![]() |
Blago tebi što sve to znaš :lol2:
|
Citiraj:
Hvala!! :D :dajpivu::fala: Nego tko brani Intelu da napravi alder lake sa 32 threada? 12900X recimo |
Citiraj:
|
I još im k tome treba ovaj hibridni dizajn da mogu reći kako sad i oni nude isti/sličan broj jezgri i threadova kao i konkurencija, dok će jedan (monolitan) 12900K istovremeno trošiti u rangu 64C/128T EPYC i Threadripper modela.:)
Meteor Lake će biti prvi pravi chiplet/tiles dizajn, pa do onda stignu presložiti jezgre u malo većem broju, a da se cijela stvar baš ne rastopi zajedno s prostorijom u kojoj se nalazi. Citiraj:
|
https://videocardz.com/newz/dutch-am...listed-as-well
Citiraj:
edit; kupujte i5 10400F za 1200 kn dok ih još ima :D |
Čovječe 847 EURA, pa ko će to kod nas kupiti. Treba biti najviše 4000kn. Da ne govorimo o hlađenju i matičnoj.
|
Šta je netko stvarno mislio da će Intel po budget cijenama ponuditi novu generaciju procesora? Kao da ne znate kakav je Intel, i još uz te cijene treba dodati i matičnu i ddr5 kako bi zaživio puni potencijal procesora.
|
Mozda je to cijena onih koji imaje integriranu grafiku. Bez grafike će doći jeftinije, bilo bi lijepo.
|
Taj iGPU nije ništa posebno, isto kak nije bil u Rocket Lake slučaju, prave Xe iGPU modele spremaju za mobilne Alder Lake primjerke. Ovo za desktop bude i dalje u rangu anemičnih HD Graphics primjeraka.
Cijene su u skladu s vremenima u kojima živimo i dok budu F modeli možda nešto jeftiniji, neće to biti budžet orijentirano, posebice, jer za početak stiže samo high-end ponuda.:chears: |
Citiraj:
|
Baš me zanima bude li drvlje i kamenje, kuka i motika radi cijena.
Ili bude, pa to je "novo normalno" , kod Intela vrh se plača,.... |
IMHO veći šou bude oko Windows 11 podrške, jer to je trenutno jedini OS koji podržava skalameriju (ITD + HGS) koja je potrebna za regulaciju Alder Lakeovog hibridnog dizajna.
|
Čekao sam Rocket, pa sada Alder. Hoću li morati pričekati Raptor lake, Zen4 ili se skrasiti sa Meteor lake.
Mislim da će mi trebati moralna podrška. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Baš me zanima spadam li u tu skupinu, imam nekakvu licencu za fakultetlije (Win 8) i koristim ju već masu godina. |
Citiraj:
U tom slučaju kada kupuješ Intel procesor dobiješ uz njega i aparat za gašenje požara!:lol2: Ono kao Rimac električni automobil sa standardnim aparatom za gašenje požara koji se isporučuje uz EV. |
Intelov novi neuromorfni čip osnovan na 4nm procesu i arhitekturi mozga
https://www.anandtech.com/show/16960...-2-intel-4nm-4 |
To je preimenovani 7nm.
|
Intel's Pat Gelsinger Exclaims "Intel is Back" AMD is "Over":frend:
Citiraj:
|
Jel pametno sad kupiti i5 11400 uz neku b560 ploču koja iz njega može izvući maksimum ili čekati još malo ?
Pod čekati malo mislim na mjesec dva dana. |
Alder lake je stavio šah-mat na Zen4.
|
S čime? Ako je samo zbog dobre PowerPoint prezentacije, to su uvijek bili top. Treba i izbaciti nešto na tržište poslije prezentacije.
Volio bih da Intel bude konkurentan tehnologijom, možda bi utjecalo na cijenu onda. Ako bude konkurentan samo u PP prezentacijama, onda sve ostaje kao i do sada. |
CEO veli da je gotovo i to je to, ode AMD na tržnicu.:):D Intel je cijelo ovo vrijeme toleriral AMD-ov napredak, dok su spremno čekali da preCtave Alder Lake i sve kaj slijedi nakon toga.
Moglo je biti i gore za AMD, a Lisa Su samo može biti sretna da joj je Intel pružil ovu priliku da posljednjih nekoliko godina djeluje sposobna u šrot firmi.:chears: Citiraj:
Za Alder Lake svakak trebaš sve novo, a ovi prvi modeli su čisti high-end s pripadajućim cijenama. |
Citiraj:
|
Intel CEO u tom intervjuu priča iste pizdarije kakve su plasirali u eter još za vrijeme prve Zen generacije.:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ova Elite serija je uvijek kod GB-a bila dno ponude kod prethodne Z590 i X470/570 serije.. tj. entry level za dati chipset. Link: https://www.tomshardware.com/news/gi...d-16-phase-vrm A što se tiče izjave ovog Intelovog vrtnog patuljka, najbolji dio je što tvrdi da će A.Lake biti "energy efficient".. :roller: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Očekujem potpunu ispriku Exiled-a isporučenu novom Intelovom šefu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:33. |