![]() |
Citiraj:
Ne mogu ti proturiječiti:) A dobra je i juhica sa gljivama, krumpačem, vrhnjem i koprom..: nuts : |
Citiraj:
|
Ja obožavam kopar-sos, kad se kod mene kuha juha nakuham govedine/junetine pa fino skuham krumpač na kockice, hrgu govedine pored i kopar-sos...joj..:D
Urghhh.. Isto volim kad je juha od gljiva kiselkasta, kiselo vrhnje više uopće ne odgovara imenu-bolje je kak ti kažeš iscijediti malo limuna. |
rucak kod bake i dede, baka vrsna kuharice sta da kazem bile su bakanalije...govedsak juhica sa domacim rezancima, kuhana junetina sa hrenom i povrcem, pecena junetina sa zeml knedlima i zeljem: nuts : , poslje toga kolaci od prhkog tjesta, za veceru burek meso i sir :)
|
jucer sam napravila krumpir salatu i pohana pileća prsa...i štrudle od sira i jabuka...:)
a danas mislim da ću lijnečariti i nagovoriti ove moje da idemo u pivnicu :D |
Danas na brzaka-hitio sam "malo" špeka na tavu, gore tri mlada luka i zalio sa pet jaja...otišlo je uz to i skoro skoro pola kruha:D
|
Upravo smo skuhali Wook na Zagorski, i Matovilec na salatu.
|
Citiraj:
|
Wook na Zagorski
Za početak treba Wook (debeli) sa poklipcem, kuhača i šparet na plin.
Sastojci: 1/2 kg pilećih prsa 2 srednja poriluka 3 mrkve 1 manja korabica 1 manja cvijetaća (karfiol) 1-2 tikvice 2 povrtne ili kokošje kocke 1 kiselo vrhnje ili 2.5 dcl vrhnja za kuhanje sol, vegeta, papar, čili, sezamovo ulje Priprema: U polalitra vode stave se 2 kocke da se napravi temeljac za podljevanje. U wook staviti oko 2 žlice sazamovog ulja i kad se ugrije stavi se piletina narezana na trakice da se preprži. Sve povrće se reže na trakice osim karfiola kojega se natrga na cvjetiće. Zatim se stavlja povrće ovim redosljedom da se nebi raskuhalo: mrkva, korabica, karfiol, poriluk i tikvice. Začini se po ukusu i na kraju se zalije sa vrhnjem i malo prokuha da se zgusne. Prilog: Kuhana riža Salata: Matovilec, friški sa vrta Uz to ide gemišt od probranih bjelih domaćih sorti. Dobar tek. :beer: |
Sve si nekaj mislim, nismo već dugo radili Žderonje-baš bi i mogli ovaj mjesec:D
Recimo 21.04. Taman imamo par dana fore da se oporavimo od šunkice i ostalih delicija koje ćemo poŽderati za Uskrs:) :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ajd barem jedna dobra vijest danas, kad sam vec pal par kolokvija na faxu :D
Vec dugo nisam posteno jel ;) Jelc, znaci definitivno je 21.04? |
Sused pak bumo morali ruku v pobiral zavući....: sweating : sweating
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Čim jelc vidi da žderonje padaju na drugu stranu odma se sjeti da bi mogli organizirat žderonje:D
Vidimo se 21.:) |
Citiraj:
|
a to kod bake di je? mozda se pridruzim, ali nebum oglabal kosti!!! :D
|
Baš sam ogladnio od prošlih:D
|
Budem se sutra čul još sa debelim, ali mislim da bi 21.04 baš mogli nekaj hitit pod zub.:)
Moram još ulovit baku da nam opet napravi "juhu za pijance", svima se svidjela... |
Ne mogu više samo gledat kako mastite brkove na tim delicijama..vidimo se 21. :) Moram nekolicini ljudi platit pivu, da me ne zatuku ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja definitivno opet idem :D a Matesonik to ti je tam u onoj ulici od pučkog učilišta ideš sam ravno i nakon jedno 100m s lijeve strane je Bakina kuhinja
|
21.4. OK meni paše sjedne plaća i izostanem s posla al zato se nažderem ;)
|
to taman pada na praznike
a i dugo se već nisam nažderoooo... kaj ima na meniju ?? |
Budem u ponedjeljak skočio da bake i dogovorio papicu:)
|
Danas sam radio Tortilje. Jeb... dobro.
Napravio sam 8 komada sa Burito nadjevom. |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:00. |