![]() |
Pa bar bi na toj RM seriji trebale biti hand picked zavojnice, da coil whine ne postoji.
|
Citiraj:
Trebao je i ovaj NZXT H440 (1000kn) biti silent optimized kućište, pa od minimalnih vibracija od WD 3 TB Red-a koji slovi kao jedan od najtiših diskova, rezonira i vibira lagano cijela bočna stranica sa plexijem. Obje komponente imaju sve "Editor's Choice" awardove, uber-mega priznanja, na OCD3D-u, Tom Logan čije izrazito kritičko mišljenje zapravo i cijenim, dao je H440 neki novi White Gold award - a o ovom problemčiću sa rezoniranim zvukovima pri minimalnim vibracijama - niti riječi. Kolega RaneZ i ja smo to primjetili nakon 1h druženaj s kućištem :) Tako da, sve sam te reviwe počeo uzimati sa zrnom soli :) |
Napajanje nije lose, nema whine i besumno je, kablovi su tvrdi ko stapovi :D
|
Citiraj:
https://s4.postimg.org/kpffhuld9/Untitled.png :goood::goood: Držim te za riječ :) |
Citiraj:
Ček ono ti je i XFX PSU cvrča (ne znam jel ovaj model od 750W šta ga sad imaš)? :stoopid: |
Citiraj:
A jebiga, negdje te krene, a negdje si baksuz :D |
Citiraj:
|
CM 500W
Za prosječnog korisnika, intel konfa s jednom grafičkom. Jeli može proći ili? S obzirom da sam imam CM malo bolji model i zadovoljan sam, računam da ovaj ne može biti loš. |
Biti će ok ali ima i boljih u tom cjenovnom rangu.
|
@Chome
Zašto eDigital? Ima i boljih napajanja za iste novce ili malo više. Tvoj Silent Pro model je poprilično kvalitetniji. |
Ma to sam tako na prvu nabasao. Treba nešto do 500W. Ne mora biti modularan ni polumodularan. Bitno je da je pouzdan i tih po mogućnosti a cijena je također bitan faktor. Ne pratim što je sad "IN" pa može preporuka. Tjerat će skylake konfu.
|
A ovisi kakav točno će biti build, koja grafa, hoće se clockat CPU (iako vjv neće ako je za prosječnog usera) itd.
Do nekih 500kn preporučujem Fortron Hyper 500/600W, Fractal Integra 450/550W, Antec VPF550... |
Napisao sam cca. 500W. Ne treba više. Bitno je da je jeftino, pouzdano i donekle tiho. Vozit će gtx950 i i5.
Ovo što si naveo je skuplje od onog što sam ja prvi link stavio a nisam siguran da će mu išta značiti. Dakle do 400kn bi se moralo naći neko koje zadovoljava konfu. |
fortron hyper ide od 399kn, kvalitetniji je i ima 5 god. garancije
|
Da, Forton Hyper 500W je cca 400kn pa nek to uzme.
|
Citiraj:
TT750W + XFX 7870 + GB nesto extreme = whineless TT750W + XFX 7870 + Asus Maximus Impact VI = whine kartice TT750W + Gainward 770 + Asus Maximus Impact VI = whine kartice TT750W + Gb970 + Asus Maximus Impact VI = whine napajanja 750Axi + Gb970 + Asus Maximus Impact VI = whine kartice 750Axi + Asus980 + Asus Maximus Impact VI = whine napajnja 750Axi + Gb970 + Asus Maximus Hero VIII = Whine kartice 750Axi + Asus980 + Asus Maximus Hero VIII = microwhine kartice (skoro pa nema) Onda sam napajanje i karticu odnio kod frenda i probao sa njegovom pločom (MSI nešto..) i njegovim napajanjem (corsair nešto).. Rezultat: JOŠ VEĆI randomness :D |
Citiraj:
najgore je kad nema pravila |
Ubio si me u pojam sad xD
A vidjet cemo. Imam neki losi osjecaj da bi mogla grafa malo pjevusit, ali sad je definitivno napajanje glavni izvor. |
epic post :D
|
Pozdrav koje kučiste uzeti između ova 2 Zalman Z3 ili Thermaltake n21? Hvala
|
|
Trebam preporuku napajanja za AMD FX 4,7 Ghz i MSI Radeon R9 390X. Nešto od Corsair RMx serije ili Evga G2? Neko treće? Budžet mi je oko 900kn.
|
Ne možeš pogriješit ni sa jednim ni sa drugim :)
Sad nas je par uzelo RM650x, i napajanje je show, za svaku preporuku, samo što su kabeli dosta rigidni, ali to je zato što su čak nagurali i kondiće u kabele, ispod ove termo gume :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit, nasao : http://www.corsair.com/en-us/blog/20...-type-4-cables Ugl nisu kruti u sredini, barem meni, problem je u termalnim buzirima na kraju konektora, prakticki ih je nemoguce za saviti. |
Odma sam pomislija Brlja je posla novu pošiljku bunike, ali vidi vraga stvarno su polymer kondići na kabelu.
Jesu'l bar japanski? :p |
'Unti šargije, niste to znali? Pffff geek kmetovi :D
https://youtu.be/tUdou_OfVWA?t=2m50s @xulos, yup, ispod tih termo bužira i jesu kondići, i zato je to valjda sve tako debelo i nesavitljivo :D @Drvoje, Japanski 100%, do standardnih 105*C :D @Ranez, za sada primjećujem jedino mikrowhine grafičke pri full loadu i boostu, što je čak i prihvatljivo, jer nema nikakvog whineanja u idleu i low workloadu u windowsima, što me zapravo živciralo... |
Citiraj:
U cistom gamingu nece, al ako hoces forsirat mozes povuc preko 900W iz zida bez problema :) |
Jebem uh u prkno dobro da nisam slomio nesto... Sto nisu upozorenje napisali da se ne savija :/ . A 6+2 pinski je ubost u grafu znanstvena fantastika.
|
Valjda nije elektorlit iscurio od čvrste desanke... :p
|
Citiraj:
650w mu je i više nego dosta |
Citiraj:
|
Ja sam sa i7 5820K i obicnom 390-kom bez custom bios-a vukao 850W iz zida :)
Sa boljim cpu i gpu hladjenjem bi povukao kilovat bez problema. Naravno da to nije realan scenarij nego cisto nabijanje potrosnje da vidim dokle ide.. |
Onda ti je napajanje vrlo efikasno :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Uuuu, lako! Prime 95 28.7 small fft i 1.3V na procesoru i furmark sa overvoltanom grafickom.
S tim da je jako kratko trajalo jer ne mogu hladit proc na tom naponu. Sami proc povuce preko 300W, grafa blizu 400W.. Al u gamingu i sa 24/7 postavkama nikad nije islo preko 400W iz zida... |
Tko je onda u pravu? :) 650W nije dovoljno? Mislim da ću uzeti neki model od EVGA G2 serije zbog veće garancije i bolje kvalitete izrade (tako sam pročitao).
|
Dovoljno ako neces izvodit kerefeke
|
Trazim najjeftinije napajanje ok kvalitete da je single rail jer mi je potrebno do 50 ampera na 12v. Nece pogoniti pc tako da se ne brinem za ostatak komponenti ako napajanje vrisne.
Ima li jeftinije alternative corsairovom VS650W? Zahvaljujem unaprijed. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:30. |