PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

Froxie24 13.05.2016. 17:57

http://www.novilist.hr/Vijesti/Svije...tsche-Telekomu

Haha isto bi i HT mogao doživjeti ako mu HAKOM pokuša ići na ruku. Nadam se da neće jer dok nema prava na monopol neće biti vectoring tehnologije u upotrebi.

kopija 13.05.2016. 18:52

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 2925698)
http://www.novilist.hr/Vijesti/Svije...tsche-Telekomu

Haha isto bi i HT mogao doživjeti ako mu HAKOM pokuša ići na ruku. Nadam se da neće jer dok nema prava na monopol neće biti vectoring tehnologije u upotrebi.

Izgleda da vectoring nemora značiti smrt LLU-a.
http://www.fastnet.news/index.php/ds...red-dsl-cioffi

Ali ja mislim da je HAKOM shvatio da je LLU kod nas mrtav, zajedno s "alternativcima" koji su u fazi "kontroliranog bankrota".
Ostaje dakle Tcomov bakar i VIP-ov kabel.
Ali budemo vidjeli, sigurno će netko od alternativnih cinkati Tcom Evropskoj komisiji čim masovno krene vektoring.

japa 14.05.2016. 20:03

Kako da povučem default t-com postavke routera? Kad ga resest sve bude prazno moram ručno stavit user pass za net, a VOIP ne znam što upisat pa tel. ne radi, zeznuo sam što nisam save konfiguraciju dok je bilo OK. Može to biti greška u centrali ?

nino 15.05.2016. 13:00

Citiraj:

Autor japa (Post 2926076)
Kako da povučem default t-com postavke routera? Kad ga resest sve bude prazno moram ručno stavit user pass za net, a VOIP ne znam što upisat pa tel. ne radi, zeznuo sam što nisam save konfiguraciju dok je bilo OK. Može to biti greška u centrali ?

Ili ce sam povuc nakon nekog vremena ili nazovi SZK i na automatu zatrazi slanje postavki.

japa 15.05.2016. 15:50

Hvala, nije sam htio povuc, morao sam zvat i prijavit kao kvar pa su neki "reset" na centrali i sad sve radi. Eto sad samo da tako ostane i ja sam zadovoljan sa T-com internetom. Pardon sa internetom Hrvatskog Telekoma.

arrow 16.05.2016. 13:44

ima li netko od vas "max net mini flat" uslugu tj. internet?
negdje sam procitao da sad postoje i 4g modeli routera (ja vozim na 3g) ali upitom na t-com sam dobio odgovor da takvo sto jos nemaju

pitam jer zelim malo bolju i kvalitetniju vezu a u mom mjestu ne postoji fiksni prikljucak (zivim u proslom stoljecu :) )

Prezime 16.05.2016. 21:10

Citiraj:

Autor arrow (Post 2926555)
u mom mjestu ne postoji fiksni prikljucak (zivim u proslom stoljecu :) )

Ne, nego u buducem ;)

animATrIx 16.05.2016. 22:09

postoji 4G varijanta ali neces nista dobiti s njim. jos uvijek su ograniceni na 7-9mbit ovisno o kvaliteti veze, jedino ako imas problema sa ovim 3G tipa da ti prebacuje na 2G pa nemozes ga normalno koristiti. ovisno o odasiljacu, katkad ce ti novi prije uloviti 4G nego 3G.

Quick22 17.05.2016. 14:52

Citiraj:

Autor myroman (Post 2919607)
Ponuda ne vrijedi samo za nove korisnike vec i za postojece. Dokazano u praksi.
Cek malo, tablet ima 3g modul? :)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Danas u t-centru rekli da postojeci korisnici ne mogu kupiti tablet uopce. Pa ako to ipak je moguce, kako?
Mada cak zapravo ni nije u potpunosti postojeci korisnik u pitanju, naime koristi se t-com internet, a telefon je kod optime.

simpleplan 19.05.2016. 16:50

Planiram na vikendici uzet za 200 kn samoinstalacijski paket bez ugovorne obveze i svako ljeto 2 mjeseca aktivirat net. Hoce li to funkcionirati tako i ima li caka na koje trebam pazit?

Wozniak jR. 19.05.2016. 17:20

Danas mi se poduplao dload i upload... Nesto testiraju ili?

animATrIx 19.05.2016. 22:29

Citiraj:

Autor Wozniak jR. (Post 2927619)

ako si dobio novi modem postom i ugradio ga, vjerojatno su ti digli na 20/2mbit brzinu

Wozniak jR. 19.05.2016. 22:50

Nop, jos uvijek imam stari. Bili su neki problemi s maxtv prijemom danas i nakon toga sam primijetio ovo. Sjecam se da je tako bilo prije par godina isto, al je trajalo samo jedan dan ;D

Mr.Ex.President 20.05.2016. 17:09

Ide li ovo šta brže? Trenutno je pušten Turbo40, test kaže; 36/6, iman 2 odgovora od 0800 panjeva, jedan je "može" drugi je "ne može":lol2:
http://s32.postimg.org/jg4ryji81/VDSL_linija.jpg

animATrIx 20.05.2016. 21:28

pa nek ti puste 50, maksimala je 62 koliko vidim iako mi atenuacija je cudna, prevelika na down streamu s obzirom na maksimalnu brzinu. uvijek se moze vratiti nazad brzina ako ne valja

japa 22.05.2016. 18:45

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 2927944)
Ide li ovo šta brže? Trenutno je pušten Turbo40, test kaže; 36/6, iman 2 odgovora od 0800 panjeva, jedan je "može" drugi je "ne može":lol2:

Naravno da može, to je gotovo isto kao kod mene i evo sad već tjedan dana 50/10 konstantno i bez problema.

Mr.Ex.President 25.05.2016. 16:11

A evo ne daju, kao pošto iman maxtv 40 je max:D
To je valjda neka nova logika, ako imaš maxtv neću ni testirat paricu, nego ne moš i šlus

X-Plosiv 25.05.2016. 16:13

Natjeraj ih da dođe tehničar vidjeti..

japa 30.05.2016. 20:23

Da, ja nemam max tv, a mozda stvano ne bi bilo dovoljno propusnosti za oboje. Tko ce ih znat..

Sn4k3 30.05.2016. 22:17

Citiraj:

Autor Wozniak jR. (Post 2927619)

Meni nisu poduplali brzinu al napokon su me prebacili na VDSL i to otkad sam nedavno dobija novi router (ZTE 931VII). Kaze tehnicar da sam na krajnjoj granici sto se tice brzine...
Nemam MaxTv, samo net + tel.

Anthomatho 02.06.2016. 18:32

Ovako, mislim da je u HT-u trenutno aktivan projekt skraćivanja petlji na području cijele Hrvatske. Mislim da će raditi FTTC kabinet u svakom kvartu. NAkprije na red dolaze urbane sredine a onda ova manje, mjesta , sela itd...
U Zadru mom gradu su već napravili 2-3 nova na predjelu Maraske/Borika.Jedina caka je da će morati ići Speedport kao HSIAD je jedino su njemu firmware prilagodili-
Moj savjet je jedino da se ne zalijećete za ovom SMART uslugom ili 4G backupom.
Još jako puno problema koji se rješavaju u hodu.....

PS- Mislim da je ''Japa'' pitao kako će upisati podatke u IAD.. Za internet se to i može napraviti ali za VOIP ne. I da znate sve potrebne SIP parametre SIP lozinku nećete nikaad dobiti jer uvid u nju nemaju ni njihovi terenski tehničari samo SMC.
Kad se modem sinkroniziran i ako je na njemu napravljen FR (čačkalica) on bi trebao povući sve podatke iz automatike ACS - njihova platforma kojom upravljaju skoro sa svim podatcima vezanima uz vaše usluge....

Froxie24 02.06.2016. 18:40

Sumnjam ja da će oni u manjim mjestima poput sela i sl. raditi FTTC. Zato i postoji Vladin Nacionalni plan razvoja širokopojasnog pristupa internetu u mjestima u kojima ne postoji interes teleoperatera za ulaganjem u NGA. Projekte za povlačenje sredstava iz EU mogu samo prijaviti lokalne samouprave i općine.
Jedino ako su se predomislili pa sad grabe prema monopolu infrastrukturnog vlasništva.

BTW: ako tko ima neke nove lokacije postavljenih FTTC kabineta ili Vip-ov CMTS neka mi javi adresu i mjesto gdje se nalazi
da postavim na kartu: https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...rgEA1XG9IGJVaI

Feyd 03.06.2016. 10:32

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 2932047)
BTW: ako tko ima neke nove lokacije postavljenih FTTC kabineta ili Vip-ov CMTS neka mi javi adresu i mjesto gdje se nalazi
da postavim na kartu: https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...rgEA1XG9IGJVaI

Ispred MIOC-a na Jordanovcu je postavljen, ali nije obični VDSL, već G.Fast

Gonzo_stari 09.06.2016. 23:10

Ne znam jel sam na pravom mjestu, ali? Jučer me nazove agent T-coma i nakon razgovora s njim ja pristanem na potpisivanje paketa Max2 S + non stop opcija L (1000 minuta razgovora prema svim mrežama). E sad, pošto na stranicama t-coma nema takve opcije kombiniranja i to sve za 220 kuna mjesečno kako mi je tip rekao malo mi je nelogično da mi iz t-coma ponude jeftiniju varijantu nego sam imao do sada:- flat internet, 60 minuta besplatnih razgovora, a nakon toga samo plaćam uspostavu poziva za što sam plaćao mjesečno od 260 - 280 kn.

Reedy 10.06.2016. 01:41

Citiraj:

Autor Gonzo_stari (Post 2934244)
Ne znam jel sam na pravom mjestu, ali? Jučer me nazove agent T-coma i nakon razgovora s njim ja pristanem na potpisivanje paketa Max2 S + non stop opcija L (1000 minuta razgovora prema svim mrežama). E sad, pošto na stranicama t-coma nema takve opcije kombiniranja i to sve za 220 kuna mjesečno kako mi je tip rekao malo mi je nelogično da mi iz t-coma ponude jeftiniju varijantu nego sam imao do sada:- flat internet, 60 minuta besplatnih razgovora, a nakon toga samo plaćam uspostavu poziva za što sam plaćao mjesečno od 260 - 280 kn.

Ja potpisao potpuno istu stvar prije prošli mjesec, to sve što si ti nabrojao + Turbo 20 brzina za 224,50 kn. Nema veze što nema te ponude na webu, to te zovu njihovi prodajni predstavnici koji imaju "ovlasti" ponuditi jeftinije pakete od "službenih" sa web stranice. Bit će sve tako kako si dogovorio i sve 5.

shibi81 10.06.2016. 03:35

Mogli ste i jeftinije proc sa max2xs mislim da je 180kn mjesecno sam treba pregovarat.. Ja vec dva mjeseca imam max3xs turbo50 + non stop plus opciju( neograniceno prema svim fiksnim i mobilnim mrezama) + arena paket i mjesecno placam 266kn uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca.

popo1 10.06.2016. 07:51

Citiraj:

Autor Reedy (Post 2934259)
Ja potpisao potpuno istu stvar prije prošli mjesec, to sve što si ti nabrojao + Turbo 20 brzina za 224,50 kn. Nema veze što nema te ponude na webu, to te zovu njihovi prodajni predstavnici koji imaju "ovlasti" ponuditi jeftinije pakete od "službenih" sa web stranice. Bit će sve tako kako si dogovorio i sve 5.

Moj kolega htio preći na Iskon, ponudili mu to za 155 kuna, naravno pristao.

Froxie24 10.06.2016. 09:41

Ja kad sam prelazio na Iskon nisu mi ništa nudili da jesu ostao bi kod njih.

arrow 11.06.2016. 10:44

Citiraj:

Autor animATrIx (Post 2926746)
postoji 4G varijanta ali neces nista dobiti s njim. jos uvijek su ograniceni na 7-9mbit ovisno o kvaliteti veze, jedino ako imas problema sa ovim 3G tipa da ti prebacuje na 2G pa nemozes ga normalno koristiti. ovisno o odasiljacu, katkad ce ti novi prije uloviti 4G nego 3G.

Citiraj:

Autor arrow (Post 2926555)
ima li netko od vas "max net mini flat" uslugu tj. internet?
negdje sam procitao da sad postoje i 4g modeli routera (ja vozim na 3g) ali upitom na t-com sam dobio odgovor da takvo sto jos nemaju

pitam jer zelim malo bolju i kvalitetniju vezu a u mom mjestu ne postoji fiksni prikljucak (zivim u proslom stoljecu :) )

evo nakon tjedan dana prepucavanja zbog nestabilne veze i nestajanje signala jucer mi bio tehnicar te donio drugi router ali s tim je stvar bila jos gora
na moj upit o 4G varijanti izmotavao se da ja ovdje nemam signala tj. zakljucan je :stoopid:jer cuo sam da je 4G samo za poslovne korisnike, no na moj zahtjev ga je ipak donio i testirali smo

prije na 3G ping 45-200, download 2-8mbps, upload 0.50mbps
sada na 4G ping 22, download stabilnih 7.20mbps, upload 2.10mbps

ja sretan i zadovoljan, napokon :D

Mikeyy 20.06.2016. 13:50

1 privitaka
Kakve veze su moguće s ovakvim podacima veze (u prilogu)?

Trenutno je uključen najobičniji DSL, 4mbit. Postoji li mogućnost nekih privremenih paketa, da se digne brzina na maksimalnu do 31.8. i onda vrati na standardnu?

Ag008 20.06.2016. 14:54

10kn više s paketi od 10-50Mbps
Ali ti si udaljen jako od centrale, očajna parica i max ti je oko 10mbps, možda, možda 20mpbs na vdsl-u

Mikeyy 20.06.2016. 15:56

Vidim da je u drugoj temi Nikky spominjao da je to VDSL2 modem, tako da ćemo pitati da ga uključe. Ne dira me baš što ne može brže, i 20mbit je dosta ako bude moguć VDSL. Treba mi samo na 2 mjeseca.

Zahvaljujem na odgovoru.

Pak 20.06.2016. 17:59

Molio bih pomoć ... trenutno koristim MAX3S sa turbo 10 brzinom... u postupku sam pregovaranja (cijenjkanja) sa provajderima za boljom ponudom (samo flat internet s najvećom dostupnom brzinom). U tcomu mi govore da mi je max propusnost 13mbita dok u optimi govore da je 21mbita. Možete li vi ovdje išta vidit

http://i.imgur.com/pY4QOdZs.png

mogu li vjerovat optimi ili mi je 10mbit max što mogu imat. Hvala.

Ag008 20.06.2016. 18:25

Ovo što sada imaš ti je neki max za adsl odnosno net+tv.
Moguće da te prebace na vdsl bi mogao 20mbps.

Pak 20.06.2016. 18:30

hm, da... dakle, samo net bez TVa i telefona na vdslu bi mogao uvatit 20mbita (ako sam dobro razumija)

mamutarka 01.07.2016. 11:37

tu ću stavit, nova, za nas bolja pravila http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ja/903471.aspx

vedranzeman 03.07.2016. 15:03

Trenutno imam MAX2 S paket pod ugovorom koji ističe za mjesec dana.
Već tjedan dana me zovu HT predstavnici (brojevi 0800 0029 i 01/3037-100) u vezi produženja ugovora na trenutni paket.
No naravno zovu me usred radnog vremena, pa ih moram otkantati.
I konačno me ženska nazove u petak navečer, a ja ju odmah zašpreham da bi ja MAX2 XS paket uz flat i turbo 30.
Najprije je rekla da je to samo za nove korisnike koji prelaze na HT, ali je na moje inzistiranje pitala svoje kolege i rekla da mogu preći na MAX2 XS, ali da moram raskinuti postojeći MAX2 S paket i da mi zatim kao korisniku samostalnih usluga telefona i xDSL-a može dati XS paket.
Ima li tko slična iskustva s prelaskom s višeg paketa na XS?

pogi 07.07.2016. 12:07

Hebate led.... donio mi poštar na vrata novi ruter! Nemogu vjerovat... pa prošlo je 2-3 mjeseca otkad sam zatražio aktiviranje Turbo opcije.

Popodne ću to probat sve spojit, pa dok prepoznaju ruter pa dok aktiviraju...

Baš me zanima koliko ću dobiti brzinu u Rijeci na Škurinjama. Pričitao mi sin sa paketa, ruter je ZTE ZX DSL 931 VII (barem je to sin pročitao na kutiji)

Ag008 07.07.2016. 12:12

Dobar, VDSL router. Stavi parametre parice pa ti komentiramo koliko bi moglo ići.
Kroz 24h bi ti automatika trebala prebaciti, ista cijena +10kn mj je za sve pakete od 10-50mbps.

pogi 07.07.2016. 12:18

Ja sam na MAX3 XS paketu pa sam upacio i tih 10kn/mjesečno dodatni trošak. Da vidimo te brzine.

Je li to u teoriji i praksi da iskopčam stari i ukopčam novi ruter? a što je sa loginom i pasvordom? maoram ja upisati ili će se to također automatski podesiti?

KAkva je mogućnost MAC filtriranja na ovom ruteru tj, da dozvolim samo željenim klijentima spajanje na WLAN?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:54.