PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Spašavanje podataka s HDD-ova (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60359)

win32 04.08.2008. 18:10

Ok, vrati sve....ali najbitnije mp3 ne.....kao vrati ih, ali samo su to prazne datoteke....imaju pjesme imena i sve...ali nema nista!

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 1103267)
takve situacije su mi poznate, ajde dobro kad još takvo sranje sebi napraviš, al kad igrom slučaja nekome izbrišeš podatke i to važne, nije baš ugodno..al sve se može manje-više riješiti pa tako i to..moja preporuka ti je hiren's..sa njime sam dosta toga uspješno riješio

Da, ali koji program...ima ih more u hiren?

win32 05.08.2008. 09:43

Evo, nadem te mp3 ali samo su tamo....i nemaju nikakve velicine....samo uredan popis.....i kada ih vrati ostane smo popis....

zambata 13.08.2008. 16:34

(riješeno) Problem s Maxtorom

Imam hard disk Maxtor model: 6L160P0 od 160GB i javlja mi sljedeću poruku kada ga želim otvoriti:
http://img385.imageshack.us/img385/7497/bvmnwi0.jpg
Prijatelj mi je rekao da probam napraviti check disk pa da mi sam ispravi grešku ali to mi ne funkcionira jer na tome disku nisu Windowsi nego glazba, filmovi, slike...

Molim za pomoć!

Jablan 13.08.2008. 17:00

Welcome to PCekspert!
Daj prvo provjeri u biosu, da li ti prepoznaje taj hard, pa se onda javi?

zambata 13.08.2008. 17:02

disk radi normalno vec 2 godine, odjednom mi je krenuo javljati tu poruku

Jablan 13.08.2008. 17:49

Hočeš reći da je ''radio'' normalno dvije godine. Daj odi u bios, i vidi prepoznaje li ti hard u Biosu?

Func 13.08.2008. 18:12

Mislim da je disk u banani. Isto se meni dogodilo na WD 80GB. Podatke bi možda mogao spasiti. Pročitaj si:
http://discussions.virtualdr.com/sho...d.php?t=175853

zambata 13.08.2008. 18:48

prepoznaje ga u biosu

RAK 13.08.2008. 20:08

Naravno da se vidi u BIOS-u. Samo se Jablan.... Neću

Check disk je svakako najgluplja stvar koju ti je prijatelj mogao predložiti. Vrlo štetno.

Mislim da su u pitanju bad sektori. U tom slučaju sretno. Nije da ne možeš probati nekim programom tipa Easy Recovery pro ali sumnjam u uspjeh. A ako su ti podaci važni (filmovi i muzika?) nemoj. Tako ćeš samo dodatno uništiti disk.

A ako nisu bad sektori onda će Easy Recovery odraditi vrlo vjerojatno.

kum 14.08.2008. 18:16

Nabavi "Hiren's Boot" bilo koju noviju verziju recimo...http://rapidshare.com/files/88565685...oot_CD_9.3.rar ili bilo koju drugu...

Sprzi na CD...

Stavi u bios-u da ti boot-a prvo sa cd-a...

Pod hard disk alatima izaberi Maxtor i pokreni quick scan... obično u ovakvim slučajevima, oštećenog diska, ti sam alat predloži advanced scan... i nadaj se da će ti nakon advanced scana-a predložiti popravak diska koji ćeš mu normalno dopustiti...

U slučaju da je uspješno zakrpao disk, restartaj računalo izvadi cd i pusti ga da uđe u winxp... ako možeš pristupit hard-u počni sa backupom podataka...

zambata 15.08.2008. 17:18

Uspjeo sam doći do podataka sa Easy Recoveri PRO programom i uspješno sam ih prebacio na drugi disk.
RAK hvala na savjetu!

igor106 23.08.2008. 19:31

Citiraj:

Autor win32 (Post 1103929)
Evo, nadem te mp3 ali samo su tamo....i nemaju nikakve velicine....samo uredan popis.....i kada ih vrati ostane smo popis....

uzmi WinHex. unda kod njega: Tools - Open Disk (ili samo stisni F9), odaberi tvoj hard pod Physical Media i onda kopiraj. Ako to ne upali, onda pod Tools-Disk Tols nadjes pokusas Scan for lost partitions ili File Recovery

Igor_zgb 24.08.2008. 10:34

Kako da prebacim podatke help!

Ovakva je situacija, na laptopu imam samo jednu particiju i gore brdo podataka vaznih, radio sam drugu particiju da sve prebacim na nju i da onda formatiram prvu i stavim nove win, dok se radila nesto mi se sjebalo smrznuo mi se komp i sad vise nemogu nikako uci u windowse ni preko safe moda niti nicega...

Kako da prebacim podatke na drugi laptop a da nemoram vaditi hard iz ovog? jer je pod garancijom?

thanks i pozdrav svima

coconut 24.08.2008. 10:49

Skini Hiren's Boot CD. U BIOS-u namjesti da ti je optika prvi uređaj koji se boota. Stavi Hiren's i restartaj komp. Na njemu nađi program za povrat podataka i/ili backup (ima ih brdo) i deri bilo na drugu particiju ili vanjski hard/usb stick.
Info na
http://www.hiren.info/pages/bootcd

danij3l 24.08.2008. 11:00

knoppix

Igor_zgb 24.08.2008. 11:07

Imam hirens boot, probao sam preko njega u dosu napraviti odmah drugu particiju da sve prebacim na nju pa lako onda dalje, ali nisam uspio jer mi je c particija puna pa nemam sta razdjeliti... :(

Jedina opcija je da spojim disk s tog lapa na drugi laptop pa da prekopiram sta mi treba, ali kako da to napravim bez da otvaram lap?

Nikky 24.08.2008. 12:14

Trebao si prije mislit a ne sad . . .
Na večini laptopa se hd lako izvadi (nalazi se ispod nekog poklopca sa vijkom).
Priključi ga std pc. Ako je pata treba ti 2,5/3,5 adapter a ako je sata pc sa slobodnim sata kanalom i kabel.
Prekopiraj podatke na hd od tog pc - a.
Tek kad iskopiraš važne podatke onda se igraj (krpanje, particioniranje, formatiranje) sa hd - om od laptopa.
Ima i drugih rješenja (Knoppix, BartPE, LiveXP) ali ovo poviše je najbrže (hd - hd copy).

danij3l 24.08.2008. 12:17

sam ja nevidiljiv? knoppix i prebacish sve na drugo racunalo

Nikky 24.08.2008. 12:46

Ajde pingvin lover, ne se ljutit :D
Osim toga onda prebacuje preko mreže što može potrajat (kaže da je napunio hd do čepa).

Igor_zgb 24.08.2008. 15:28

Kako da preko tog knopixa prebacim? Sigurno je komplicirano a nikom se neda pisat ;(

Nikky 25.08.2008. 08:14

Pa ukratko, butaš Knoppix, on bi trebao prepoznat disk (čak i sata kontroler ako je) i mrežnu, ostalo je manje važno (npr. grafička, bitno da vidiš desktop).
Pronađi program tipa file manager (kako se zove neam blage), namjesti da vidiš sve fajlove (sistemske, read only) i preko mreže kopiraj na drugi komp šta ti treba.

Igor_zgb 25.08.2008. 10:44

Joj ovo je super varijanta, malo sam googlao vidim da je to linux os koji se boota preko cd-a! super, hvala ekipo! :)

Jos ga moram skinut negdje, idem trazit ;)

danij3l 25.08.2008. 10:45

http://www.knoppix.net/

Igor_zgb 25.08.2008. 21:45

Super, hvala!

pipe 25.08.2008. 22:07

Imam ubuntu 7.04, jel se moze i s njim kao live cd ili mora biti knoppix?
Što je jednostavnije?

domy_os 25.08.2008. 22:08

Bilo koja distribucija, ali bitno da je live.

danij3l 25.08.2008. 22:52

ja sam predlozio knoppix jer je to samo live distra, pa bi trebala imati sve problemcice oko live boota ispeglane. moze bilo koja live distra s samba clientom za ovakve stvari

pipe 25.08.2008. 23:02

Koja je jednostavnija ili je isto?
Zanimaju me sata driveri, mreža. Moraju li se dodatno instalirati?
A NTFS podrška?

danij3l 25.08.2008. 23:07

s tvog kompa nece radi zvucna i tv kartica (ovako odokativno :D ) sve ostao je standardni hardware i nema problema. (radit ce out of box)
NTFS podrsku za citanje sigurno ima, za pisanje nisam siguran, ali kod spasavanja podataka to i nije vazno.

opet - moja preporuka knoppixu zbog gore navedenih razloga

domy_os 26.08.2008. 00:40

A jesi li siguran da će se bootati sa SATA ODD-a jer meni neće nikako...

pipe 26.08.2008. 01:10

Npr moram negdje spasiti neke podatke. Opalim Knoppix live. Hoce li prepoznavati NTFS i Sata HDD out of box? Vazan mi je out of box zato jer ne znam raditi s linuxom.

danij3l 26.08.2008. 01:36

@domy - od novijih mashina s SATA optikom mi je dostupan jedino laptop(ovaj iz siga) na kojemu je sjeban BIOS i nemoze se staviti u native sata :D

probaj upisati prilikom boota (ukoliko dodje do toga dijela :D ):
Citiraj:

knoppix all-generic-ide irqpoll
ako ovo gore nebude radilo i ukoliko ti je u biosu dvd-rom na ide legacy prebaci na sata. trebalo bi raditi :D

@ pipe - hoce. (ovo je kratak odgovor :D ). nesto realniji bi bio - ovisi o tome koliko je hardware egzotican

thopok 26.08.2008. 02:00

Zato je u nekim slučajevima možda bolje pokušat napravit "svoj" Windows PE Image.

Nikky 26.08.2008. 17:22

Citiraj:

Autor thopok (Post 1120377)
Zato je u nekim slučajevima možda bolje pokušat napravit "svoj" Windows PE Image.

Zato ja imam (već 2 ili 3 god čini mi se) svoju verziju Reatogo (BartPE+Xpe) koju manje više redovno nadopunjujem (ver. programa, ver. AV sa definicijama).

stavros01 21.09.2008. 03:54

HDD, ima li nade??

problem(cina):

na sto muka sam.. instalirao nanovo vistu pa neke stvari prebacio na drugi disk i prilikom odabira diska/particije ja magarac odaberem krivi disk + (ruka brza od ociju) delete particije (bez formata)...

oslo mi nekoliko stvarcica zbog kojih bi mogo visit u utorak...

Jel postoji bilo sta il bilo kakav nacin da se napravi neki recovery il' sam do grla u...

:care::care:

coconut 21.09.2008. 08:54

Stavi si GetDataBack ili Easy Recovery. Oba ćeš naći na Hiren's Boot CD-u.

yedwy 21.09.2008. 09:30

Ako si pregazio te podatke s instalacijom viste zaboravi na njih...

Ako si samo obrisao particiju neki od recovery alata na Hirenu bi čak mogao i to rekonstruirati bez puno problema ako Vista nije zbrljala nešto...

master2010 26.09.2008. 09:54

Hp Proliant ML110 - Pad sistema - Kako do podataka

Poštovani,

Nadam se da će mi netko pomoći u sljedećoj situaciji.

Server mi je krepal danas ujutro, na prednjoj strani svjetli samo jedna
lampica i to crveno, pokušavam ga upaliti ali nista (na trenutak se upali
zelena lampica od HDD-a i nakon toga ponovna blinka crvena).

Igrom slucaja imam još jedan server (isti), vadim SATA diskove iz jednog i
naizmjence ih stavljam u novi server koji već ima svoja dva sata diska !
Kod butanja javlja da je normalno pronašao novi disk i jasno je vidljivo da
sada na serveru postoje 3 sata diska.
Dižem server 2003, pogledam na MY Computer, ali tamo vidim samo 2 HDD-a.
Pogledam u Disk Menagement i tamo vidim 3 HDD-a, Status za sve je Healty,
ali File System za onaj koji sam stavio nije upisan, dok je za ostala dva
NTFS, Volume za HDD koji sam dodatno stavio nije upisan.
Ista stvar se ponavlja za oba stara diska, na kome su mi podaci.

Ovako to izgleda :

http://tinypic.com/view.php?pic=5o8g7k&s=4

http://i33.tinypic.com/5o8g7k.jpg

Ima li tko ideju o cemu se ovdje radi i ima li šanse da se spase podaci sa
starih diskova !

Unaprijed :fala: !!!

thopok 26.09.2008. 13:31

Možda assign drive letter?

acer 26.09.2008. 13:40

Pa ako imas RAID polja na serveru jednostavno izvadi pokvareni disk stavi novi i raid polj ebi se trebalo rebuildati.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:54.