![]() |
OT: Frendu je lik uvalio modularno Thermaltake 550w napajanje bez vecine kablova. Izmedju ostalih fali 6pinski za graficku.
Mogu li se negdje kupiti zamjenski modularni kablovi ili se moraju pretrazivati oglasnici u nadi da je nekome crklo pa da rasprodaje kablove? Hvala unaprijed! |
teško budeš to našao... ako imaš molex, spoji adapter na molex i izvuci 6pin
|
Napajanje za 2x sapphire r9 390 do cca 1600kn
Dal bi proslo napajanje iz moj komp konf? |
Tesko, odnosno bilo bi negdje na knap. Za crossfire nebi razmisljao ispod 1000w.
|
napajanje
Citiraj:
Corsair |
|
U klasi 1000w EVGA Supernova G2 je jos uvijek top.
|
Ovisi po kojoj cijeni... općenito u klasi 1000W imaš barem 3 bolja napajanja(ne mislim na kvalitetu izrade/pouzdanost).
|
G2 kosta 1748kn.
|
Citiraj:
Rekao sam vec jako jako na knap... Nemaš šta izgubiti da probaš, spojiš sve, i deri... vidi kako se komp ponaša, kako se vent na napajanju vrti... Ne mora biti 1000W... ali barem 850W GOLD ti treba za tako šta... Thermaltake Toughpower 850W - cc 1100kn XFX Black Ed. 850W- cc 1250kn EVGA SuperNOVA 850 G2 - cc 1300kn |
Drzalo bi 750w dvije r9 390, ali bez da se ista kloka, nemora se bacati malo bogatstvo za neznam kakvo napajanje, uvijek mozes istestirati sa time sta imas, pa ako nisi zadovoljan, onda uzmes nesto jace.
Ja bi ozbiljno razmislio o vodenom hlađenju tih grafi, jer to nece biti lako ohladit. |
750W bronze nije nikako ok, je za par dana... idrzalo bi...ali takvo napajanje ce se užasno patiti jer takve dvije grafe bez ikakvog ocanja lako vuku 600W
750W bronze u vecini slucajeva ne moze isporučiti stabilnih 700W...i ako isporuči, 100W je premali luft za "sigurnost" |
Sukladno tome, ja mogu zaboravit stavit još jednu R9 290X sa ovim napajanjem? Mislim, više mi je to maštarija trenutno nego ikakav plan... :)
Sad malo opet čitam reviewe, shut-downa se na 930W. Hm, baš me zanima, vjerujem da bi čak i guralo jedno vrijeme :) |
Coolermaster V850 bez problema drzi dvije R9 390 i moze isporucit 1000w ako treba.
|
Naravno, ipak je to napajanje preko 1500kn :D
|
Citiraj:
Ja sam ga platio dosta manje prije par mjeseci. Nisam chekirao vise cijenu nakon toga. |
Citiraj:
Sto je s corsair ax serijom 860?ili seasonic 850km?oba s 12cm ventilatorom |
Citiraj:
|
samo ovaj ima 7god garanciju ;)
|
A koje kuciste ti imas uopce?
p.s. koliko ja znam ax 850/860 i seasonic 850km imaju 60mj garanciju... Edit: lažem, AX ima 84mj :D |
Citiraj:
|
1500kn su za kes.
|
Ne vidim baš bolje od ovog Leadexa 1000W kod nas za 1700kn.
I ne znam koliko bi bilo isplativo mijenjati dobro 750W napajanje za nešto bolje s 850W. |
Citiraj:
Jedna r9 390 trosi recimo plafon 250w u igrama, tebi bi konfa sa dvije r9 390 vukla oko 650w, grafe 500w, proc + ostatak 150w ispada 650w. Istina da ce napajanje bit optereceno, ali bi drzalo, probaj na par dana, pa ako nisi zadovoljan onda zamjeni. |
Gdje kod nas kupiti SILVERSTONE Strider 500W
Sklapam novu konfu i mislim uzeti napajanje SilverStone SST-ST50F-ESB 500 W, 80+ Bronze. Tražim po nabavi.net i okolo ali ga ne mogu naći.
Na njemačkom ebayu ga ima, ali volio bih ga uzeti kod nas, pa ako tko zna gdje ga nabaviti... (ako ne, uzeću ga iz preko ebaya.) |
zašto baš mora biti Silverstone Strider?
|
Zato što je dobar. Provjeravao sam recenzije, inozemne uglavnom, i vidio dobre preporuke po forumima (domaćim). Imaš kakvu kvalitetniju alternativu?
|
ima sigurno drugih alternativa
evo tu se javi i reci koji ti je budžet i za koju konfiguraciju trebaš napajanje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=152263 |
Koliko misliš potrošiti i što će pogoniti je najbitnije ;)
|
Kada sam kupovao SilverStone Strider Plus 700W nisam niti slutio da neće biti dostupan u HR .
Sada mi je drago što sam ga kupio jer čitam da ga dosta ljudi želi kupiti , ali ne mogu kod nas u HR . |
Citiraj:
|
Konfa će biti ovakva:
Intel Xeon E3-1231 v3 Asus s1150 Z97-A Gigabyte NVIDIA GTX 960 2GB GDDR5 Samsung 250GB 850 EVO SSD SATA3 MZ-75E250B/EU (850 Series, SATA3) WD Green 2TB/64MB Kingston HyperX Fury Black 8GB 1866MHz DDR3 x 2 Cosmo Cool LC-CC-95 (tek da se nadje, premda neću klokati) Jura, oni threadovi su zatvoreni pa ne mogu postaviti pitanje. Uglavnom, limit mi je 800-injak kn i važno mi je da PSU bude tih. Ako je neko super napajanje išao bih i do 900, ali na Nabava.net vidim da Super Flower drže samo Madjari i da je 1100 kn što mi je malo too much, pa makar bilo i tako kvalitetno. |
Sta ce ti tako jaka ploca koja je za OC a proc ti je zakljucan, uzmi Asrock b85 anniversary i ustedio si 600kn, također umjesto WD greena koji je sklon kvarovima bi rađe uzeo Toshibu 2TB tu uštediš 40kn, napajanje ti netreba od 900kn, za 608kn imas ANTEC True Power Classic TP-550C koji je sasvim dovoljan snagom, a super kvalitetom.
I kao šečer na kraju, sa svim ovim uštedama makneš gtx 960 a stavis odlicnu MSI R9 390 Gaming 8GB i onda je to pošten poso :kafa: |
Citiraj:
Imam ih valjda 10 i najpouzdaniji su mi uz WD Red. Toshiba mi ima uspjesnost 3/3 u kvarovima. |
Neznam, eto ja ima wd red i vec mi je jedan imao bad sectore i reklamiro sam ga. Za WD Green sam dosta toga procitao o kvarovima, pa se nebi zajebavao kad ima alternativa. Na kraju krajeva sve je to relativno i stvar srece/nesrece moze ti i najkvalitetnija komponenta crknut.
|
Ok, obzirom na tešku dobavljivost SF-a, odlučih poslušati pametan savjet u svezi Anteca. Što se tiče diska, WD me dosad nisu nikad razočarao (ok, Green nisam koristio do sada) a ovaj ima 3-godišnje jamstvo, pa ću ipak ići na njega.
|
Btw, ima li ko iskustva ( a sigurno ima) s online plaćanjem i dostavom Extreme Digitala? Zvao sam ih ali ne mogu dobiti fizičku osobu, samo automatske poruke.
|
Imaš čitavu temu "prekrasnih" iskustava http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66
|
Citiraj:
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=super+flower |
Ekipa, da budem siguran, makar mislim da sam u pravu, ipak ću pitati.
Imam xfx core PRO 650W, nemodularno, staro 3 godine, plaćeno oko 1000kn. Komponente su mi u potpisu (Flamel), samo namjeravam zamjeniti HD6950 s R9 390 8gb. Napajanje će biti dovoljno, ne? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:16. |