![]() |
Da,mali update.Jucer navecer sretnem decka koji vodi nabavu u Comelu.Upozorio ga za a/c kabel.On mi kaze da je to za njih problem ,te da bude danas provjerio s dobavljacem,po pitanju garancije i da postoji mogucnost da budu povukli cijelu seriju nazad.To mi bas ne odgovara,ali eto!
Ja sam stavio nas standardni kabel i radi sve 5.Jel bi moglo biti problema s nasom strujom? Pise na kutiji 110v-240v,univerzalni a/c kabel koji radi u citavom svijetu.Kod nas bas i ne! Jel bi mozda trebao staviti adapter? |
A kakav bi adapter stavio? Radi sa našim naponom (do 240V) tako da se ne moraš brinuti.
|
Citiraj:
http://www.chipoteka.hr/artikl/45787...sa-uzemljenjem Sada imam onaj nas obicni kabel sa starog napajanja,ne bude problema,to pitam? |
Trgovac ti mora dati kabele kakvi odgovaraju našem tržištu. To što dobiva US verziju neka raščisti s dobavljačem. Ja sam tako kod Protisa kupio Dell monitor sa US kabelom pa su mi nakon prigovora naknadno poslali EU kabel.
|
Citiraj:
|
pa ako ni odmah kada si uštekao napravilo KABUUUUM onda bude ok...
isti drek spajao sa EU kabelom, ili ovim ADAPTEROM kada je ulaz struje identičan... |
Citiraj:
|
Lungz, ovaj toj klik je mila majka. Nisi čuo AX od Corsaira.
Čuje ga i susjed kad se pali/gasi :D :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali i dalje je tiho! |
Može preporuka OK napajanja za G1840, 8 GB i SSD?
Gledam po web-shopovima, izgleda da je gotovo vrijeme kad se neko dobro napajanje moglo nabavit za 200 kn... Budžet do 450+-10%, po ostalim komponentama očito što jeftinije gledam. Ajmo reć, uz neku kvalitetu, je bitna i tišina. Čitam review-ove 2 dana i sve me strah uzet i evgu i fortrona i chieftec. Najbolje ništa ne kupit. :) |
beQuiet System Power 7 350W
Super Flower FX Bronze 350W Fortron Hexa+ 400W Poredani po kvaliteti... |
Ja u takve uredske konfe trpam bequiet 300w, cak i sa 750ti jedva da vent radi :-)
|
evo jedan zanimljivi link na koji sam naletio , mozda se je vec vrtio po forumu pojma nemam, ipak evo mozda nekom dobro dodje:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/...tier-list.html |
Mislim da je bila "stara" lista negdje, ali ovu novu bi trebalo ubaciti u prvi post.
Sad mogu mirno spavati, napajanje mi je u tier 1. :D |
Citiraj:
Oko XFX-a bi se pak dalo raspravit, s obzirom na coil whine :p |
Citiraj:
ja sam usao u tier 2 :fiju: |
Realno, i Tier 4 je sasvim ok. Raidera su tamo ubacili, a Raider uopće nije loše napajanje.
I moj Antečić je upao u Tier 2. :D |
Citiraj:
E ,sad sam sretan kaj sam ga uzeo. Hvala na preporuci ssarik! Bio si u pravu kad si rekao da je premium! Mada mi je ta lista malo klimava kad je Cors rm 450,rm 650 u tier 3? |
Jer originalni RM nije bio nešto. Zato je Corsair u međuvremenu ispravio šta nije bilo dovoljno dobro i izbacio RMi i RMx.
Što se tiče napajanja, uvijek sam se vodio onim šta jonnyguru kaže, jednostavno su mu najbolji reviewi. |
A đe je HX bez "i"?
|
Meni je Fractal Integra M 550 za sad odlicno, htio sam uzeti FSP Ryder ali nisu ga u Uziju dobili na vrijeme, pa mi je Hrvoje preporucio taj Fractal. Nemam coil whine niti na GTX 970, jedino sta iz kompa cujem je bocni vent od kucista, ostalo milina tiho. Jedini minus out of the box mi je zeru prekratak PCIe kabel i malo su kablovi opcenito tvrdi. Jedva sam ga nastimao da mi dodje do graficke, a da ne dira heatpipe.
|
Citiraj:
Seasonic, Antec, Superflower, XFX, EVGA - to se najviše treba gledati. Citiraj:
|
Nakon 7 godina i nešto sitno mi je danas krepao Corsair TX 650 (v1 verzija od Seasonica), pa mi treba novo napajanje.
Sada ne bih nešto jako uzimao jer ovu konfu neću više nadograđivat, već ću za godinu-dve napraviti remont. Mislim da bi kvalitetnije 450W napajanje za overclockani i7 2600k i tvornički overclockanu GTX 960, 4 hard diska i 7 ventilatora na kućištu bilo dosta. Uvijeti su: - Dovoljno dugački 8 pinski i 24 pinski kabl (zbog tower kućišta i jer kablovi idu ispod matične, na TX650W su bili taman, da su bili malo kraći, ne bi valjalo) - Da je tiho i da nema coil whine! TX 650 u ovih 7 godina nisam ni čuo osim kada sam jednom upalio furmark sa HD6850 crossfire i sa overclockanim Phenomom II x6 što povuče ~600W iz utičnice. - Podrška za Haswell/Skylake je plus, ali ne toliko važna jer vjerovatno to napajanje neće ići u buduću konfiguraciju EDIT: Cijena, ne preko 500-600kn |
Za buduću kantu:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=17657 -10 god. garancije ili: http://www.centro.hr/corsair-psu-ent...u-version.aspx - 7 god. garancije Inače je i ovo dovoljno: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=TR2+Gold+500W Ja bih svakako uzeo EVGA G2 ako možeš jer neće još dugo biti po toj cijeni, kod nas je prosječna cijena skoro 1200kn za to napajanje. |
Citiraj:
Citiraj:
komp uglavnom vrti bluray filmove, i kodi, i tad MORA biti tih, a kad i ako upalim koju igru onda moze zujat kako hoce nisam previse u toku s napajanjima, kakva su ta EVGA napajanja, sto je to, nikad cuo za njih prije? budget sto manji to bolje, nemam namjeru trosit 200-300$ na napajanje. edit: evo, mislim da cu ovo uzeti danas: http://www.canadacomputers.com/produ...item_id=069556 i kuciste http://www.canadacomputers.com/produ...item_id=076257 |
To napajanje je za tebe overkill, ali da je vrhunsko - jest. :D
|
a znam, ali daj mi nadji nesto jeftinije, a da je tiho i da ima dugacke kablove, jer kad uzmem R5, ovo napajanje sto sada imam je patnja isusova, kratki kablovi, milion adaptera za sate i pcie, pa se zelim toga rijesiti i sloziti kako treba.
u biti tisina i duzina kablova mi je presudno, briga me za watte i gluposti, trenutno i ovaj antec 450w sto imam odradjiva sve. samo jednostavno ga ne mogu stavit u novi case jer kablovi nisu dosta dugacki i nema ih dosta. |
Citiraj:
Nego Gabre da to nisu cijene u CAD valuti? :p (trenutno je 1CAD=5kn) |
U kanadskoj, da, 5.5kn, plus 13% porez na to
|
Fijuuuu, ja vidija znak $ na tvojim linkovima pa računam garant USD valuta, šta čekaš - troši, ionako dolazi Božić :D
|
vec sma toliko spickao novaca na dedicated kucno kino da mi je muka, i jos nisam gotov, sad ove sitne stvari me pojedose, barem sam odustao od android box, vec cu koristiti komp za kodi, pa mozda naknadno piknem neki android kad dobiju podrsku za dts hdma.
|
Izvrsno napajanje si odabrao, mozda si mogao ako je cijena problem i na malo slabije 650 W isto EVGA G2
|
em ga ne mogu nac nigdje, i ono sto sam nasao je skuplje od ovog 750W, ovo je sad neki popusti pa mislim da cu pregrist govno i uzet, da jednom u zivotu imam posteno kuciste i napajanje :D
|
Nećeš morati mijenjati napajanje... skoro ikad, osim ako ideš na 3 grafičke :D
10 god. garancije to govori između ostalog :p http://www.jonnyguru.com/modules.php...Story&reid=380 |
kakvi su thermaltake TR2 500 ili 600W? menije thermaltake u sjecanju kao bucan proizvodjac, kakva su im napajanja?
|
Pa ako se kupuje u Kanadi, ima sigurno boljih izbora, to je u HR best-buy 80+ Gold napajanje(postoji i TR2 Bronze serija, ali u tvojem slučaju nije vrijedna spomena).
TT TR2 Gold je nešto slično FSR Aurumu S s malo lošijom regulacijom napona(još uvijek vrlo dobrom) i malo manje kvalitetnim sleeve-bearing ventilatorom. S tvojom konfom koja teško potroši i 300W u loadu ne bi trebalo biti glasno. Ono EVGA G2 bi ti radilo fanless. :p |
Da tako sam i ja uzeo na popustu svoje i isto je prejako za moju konfiguraciju bilo i jos uvijek jest ali pozitivna strana je da je gotovo stalno u fanless modu stim sam racunao :)
Uzmi tog EVGA G2 po toj cijeni i bit ce to napajanje i za buduce konfiguracije sigurno dobro. |
Pošteno napajanje i kučište su najdugotrajnije komponente, to jednom kad kvalitetno iskeširaš traje 10 godina.
|
Ja sam ponosni vlasnik EVGA G2 750W,i nimalo ne žalim novaca utrošenih na vrhunsko napajanje.Dvoumio sam se izmedju Fractal Edisona M650W i EVGA G2,odnosno Superflowera i Seasonica.Do sad sam koristio prepakirane Seasonice(uvijek bez greške),ali brutalne recenzije su me zaintrigirale za EVGA napajanja ;) A 10 godišnje jamstvo i 100 posto japanski kondenzatori su zaključili deal.Kvaliteta izrade je vrhunska i vidi se na svemu.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:59. |