![]() |
Trebam napajanje za i3 konfu koja će jednog dana biti i5. Pored toga u kištri je HD7790, 1 SSD, 4 diska i povremeno jedna eksterna pržilica. Trebam nešto pouzdano za nekoliko narednih godina.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kupi novi i bok. |
Kartica je već preprodana :D
Code:
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gainward-gtx-660-2gb-gddr5-garancija-povoljno-oglas-16294839 |
Molim preporuku napajanja iz adm-a ili links-a. Treba mi za i7 5820k, gtx 970, 3,4 diska, ssd. Razmisljam da uzmem XFX 650W P1-650G-TS3X. Ima li koje bolje napajanje za tih 870kn?
|
Ako Linx i ADM nisu pod 'obavezno' ja bi radije uzeo Super Flower Golden Green HX80Plus Gold.
Doduše, vjerojatno bi ti dovoljna bila 550W verzija. |
Nije obavezno, ali zelio bi uzet u ove dvije jer ne trebam narucivat i placat preko interneta. Ima li u ponudi jedne ili druge trgovine bolje napajanje za te novce? :)
|
Ajde ljudi preporuku za neko pouzdano napajanje za 4 glave da može gurati i5, HD7790, 4 HDD i 1 SSD.
|
Fortron Hexa+ 400W, 80+
|
Ako je 400kn budžet onda je best buy:
SILVERSTONE Strider ST50F-ESB 500W |
Citiraj:
Ne znam kakva su Fractal napajanja koje imaš u ADM-u. Potraži reviewe. U UZI-ju imaš vrlo dobra be quiet! napajanja. |
fractal tesla su špica, znači iz adm bi bilo ovo
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=16674 Mada za tu lovu možeš hladno imati 5 god. garancije (fortroni - najbolje aurum, xfx, seasonic, superfloweri...) |
Citiraj:
|
e jebte na tog sam mislio, krivog sam linkao, nije tesla nego edison. Vidim i on ima 5 god. garancije
|
Cyonic = Seasonic
Novi igrač u PS igri: http://mycyonic.com/category/power-supplies/aux-series/
Po testovima koje je proveo AT, šije G seriju Seasonica iz koje je nastala. Nestrpljivo čekam dolazak u EU te testove na starom kontinentu... |
ekipa, prelazim na cfx uskoro (390x) pa sam trenutno u fazi nabave kvalitetnog napajanja....
za oko mi je zapelo http://www.mikronis.hr/napajanje-sup...-nesf-011.aspx |
Nadam se da ne planiraš CF 390X samo za igranje :D Makar, vidim da imaš 29" monitor...
Imaš i Corsair RMi 1000W za 100kn manje i 7 god. garancije. |
po tebi da li se isplati dati 100kn vise za ovaj platinum?
|
Isplati se, SF Leadex platforma je i malo pouzdanija.
|
hvala ti.....samo da se cf ne zapali kad se zgrije :zdero2:
|
Ne znam kak su točno ventilatori u GX505, ali imaj barem jedan side-vent da puše po njima ;)
|
ma antec je davna proslost, unutra ni ne stanu 2x 390x...trenutno sam na corsair 300r...sta se airflowa tice, brutalno..
sta se tice side venta, moram ih stavir da izbacuju, jer je cooler od grafe napravljen da baca zrak na bocnu stranicu |
Pozdrav, znam da je pitanje malo glupo, ali, da li napajanje može degradirat, ako se ne koristi njegov full potencijal?
Da preformuliram pitanje U pitanju je Corsair AX750, koji već više od godinu dana ne (konfa iz siga) tjera niš zahtjevnoga, pošto je većinom surfanje i filmovi aktualno.. A vent jedva da se pokrene i ak se uopće pokrene, jer jednostavno za ove moje operacije koje koristim mi je dostatno i neko slabije napajanje (200-300w).. E sad, razmišljam ubost neku grafu (gtx 960, 970, 390 još razmatram). Imal sam prijašnje grafe (gtx 760, r9 280x) a bacale su (vjerojatno driveri, još nisam uspio dokazat, i dan danas mi je enigma, pošto mi se nije više dalo zafrkavat s tim) mi black screen, nakon furanja na servis amd r9 280x (kod njih je radila bez greške i errora) tip mi je rekao da postoji mogućnost da napajanje "oslabi" usred dužeg slabijeg korištenja istog.. Tak da to napajanje trenutno gura, integrušu, hdd, ssd i cd rom.. Ne bi htio da se povijest opet ponovi s novopridošlom grafom.. |
Možda kod učestalog mučenja pri rubu kapaciteta, i mislim na minimalnu degradaciju, ne 60% :D ...inače ne. Nije problem u napajanju ;)
|
Dali bi OVO napajanje bilo dostatno za i5-4690k (neclockan) 2x8gb ram, 1 ssd + jedan mehanicki, i grafa tipa gtx970 ili cak gtx980?
|
Dosta je, cak i za 980.
|
Citiraj:
|
odlicno. hvala. :)
|
Evo preporuka za SF gold serije. Kupljeno u Micronis sa 5 godina garancije. Napajanje masivno i teško. Jedini minus je što nisu svi kondići unutra kao na review što sam gledao online. Uglavnom ako je vent proziran onda su i kondići prva liga. Kod mene je vent obični crni pa su još i dodatno štetili na kondenzatorima...
|
Bas sam u procesu promjene skoro svega u kompu.
Ovaj ocz600 je vec 5god u kompu (recimo da je komp radio po 10h) dnevno, i sigurnosti radi bi to maknuo ;). Metnuo bi modularno napajanje da to nekako lici u kucistu. Konf bi bila: i7-6700 2hdd, 1 ssd, 2opticka graf amd 390x ili 390 Razmisljao sam nesto tipa seasonic ss-650g.. ili mozda 550g? ili b varijanta ostavim proc+mbo+ram a zamjenim samo graf,napajanje? |
Citiraj:
|
Sapphire R9 390 NITRO, Tri-X OC, 8GB GDDR5
Napajanje Seasonic SS-650G, 650W SSD SAMSUNG 120GB 850 EVO Basic MZ-75E120B =4.386,92kn Ovako nešto, ostalo ne trebaš mijenjati. |
Jel ovaj ZALMAN ok napajanje za uredsku konfiguraciju?
|
Je.
|
Apsolutno opcija b, jer s novim procem nećeš ništa vrijedno spomena dobiti, osim portova na matičnoj ako ti trebaju. Radeon 390 će identično raditi u obje konfe, pa nema nekog smisla bacati novac.
Ssd je uvijek dobra kupnja, njih sad stavljam čak i u office konfe. |
Molim preporuku napajanja, prema konfiguraciji u potpisu + nadogradnja na i5 u buducnosti....
Napajanje u potpisu ne moze vise pokrenuti konfiguraciju i trebam novo polumodularno napajanje od 550-650W... Razmisljam o Fractal Integra M, 650W, ~630kn Moze savjete :fala: |
|
Seasonic G-450 - dvije/tri klase iznad Integra M, manje snage, ali dovoljno za i5 + R9 280X, gledaj što ja držim s 360W modelom :D ~670kn
Fractal Edison M 550W - ako ti budžet dozvoljava, isti Seasonic G-550 =770kn |
|
Hvala na prijedlozima....
Na kraju sam narucio Seasonic M12II, 520W, Bronze Evo Edition, ~620kn A da nisam taj, uzeo bi Be Quiet! Pure Power L8, 530W Cm, ~650kn Ti su bili u prihvatljivi za moj budzet :kafa: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:41. |