![]() |
Citiraj:
|
Evo posto ovdje ima dosta "starijih" forumasa onda imam jedno pitanje.
Evo, kako se uzeo paski sir. Nakon kaj se odreze dio od njega, dal netko zna neku dobru metodu kako sacuvati od "propadanja". Osim savjeta brzo ga pojedi dok ga imas :D hehe. Cuo sam da je dobro premazati onu stranu koja je "frisko odrezana" s malo maslinovog ulja. Ajde ljudi, pomagajte da mi nazalost ne zapadne kao parmezan na kraju :D hehe |
Baš sam si narezao za večeru malo špeka, sremske i slanog sira.
U ime zdrave prehrane budem maznuo jedan kefir:p Mad_Duke, ako imaš posudu za vakumiranje stavi u nju, isisaj zrak i u hladnjak sa njim. Ako nemaš-zamotaj ga u onu prozirnu foliju. Ili ga smaži kaj prije:D Vidio sam tam kod Zadra i Paga da ljudi čuvaju sir u ulju...meni je to ipak malo premasno i bljak. |
Nemam, ali mogel bi skocit po to sutra ili preksutra, dobro da si me sjetio, jer nije prvi put da mi treba to govno. Ako ne naletim, ***************ga, morat ce se to pojest sto prije hehehe :D
|
Citiraj:
Možeš i onak kako si rekao namazati sa malo ulja, samo onda svaki put tu šnitu moraš baciti... Mogu ti ga i ja "pričuvat":p |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Cim zavrsim s poslom za rucak cu si napravit salsu s tunom rio mare : nuts : : nuts :
|
Danas sam na paradajz-juhi i sendvičima.
Sendviči: Kupio sam par "talijana", zimske i mortadele sa maslinama. U jedan sendvič ide redom-majoneza, zimska, kiseli krastavci narezani tanko po dužini, majoneza. U drugi mortadela+isti sastojci kao u prvom.: nuts : |
Ljepo malo sada maloprije poceo jest sira i kruha i mozda malo crnoga domacega vina dok je sir tvrdi od djedovog brata koji ga radi odlican je
|
Jedem neku domacu kulencinu da se vratim u normalu. :D
Btw, pozdrav svima. :) |
Ja sam danas pozdero skoro cijelu tortu :D Osto sam u stanu u fridzu bila "tortica" i ja je smazo...ufff :D
|
o atha!!
kak zhec? ja sam danas tamanio sendvice od kukuruznog francuza,kulen,gouda! +naravno chokoladno mlijeko... hehhe dosta mi je bureka!:p |
Ja sam samo mrknuo jedan talijan sa zimskom, majonezom i kiselim krastavcima...drugi sam ostavio za večeru i mortadelu sa maslinama:p
Ali sam zato poŽderao barem 3/4 kile malina, bolje čiste bubrege nego 5-6 Žuji za redom.:D |
Citiraj:
|
Moram priznati da mi već pomalo fale Žderonje...trebali bi napraviti jedne "mini":D
|
Teško da će jedne žderonje biti "mini", makar ti se čini da je ljeto i da nema nikog, vjeruj mi, doletit će smradovi sa mora....:D
|
Citiraj:
|
Kad će žderonje doći u Osijek?
|
Citiraj:
|
Jeltz, deckovi....kada god organizirate, ja sam za. Petak mi uvijek pase, a jos sam plus na godisnjem do 21.08. Pase mi i kasnije naravno. :)
Citiraj:
|
Panorama nam se oporavio, bus ide na registraciju i promjenu prozora. Stoga, u pogonu su i on i bus. Eto, moglo bi se organizirati recimo najesen u Osijeku. Dolazi panorama sad ovaj tjedan u Os pa ću pričati s njim.
|
znam da je ovo nepopularna tema na zderonjama ali.......... :(
sutra bi trebao napravit neku zdravu klopu :o tj vegetarijansku bla bla bla jel ima netko link s klopom od soje npr ali da nema sastojaka tipa "sjemenke nedođijske zelene kruske" jer u svim tim receptima ima nekaj kaj ja ne znam ni kaj je :( treba mi glavno jelo HELP nakon tog idem na mjesano meso :D |
Citiraj:
http://www.gastro.hr/index.php/hr/co...=Pretra%C5%BEi |
jaooo danas za ručak meso sa kotlovine i pomfrit i neka pileća juhica...mljac ja onom pečenom papriko..mljac
a za večeru hrenovke sa kiflom i mlijekom...sutra roštilj..mljac |
Citiraj:
|
Citiraj:
(možda je bio prestar, tko bi ga znao sad) Pa smo se zguštali na dobroj staroj domaćoj ovci na ražnju:D Ta se hranila po vani sama i mogu ti reći da je bila bolja od 70% janjetine koje prodaju po birtijama. Uf, odmah mi je toplo pri želucu kad se sjetim. |
Ajmo neke zderonje, moram platiti dvojici pivu, moram dati pare za CoD 2 server, moram se najesti i popit i to sve na jednom mjestu :D
Citiraj:
SASTOJCI: 200 g sejtana 100 g dimljenog tofua 3 žlice mljevenog zrna slačice 2 žlice VE-začina 1 čaša zobenih pahuljica 1 čaša integralnog brašna 2 žlice nasjeckanog bijelog luka 0,5 čaše ulja :D:D:D : DualWiel :confused: Citiraj:
|
Vraćanje Duga
@Jeltz
Poslao ti je widowmaker po meni flašu nekakvog bučkuriša jer ti je bio dužan neku cugu. :p Sad ti više nije dužan.: goood : A pošto ja tu i tamo :beer: kakav gembač od delanca i bučkuriša, a ti :beer: samo pivu bum ti ostavil praznu flašu tak da vidiš da ne lažem.:D |
Mislim da ću morati poduzeti brutalne mjere ako se na Žderonjama nastavi sa ovakvim receptima:smoke:
widowmaker-pravom si našel dat cugu:p |
Dobio sam 7kila dok sam bio banu :) . Cir mi se naglo smanjio pa mi se zeludac rastego. Jeo sam svaki dan cevape. 3 puta.
Čips mi se zgadio. Sad si idem napravit pašticadu sa njokam. Dva paketa njoka. |
|
Nedjelja je,opet sam u ulozi golog kuhara :D
Upravo narezao mladog krumpira i mrkvice,zacinio mediteranskim travama i lovorovim listom,bas je u pecnici... Tu je i sitno narezana puretina+3 pureca kotleta,marinirana i zacinjena paprikom : nuts : Ali ceka da se krumpir smeksa... Can't wait : nuts : : nuts : Naked Mixed finished Odoh jest : nuts : |
Nije me bilo dugo na ovoj temi, a danas je poseban dan koji htjedoh podijeliti s vama:
Ručak kod bake: Juha s kuhanim mesom, mrkvicom, domaćim rezancima. Pohana piletina (2 kom), domaći zagorski krumpir (∞). Bućnica (4 kom). Bakin sok od bazge (∞). Kava (2 šalice). Voćna kašica sastavljena od šlaga, tučenog vrhnja i kupina iz bakinog vrta koje sam netom ubrala (1 zdjelica + oblizala rajnglu). Baka najbolje kuha. Šteta što nema slika. |
Citiraj:
Mam mi se škemba počela javljat kad sam gledao slike, mislim da ću lagano morat nekaj prigrist:p |
Hvala za linkove Jelc
na kraju su ispale tikvice i patlidžan i nekakve pljeskavice od soje (tj nekakvih ljuspica) prezivio sam i to :D |
Citiraj:
Nešto predobro, u rangu sa pravim Paškim (ne sa onim "paškim" iz dućana)... Netko je pitao kako nabaviti dobrog janjca...treba znati prave ljude. ;) Eh, da, ja sam u Zagrebu cijelo vrijeme, pa ako se organiziraju Žderonje, dolazim. :) |
eto ja u subotu ruzio i malcice se uneredio(samo malo!)
jucer sam se probudio oko 15h i ustao se na rucak! stari je pripremao krumpir sa kobasicama zapecen u rolu!! desert:bucnica(takoder njegova kombinacija)sve u svemu jako je dobra domacica jer dok je bio na godisnjem svi smo se jako dobro hranili!! starci su sada zapalili malo u prirodu u brda iznad gline!tako da sam do sutra navecer sam svoj gazda!!sta ce se kuhat smislit cu neku kombinaciju al nema slika jer je pobro fotic!!:eek: : cheers2 |
Citiraj:
Od klope na stolu bilo je mješano meso s roštilja, zagrebački, teletina i janjetina ispod peke, pomfri, luk, ajvar.... Po meni jedina zamjerka, nije bilo krumpira ispod peke. Cuga fruteki (medovača i orahovača). Cjena je bila u rangu bakine kuhinje, ali 20% jeftinije. Citiraj:
|
Hehehe, sad se sjetio da frend dofurao od svoje stare bucnicu iz Zagorja s svjezim jajima domacim, sve domace, uffff, toga bi mogao pojesti. mljac
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:47. |