razne načine. iOS to ne limitira. Ono što iOS limitira je pristup SVIM DRUGIM appovima da ulaze u podatke koje je Viber zapisao na mobitel.

E sad opet jedno "ali" - kako onda kad upališ na novo složenom android mobu smartswitch app možeš kulturno odabrat transfer from ios/iphone i ulogirat se u svoj ios acc i prebacit većinu stvari, samo ne taj vražji viber i wa:hitthewal:, a fotke iz istih što su u ajfon galeriji možeš prebacit:fiju:

blackshtef 17.09.2023. 19:58

Citiraj:

Autor jopis (Post 3698028)
Složio mob kao novi, znači izvadio iz kutije, next next next, login u gugl acc, instalirao viber i whatsapp sa storea. Da, dakle neka caka je očito u tome da se pristupi dok se mobitel postavlja:stoopid:.
Znam za neki drugi put, majka je nadasve zadovoljna mobom, prelaz ios-android joj nije predstavljao neki problem jer koristi doslovno 5 appova na mobu, stari isto tako, tak da ono, kad mi zatreba next time, budem probao po tom tutorialu, pa ćemo vidjeti.

Evo još ti je čovjek iznad potvrdio da Viber sa androida na android ne ide - tak da ajde, bar smo zaključili da je aplikacija blesava, a ne OS :D

medo 17.09.2023. 20:43

Što nisi odmah rekao da ideš SmartSwitchem na iCloud po svoje podatke :D

Ne bih znao zašto SmartSwitch ne zna ili ne može restorat Viber. Kao što je već rečeno možda je i do enkripcije. Appovi mogu enkriptirano slati podatke u iCloud pa ti trebaju ključevi za dekriptiranje koji naravno nisu u iCloudu :fiju: jer bi to pobilo svrhu enkripcije :beer:

RimtuTiTuki 17.09.2023. 21:57

Mislim da neki ne kuže da je iCloud malo vise od dropboxa

buljo 18.09.2023. 08:43

Citiraj:

Autor jopis (Post 3697948)

Sva sreća pa pričamo o dvije najkorištenije messenger aplikacije na svijetu, i štoviše o restrikcijama ios-a a ne o manjkavosti aplikacija, da budemo precizni.
Bravo za tebe ;)

Prebacit se moze al ne preko clouda, i to od nedavno, toliko tim najkoristenijim appovima.
Kao sto sam i rekao, krivis os a app kriv.

Primjer od jucer, treba mi pivot table u excelu O365 na meku, NEMA. Guglam i ekipa pise da je majrkosoft odlucio da to ekipi na macosu ne treba. I evo apple kriv za to. I zatvoreni os siguran sam :)

VandaL.pr! 18.09.2023. 09:32

Di je najbolje uzeti 15 u nas?
Koliko vidim mall daje punjač uz mob ali je isporuka 25.09...

Mario92 18.09.2023. 09:58

Nisam videl da netko drugi daje punjač tak da bi rekel da je možda mall i najbolja opcija

coconut 18.09.2023. 10:09

Stvarno je problem pričekati tjedan dana...

Mario92 18.09.2023. 10:11

Isporuke su od 22.09 za one koji su naručili isti dan, a sad npr vidim da za Pro treba čekat i do studenog...

coconut 18.09.2023. 12:44

Za one koji je ipak draži lightning kabel od USB-C i ne da vam se kupovati USB-C kabel, Apple nudi adapter po povoljinih 45$
https://www.tiktok.com/@applefansuni...39541798030593

dadoremix 18.09.2023. 13:25

Citiraj:

https://ci3.googleusercontent.com/pr....hr/i/44818202 Način plaćanja: Plaćanje pri preuzimanju pošiljke
https://ci6.googleusercontent.com/pr....hr/i/44818216 Način dostave: Osobno preuzimanje - Zagreb - King Cross
https://ci6.googleusercontent.com/pr....hr/i/44818201 Predviđeni datum predaje narudžbe dostavnoj službi: 22. 09. 2023
(Kada narudžba bude spremna za preuzimanje poslati ćemo vam e-mail i sms poruku. Preuzimanje narudžbe bez prethodno poslane obavijesti nije moguće. Hvala.)
Sažetak narudžbe

ja kupio na kraju u mall-u ..
jest da je amazon jeftiniji za 1 broj .. 128 VS. 256 GB .. al treba neke verifikacije ..
ha hebeš 150€ .. nekako več bude
baš me zanima sad .. u petak radim .. 23.9 mogu potegnut za zagreb, nadam se da neče biti njima problem
i naveo sam plačanje kod preuzimanja ..
Pa ako ga nebude u sub .. ko ih hebe .

kiki86 18.09.2023. 18:46

našao sam apple airtag na cesti, kako da skužim čiji je? kad ga se očita na ajfonu kaže da je nečiji al ne piše čiji, ispiše samo serijski broj uređaja :stoopid: može apple support pomoć s tim? htio bi ga vratit, i tako je beskoristan bez original vlasnika

1v@n 18.09.2023. 19:07

Doć će ga vlasnik tražiti vjerojatno kad tad jer ga i dalje vidi u Find My Phone :D

kiki86 18.09.2023. 19:24

neće bez baterije :D. da ga ostavim na cesti negdje?:fiju:

medo 18.09.2023. 21:45

Ubaci ga u kamion Ćistoće. Neka ga nađe na Jakuševcu :D

Mario92 18.09.2023. 23:18

Dosta lagano se zamijeni baterija, CR2032 ide unutra mislim. Pa ak hoćeš kupi neku jeftinu bateriju i frkni je unutra (Offertissima ili Pepco, uostalom te 2032 baterije je uvek zgodno imati :) )

mamutarka 18.09.2023. 23:20

sranje je kaj si prije vidio u app kolko ima baterije, sad su makli to, samo umre jedan dan :D

1v@n 19.09.2023. 08:59

Navodno upozori kad je blizu da se isprazni. Vidjet ćemo kako to funkcionira kad se napokon dogodi.

Polako izlaze stvari koje nisu spomenute u specifikacijama…

Citiraj:

ProRes video recording remains limited to 1080p quality at 30 frames per second on the 128GB model of the iPhone 15 Pro, unless the device is recording directly to a connected external storage drive, according to Apple. On the 256GB and higher iPhone 15 Pro and iPhone 15 Pro Max, ProRes video recording is supported in up to 4K quality at 60 frames per second to both internal storage and external storage.
Samo si oni mogu dopustiti 128GB modele u 2023

blackshtef 19.09.2023. 09:11

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3698349)
Samo si oni mogu dopustiti 128GB modele u 2023

LOL, mala digresija - tako sam i ja ostao neugodno iznenađen kad sam kupio M1 MacBook Pro - dođem doma, setupiram ga i idem ga spojiti na dock, pa preko docka na dva monitora - how yes no, radi samo jedan.

I onda malo guglanja da bih saznao da M1 ne podržava rad na dva eksterna monitora :wtf2:
Što je prethodni (intel based MBP) uredno podržavao i funkcioniralo je bez greške.
E sad, jel to spomenuto nekad na keynoteu - ne znam, al baš mi je blesavo ograničenje.

mdodig 19.09.2023. 12:00

iPhone mobiteli - 2. dio

Citiraj:

Autor blackshtef (Post 3698352)
LOL, mala digresija - tako sam i ja ostao neugodno iznenađen kad sam kupio M1 MacBook Pro - dođem doma, setupiram ga i idem ga spojiti na dock, pa preko docka na dva monitora - how yes no, radi samo jedan.

I onda malo guglanja da bih saznao da M1 ne podržava rad na dva eksterna monitora :wtf2:
Što je prethodni (intel based MBP) uredno podržavao i funkcioniralo je bez greške.
E sad, jel to spomenuto nekad na keynoteu - ne znam, al baš mi je blesavo ograničenje.

Podrzava, spoji jedan monitor svojim kabelom direktno na macbook.
Sranje, jbg..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ivo_Strojnica 19.09.2023. 12:24

1 privitaka
tako je, to i ja radim.
Jedan HDMI direktno u laptop, drugi kabel (DP) preko usb docka.
nije idealno, ali radi.

blackshtef 19.09.2023. 14:11

Al ja nemam HDMI, to je došlo (natrag) sa 14 i 16 inčnima M2 Pro, zar ne? Moj je ovaj: https://support.apple.com/kb/SP824?locale=en_US
Jedino nisam probao direkt u Thunderbolt, al mogao bih probati - samo mi treba kablić

Display Support

Simultaneously supports full native resolution on the built-in display at millions of colors and:
  • One external display with up to 6K resolution at 60Hz
Thunderbolt 3 digital video output
  • Native DisplayPort output over USB-C
  • VGA, HDMI, DVI, and Thunderbolt 2 output supported using adapters (sold separately)

blackshtef 19.09.2023. 14:12

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3698401)
tako je, to i ja radim.
Jedan HDMI direktno u laptop, drugi kabel (DP) preko usb docka.
nije idealno, ali radi.

Koja je to tipkovnica? :)

Ivo_Strojnica 19.09.2023. 14:15

Citiraj:

Autor blackshtef (Post 3698431)
Al ja nemam HDMI, to je došlo (natrag) sa 14 i 16 inčnima M2 Pro, zar ne?
Jedino nisam probao direkt u Thunderbolt, al mogao bih probati - samo mi treba kablić

Moj proc je M1 Pro, na Macbooku Pro 2021 (14').

Ako imaš M1 čip (prva verzija), onda imaš support samo za jedan ekran, bez obzira na adaptere.

Tipkovnica u pitanju je Keychron K3 Pro.

robert7 19.09.2023. 14:17

Citiraj:

Autor blackshtef (Post 3698431)
Al ja nemam HDMI, to je došlo (natrag) sa 14 i 16 inčnima M2 Pro, zar ne? Moj je ovaj: https://support.apple.com/kb/SP824?locale=en_US

Display Support

Simultaneously supports full native resolution on the built-in display at millions of colors and:
  • One external display with up to 6K resolution at 60Hz
Thunderbolt 3 digital video output
  • Native DisplayPort output over USB-C
  • VGA, HDMI, DVI, and Thunderbolt 2 output supported using adapters (sold separately)

Ajde ovo i mene živo sad zanima, imam isti model.

coconut 19.09.2023. 14:18

Hebala te tipkovnica. Bitnija je klopa ispod desnog monitora. :D

blackshtef 19.09.2023. 14:18

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3698434)
Moj proc je M1 Pro, na Macbooku Pro 2021 (14').

Ako imaš M1 čip (prva verzija), onda imaš support samo za jedan ekran.

Tipkovnica u pitanju je Keychron K3 Pro.

Thx za tipkušu, ali da, osnovni M1 čip ide samo na jedan monitor :(
Ako naiđem negdje na Thunderbolt-HDMI ili DP kabl, budem probao baš iskombinirati sa dockom, ali eto, za sad ne ide na dva monitora

Ivo_Strojnica 19.09.2023. 14:23

Ne ide sigurno, kolega ima tu verziju.
Samo jedan eksterni monitor. Zato smo za njega naručili ultra wide monitor, da mu ne pati produktivnost.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:18.