![]() |
http://www.novilist.hr/Vijesti/Svije...tsche-Telekomu
Haha isto bi i HT mogao doživjeti ako mu HAKOM pokuša ići na ruku. Nadam se da neće jer dok nema prava na monopol neće biti vectoring tehnologije u upotrebi. |
Citiraj:
http://www.fastnet.news/index.php/ds...red-dsl-cioffi Ali ja mislim da je HAKOM shvatio da je LLU kod nas mrtav, zajedno s "alternativcima" koji su u fazi "kontroliranog bankrota". Ostaje dakle Tcomov bakar i VIP-ov kabel. Ali budemo vidjeli, sigurno će netko od alternativnih cinkati Tcom Evropskoj komisiji čim masovno krene vektoring. |
Kako da povučem default t-com postavke routera? Kad ga resest sve bude prazno moram ručno stavit user pass za net, a VOIP ne znam što upisat pa tel. ne radi, zeznuo sam što nisam save konfiguraciju dok je bilo OK. Može to biti greška u centrali ?
|
Citiraj:
|
Hvala, nije sam htio povuc, morao sam zvat i prijavit kao kvar pa su neki "reset" na centrali i sad sve radi. Eto sad samo da tako ostane i ja sam zadovoljan sa T-com internetom. Pardon sa internetom Hrvatskog Telekoma.
|
ima li netko od vas "max net mini flat" uslugu tj. internet?
negdje sam procitao da sad postoje i 4g modeli routera (ja vozim na 3g) ali upitom na t-com sam dobio odgovor da takvo sto jos nemaju pitam jer zelim malo bolju i kvalitetniju vezu a u mom mjestu ne postoji fiksni prikljucak (zivim u proslom stoljecu :) ) |
Citiraj:
|
postoji 4G varijanta ali neces nista dobiti s njim. jos uvijek su ograniceni na 7-9mbit ovisno o kvaliteti veze, jedino ako imas problema sa ovim 3G tipa da ti prebacuje na 2G pa nemozes ga normalno koristiti. ovisno o odasiljacu, katkad ce ti novi prije uloviti 4G nego 3G.
|
Citiraj:
Mada cak zapravo ni nije u potpunosti postojeci korisnik u pitanju, naime koristi se t-com internet, a telefon je kod optime. |
Planiram na vikendici uzet za 200 kn samoinstalacijski paket bez ugovorne obveze i svako ljeto 2 mjeseca aktivirat net. Hoce li to funkcionirati tako i ima li caka na koje trebam pazit?
|
Danas mi se poduplao dload i upload... Nesto testiraju ili?
|
Citiraj:
|
Nop, jos uvijek imam stari. Bili su neki problemi s maxtv prijemom danas i nakon toga sam primijetio ovo. Sjecam se da je tako bilo prije par godina isto, al je trajalo samo jedan dan ;D
|
Ide li ovo šta brže? Trenutno je pušten Turbo40, test kaže; 36/6, iman 2 odgovora od 0800 panjeva, jedan je "može" drugi je "ne može":lol2:
http://s32.postimg.org/jg4ryji81/VDSL_linija.jpg |
pa nek ti puste 50, maksimala je 62 koliko vidim iako mi atenuacija je cudna, prevelika na down streamu s obzirom na maksimalnu brzinu. uvijek se moze vratiti nazad brzina ako ne valja
|
Citiraj:
|
A evo ne daju, kao pošto iman maxtv 40 je max:D
To je valjda neka nova logika, ako imaš maxtv neću ni testirat paricu, nego ne moš i šlus |
Natjeraj ih da dođe tehničar vidjeti..
|
Da, ja nemam max tv, a mozda stvano ne bi bilo dovoljno propusnosti za oboje. Tko ce ih znat..
|
Citiraj:
Nemam MaxTv, samo net + tel. |
Ovako, mislim da je u HT-u trenutno aktivan projekt skraćivanja petlji na području cijele Hrvatske. Mislim da će raditi FTTC kabinet u svakom kvartu. NAkprije na red dolaze urbane sredine a onda ova manje, mjesta , sela itd...
U Zadru mom gradu su već napravili 2-3 nova na predjelu Maraske/Borika.Jedina caka je da će morati ići Speedport kao HSIAD je jedino su njemu firmware prilagodili- Moj savjet je jedino da se ne zalijećete za ovom SMART uslugom ili 4G backupom. Još jako puno problema koji se rješavaju u hodu..... PS- Mislim da je ''Japa'' pitao kako će upisati podatke u IAD.. Za internet se to i može napraviti ali za VOIP ne. I da znate sve potrebne SIP parametre SIP lozinku nećete nikaad dobiti jer uvid u nju nemaju ni njihovi terenski tehničari samo SMC. Kad se modem sinkroniziran i ako je na njemu napravljen FR (čačkalica) on bi trebao povući sve podatke iz automatike ACS - njihova platforma kojom upravljaju skoro sa svim podatcima vezanima uz vaše usluge.... |
Sumnjam ja da će oni u manjim mjestima poput sela i sl. raditi FTTC. Zato i postoji Vladin Nacionalni plan razvoja širokopojasnog pristupa internetu u mjestima u kojima ne postoji interes teleoperatera za ulaganjem u NGA. Projekte za povlačenje sredstava iz EU mogu samo prijaviti lokalne samouprave i općine.
Jedino ako su se predomislili pa sad grabe prema monopolu infrastrukturnog vlasništva. BTW: ako tko ima neke nove lokacije postavljenih FTTC kabineta ili Vip-ov CMTS neka mi javi adresu i mjesto gdje se nalazi da postavim na kartu: https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...rgEA1XG9IGJVaI |
Citiraj:
|
Ne znam jel sam na pravom mjestu, ali? Jučer me nazove agent T-coma i nakon razgovora s njim ja pristanem na potpisivanje paketa Max2 S + non stop opcija L (1000 minuta razgovora prema svim mrežama). E sad, pošto na stranicama t-coma nema takve opcije kombiniranja i to sve za 220 kuna mjesečno kako mi je tip rekao malo mi je nelogično da mi iz t-coma ponude jeftiniju varijantu nego sam imao do sada:- flat internet, 60 minuta besplatnih razgovora, a nakon toga samo plaćam uspostavu poziva za što sam plaćao mjesečno od 260 - 280 kn.
|
Citiraj:
|
Mogli ste i jeftinije proc sa max2xs mislim da je 180kn mjesecno sam treba pregovarat.. Ja vec dva mjeseca imam max3xs turbo50 + non stop plus opciju( neograniceno prema svim fiksnim i mobilnim mrezama) + arena paket i mjesecno placam 266kn uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca.
|
Citiraj:
Moj kolega htio preći na Iskon, ponudili mu to za 155 kuna, naravno pristao. |
Ja kad sam prelazio na Iskon nisu mi ništa nudili da jesu ostao bi kod njih.
|
Citiraj:
Citiraj:
evo nakon tjedan dana prepucavanja zbog nestabilne veze i nestajanje signala jucer mi bio tehnicar te donio drugi router ali s tim je stvar bila jos gora na moj upit o 4G varijanti izmotavao se da ja ovdje nemam signala tj. zakljucan je :stoopid:jer cuo sam da je 4G samo za poslovne korisnike, no na moj zahtjev ga je ipak donio i testirali smo prije na 3G ping 45-200, download 2-8mbps, upload 0.50mbps sada na 4G ping 22, download stabilnih 7.20mbps, upload 2.10mbps ja sretan i zadovoljan, napokon :D |
1 privitaka
Kakve veze su moguće s ovakvim podacima veze (u prilogu)?
Trenutno je uključen najobičniji DSL, 4mbit. Postoji li mogućnost nekih privremenih paketa, da se digne brzina na maksimalnu do 31.8. i onda vrati na standardnu? |
10kn više s paketi od 10-50Mbps
Ali ti si udaljen jako od centrale, očajna parica i max ti je oko 10mbps, možda, možda 20mpbs na vdsl-u |
Vidim da je u drugoj temi Nikky spominjao da je to VDSL2 modem, tako da ćemo pitati da ga uključe. Ne dira me baš što ne može brže, i 20mbit je dosta ako bude moguć VDSL. Treba mi samo na 2 mjeseca.
Zahvaljujem na odgovoru. |
Molio bih pomoć ... trenutno koristim MAX3S sa turbo 10 brzinom... u postupku sam pregovaranja (cijenjkanja) sa provajderima za boljom ponudom (samo flat internet s najvećom dostupnom brzinom). U tcomu mi govore da mi je max propusnost 13mbita dok u optimi govore da je 21mbita. Možete li vi ovdje išta vidit
http://i.imgur.com/pY4QOdZs.png mogu li vjerovat optimi ili mi je 10mbit max što mogu imat. Hvala. |
Ovo što sada imaš ti je neki max za adsl odnosno net+tv.
Moguće da te prebace na vdsl bi mogao 20mbps. |
hm, da... dakle, samo net bez TVa i telefona na vdslu bi mogao uvatit 20mbita (ako sam dobro razumija)
|
tu ću stavit, nova, za nas bolja pravila http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ja/903471.aspx
|
Trenutno imam MAX2 S paket pod ugovorom koji ističe za mjesec dana.
Već tjedan dana me zovu HT predstavnici (brojevi 0800 0029 i 01/3037-100) u vezi produženja ugovora na trenutni paket. No naravno zovu me usred radnog vremena, pa ih moram otkantati. I konačno me ženska nazove u petak navečer, a ja ju odmah zašpreham da bi ja MAX2 XS paket uz flat i turbo 30. Najprije je rekla da je to samo za nove korisnike koji prelaze na HT, ali je na moje inzistiranje pitala svoje kolege i rekla da mogu preći na MAX2 XS, ali da moram raskinuti postojeći MAX2 S paket i da mi zatim kao korisniku samostalnih usluga telefona i xDSL-a može dati XS paket. Ima li tko slična iskustva s prelaskom s višeg paketa na XS? |
Hebate led.... donio mi poštar na vrata novi ruter! Nemogu vjerovat... pa prošlo je 2-3 mjeseca otkad sam zatražio aktiviranje Turbo opcije.
Popodne ću to probat sve spojit, pa dok prepoznaju ruter pa dok aktiviraju... Baš me zanima koliko ću dobiti brzinu u Rijeci na Škurinjama. Pričitao mi sin sa paketa, ruter je ZTE ZX DSL 931 VII (barem je to sin pročitao na kutiji) |
Dobar, VDSL router. Stavi parametre parice pa ti komentiramo koliko bi moglo ići.
Kroz 24h bi ti automatika trebala prebaciti, ista cijena +10kn mj je za sve pakete od 10-50mbps. |
Ja sam na MAX3 XS paketu pa sam upacio i tih 10kn/mjesečno dodatni trošak. Da vidimo te brzine.
Je li to u teoriji i praksi da iskopčam stari i ukopčam novi ruter? a što je sa loginom i pasvordom? maoram ja upisati ili će se to također automatski podesiti? KAkva je mogućnost MAC filtriranja na ovom ruteru tj, da dozvolim samo željenim klijentima spajanje na WLAN? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:54. |