PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

Gx25 06.04.2016. 00:30

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2911176)
Najpovoljnija je bila ponuda Max 3 XS :D
Vjerujem da je i povoljnija od Magentine -50kn.

I jos uvijek je najpovoljnija, uz arene i nonstop opet najbolji paket :D

demetrius 06.04.2016. 17:07

Citiraj:

Autor Gx25 (Post 2911174)
Ako koga zanima ova nova ponuda magenta, posto su nezgodno stavili bez cijena slobodno mi posaljite PM pa vam kazem koliko bi vas izaslo, ima nesto akcija sta se ne nudi ispocetka niti su navedene na na stranici im

ako bude t-com zvao ću pitat što skrivaju umjesto da su napisali primjer netko tko ima int+tel+maxtv+1 mobilnu tarifu prije je plaćao tolko sad u magenti će plaćat tolko,što ćeš pm tu napiši usporednu tablicu.

da iskon daje 1000 kn vidim po novinama da se pređe na njih ali iskon daje 50/10 ja imam 100/20 na optici,i imam int+telefon i to je to,ionako plaćam visokih 250 kuna+telefon koji dođe 10 kuna ili manje.

Alph4Dawg 07.04.2016. 18:12

Zanimljivo, na moj.hrvatskitelekom.hr stranicama pise 'ADSL promet aktivacija' i kada odaberem promjenu brzine, pise da mi VDSL brzine nisu dostupne, odnosno nisu podrzane na mojoj adresi.
Nakon sto sam se godinu dana natezao preko poziva i prosao razna odbijanja i izlike, odustanem i nazovu me pocetkom 2016. godine, pitaju da li zelim da mi povise brzinu na 30/5, VDSL2.Reko moze, povisili su i svi sretni.
Prije par dana mama zove nesto za Magentu, raspituje se i slicno.Odustanemo od Magente, promijenimo paket na MaxTV-u i dobijem besplatno povecanje brzine sa 30/5 na 50/10.
Zanimljivo, jos uvijek se na HT stranicama vodi kao 'ADSL promet aktivacija' i pise da mi VDSL brzine nisu dostupne. :D

Trenutno stanje je:

http://www.speedtest.net/result/5232609938.png

Parametri na parici su isti kao i prije:

http://i.imgur.com/7IIqLrb.png

Sretan sam i zadovoljan. xD

Neo-ST 07.04.2016. 18:37

Jebeno. Meni još ne nude preko 10/0.7 nabijem li ih.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ivanpula84 08.04.2016. 10:59

Pitanje: jeli moguće da t-compreko svoje infrastrukture može dati korisniu veću brzinu od recim nekog iskona ili optime koji koristi istu infrastruktru jer nema vlastite? Pitao sam razne providere is svi su tu kod mene ograničeni na 10 mbps brzinu zbog parice.T-com mi kaže da mogu imati kod njih 30 mbps jer je to njihova infrastruktura i mogu svojim orinicima ponuditi bolju uslugu od ovih teleoperatra koji je iznajmljuju i ograničeni su na neke niže brzine.
Mislite da je to istina ili samo prodavaju maglu?

Gx25 08.04.2016. 11:05

Citiraj:

Autor ivanpula84 (Post 2912255)
Pitanje: jeli moguće da t-compreko svoje infrastrukture može dati korisniu veću brzinu od recim nekog iskona ili optime koji koristi istu infrastruktru jer nema vlastite? Pitao sam razne providere is svi su tu kod mene ograničeni na 10 mbps brzinu zbog parice.T-com mi kaže da mogu imati kod njih 30 mbps jer je to njihova infrastruktura i mogu svojim orinicima ponuditi bolju uslugu od ovih teleoperatra koji je iznajmljuju i ograničeni su na neke niže brzine.
Mislite da je to istina ili samo prodavaju maglu?

Ima istine u tome, ako tcom ima slobodnih mjesta na dslamu prvo njegovi korisnici idu pa tek ostali, u zadnje vrijeme su dosta novih vdsl dslama dodali pa moguce da podaci kod tvog operatera nisu azurirani, ukratko zasto bi tcom dao vdsl prije netkome iz h1 nego iz svoje mreze. Iskon i optima imaju popuste jer su u sustavu ht-a

ivanpula84 08.04.2016. 11:17

Citiraj:

Autor Gx25 (Post 2912260)
Ima istine u tome, ako tcom ima slobodnih mjesta na dslamu prvo njegovi korisnici idu pa tek ostali, u zadnje vrijeme su dosta novih vdsl dslama dodali pa moguce da podaci kod tvog operatera nisu azurirani, ukratko zasto bi tcom dao vdsl prije netkome iz h1 nego iz svoje mreze. Iskon i optima imaju popuste jer su u sustavu ht-a

Da to sam si nekako mislio da bi moglo biti tako.a vodeći se o onoj karti pokrivenosti koja se nalazi na stranicama hakoma http://bbzone.hakom.hr/hr-HR/Sirokop....3U8dvpWW.dpbs
moje područje je pokriveno gotovo cijelo brzinom od 30 do 100.

Neo-ST 08.04.2016. 13:40

Citiraj:

Autor Alph4Dawg (Post 2912063)
Zanimljivo, na moj.hrvatskitelekom.hr stranicama pise 'ADSL promet aktivacija' i kada odaberem promjenu brzine, pise da mi VDSL brzine nisu dostupne, odnosno nisu podrzane na mojoj adresi.
Nakon sto sam se godinu dana natezao preko poziva i prosao razna odbijanja i izlike, odustanem i nazovu me pocetkom 2016. godine, pitaju da li zelim da mi povise brzinu na 30/5, VDSL2.Reko moze, povisili su i svi sretni.
Prije par dana mama zove nesto za Magentu, raspituje se i slicno.Odustanemo od Magente, promijenimo paket na MaxTV-u i dobijem besplatno povecanje brzine sa 30/5 na 50/10.
Zanimljivo, jos uvijek se na HT stranicama vodi kao 'ADSL promet aktivacija' i pise da mi VDSL brzine nisu dostupne. :D

Zahvaljujući tebi, ja jučer odem na Tcom chat i pitam ih jel mogu i meni dignit brzinu, kažu može, i to Turbo50 opcija :D

Sad čekam tehničare da se jave, ne znam zašto.
Jesu tebi morali doć i mijenjat router ?

Alph4Dawg 08.04.2016. 13:44

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2912322)
Zahvaljujući tebi, ja jučer odem na Tcom chat i pitam ih jel mogu i meni dignit brzinu, kažu može, i to Turbo50 opcija :D

Sad čekam tehničare da se jave, ne znam zašto.
Jesu tebi morali doć i mijenjat router ?

Ne.Meni su router donijeli i zamijenili jos prije godinu dana i to na moj zahtjev, jer je na ovom ranije konstantno pucala veza, te se pregrijavao.Prvo su me pravili blesavim i govorili da je neki virus i slicne price za djecu, na kraju im vise nije ostalo opcija pa su zamijenili. Nakon zamjene routera sam ih zvao i pitao za povecanje brzine, te kada ce Turbo opcije biti dostupne i svaki put bi me otpilili s nekakvom izlikom da ne znaju, itd. Nakon malo manje od godinu dana sam odustao i onda su me nazvali sasvim iznenada u prvom mjesecu ove godine, te me pitali da li zelim da mi povise brzinu na 30/5, reko moze.
Ostalo sto se dogadalo sam opisao u postu iznad.Samo mali update, ipak smo presli na Magentu, radi ustede od oko 150kn na racunima, te dodatnim programima na MaxTV-u i povecanje brzine na 50/10.

BTW, drago mi je sto si uspio izvuc 50/10, welcome to the club! :D :chears:

EDIT: Router koji imam je ZXDSL 931VII.

EDIT 2: @Svi ostali, ZOVITE IH I SPAMMAJTE IM INBOX, KORISTITE LIVE CHAT.Meni jos uvijek uredno nude Turbo opcije na stranicama, ali kada kliknem i odaberem pise da odabrana usluga nije dostupna na mojoj adresi, da maksimalno mogu imati ADSL 10.

Tajl3r 08.04.2016. 14:55

Ne kuzim koliko se placa ako ides na 50/10?
Sad sam na 20/2 korstim/placam samo net i telefon/voip od t-com.

nvm 10 kn provjerija

Neo-ST 08.04.2016. 18:02

Šta misliš jesu mi uključili Turbo50 ?
Naravno da nisu, ali zato jesu max2s paket.
Brzina je pala sa prijašnjih 10mbit na 4.
Opet chat, opet objašnjavanje, da mi ženska kaže kako nisu uopće primili zahtjev za uključenjem Turbo50 opcije, pa mi je ona sad napravila taj zahtjev. Ja ne znam koga oni tamo zapošljavaju, slijepe retarde ?
Jedino sam ih radi toga i kontaktirao.

Inače kaže da će uključenje brzine biti provedeno kroz 7 dana jer postoji mogućnost da će morat stavljat novi router...

myroman 08.04.2016. 20:00

Ja sam dogovorio s turbo30 na turbo50 a nakon toga mi pala brzina na "turbo" 5! Zvao ih dva puta i nista. Zadnje objasnjenje je da ce se turbo50 aktivirati nakon aktivacije maxtv usluge!?
Maxtv sam aktivirao danas pa cemo sutra vidjeti...

Alph4Dawg 08.04.2016. 21:45

Znas sto je smijesno? Smijesno je sto ja iz Siska dobijem SZK u Osjeku, a Zagreb 55 km od mene. :D

partwish 09.04.2016. 12:04

Citiraj:

Autor Alph4Dawg (Post 2912498)
Znas sto je smijesno? Smijesno je sto ja iz Siska dobijem SZK u Osjeku, a Zagreb 55 km od mene. :D

Pa ja nekad iz Osijeka dobijem SZK u Splitu... :D Onda obično zovem ponovo. :D

Ag008 09.04.2016. 12:52

Kakve veze ima odakle vam se javi podrška?
Ionako su to 99% studenti s malim tečajem koji čitaju s weba/pdf-a odgovore.

Tajl3r 09.04.2016. 17:02

Zva jucer da mi dignu na 50/10 danas 33/10,dali da mucim i budem sretan ili da izkukam da mi nategnu do tih 50/10 dali je uopce moguce?

prije dizanja na 50

http://i.imgur.com/piv2vgt.png

poslje

http://i.imgur.com/1TWKUL8.png

Halp :)

Ag008 09.04.2016. 17:04

I prije a i sada si mogao max turbo 30.
Nemaš mogućnosti (preniska margina + udaljenost od centrale) za išta više nego što sada imaš.
Eventualno bi mogao imati 37-38Mbps ali 6-7Mbps uploada kada bi te s 17a prebacili na 8b profil

Tajl3r 09.04.2016. 17:40

A nista dobro je onda kako je cak mi je i bitniji Up nego Down,iako mi je cudno nisam udaljen od centrale pa nekih max 300m sta ne bi trebalo to biti ok ?
plus prilicno sam siguran da ljudi uokolo/i cijelom mjestu nemaju pojma sta je vdsl i prilicno siguran da se iko uopce prebacivo na vdsl i na turbo opcije./zauzeca parica/

edit/
Zvao SZK informacije radi bas da vidim udaljenost 602 metra od centrale.

Hrconja 10.04.2016. 16:08

Dobio sam poštom poruku da će mi donjeti novi ruter.

Zaključio sam da to znači da me sele na VDSL ?

Što mislite, hoću li time moći dobiti veću brzinu od 10 Mbit ?

Trenutno stanje parice:

http://i.imgur.com/EekQ2iA.png?1

Ag008 10.04.2016. 18:48

Nešto tu ne valja. Negdje imaš loš spoj ili si samo jednom žicom spojen.
Pazi, atenuacija ti je 4db, kao da živiš do centrale a na 10Mbps imaš marginu od 7db što je katastrofa.
Po atenuaciji bi mgoao 50Mbps a po stvarnom stanju ti je ovih 10mbps maksimum.

Hrconja 10.04.2016. 19:33

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2913054)
Nešto tu ne valja. Negdje imaš loš spoj ili si samo jednom žicom spojen.
Pazi, atenuacija ti je 4db, kao da živiš do centrale a na 10Mbps imaš marginu od 7db što je katastrofa.
Po atenuaciji bi mgoao 50Mbps a po stvarnom stanju ti je ovih 10mbps maksimum.

Zivim dosta blizu centrale, do 300m.

Bio sam spojen na istu zicu i upload i download pa je stalno pucala veza. Pa je tehnicar to otklonio. Al i dalje je meni tu nesto sumnjivo. Vidim da nisam jedini :/

animATrIx 10.04.2016. 20:21

provjeri po kuci ako imas spojeva dali su ti oksidirali, pogotovo na tavanu ako ti je izvod. ako se ne popravi a zamjene ti modem ostalo tehnicari moraju srediti prema centrali

mamutarka 10.04.2016. 20:56

meni je baš pšred 10ak dana isto došo tehničar i veza je bila sranje, otišo je u potkrovlje na tavan, nešto drko po spoju i 3x bolje je sad

animATrIx 10.04.2016. 21:02

koliko god da je dobar spoj s vremenom ce oksidirati i dobit ces gusenje. ja sam svoje lemio hehe

Hrconja 11.04.2016. 13:07

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2913107)
meni je baš pšred 10ak dana isto došo tehničar i veza je bila sranje, otišo je u potkrovlje na tavan, nešto drko po spoju i 3x bolje je sad

Ipak ću samo novi ruter dobiti, to su bili dostavljači zvali a ne t-com tehničar.

Dakle pomozi brate, šta, da prijavim kvar nakon kaj skopčam novi ruter :zdero2:

Želim da mi doma opet dođe lik to malo pogledati spojeve ili eventualno počistiti kaj se već da

mamutarka 11.04.2016. 13:41

gle meni se po kvartu uvijek isti tehničari vozikaju,ja ga haltam i pošto je simpa on uvijek skokne vidit, tak nekog probaj ak naiđeš

ak ne, reci na 08009000 da ti puca i da misliš da ti je problem sa spojem pa da pošalju tehničara

Hrconja 12.04.2016. 21:00

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2913306)
gle meni se po kvartu uvijek isti tehničari vozikaju,ja ga haltam i pošto je simpa on uvijek skokne vidit, tak nekog probaj ak naiđeš

ak ne, reci na 08009000 da ti puca i da misliš da ti je problem sa spojem pa da pošalju tehničara

Spojim ja novi ruter a kad ono VDSL 30 megabita :lol2:

WTF se desilo sa mojom paricom, jel sad odjednom dobra ili sam rutan nekim drugim putem? Molim za nekakvo objašnjenje znalci

NOVI RUTER:
http://i.imgur.com/kkRO6xv.png?1

STARI RUTER:
http://i.imgur.com/EekQ2iA.png?1

mamutarka 12.04.2016. 21:16

Prebacen si na vdsl pa ti se automatski linija poboljsa zbog vdsla, manje je zahtjevniji od adsla

Froxie24 13.04.2016. 19:05

Pazi ti t-com. Krajem 2 mjeseca sam se prebacio na Iskon i danas mi dođe račun normalno od Iskona za 3 mjesec ali i od T-coma kao mjesečna naknada MAXadsl Flat sa PDV-om 101kn.
U ugovoru od Iskona koji sam dobio sad sam pogledao lijepo piše "Usluga koje korisnik želi raskinuti sa postojećim operatorom" kvačica je stavljena na sve usluge.
E mamicu im neće im ovo proći. Iskonu plaćam ali T-com neće dobiti ni lipe.

Ag008 13.04.2016. 19:43

n00b, kada prelazite s T-Coma na drugog operatera, čim vas uključe, istog trena zovite 0800 9000 i kažite da ste prešli na drugog operatera, da vam ne šalju račune.
Ja sam još 200x godine kada sam prešao s njih istog trena nazvao pa mi je cura rekla "Da, ok, sada sam vas odjavila" "Na koga ste prešli?" "Aha, Iskon, onda možete zadržati i email" "Staviti ćemo vam da imate max adsl start a kako nema spajanja nema ni računa a vi zadržavate email" "hvala na pozivu, doviđenja"

Froxie24 13.04.2016. 20:22

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2914334)
n00b, kada prelazite s T-Coma na drugog operatera, čim vas uključe, istog trena zovite 0800 9000 i kažite da ste prešli na drugog operatera, da vam ne šalju račune.
Ja sam još 200x godine kada sam prešao s njih istog trena nazvao pa mi je cura rekla "Da, ok, sada sam vas odjavila" "Na koga ste prešli?" "Aha, Iskon, onda možete zadržati i email" "Staviti ćemo vam da imate max adsl start a kako nema spajanja nema ni računa a vi zadržavate email" "hvala na pozivu, doviđenja"

Hvala za info. :chears:

Neo-ST 16.04.2016. 20:16

Znači prije 8 dana podnesem zahtjev za uključenjem Turbo50 opcije.
Danas ih kontaktiram da vidim gdje je zapelo jer me nitko nije zvao niti došao montirat novi router.
Kaže ženska iz SZK, pa jeste li pogledali poštanski sandučić ?
Naravno da nisam, jer nikad do sada nisu tako poslovali niti sam očekivao poštu, niti se primjećivalo iz vani da je neki listić unutra.
Obavijest mi je ubačena u sandučić prije 2 dana, i sada moram ić po router na poštu, ali normalno da je subota i prošlo 20h, pa sad moram čekat ponedjeljak, i nakon šta ga spojim, moram čekat još 24h da oni uključe brzinu.

Mislim WTF, otkad oni tako posluju ??

Pomo 16.04.2016. 20:31

Pa ima već koja godina da tako šalju samoinstalacijske pakete.
Samo meni nije jasno kako uđeš u kuću/stan da ne baciš oko na poštanski sandučić.

Hrconja 16.04.2016. 20:33

T-Com MAXadsl

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2915446)
Znači prije 8 dana podnesem zahtjev za uključenjem Turbo50 opcije.
Danas ih kontaktiram da vidim gdje je zapelo jer me nitko nije zvao niti došao montirat novi router.
Kaže ženska iz SZK, pa jeste li pogledali poštanski sandučić ?
Naravno da nisam, jer nikad do sada nisu tako poslovali niti sam očekivao poštu, niti se primjećivalo iz vani da je neki listić unutra.
Obavijest mi je ubačena u sandučić prije 2 dana, i sada moram ić po router na poštu, ali normalno da je subota i prošlo 20h, pa sad moram čekat ponedjeljak, i nakon šta ga spojim, moram čekat još 24h da oni uključe brzinu.

Mislim WTF, otkad oni tako posluju ??

Outsourceali su ti dostavu rutera na postu. Nije te bilo doma. Dobio si listic da pokupis ruter u posti. Poprilicno jednostavno, štede

Neo-ST 16.04.2016. 20:52

Citiraj:

Autor Pomo (Post 2915449)
Samo meni nije jasno kako uđeš u kuću/stan da ne baciš oko na poštanski sandučić.

Bacim ali se nije vidilo.

extasy 16.04.2016. 21:16

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2915450)
Outsourceali su ti dostavu rutera na postu. Nije te bilo doma. Dobio si listic da pokupis ruter u posti. Poprilicno jednostavno, štede

Klošari vecinom danas ne nose pakete nego direktno listice bez obzira jesi li doma...
Hladnokrvno prije par dana zeni urucio listic da ju nisu mogli pronaci kod kuce:fuming::fuming:

OuttaControl 17.04.2016. 03:39

Dada, poštari u Splitu su u zadnje vrijeme katastrofa* kako čujem od puno ljudi, sreća pa je moj prva liga, uvik pozvoni ako nema mene ostavi u babe i dida(did i ja se isto zovemo :D pa i može :) )
al po St-u ležerno niko ništa, baš mi prijatelj čeka paket, i govori cilo jutro nikoga, i popodne na faksu dođe i kažem mu pogledaj tracking, kad ono "unsuccessful delivery attempt", kad je doša doma, žuti papirić ga čeka :P a paketić u dlan stane, manji od pisma...

*No moguće je da je to sad i zbog onog novog u pošti šta moraš platit 4.5 kn ako ti dostavi, a ako dođeš u poštu, nemoraš ništa, a poštarima ne daju nikakav polog tako da nikad nemaju ništa za vratit a 4.50kn cijena, i onda ti moraju dat žuti papirić jer nemogu naplatit, pa vjerojatno izbjegavaju neugodne situacije

Neo-ST 18.04.2016. 12:06

Znači ja pola jutra moram izgubit da bi predigao modem.
Dođem u 9, u pošti toliko ljudi da su bili pritisnuti uz staklo jer nisu mogli normalno stat unutra. Okrenem se i odem.

Dođem kasnije, malo manja gužva, ali opet izgubim 15min.
Sad instaliram ovaj novi modem i unutra listić na kojem piše da distributeru moram vratit stari modem, inače će mi ga naplatiti.

Prije nego poludim, spojim se na SZK chat i objasnim im ovaj klošarluk te ponašanje poštara koji se očito ni ne trude dostaviti modem, nego samo ubace listić i odu.

Ovo je bio odgovor:

http://i.imgur.com/VwrjPIS.jpg

Ajde, sad ispada da su ok.

Inače:

Zna li netko admin pristup ZTE-u ?

Tex Willer 18.04.2016. 12:52

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2915985)
Zna li netko admin pristup ZTE-u ?

kod mene je:
administrator
!tc0Mht(pa broj sa modema ZTEE..., bez zagrade)

Neo-ST 18.04.2016. 13:04

To je to, hvala.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:00.