![]() |
Nemojte dozivljavat kao borbu... jebiga zato i jest ista cijena za 10 do 30. Jednostavno je infrastruktura prestara da bi vam netko mogao zivotom garantirati brze. A opet i 20 je brze od 4 sto vecina ima doma (ukljucujuci mene). Kad se postave mali zeleni/sivi onda ce vjerojatno okrenut plocu pa za svaku brzinu drugaciju cijenu ili nesto tako...
|
:amen:move along, nothing to see here....
|
Citiraj:
Radi se o standardiziranoj usluzi koju je nemoguće cjenovno "rascjepkati" jer bi znatno zakompliciralo cijeli proces. Citiraj:
Ista stvar, ako trebaš njihov novac, nađi kredite s boljom kamatom ili nemoj uzimati, oni nisu dobrotvorna ustanova, na tome zarađuju. Citiraj:
|
Definitivno se slažem sa Omertom kad kaže da ima puno bitnijih stvari od brzine interneta radi kojih bi se trebali brinuti.
A kad smo već kod interneta, ja recimo ne mogu imat više od 1mbit tu doma i svjestan sam da nitko nije prisiljen ponuditi vdsl/optiku na mojoj adresi. I to je u redu. Al meni zato jedna druga stvar nije jasna. Kako je moguće da na tržištu telekomunikacija u 2015. godini imamo situaciju da netko za 300 kn mjesečno dobije telefon+tv+50/10 vdsl, a neko ko živi niti 10 km dalje za istu cifru dobije 1/0.5+telefon? Mudonje iz telekoma se prave blesavi i kažu da se nema para za novu infrastrukturu. Ok, nema para, al *emti sve, pa nema onda ni muzike. Ajmo onda zakonski ograničiti cijenu od kojih 50 kn za takve mizerne usluge. Al to naravno nebi. Pa koja bi budaletina ulagala u infrastrukturu nekog mjesta ak već sad dobiva iste novce koje bi dobivala nakon obnavljanja :) |
Citiraj:
Njih isto košta imao ti 1 ili 10 Mbit. |
Citiraj:
btw. ne bih se baš složio. promet ne košta ništa? |
Citiraj:
Praktički ih taj omjer 1:50 košta isto. Promet ne košta ni približno bitno u tom omjeru, na stranu što se znatnim povećanjem brzine korisnicima ne generira tolika količina prometa. |
I meni margina pada na ZTE-u, bila je 9, sad je 7dB, a sync ostaje isti na oko 54mbit... i btw jednom dnevno moram restartat modem jer MaxTV pocne smrzavati.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Telekomi zadnjih godina baš i nisu neki jako profitabilan biznis, stoga veliek investicije nisu baš "in". |
Citiraj:
VIPNet je na 18,60% što je normalnije, ali još uvijek vrhunska zarada. |
Citiraj:
U početku je to dobro radilo, sad jede govna već par dana. Dakle reset kineza, aj vidiću... |
Ljudi smirenje, niste primjetili da svugdje oko vas gromovi munje nenormalne kolicine vode itd itd... Jebiga, vdsl je puno osjetljiviji na atmosferilije nego adsl... Cekajte da se malo vrijeme smiri pa ce bit bolje. To je nazalost cijena koju ce vdslaši morat platit za vece brzine :) :)
Veselje nad RH u popodnevnim satima :) |
Citiraj:
|
|
Jer skidas torente. Hehe
Ako ne skidas, onda negdje se valjda nesto skidalo ili uploadalo. Ako nijedno, provjeri da nije mozda se netko nakacio na mrezu pa sad radi sranja. Ako ni to, onda mozda virus? |
Možeš li testirati PINK na nekom drugom uređaju? :D
|
Citiraj:
To što im je EBITDA visoka je njima standardno, da padne kreću otpuštanja. No prouči njihove rezultate samo telekom dijela zadnjih minimalno pet godina. |
Restartaj router, to ti mogu i ja rec bez da zoves SZK, cak mislim da svaki normalan covjek to prvo i ucini.. :D
|
Citiraj:
Čak i wireless password mi vrati na postavke koje je barba iz t-coma stavio prije mjesec dana |
Ništa se ne skida/uploada dok testiram i sad odem na laptop u dnevnoj i tamo ping normalan.
hm.. Sutra ubacujem sdd i nove wins stavljam pa ću prije toga probat ubost novu mrežnu, možda je ova na ploči zaštekala. |
Citiraj:
|
Trebam pomoc i savjet ekipa....
24.06 u 07 h ujutro puko grom blizu kuce i sjebo tel.liniju,srecom sve mi je bilo iskljuceno tel i struja tako da nije nista crklo.izbacio pokoji osigurac i fidovka.U susjeda izgorio modemi sat. receiver Na optimi sam od 2006 sa mnogo tehnickih problema ali su svi uglavnom vezani za t-com infrastrukturu.Strasno losa linija a imam 4 km do centrale u Kninu.. Naravno zvao sam optimu prijavio kvar i sutradan dolazi tehnicar i nosi novi modem ali veli linija u prekidu.. Onda dolaze ekipa odzavanja linija i vele crkla linija cca 200 m koju je potrebno izmjeniti.. Proslo 10 dana ali nista se ne desava,zovem optimu vele termin za popravak 03.09...ne mogu vjerovati!! Popizdio sam i otkazem optimu te zovem T-com reko kod njih cu preci pa ce valjda brze popraviti liniju.i dobijem dns na mail pdf da potpisem i posaljem za Osijek ali mi smeta sto u ugovoru stoji da je na neodredeno a ne na dvije godine kako su rekli preko telefona... Jel se ko susreto s tim ili je to opet neka njihova prljava igra?? _ Jos uvijek nista nije popravljeno,prijavljeno HACOM-u ali nemam veze kod njih da ista urade.... Neka ideja koga da zovem ili crkni magarce dok trava naraste |
kratka obavijest za sve one koje to zanima, Fair use za T-Com MaxADSL uslugu (VDSL i FTTH ukljuceni):
Ultra MAX uključuje neograničeni promet, a isti može doseći do 6480 GB podataka mjesečno. https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/promet pogledati pod MAXadsl Flat |
Citiraj:
|
Citiraj:
tako da je 648GB mjesecno u usporedbi sa 300GB mjesecno, vrlo velikodusno koliko god se cinilo malo :) |
Zasto ja to citam kao 6 Tb? 😂
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:26. |