![]() |
a šta misliš za čifteka ovog gore iz linksa? čini mi se prihvatljiv s cjenom,ali me zanima kakav je...oće držat to neko clockanje proca i kad skupim pare neku jaču grafulju?
|
http://www.njuskalo.hr/kucista/napaj...w-oglas-935253
Upada u budžet,takvo što traži,da se naći ako si uporan. |
Citiraj:
De objasni taj pojam "nije baš pucao od snage" meni laiku elektroničkom :D |
Citiraj:
Pa za te pare je ok kupovina. Napajanje je made by Sirtec i koliko vidim ima 400W na +12V Dobra stvar je što ima i dosta konektora iako su kablovi izrazito kratki. http://www.chieftec.eu/index.php?opt...449&Itemid=689 Ako hoćeš snagatora za malo para pogledaj ovaj LC Šteta što više nema u Linksu modela snage 460W iz te serije koji je nešto jeftiniji. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Znači da se čak i X1950pro AGP gasila,tj. restartavala taman kad bi švabo/kitajac/slovenac:D dobio posred čela u Medal of Honoru,COD2-u i sličnim šuterima, ostatak konfe je bio clockan 2800 s754 na 2.2ghz i 2x512mb DDR500 hardkor zelenih kingmaxa,kasnije 2x1gb DDR400 ako se uopće dobro sjećam,1 hard,1 optika,2 venta,ništa extra.
Ukratko,smeće od napajanja koje bi zaobišao u širokom luku,u toj konfi je dan danas 350 pnf i 7800GS+ AGP,nijedno rušenje nijedan BSOD,a zanimljivo,vrag me odnio ako nije ista instalacija XP-a još uvijek čak.:) Jednostavno kad se bilo šta spoji da traži dodatni napon,pogotovo 6pinski, rikavela, zanimljivo X800 seriju sam i progurao na tom Levicomu,ali X1950pro nikako. Svako malo sam imao restart,nestanak slike a ton ide dalje,glazba u pozadini itd,crni ekrani do besvijesti bla bla. Prodao Levicom,uzeo PNF,prodao X1950 uzeo 7800GS+ i živimo sretni kako Bog zapovijeda. |
Citiraj:
Ako lik traži samo ozbiljne ponude mogao je prvo on biti ozbiljan pa stavit ozbiljnu cijenu jer ga za te pare kupim novog u dućanu :suicide: |
Citiraj:
a ne znam za te LC sam čuo da nisu neki baš,a i vamo sam čito dosta po forumu i koliko sam skonto da spadaju u nižu klasu napajanja,a lega mi opet reko da je chieftec dosta dobar |
Citiraj:
|
U Protisu,da..išao sam da mora biti Links baš,moj bed. Ne znam na koje smo trgovine ograničeni,a htio bi novo i 300,350kn. Jbg sad..bio je Gigabyte Superb onaj dok se raskopavao Vemulj za 300kn, ali kako je dizel ili netko rekao,ne bi tamo kupio rasparanu šlapu..:D
|
Citiraj:
Pred koji tjedan smo Daddy i ja terali Q9550 + HD5970 na Seasonic S12 500 koji nudi otprilike toliko na +12V HX450 je terao četverojezgreni AMD + GTX295 Nemoj generalizirat. Nije svaki LC loš kao što nije ni svaki Čuftek dobar. Citiraj:
|
Moram se bacit u biznis pa prodavat djedovima po selima sjebane MS Šrotegene za vrtit prasce :D
A imam ih jedno 20-30 komada raznih vrsta sigurno svi su tipa MS/Modecom/Codegen :D Radili bez venta neko vrijeme(zariba u prašini firme) i samo okinili. Ali jos uvijek se uspije izvući 12V iz njih :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
nema nikakvo kvalitetno do 300kn. onda bi ostali novi forumaši s izlikom za 100kn kvalitetno tražili.. radije nadodaj 50-70kn više a da ne mučiš nas ostale.:fiju: svi su ti dali odgovore pročitaj |
zato što nisam baš pri parama,a ako ću stalno dodavati po 50 kn mogu se popet tako i do 800:fiju:
a moram uzet novo napajanje jer ovo smeće što imam mi rikava,dobro da je izdržalo i toliko. nije baš da se razumijem previše u napajanja pa zato pitam,da ne bacim 300-400 kn na neko jadno napajanje...a ništa onda cu skupit još para pa uzet Cors cx 400 i gotovo ako je već bolji od čifa,a cijena je mala razlika. |
Citiraj:
|
u Sub-300kn podrucju imas Fortrona PNF 400W (ja ga imam) i imas Xilence RedWing 480W,ali to ce ti biti i sada na knap,tako da ti ne gine VX450/550 ako mislis nadogradjivati,izdvoji barem jos 50-80kn pa kupi polovno....
|
Subotnja akcija u linksu..
http://www.links.hr/index.php?option...insert_stats=1 Mislim da im je još uvijek SilverPower bila bolja akcija..naime stinksali su cijenu,šta reći..you bastards. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.769.005 |
evo ga rastegnio sam se malo s parama i nakvrco za novi VX 450 530 kn i ubo ga,ovo će mi biti i više nego dovoljno za neke nadogradnje kasnije:chears:
|
Jel vrijedi taj kama(kiki)riki tih 600kn? Meni se čini da vrijedi. Nema baš nešto testova po netu, a ovdje sam vidio neke preporuke ali za 450W model. Čini se dosta jako i tiho i još modularno. Molim za blagoslov od guru-a za napajanja :D
|
Vrijedi tih 600kn. Odlično je napajanje i poprilično tiho.
|
|
Spremam se da si ubacim jednog kakakikirikija u subotu na -akcio u Links-u pa javim dojmove,, s obzirom na link izgleda dobro tj. dosta jači od Seasonic-a 430W:D znači snage neće nedostajati i sada imam viška ali šteta je neubosti drugo za tu lovu.Ako slučajno neuspijem onda neki Silwer Power, vidim da ima i 500W i 600W modela vrijedi li išta u odnosu na 650W model jer je cjenovno prihvatljivije?
|
Mene se svidio. Probao 450W i 650W model, oba su bila jako tiha čak pod Core i7 940 + HD4870x2
|
Tko je proizvođač tog Škajta?
|
Mislim da je Topower ali nisam ziher.
EDIT: Evo na HWS-u vele da im je OEM Topower ali opet netko govori kako je Kamariki 4 made by Sirtec... Citiraj:
|
Treba otvoriti pa vidjeti po PCB-u što piše ;)
|
Pa imaš ga raskopanog na onoj recenziji :)
|
Ne znam jel spada u ovu temu oko napajanja, ali moglo bi imati neke veze.
Nedavno sam uzeo Seasonic SS-650KM, 650W. Prije sam imao Fortron-a Blue Storm II 400W. Proc je prije bio klokan na 4.0Ghz sa Blue Storm II 400W na voltazi 1.400 i stabilno je radio. Sada sa Seasonicom nema sanse da radi stabilno na toj voltazi vec mu moram dati 1.440. Da li se radi o napajanju ili necem drugom. Nista od komponenata nije mijenjano, dodavano ili nesto trece. Ista konfiguracija, iste latencije memorije ... Sve isto samo sam napajanje promijenio. Pa nije valjda da je Seasonic slabije napajanje ? Hebemu mozda ne spada u tu temu. Izvinjavam se, ali zanima me misljenje oko tog mog Seasonica. Jel on krivac ? :D |
Nije sigurno do napajanja, sve je do postavki u Biosu i MBO, taj Fortronček
se ni u kom slučaju nemože mjeriti sa tim Seasonicom:D |
Citiraj:
Cisto sumnjam da je pitanje oko napajanja, jer ako napajanje i daje neke stabilnije napone (recimo da je Fortron davao vise napone od nazivnih), to bi trebala regulacija na maticnoj ispraviti. Jos nisam cuo da napajanje dovoljne snage moze imati takvih "problema", premda postoji nekakva teoretska sansa, ali to je vrlo nategnuta teorija. Snage ti sigurno ne fali za tu konfu :) |
Izvisio ja za Kamakikiriki nije došla roba u OS:fiju: i pošto sam prodo svoje(nisam mogao čekati sljedeči tjedan bez kompa) morao sam uzeti nešto i ponovio se sa jednim Silver Power 650W:D jedino što nije modularno pa opet hrpa kablova po kučištu, a bio sam se ponado da ću se riješiti toga ali.....
Nadam se da će poslužiti:D |
Da si ga rezervirao mailom, došao bi ti. Možda ne danas, ali sigurno tokom slijedećeg tjedna.
|
Rezervirao sam ga točno 13. 02. u 00.03h ali roba nije stigla do OS barem ne do 11h. nemogu biti 3-4dana bez kompa:care: rekao mi je djelatnik da će doći sigurno iza nedjelje što mi je predugo za čekati, tako da je stornirana naruđba i ja upogonio SP 650W:D Čak sam kupio cijeli komp u srijedu kod njih i razgovarao sa djelatnikom kaže bit će sigurno robe bez problema(i rekao je da rezerviram mailom što sam i učinio) ali očito vrijeme nije bilo naklonjeno glede moije kupovine
|
Citiraj:
a kaj nije valjalo sa seasonicom430w? mislim zašto si išal kupovat od 650w za tvoju konfiguraciju? |
Sve je valjalo i nisam imao nikakvih problema sa napajanjem.Ali ja imam politiku glede hardwera da skroz mijenjam i nadograđujem sistem tako da dok još isti imaju garu(djelovi od 24mj nakon 1 god. prodajem, a oni sa 36 ili više gare nakon 2 god.) utopim i kupujem novo jer se može još i neka lova dobiti dok je pod garancijom ili čekati dok nerikne što baš i nije pametno.
Jedini razlog zamjene.:) a onda naravno kad več kupujem volim imati jače napajanje-tog sam Seasonic-a prije 2,5god. platio 640kn, a sada sam dobio za tu lovu 650W SP:D |
Zamolio bi da mi netko preoruči profesionalno napajanje te da navede zašto je to napajanje bolje od drugih i što općenito treba gledat kod kupnje.
Računalo za koje nabavljam računalo radi konstantno 24h. Unaprijed hvala na savjetu |
'Profesionalno napajanje'? Odakle si to izvukao? Može neka definicija istoga? Živo me zanima šta je to.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:02. |