![]() |
I meni radi, istina video clone više nije podržan u Visti. Kabel je vlastite izrade, kompozitni.
|
@spliff: ako imaš daljinac onda je to vjerojatno Expert verzija kartice, baci koju slikicu da mi vidimo
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Eto bas kad sam pomislio da sam jedan od rijetkih ovdje kojima Vista radi kak treba, onda se ovo dogodi :D EDIT: Citiraj:
|
buljo - malo pretjerivaš.. nije Vista uopće loša. drugo je što se ti ne moš naviknut ;)
nije ni XP bio bajan divan krasan kad je izišao. Vista radi daleko bolje nego XP kad su izišli. problem sa TV-out om imam i ja na ATI kartici... nije problem u Visti, nego u driverima za grafičke koji nisu napravljeni kako spada za rad pod vistom. općenito je nikako riješeno podrška widescreen reza za monitore, i istovremeno korištenje običnog CRT televizora na TVout... ja kod sebe nikako nariktat. ni pod XP-om.... otkako imam wide ekran... jer ne mogu postaviti različitu rezu za monitor a drugu za TV... |
Da chinch je kabel, inače na dapteru imam (a vjerojatno i ti) chincheve i s-video. Ako malo bolje pogledaš, na jednom od njih (Pb) piše i Composite, tamo spojiš običan koaksijalni kabel (chinch) i to je composite video. Ja imam spojeno na receiver i sa njega na TV i sve radi normalno i pod WinXP i Vistom.
Ovo što ti imaš je konverzija iz s-video u composite i to se koristi kad nemaš composite izlaz. |
hvala Lacy, nisam znao ovo :) Kod mene je plavi composite out. Ali nemam chinch kabel dovoljne duzine :D
sad sam jedno 20 puta resetiro komp. Uspijem stavit dualview, ali svaki 10 restart. Ali cim jos nesto prckam po opcijama, odma se vrati na single. Jednostavno, u nVidia cpanel-u mi se vrati na single display, a u Display settings od windowsa kad oznacim "Extend my desktop onto this monitor", kliknem apply i potvrdim, kvacica nestane :S KATASTROFA. btw. imam CRT monitor i CRT TV. |
Citiraj:
|
Citiraj:
btw, ovo je thread o Visti a ne o spajanju TV-a na comp :D |
Citiraj:
BSODovi nisu loši? Naravno da se nemogu naviknut na to da mi sustav mora bit na defaultu ako želim Vistu, bome na XPu tih problema nisam imao. Svi živi programi za stabilnost prolaze, još dignem sve voltaže i opet BSODovi, ma daj...:nono: P.S. Nije komp neš extra klokan, proc mi radi na 2.5, ram na 938 4 4 4 10. grafa default.. |
WOHOOO
evo uspjeo sam, nabrzinu sam sklepao jedan chinch kabel i radi. Znaci IPAK je bio problem u kablu. TV izlaz je kvalitetan, ljepsi mi je nego na XP-u (subjektivno), ali mislim da je to isto zbog kabla. Konacno mi se vide i film i titlovi na overlay-u :) Jedno od tog dvoje mi se nije vidjelo na XP-u, ne sjecam se sto, pa sam morao stavit na VMR9 renderless, koji mi sad suxa jer slika trza. Jel netko uspjeo pronaci kako da zoomiram sliku na TV-u? Malo je manja nego sto mi TV moze prikazati, a ne nadjem opciju u ovom prokletom novom odvratnom idiotskom cplanelu. I zasto, pobogu, ne stave da Windows Mail (valjda bivsi Outlook express) moze cucit u trayu. Pa jel to toliko tesko? Ni Thunderbird nema tu opciju. Ako znate da neki program ima, pucajte :D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A čitao sam na netu da nisam jedini sa takvim slučajem, a što je najbolje no solution jet...:fiju: |
Citiraj:
|
Isto kao Domyju, al više nemam Vistu pa me ni ne zanima, pokazala je svoje :D
Čekam SP1 pa ću onda isprobavat, a do tad XP radi ko beba :) |
Citiraj:
|
Kai oćeš zajezezao sam se sa tim čak jedan dan :D
Čak sam i poskidao sve žive drivere :D Al ipak my love iz XP. :D |
Citiraj:
Citiraj:
________________ enivej, sad sam primjetio jedan drugi problem. U firefoxu (2.0.0.3) mi ne pokazuje nista u "Downloads" prozorcicu, iako skida. A bilo sve ok prije, sad sam to primjetio. |
pitanjce:
dali je mozda USB ADSL MODEM SIEMENS A-100-I podžan od strane viste? tj.dali netko od vas ima taj modem i uredno radi na visti? tnx |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
98SE sa lookom XPa:goood: |
Citiraj:
a na TV kartici nemam cak ni s-video ulaz, nego nesto sasvim novo: http://img486.imageshack.us/img486/5...iolqmj4.th.jpg :D:D:D btw, pomozite mi da skontam koji tocno model tv kartice imam... evo slike http://img486.imageshack.us/img486/3...a1lqzf2.th.jpg http://img486.imageshack.us/img486/6...a2lqji3.th.jpg http://img486.imageshack.us/img486/9...a3lqrd5.th.jpg dobio sam ju u ovakvoj kutiji (rabljenu), ali mislim da nije pisalo FM (ni nema radio) http://img473.imageshack.us/img473/1...0xp1pj3.th.jpg EDIT: po svemu sudeci, to je RM model, srecom pa nema drivera za vistu x64 |
Citiraj:
|
driveri su najveći problem...
Vista kao Vista je odlična, ali ostali proizvođači drivera jako zaostaju.... i u tome leži najveći problem... |
Citiraj:
Driveri za nVidia grafičku su jadni, za chipset još jadniji a za zvuk ih nema uopće pa sam morao ovo. |
Kao što rekoh treba još proć da se to sve unormali, a do tada baš zbog toga što je razvijana 5 god da se javljaju samo problemi je u najmanju ruku bezobrazno prema nama korisnicima.
Da je bolje riješeno... da je baba muško... Meni je žao onih koji uz novi laptop kupuju Vistu, vidio slučaj u Hgu i mogu reč da mi je bilo muka kad sam vidio kutiju od Viste, i žao žene koja će ni kriva ni dužna izgubit živce bezpotrebno. Ja jedva čekam da prođe nešto vremena da mogu Vistu koristit kao XP, jer fontovi su bolji, funkcionalnija mi je i lijepša, a to što je zahtijevna me niš ne dira pošto imam čist ok komp koji će ju vrtit bez problema, i ostale programe također. Ja sad trenutno nemam volje se zamarat sa svim dječjim problemima koje ima Vista, kad se to riješi onda ću ju stavit bilo kao primarni OS ili sekundarni a do tad mi ostaje samo da čekam i gledam. :) |
Citiraj:
|
Imam par pitanja za vas, nisam pratio već dugo:
1) Postoji li besplatan Firewall koji u potpunosti podržava Vistu? 2) Besplatan Antivirus? 3) Što je s foobar-om na Visti? |
Citiraj:
2) Neznam 3) Radi |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
1) Ja koristin Vistin. I nije tolko loš 2) AVG ? Neznan jel imaju free edition. U mene je PRO koji podržava Vistu. Vjerovatno ima i free 3) Radi |
za foobar rade svi dodaci samo treba napraviti update plugina...
http://img383.imageshack.us/img383/9230/norahph7.th.jpg http://img48.imageshack.us/img48/1544/norah2vs0.th.jpg http://img376.imageshack.us/img376/7...rah3lm1.th.jpg ... |
Baš sam isprobao sad, očistio sam components mapu i ostao vi si samo najophodnije da radi Brumal setup. Ali javlja mi neki error pri startu Foobara, ne može naći neku konfiguracijsku datoteku. Ta datoteka prema mom sjećanju nalazi se u XP-u pod Documents & Settings a te mape u Visti nema. Ali to ću probat riješit mi i nije toliki problem.
AVG Free nema za Vistu, Firewalli ne postoje, 0 bodova. Muku mučim sa Ethernet modemom za ADSL, radi na USB-u ali iz principa neću stavljat na USB. Zadnji put sam Vistu stavio prije 2.5 mjeseca, ko da se ništ nije promjenilo :nono: . EDIT: Nakon što sam ustanovio da Elcon ADSL2253EU modem nema problema sa pločama drugih proizvođača, krivac je zasigurno morao bit LAN kontroler na mojoj ASRockici. E sad probao sam naći preko Windows Update novije drivere ali ih nema. I sad otišao sam na ASRockovu stranicu i našao beta drivere za LAN od Dual-VSTA ploče, i rekao What a hell i'll give it a try - ako neš zeznem instalirat ću Vistu ponovo. Instalacija normalno prošla, pronalazi mi mrežu bez problema, spajam se na net i upravo pišem ovo. Ova solucija se može iskristit i za Dual-Sata2 ploču, kasnije sam pogledao na netu još je neko dobio istu ideju kao ja. Dual-VSTA driver BETA 3.52 for Vista32 link |
Zna li netko kako promijeniti izgled onog browse file prozora i isključiti automatsko scrollanje lijeve strane Windows Explorera?
|
A da li netko zna zašto su slova u Visti muljava/mutna, dok u XP nisu?
I zašto mi se čini da se Vista "vuče"/spora za razliku od XP? |
Citiraj:
|
Inaće je taj ClearType ružan dok pređeš sa normalnog Fonta na njega! Ali nakon kaj gledaš 1 ili max 2 dana u njega ti postane daleko čitljiviji i bolji od običnog Fonta!
Daj mu samo priliku da se dokaže:) |
Re: Windows Vista Ultimate - moj review
Jel nije ClearType za LCD monitore? Il sam ja nest pobrko. Ima i ono nest Sub-pixel sampling, mozda je to za LCD?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:49. |