PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Jelc 07.07.2006. 12:15

Citiraj:

Autor Sky
Ja kad radim pizzu za dvije osobe NEMA TEORIJE da mi ispadne ispod 150 kuna sastojci

Pretjeruješ.....taman da su ti 30dkg tost šunke, 30dkg podravca i 1/2 kg šampinjona ajmo zaokružit...40 kunića-gdje je onda onaj ostatak od 110 kuna???

Masline i malo pršuta ili kulena bogme ne dođe toliko.

Nekak mi je to puno...

Vuco 07.07.2006. 12:21

Neznam, meni od svih tih pizzeria, uz pizze, najbolju ostalu hranu kaj se može naručit ima Rubikon...

I da, jučer imao za ručak rižoto sa lignjama, ali je stari usro, na nagovor žene i starijeg sina, nije uopće začinio nit zasolio i bilo mi je ko da jedem frišku lignju :(

Danas? Bažul :)

EDIT:
@Sky
Slab si ti trgovac, pa ovi te oderu na cijenama :D

Fleks 07.07.2006. 12:30

Ne samo da ima proc na 4ghz, Sky je realtime domačica. Nego kad ces mi napravit onu salatu od tunjevine. Obecao si mi prije jedno 6 mjeseci.

A kaj se tice ove pizze, mrzim te, sad sam i ja gladan :D

E da, samo da kazem, uzeli mi starci ovaj vikend pola kile lazanja u kingcorssu (iper coop) i mogu rec da je ko u udinama u italiji. PREFINO. Evo stvarno preporuka. Pola kile za 25kn. Lazanje je nesto vau. Fakat je dobro :)

Amdejac 07.07.2006. 12:52

@Sky
Pa jesi vidio kak oni rade pizzu.
Tjesto nema više od 10 dkg
5 listića šunke za pizzu od Konzuma (1 kg 32 kn)
1 prstohvat manji sira (1 kg 36 kn)
5 komadića šampinjona
Paradajz uzima u kantama i još ga razrijedi sa vodom i stavi malo začina

Pa ta pizza nemože biti skuplja od 10 (realno oko 5 do 7) kuna sa svim materijalom i energentima.
Dostava je već druga priča.
Dostavljač dobi 5 kn po dostavi, ali dostavlja sa svojim autom i svojim benzinom, popravcima i registracijom)
I kako onda nema računicu.
Pogotovo, ako je pizza 30 kuna onda je i dobit veća.

Sky 07.07.2006. 14:10

Ma dobro, pretjerujem, ali uvijek kad odem u trgovinu kupiti sastojke, uvijek se vratim sa još 100 drugih stvari ( pivica, nekaj slatkog za poslije, svježi krastavci i paradajz - obožavam ih jesti sa pizzom), još si zaboravio smjesu za pizzu, kvasac ( neću spominjati maslinovo ulje, šećer i sol) i masline, tako da mi nikad ceh ne ispadne ispod 150 kuna kad radim sam pizzu. :)

Amdejac 07.07.2006. 14:24

Ja ću sad pripremat avijaciju.
80 dkg picekovih krilaca (pečenih na naglo sa vegetom da se napravi ono slano u tavici) bez onog špica samo za mene, sa senfom i pomfrijem. : nuts :

Jelc 07.07.2006. 14:58

Citiraj:

Autor Sky
Ma dobro, pretjerujem

Ah, pol pojedeš-pol zapiješ:D

Šalu na stranu-pravom Žderonji je najveći trošak ono kaj mora imati u špajzi/hladnjaku/škrinji (da mu se nađe pri ruci kad mu se priŽdere pizza)

Paradajz u boci/koncentrat, masline (crne, zelene, filane paprikom, ovčjim sirom i slične perverzije), maslinovo ulje, par vrsti inćuna, koja konzerva dagnji, origano/mažuran, špek, pršut/šunka, kulen, koji komad smrznute slavonske šarf kobase...feferoni (slatki, ljuti, mild-ovisi kakve sam volje), eventualno kakvo kiselo vrhnje i da ne nabrajam dalje...:p

Nabere se tu lovice...

Sky 07.07.2006. 15:02

Hmm, imam ideju za podtemu : obavezni sastojci u frižideru. :)
Ajmo, ljudi, Jelc je dao svoje prijedloge, da čujem vaše.

Jelc 07.07.2006. 15:12

Citiraj:

Autor Sky
Hmm, imam ideju za podtemu : obavezni sastojci u frižideru. :)
Ajmo, ljudi, Jelc je dao svoje prijedloge, da čujem vaše.

Uffff...mislim da bi to fakat bilo previše za natipkati:D

Kad bi obradili samo frić, špajzu i škrinju za zamrzavanje...

Amdejac 07.07.2006. 15:52

Moja špajza

Dao sam si truda da natipkam večinu svoga blaga. Nemojte mi zamjeriti, ako sam kaj zaboravil.

Pod špajzu podrazumjevam, škrinju ladičarku, frižider i malu priručnu škrinjicu iznad frižidera.
Škrinja:
Šnicli svinjski razni, kategorizirani (krmići, vratina, but, lopatica) i po 3 do 4 komada u vrećici. Faširano i za gulaš po cca pola kile paketi. 1/4 odojka u komadu (rebrica).
Govedina za juhu i za gulaš. Šnicli od mlade junetine i teletine.
Piletina sortirana u komadu, za pohanje i za ajgemahtec.
Obavezno jedan šaran cca 1 do 2 kg i ista količina pastrve jer nisam baš ljubitelj morske ribe.
Krvavice, pečenice i čvarci.
Količina mesa mora biti barem za 10 ljudi jer nikad neznaš kad će gosti navratiti.
Povrće mahune, mladi grah, smrznuti đuveđ i kuhani paradajz sos u čašicama od po 2 dcl. Punjene filane paprike, ostalo još 10 komada.
Špajza:
10 litara svinjske masti.
10 kg krumpira, par kila luka, bjeli luk.
Suhi grah, riža nekoliko vrsta (obična, smeđa, integralna), rezanci i mlinci, špageti i dr. tjestenina.
Konzerve: grah, slatki kukuruz, šampinjoni...., pekmeza barem 5 vrsta+nutela, med, čokolada za kuhanje i ostalo za kolače.
Nekoliko vrsta ulja: Suncokretovo, maslinovo, bučino, sezamovo, palmino za fritezu.
Kiseli krastavci, paprika, cikla, feferoni ljuti i slatki, ajvar i pinđur.
Sve vrste brašna.
Grickalice razne. Neda se to pobrojat. Mislim napolitanke, čips i sl.
Barem 1 paket punomasnog trajnog mlijeka.
Gajba mineralne, 2 gajbe pive (alkoholna i bezalkoholna), nekoliko vrsta vina i desetak vrsta žestice.
Barem 30 vrsta mirodija i začina.
Frižider:
2 litre mljeka. Kad si žedan po noči voda nevalja, a sok ti se ne radi.
Kečap ljuti i slatki, paradajz koncentrat.
2 vrste senfa, hren.
Jaja barem 10 komada.
2 do 3 vrste salame, jeger, komad suhog mesa, špek marke adidas, suhe kobasice, dimljeni sir, feta, sir podravec. Nekoliko paketa hrenovki.
Tabasco, kvasac, 1 litra jogurta, mileram i vrhnje za kuhanje, par komada mlječnih napaza i sireva. Toast sir u listićima.
Par konzervi paštete, ribica u ulju i sa povrćem, slane srdele u maslinovom ulju.
Par komada stolnog margarina i margarina za mazanje.
Maslac za pečenje.
Priručna škrinja:
Smrznuti pomfri.
Nekoliko paketa smrznutih čevapa, paket pljeskavica.
Razni panirani odresci.
Riblji fileti i surami štapići.
Uglavnom sve šta se može pripremiti za 20 minuta.

Zaboravio sam napomenut da mi starci imaju 30 metara od mene vrt sa friškim povrćem i začinima.

Naravno da treba imati i savalat i pribor. Zdjele lonci i tavice razne. Gril tavica. Wook. Lonac od 9 litara sa tronošcem za fiš i razne gulaše i paprikaše.
Roštilj na koji stane 1 kg mesa. Pečica sa tanjurom za kotlovinu.
Itd. Itd da ne nabrajam dalje

Ovako bi trebala izgledat imovina svakog pravog žderonje.
Namjerno sam izostavio tavan i server u podrumu. :D

IceFisherman 07.07.2006. 15:54

Citiraj:

Autor AMD
.........

.. ti bokca .. ja bi s tim mogel preživeti nuklearni rat :D

Isus 07.07.2006. 15:55

I to trebi traje vjerojatno max 10 dana i ond ase zalihe moraju obnoviti ;)

Sky 07.07.2006. 16:00

Svaka čast, AMD. :beer:

Ozy 07.07.2006. 16:02

Citiraj:

Autor Jelc
.....masline (crne, zelene, filane paprikom, ovčjim sirom i slične perverzije).....

Zaboravio si sa bademima... ;) :) Joj kad ih ja ufatim žderat,one SMS-ove...mmm :p Je da su skupe ali su i najbojše... :)

Jelc 07.07.2006. 16:04

Evo zakaj ja nisam htio pisati-predugo bi trajalo a svaki pravi Žderonja ima SVE za Žderanje....

Danas (opet) bažul i zelje:p
Imam novu zalihu malina pa ću njih za desert.

Sutra radim sataraš: nuts :

panoramix 07.07.2006. 16:05

Deca, sutra bu zahladilo pa se treba pripremit ! U to ime spravljen je szekely - my way !
3/4 kg mesa svinjskog od plećke, 1/2 kg luka zdinstanog, na to ide meso na kockice i dva režnja češnjaka. Dinsta se dok nije mekano, ubaci 2 male žlice zelenog papra, doda kiselo zelje i podlije s 1/2 litre bujona ( 1 kocka goveđa u vrućoj vodi ), 2 lista lovora. Kuha se još 1/2 sata, doda domaći paradajz i dva dobra šprica ketchupa.
Prilog : restani na masti.

ps. u express loncu sve je brže gotovo.

@ AMD : u škrinji pravi žderonja treba imati smrznutog namočenog graha trešnjevca, ak mu se prijede bažula pa da se ne gubi vrijeme namakanjem.

Amdejac 07.07.2006. 16:15

Mama me je prekinula u spremanju ručka.
Donesla mi je dva domaća piceka pa ih moram rastrančirat (pohanje, ajgemahtec, šnicli od bjelog mesa)i znjima u škrinju.

Jelc 07.07.2006. 16:50

Citiraj:

Autor Ozy
Zaboravio si sa bademima... ;) :) Joj kad ih ja ufatim žderat,one SMS-ove...mmm :p Je da su skupe ali su i najbojše... :)

SMS se malo pokvario kakav je bio prije-prije su imali i dagnje, inćune sa suhim paradajzom (mrak)....znam uzeti od njih i kapare..ako ništa drugo-staklenke se daju upotri***************iti za zimnicu:p

Isus 07.07.2006. 17:56

Citiraj:

Autor Jelc
staklenke se daju upotri***************iti za zimnicu:p

Sorry na OTu al ovaj cenzorski software je stvrno smetje.

Danas bio kod cure na ručku a za ručak Rižoto od integralne riže s grahom, šitake gljivama, lisičarkama, zeljem i neznam s čim svbe ne..

Ozy 07.07.2006. 17:58

To mora da je bilo strashno ukusno.... : lol2 :

Amdejac 07.07.2006. 18:31

Citiraj:

Autor Isus
Danas bio kod cure na ručku a za ručak Rižoto od integralne riže s grahom, šitake gljivama, lisičarkama, zeljem i neznam s čim svbe ne..

Prežderao si se da nisi mogao disat. :D
Nakon tako finog ručka sigurno ti je pasala mrzla piva.:beer:

panoramix 07.07.2006. 19:19

Citiraj:

Autor Isus

Onda bu se cura čudila kaj ti se neće dignut...:p

Vuco 07.07.2006. 19:21

Panoramix!? :eek:

:D

Amdejac 07.07.2006. 19:29

Kad vidim kaj je jel i meni se diže, ali želudac. :p

panoramix 07.07.2006. 19:52

1 privitaka
Citiraj:

Autor Vucko
Panoramix!? :eek:

:D

kolko je meni poznato, jedino je zec ( Lepus europaeus L. )
vidi sliku Privitak 6300
jede samo bilje i uvijek je spreman za raznorazne pošalice : goood :
Ostalima, previše bilja škodi...

Jelc 07.07.2006. 20:45

Citiraj:

Autor Isus
Rižoto od integralne riže s grahom, šitake gljivama, lisičarkama, zeljem i neznam s čim svbe ne..

Hmmm, nigdje ni komadić mesa???

atha 07.07.2006. 21:38

Hehe.... :)

Pa vec se zna da se ovdje ne smije spominjati hrana koja ne sadrzi meso.... ;)

Amdejac 07.07.2006. 22:24

Evo moju avijaciju od danas popodne.
Ovo je bila prva runda.
http://img271.imageshack.us/img271/3...800x6009vy.jpg

Fleks 07.07.2006. 23:20

Drustvance ajde recite di ima za kupit ratluka u Zagrebu?

Amdejac 08.07.2006. 14:09

Citiraj:

Autor Fleks
Drustvance ajde recite di ima za kupit ratluka u Zagrebu?

Imaš u kioscima od Arabesce. Tamo smo ga zadnje kupili.
Ali pogledaj u Konzum, Metro, Getro... sigurno imaju.

Isus 08.07.2006. 14:35

Citiraj:

Autor Jelc
Hmmm, nigdje ni komadić mesa???

Da i ja sam prigovaral dok je bilo u pripremi, na koncu je ispalo toliko dobro da nisam ni primjetio da nema mesa.

Fleks 08.07.2006. 14:48

Kiosci od arabesce?

Amdejac 08.07.2006. 15:02

Citiraj:

Autor Fleks
Kiosci od arabesce?

Vidi se da slabo posječuješ tržnice.
Većinom imaju svoje kioske na tržnicama za prodaju kave i drugih kerefeka.

Fleks 08.07.2006. 15:09

Citiraj:

Autor AMD
Vidi se da slabo posječuješ tržnice.
Većinom imaju svoje kioske na tržnicama za prodaju kave i drugih kerefeka.

aha, a na kojoj to trznici?

Amdejac 08.07.2006. 15:13

Jasam kupio u Zaprešiću na tržnici.
Pogledaj po ovim velikim trgovačkim centrima

Ladybug 09.07.2006. 00:07

Danas, čišćenje organizma od jučerašnjeg divljeg izlaska: gozba samo za mene i moj trbuščić: lignjuni na salatu, sa kruhom, ajme njam.... Navečer, piva, kebab i tekma. Njemčija jeee...Sladoled, komp, i ne znam koji se k čeka sa Američkim Psihom, opet pjevaju ovi na festivalu pa se odužili. U međuvremenu vrijeme kratim sa Playboyevim vrućim noćima i sladoledom broj 2 (King kokos) Kad me ne bi zezale baterije od kiborda, rekla bih:gotovo pa savršen dan.... :D Još me čeka sladoled broj tri i neki sok ću si spravit, da odem spavat sretna i debEla :)

Jelc 09.07.2006. 10:47

Ja sam sinoć maznuo jedan King-Griotte:p

atha 09.07.2006. 11:07

Danas pripremam pastu i umak od raznog povrca. Tikvice, paprike i pomidori. Nesto slicno, ajmo reci satarasu.
Nema mesa. :o

Amdejac 09.07.2006. 11:26

Ja ne kupujem tak male sladolede. Taman kad se zalaufam više nema.
Zato preferiram kutije od 2 litre. Minimum 2. Tak da imam 4 različita okusa i 2 flaše preljeva. Šumsko voće i čokolada.
Kad se počnem igrat neznam stat.

Jelc 09.07.2006. 14:58

Danas pečena svinjska lopatica i mladi krumpač.
I moja omiljena šalata-od friškog crvenog kupusa: nuts :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:33.