![]() |
Dilema kod odabira matične ploče za Core 2 Duo
Pa ni sam neznam odakle da počmem, dilema definitivno nije u odabiru procesora svak zna koliko para košta jedan Core(TM) 2 Extreme QX6800.
Mene zanima koji su čipseti aktualni za Intela i ujedno koji su najbolji izbor,pa ako ima neko ko je imao prilike to istestirat na istom procesoru bio bih oduševljen. Unaprijed hvala |
A zasto ides na QX6800 kad je Q6600 jeftiniji - malo ga ocas i ista stvar. A o plocama za njega ima hrpa postaova.
|
ako hoces najbolje sto novac moze kupit x38, ako hoces pouzdan i dobar chipset koji ne kosta bas kao da je od suhog zlata onda p35
s obzirom na uvodni post nije lako zakljucit sta trebas... |
Pa generalno sam u traženju najboljeg riješenja, procesor kojeg sam spomenuo je čisto proizvoljno stavljen jer kod procesora se nemogu zeznuti. Okvirno sam samo promatrač scene koja mi trenutno nije poznata (malko sam zarđao pošto nisam baš intelovac :) ali definitivno se planiram u dogledno vrijeme prebaciti na njega.
Ne poznajem niti već neko vrijeme ne pratim koje se ploče s odgovarajućim čipsetima mogu nać za dotičnu platformu pa sam htio brzi info. Okviri oko kupnje su cca. 2000-2200 kn. za ploču i procesor pa eto volio bih čut preporuke :) TXH |
2000-2200kn za oboje ili za proc/maticnu posebno? Ako je za svaki komad tolika cifra, za plocu preporuka DFI Lanparty UT P35-T2R, za proc naravno Q6600 (pazi da je G0 stepping, odnosno da product code zavrsava na SLACR).
|
@su.. netko se zalajubio u svoj novi komp?! :goood:
daj plz reci po cem je ta ploca tolko posebna da vrijedi 2kkn ipak? ja bi uzeo ako je 2kkn po komponenti asus p5e plocu (x38 chipset - nepotrebno nek se nade) i isti taj q6600 ako je 2k sve ukupno onda jednu od sljedece 2 kombinacije: e6750 + abit ip35 e4400 + gigabyte p35c ds3r (zbilja bitno jeftinija i neznatno sporija kombinacija zapravo nakon OC-a, a za razliku u cjeni imas super cooler i jos ti ostane prek 300kn) |
zgleda da bude neka gigabytica,ali ova DS3 nije raspoloziva,kakva je ova MB Gigabyte P31-DS3L, s775, iP31, DDR II, SATA II, GLAN?? to cudo je raspolozivo
|
pa cini se fora ploca, jeftina je i ok... izgleda su dobri svi ovi novi chipseti intelovi! (o ovoj p31 pricam)
a prema asrocku ja osobno imam neku averziju... |
ma ja sam dobra iskustva s njima imao,ali treba izbjegavat njihove ploče na via i slicnim cipsetima,to je jeftino s jos jeftinijim i to nikada nije dobro :P , ne znam da li da ovog asusa uzmem ali na njemu me pci utori i pce utor muce :D
|
Citiraj:
|
mislim da MAHER-a ipak nije dopao ovaj E6600 :D
|
da,ali dobro mislim da me mozda dopadne neki c2d ovak(sada mi vrag ne da mira) tak da tema i dalje visi :D
|
bolje uzet P35, noviji je chipset =)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
njemu je sve radilo savrseno, i jos je overclockao, 295FSB iz biosa, vise nije islo, u winsima sa setFSBom je dosao do 310... tako da radi sigurno |
Citiraj:
|
gigabyte p35-ds3r
Pozdrav,
zanima me da li ta ploca ima Firewire prikljucak? Kako vidim da nema, ali jedan lik kaze da ploca nema, ali se dobije neki dock koji se prikljucuje na plocu i dobija se FW ulaz.. da li je to istina? Hvala! |
Ima FW iza.
|
|
Nema FW. Garantirano.
|
a cemu kupovat E6750? da razmislis o prodaji doticnih komponenti i o kupnji recimo:
Gigabyte P35-DS3R E6550 ili recimo E4400/2160 2x1GB DDR2 kingmaxa neka grafa koja ce ti sjest u budjet koji imas? jer radit takve gluposti (da, za mene su gluposti, nhf) samo da kupis E6750 je po meni besmisleno... ali to sam samo ja :respekt: |
Ok, hvala svima! Ipak nema FW.. :(
|
Odabir ploče za OC
Planiram uzeti novu maticnu posto imam proc e2160 treba mi dobra za oc imam ove dvije u vidu pa koju uzeti
1.Asus P5B 2.Asus P5B SE Koja je bolja za O.C hitno |
uzmi P5B
asusove SE ploče su dno dna njihove ponude |
Da li se sa ovom kartom moze igrati craysis
Club3D XT266ZD AtiHD2600XT 256MB PCIx HDCP TV+2xDVI 800/1400 |
može na low/medium
|
može ali u igrama bi ti se bolje ponjela X1950Pro/GT bez obzira kaj nije dx10, jer 2600XT ti ionako bude štekala u ''krizi'' u dx10 mod-u
|
Pa, u DX 10 se sve dave...sa 2600XT se da igrati Crysis samo je pitanje u kojoj rezi.
DX9 i 1280x bi išlo. Ili skupit još koji novčič i ubost neku XT/XTX http://forum.pcekspert.com/showpost....22&postcount=1 |
a za ploču bi možda bila bolja neka sa P35 chipsetom(P5K)..?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:32. |