![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
danas u novinama pishe da je bil vol... |
Citiraj:
Navodno "iznajmiš" roštilj za 20-ak kuna i udri:) |
Ma koje iznajmljivanje naložite vatru pa onda stavite gradele i malo oslića ili zubaca ali i lignje pa uživate i malo vina
|
E jel zna neko dobar recept za kuruzni kruh?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije bilo niti jedne zgrade, a na Malešnici nije bilo 70% zgrada koje su tamo izgrađene. Na A.T. Mimare su bile rupe i na jednom šahtu sam otrgnul karter. |
Citiraj:
http://www.gastronaut.hr/recept.asp?id=493 http://www.gurmanoteka.com/showRecipe.php?recipe_id=593 http://www.posluh.hr/predah/kuharica/kukruh1.htm |
Ljudi ce biti sta od zderonjaaa?
|
Neka budu neke mini va Riki
|
Dosta je bilo, idemo pohod na bundek! Moze?
Citiraj:
|
Oradica...
http://img144.imageshack.us/img144/5774/oradicamw5.jpg
Sasvim neocekivano, na parangalu, iza 9 sati (Brna, Korcula). Prvo sam mislio da je mali pesek ili zubatac, kad ono orada! ~4.5kg, taman za fete pa na gradele... ;) |
upravo doruckujem: dvije snite kruha sa suncokretom namazane sirom i na tome zimska i paprika...uz to , naravno, kava :)
a za rucak sam mislila peci ona pileca prsa i krumpire sto je netko stavio tu nedavno ali se ne mogu tocno sjetiti recepta pa bih molila da ako se netko sjeca da me podsjeti plz :) |
Idem po čevape za 20min :)
@Bubba: Mrzim te :D |
Citiraj:
Moj otac je covjek od ribe,pa tako i ja,mislim na ribolov,dobar komad,ali imam se i ja s cim pohvalit :D Upravo sam dobio slike s malog losinja :) fish Najukusnija riba :) |
Ja idem spremat tortilje. Tak si je moja bolja polovica zaželjela.
|
Danas špageti i mljeveno.
Sa tri vrste naribanog sira za gospođu ženu:p Ovo mi je zadnji gotovi bolonjez iz škrinje, morat ću brzo napraviti novu zalihu...to mi je super stvar-kupim 3-4 kile mesa, sflajšam doma "na ruke". Napravim bolonjez, podjelim u posudice po 35-40 dkg i kad se nema vremena začas je gotov ručak.:) |
Weee stara radi lungiće punjene sa sirom :)
|
Ja sam delal tortilje, a sebio sam odvoio dio safta dok je još bio bolonez i skuhal špagete.
A ženi sam onda metnul kuruzu i ostale mirodije. Nafilal tortilje, posipal naribanim sirom i zapekel u rolu. |
Citiraj:
|
I ja sam dovukao doma orade-ali sa placa.
Tri komada, svaka od 35-40 dkg (kad sam ih očistio i odrezao glavurdu). Taman za uvaljat u kukuruzno brašno i ispeći u tavici.:) |
Ja sam si sad pripremil paradajz, papriku, luk, mrkvicu, češnjak, friški celer i peršin, kukuruz i idem si napraviti saftić. Skuhat ću rižu. I ispeći u gril tavici šnicle od carskog mesa.
|
Citiraj:
???:confused: Daj šljikicu, baš me zanima... |
Citiraj:
Carsko meso friško. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Od roštilja ništa, pokočen sam i već sam par dana doma...a na električnom nema šanse da bum delo... I ovako je dobro. |
Najbolja glava je goveđa glava. Sa nje se skine oko 3 kg finih šnicli. A pošto se krava ne smije i ne krevelji, lice je uvjek opušteno i šnicli su mekani kao putar. A pohanom goveđem mozgu da i ne pričam. Sušeni goveđi jezik.
I onda vele da je riblja glava dobra. Možda za kakav temeljac. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Došli frendovi i dovukli.. Moraš je prvo (radio sam po Pellapratu) pod tekuću vodu dok ne pobijeli. Pa prokuhati.. Onda posušiti, nasoliti pa u pećnicu. Pun k posla. Tu i tamo koji komadić dobrog mesa-ostalo žljundra. Osim jezika. Jedino kaj valja je jezik i mozak koji sam (dok su drugi oglabali glavu) fino namazao na kruh, posolio i ubio se ko zadnja svinja:D Ovo da je riblja glava dobra samo za temeljac-slažem se. |
Bez uvrede, ali nakon ovih postova, kak vi bannate Fleksa kad on veli da jede mačke? :D
|
Citiraj:
Hoču reči da ne držim kravu, svinje i konje u kući. Primjer je da je Athin hazi još uvjek živ. :D |
Citiraj:
Prvo-nije dobio ban nego obrisani post. A ako netko to napiše na Žderonjama-dobit će ga. Drugo-ne spamaj po Žderonjama.:) I zadnje-Fleksa već banamo po defaultu, kad nam je dosadno, kad nekog žena raspizdi...nije ni bitno... |
Jelc ovaj tvoj post je naprimjer cisti SPAM :D
Dok sam ja sad pojeo vrecicu kikirikija i nije spam :D EDIT: Kak mozes jesti neciji mozak? I da. Moj macak nije kučni ljubimac. Naime drzim ga na vrtu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kod malih se riba primjer girice kad se njih čisti mi im samo povučemo glavu i usput se povuče i drob (trbuh) pa onda te girice gredu va brašno i onda se speče va ulju i te girice je najlakše ulovit ja i ujak smo ulovili u 10minuta 3 kile tih girica mrežon va jednoj uvali čim smo ih vidili koliko ih je puno bilo
|
Citiraj:
Girice se jedu čitave. |
Nemo's pored mora ostat gladan...
I tako se danas pod pekom nasla teleca koljenica (puta tri) i sve sto ide uz to, ali malo igranja u plicaku donjelo je i zgodno predjelo - salaticu od hobotnice... ;)
http://img205.imageshack.us/img205/7214/hobicabq8.jpg |
Pa sto si ti jos uvijek dolje? :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:47. |