![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Neovisno o tome što mi je tehničar rekao vidljivo je da 20 mbita mogu imati sigurno, a sam VDSL kao uvjet tome se nigdje ne spominje u njihovom cjeniku. Zato i pitam... Pokušat ću još s emailom pa vidit oće biti kakve koristi od toga :fala: |
Iako se može i forsirati zahtjev za prelaskom na vdsl.
No ako je vidljivo da si u sustavu na Siemensovom dslam-u to je malo teže iako centrala može biti veća i postoje dslam-i koji podržavaju vdsl. Netko te treba fizički prebaciti na Huawei-jev, to pak treba onda netko potvrditi pa ti se tek onda prikaže dostupnost vdsl-a. A uz to trebaš biti i blizu centrale. Nekada kada imaš i vezu neće proći zahtjev. Btw Volume ako si produžio ugovor, uzmi si za 99kn hdd od 1.5Tb što ga dijele. |
Citiraj:
Hvala ti za info, nisam ni znao za hdd jer mi nisu to niti spomenuli... EDIT: Pitao ih za hdd i kažu da nemam pravo na njega niti bilo koji drugi ''poklon'' jer se MAX2 S paket već sam po sebi računa kao pogodnost |
Korisnik može dobiti disk kao novi korisnik ili kao postojeći uz produženje ugovora.
http://i.imgur.com/GQJjmCD.png https://www.hrvatskitelekom.hr/inter...ernet-packages |
Citiraj:
Uz max2S mozes dobiti hdd, ali je cijena 399kn što baš i nije isplativo. |
Citiraj:
Citiraj:
|
ADSL Line
Status: Cable connected Line mode: ADSL2+ Maximum line rate: 17476 kbps (downstream) / 1156 kbps (upstream) Noise margin: 7.1 dB (downstream) / 19.7 dB (upstream) Line attenuation: 20.6 dB (downstream) / 13.3 dB (upstream) Output power: 17.6 dBm (downstream) / 12.6 dBm (upstream) jel ima ovo kakve sanse za vdsl? |
Moglo bi. No samo 20/2mbps
|
to je puno bolje od ovih trenutnih 10mbita :)
jedino neznam jel udaljenost problem? |
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.083 / 8.959
Output Power (Up/Down) [dBm]: 13,5 / 0,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 7,5 / 12,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,0 / 15,5 što bi se reklo za ovaku situaciju? |
Nešto ne štima, premali bandwidth za to gušenje i marginu. Vjerojatno ti je neki profil postavljen koji ograničava liniju, jesi imao problema sa pucanjem veze ranije?
|
Meni se njegovi podaci cine sasvim uredni. Mogao bi imati oko 40 mbita.
Btw, to mu je trenutni bandwidth, a ne max koliko moze imati. |
Pitanjce ako netko zna:
tcomov stup je u mom dvorištu i svaki put kad trebaju nešto radit na stupu/kablovima moraju uč u moje dvorište, dal ja imam pravo (ako da kako) na nekakvu naknadu za korištenje mog dvorišta za to? :) |
Citiraj:
|
Kako kažu, nemaš pravo na nikakvu naknadu ali možeš od HT-a tražiti da ti premjeste stup ako uspiješ dokazati da je posjed u tvom vlasništvu. Prijatelj je isto to pitao i ovo je odgovor;
(prijatelj s Raba ovo dobio prije 2 tjedna) U pisanom zahtjevu treba navesti naziv korisnika, adresu, kontakt, razlog zbog kojeg se traži izmještanje EKI. Zahtjev treba sadržavati podatke: kopiju katastarskog plana, broj katastarske čestice, dokaz o vlasništvu nekretnine na kojoj se nalazi EKI, posebne uvjete gradnje izdane od strane Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije te građevinsku dozvolu. |
Citiraj:
Citiraj:
|
dupli post sorry
|
Nemoguće. Da je to max ne bi ti bio noise margin 15, nego 6.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
vec sam u nekoliko navrata pitao online i uvijek isti odgovor |
Poslao si im podatke iz rutera? Ja bih poslao screenshot i zamolio da objasne zasto ne moze vise jer podaci pokazuju da moze.
|
Citiraj:
što sa PDV-om iznosi 99 kn. :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 53 CRC Errors (Up/Down): 0 / 0 HEC Errors (Up/Down): 0 / 0 |
Malo im opet netko DDOS-a DNS servere?
Ne rade 195.29.149.197/195.29.166.117, morao sam na Google DNS prebaciti. Ne može ih se ni pingati. |
Citiraj:
195.29.150.3 |
Znači ipak nije samo do mene?
Non-stop problemi s netom zadnjih ~1-1.5 sat vremena |
neo-st, kad vidis da imas takve probleme samo odes na njihovu fb stranicu i vidis posljednje obavjesti kao npr danas vidis da se puno ljudi zali da im net ne radi/pali dns serveri pa ces znat da nije do tebe. ili u routeru upises googleove ili opendns servere i takve probleme neces ni zamjetit. ja koristim googleove dns servere i danas mi sve radi a ni prosli put kad su im pali serveri meni je sve radilo tj nebi ni znao da im nesto ne radi da tu to nisam procitao
|
Citiraj:
Kad bi se ovo moglo u thomson routeru... :/ (bez moddanja fw) |
na sx763 se mogu promjenit dns serveri u routeru, mozda mogu i na thomsonu (mozda ako se kao admin logiras). u krajnjem slucaju na svakom spojenom uređaju (tv/komp/mobitel...) mozes promjenit dns u googleove ili opendns-ove i sve ce proradit
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:27. |