![]() |
i ja sam mislio tako drzat FF zbog bookmarksa, ali sam vidio da nema potrebe posto ionako uvijek iste stranice gledam preko mobitela.
Vise puta sam pokusao na kompu preci na chrome, ali ga nemogu namjestit kao mi je FF.. previse addonsa imam :D :chears: |
Ak je netko u slicnoj dilemi ko ja , ima 64bitni sustav i zeli probati 64bitnu mozillu, mogu vam rec da zasad lagano zaobidete. (tzv Nightly verzija)
Trosi mi oko gigabajta rama , procesora 30-40 posto, uglavnom kao da surfam na Athlonu od 1 Ghz i 512 rama :D Sad sam se vratio na normalnu 32bitnu verziju. imam 26 tabova, youtube , jave dosta, ebay, trosi mi 15ak posto procesora (firefox.exe i plugincontiainer.exe) , rama nesto manje (800mb - dailje puno al staš) al radi fluidno sve bez zastajkivanja. NA 64bitnoj su mi i HD videi znali zastajkivat. |
Izašao "sretni" 13.
|
instalirao..nema neke velike promjene, možda malo brže otvaranje stranica i to je to..
|
Citiraj:
|
pa upravo to...neke specijalne/velike promjene nema..
|
A jel se zna šta će i kad će odprilike biti ovo?
Dok se to pojavilo pričalo se o verzijama 12, 13, ali za sada ništa od toga. |
Ne koristim firefox, al prati nightly buildove.
|
Zasto mi firefox prikazuje drugacije boje na slikama nego ostatak sistema? U firefox-u su slike bolje isprane, dok ostatak preglednika pokazuje u skladu s profilom na kompu. Dal firefox koristi neki svoj profil boja?
EDIT: Našao. about:config, gfx.color_management.mode na nulu. Sad su mi boje iste. |
Moze li se u fajrfoks namjestit kada kliknem new tab da mi automatski otvori google, ali da neinstaliram nikakav add-on?
|
Stisneš srednjom tipkom miša (scrool) na home button (ako je isti podešen na google.com)?
Btw. je li netko pokušao u potpunosti obrisati firefox, sve addone i eventualno ostaviti bookmarkse, naime, vučem ove fajlove još od verzije firefoxa 1.x, a nekako mi se forefox usporio pa sam mislio sve ponovo staviti, ima li to smisla? A ovo što ti želiš, ako ti ponuđeno rješenje nije dovoljno dobro, moguće je, iako si napomenuo da ne želiš instalirati add-one, sa Tab Mix Plus-om. |
u bookmarks library imas opcije za backup i restore ;)
u slucaju da ti ne ponudi pri uninstallu firefoxa da izbrise profil odi u ovaj folder i pobrisi rucno: C:\Users\%user%\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles |
Mislim da ne nudi prilikom brisanja da obriše profile.
Backup možeš napraviti sinkronizacijom u cloud unutar firefoxa. Ja sinkroniziram samo bookmarks i lozinke, ali vidim da se mogu i druge stvari. |
Od kako sam prešao na najnoviju verziju nešto mi šteka YouTube kada surfam u drugom tabu. To mi se prije nije događalo, tako da ako se to tako nastavi i ne nađem rješenje, odo na prošlu verziju ili drugi browser. :D
|
Meni opet šteka yt kada stavim preko cijelog zaslona. Izluđuje me to..
|
pogledajte obojica ako trazi kakav updejt ovdje
https://www.mozilla.org/en-US/plugincheck/ |
lucky no.13 :D , valjda ce neki apdejt uskoro jer mi sretni 13 ne zeli uopce lodat web messenger - na ie9 sve ok...( druge preglednike ne koristim pa neznam )
|
evo napokon zakrpa ( 13.0.1 ) koja popravlja logiranje u web messenger
|
Šta je ovo sa ovom 13.0.1? Ruši mi se Flash Player konstantno (11.3), svaki put kad dobijam notification na Face izbaci da se neka Facebookova skripta srušila.
|
Ja sam imao isti problem, ali mislim da nije do FF-a nego bas do flasha. Ponovno sam ga skinuo sa stranice, instalirao i izgleda da je sad uredu.
edit: Ocito i dalje zeza, ali ne tako cesto ko prije :P |
Ja se vratio na 3.6.x nakon par mjeseci furanja zadnjih verzija. Uvijek mi je bila ta verzija bolja samo mi je prije par mjeseci nasilu updateo na zadnju verziju jer 3.6 nije podržana i stalno je nudilo da se upgrade-a. Sad ima jedan problem, svaki put kad ugasim ff izbaci crash report i nekad više put zaredom nakon što jedan ugasim, iritantno jako. Znali neko rejšenje ili nešto?
|
Ja sam isto 3.6 stavil, rock stable, brz, neznam koji k**** nekaj uopce mijenjam dok ovako dobro radi.
|
Firefox 13.0.1. - kako vratiti STOP & REFRESH button?
Ajde ak netko zna, pomagajte! Zasto su ih uopce maknuli?
|
Nisu maknuli, samo su premjestili na drugo mjesto. Ako hoćeš da ti bude lijevo od address trake, odi na customize pa povuci gdje ti više odgovara. Također, refresh button se pretvara u stop kad se stranica učitava, ne možeš imati oboje.
|
Citiraj:
Ja imam i refresh/reload i stop: http://www.pohrani.com/f/x/XL/4OOAanob/image-1.png |
Stop/Refresh su zajedno, ali mogu se odvojiti jedno od drugog...
|
Da, sad vidim. Kad se zamijene mjesta, onda budu odvojene. Ako stavim reload pa stop, onda se spoje.
|
Firefox za sada ima problema s flashom. Nešto trza. Uglavnom FF 13.0.1 i flash 11.3.300.262.
Na Mozilla sajtu javlja dosta korisnika s tim problemom |
Ta verzija Flasha ništa ne valja, stalno se crasha. Vratio sam 11.1.102.55.
|
ja sam sa neke neznam presao na 11.3.300.262 i nema vise krešanja
|
Imao sam i ja problema, pogotovo na live klađenju na bwinu i unibetu, gotovo svakih sat vremena crash flasha.
Danas ujutro updateo mi se flash (baš je bila napomena da korisnici Firefoxa obavezno updateju), nadam se da će sad biti sve u redu. |
poz. jel mi moze neka dobra dusa objasnit dali se moze i kako manualno vratit Xmarks v4.0.6 u FF v3.6.28 jer nesto su zaje u zadnjoj v4.1.0 i doticni ne radi :-(. neda mi se vracat backup kompa do pred tjedan dana samo zbog ovoga. sve mi se vise cini da cu odje taj xmarks, zadnjih mjeseci samo problemi snjim :fuming:.
:chears: |
Jel ne možeš samo pobrisati addon i skinuti stariju verziju sa mozilla stranice?
https://addons.mozilla.org/en-US/fir...#version-4.0.6 |
Citiraj:
enivej hvala ti. idem probat. :chears: |
I onda ugasiš šugavi (auto) update za ljisic i za add-on pa ti neće gurati zadnje verzije.
|
Citiraj:
manualno sam updejto i nisam ocekivo probleme. |
OK, samo napomena za druge jer je update po defaultu upaljen (Tools > Optons > Advanced > Update).
|
Čitao sam koje nam novosti dolaze u novim verzijama FF-a.
1. Socijala - integracija facebook-a i ostalih 2. Stavljanje "postavki" i ostalih podešavanja u tabove 3. Brže pokretanje FF-a na windowsima 4. Tiha nadogradnja bez upita korisnika i bez restarta 5. Neka nadogradnja download managera itd... https://wiki.mozilla.org/Features/Release_Tracking Uglavnom se ide u smjeru bržeg pokretanja FF-a i tihih nadogradnji bez da korisnik i primjeti. |
Citiraj:
prokleti fačabuk, tviter i ostala g*vna. :chears: |
nove verzije imaju kodno ime Failfox? :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:28. |