![]() |
Thermalright čabe šalje AM4 bracket (5 eura je šiping iz Njemačke). Samo treba poslati račun coolera. Danas bi mi trebao stići.
Ali to je samo dio Bolt Thru Kita, ne dobije se cijeli BTK sa šerafima, podloškama i maticama. Pretpostavlja se da BTK imate pa je ovo samo base plate sa štiftovima i upper plate sa rupama za AM4 socket. No ja sam morao uzeti i BTK jer onaj koji imam sa maticom u sredini ne može na AM4, pa sam dokupio TRUE Bolt Thru Kit II koji ide na sve sokete. |
Ekipa koja ima am3+ cooler sa backplateom,ASUS Hero vec ima probusene rupe na ploci tako da pase i stari cooler.
EDIT: Taj Hero mi se cini previse. Ko zeli takvu high end plocu neka saceka Sabertooth (ili neku varijaciju imena) koji ce bit jeftiniji a performansama neosjetno slabiji. Inace,evo jedne vijesti (neprovjereno): There's talk over at anandtech about a new chipset from AMD that's supposed to come out before intel's X299 , the codenamed 'eel' X399 that supposedly will look like this: 16C32T 8CH DDR4 200W TDP X399 Desktop verzija IZVOR |
Masovni podbačaj vendora ploča. Masovni.
Bitno da svaki od njih je imao spremno 94 modela sa Z270 čipsetom 10 dana prije NDA lifta. |
Citiraj:
Sad panicno stancaju ploce.:D |
Drug Brko
Ili Šintel i dalje baca klipove pod noge AMDu pa se pobrinuo da vendori usporeno proizvode AMD ploče... |
Evo dobrih vijesti za gejmere:
When we started this testing, we had no idea what the final results would be. Our best guesses were that Ryzen was going to sit between the 7700K and 5820K in most tests or suffer worse performance at resolutions above 1080P due to the DDR4 memory latency issues we saw when testing the CPU and motherboard last week. Of course, in real-world testing like this, it didn’t seem to make much of a difference, at least regarding what you would notice as a consumer. In almost all tests (things didn’t go perfectly in Far Cry Primal) the Ryzen 1800X gave the best frame rates at all resolutions, and even more so when pushed to 1440P and 2160P, where the 8-core 16-thread design of the CPU was able to relieve the GTX 1080 Ti of any bottlenecks in performance. http://www.eteknix.com/nvidia-gtx-10...vs-i7-5820k/9/ Vec se polako polira gejming i Ryzen dolazi do vrha.:fiju: EDIT: Jos koji dan pa kriticari nece imati o cemu pricati. |
Hoće, ako se 1080P ne popravi. Ipak je to JOŠ UVIJEK najzastupljenija rezolucija.
|
Al ovo s pločama je baš fail od vendora, jbt, mogli su ih prodat na vagone sad dok traje hype. Kad ono kita u bila. Nema ploča.
|
|
Koja boleština,daš soma i kusur eura za proc i grafičku i imaš min framerate ispod 60 :D
|
Citiraj:
|
U gotovo svakom testu Ryzen/1080ti je na vrhu u minimum frame rates.
EDIT: To je Ryzen 1800X,ali uz malo tweakanja Ryzen 1700 se moze dovest na tu razinu,a kosta 330 dolara. Ryzen 1700 je hebeni value. |
Citiraj:
Da ne velim da je od P55 na ovamo sve to samo evolucija istog dizajna PCH. Kod AMD-a je ovo posve drugačija platforma u odnosu na s939-AM3+, sjeti se samo koliko je Intel imao problema kod prelaska sa s775 na s1156. |
Microsoft
Citiraj:
Creators update navodno izlazi 11 travnja http://wccftech.com/windows-10-creat...pped-april-11/ |
Citiraj:
|
Haha, jbt, ima 3 aftermarket kulera u našim trgovinama koji idu out of the box na am4. Kakva smo rupa.
|
Citiraj:
Ali kao da nitko u MS-u nije imao pristup ryzenu prije puštanja u prodaju pa da se naprave optimizacije da čekaju spremne... ne znam kako bi to izgledalo da je intel u pitanju |
Citiraj:
|
Citiraj:
preyebeno! uhvatili su korak s proizvodnim procesom,još da se dugova riješe i više ulože u R & D gdje bi im bio kraj?... :lol2: |
|
To mi je najbolja ploča koju sam vidio u X370 verziji. Strava!!
|
|
Svježi review Taichia
https://www.youtube.com/watch?v=VjGWqTFultI |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma da, jasno... Samo ja ne referiram na cinjenicu da koriste var - nego na testiranje der8auera koje je pokazalo minimalne razlike kad je hladnjak na IHS-u i kad ima direktan kontakt sa jezgrama...
|
Još nema Micro-ATX ploče?
|
Ploča općenito nema previše na lageru, a i kad dođu odmah se prodaju, bar u trgovinama koje ja pratim.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Znam lika koji je dao 4k$ za vatromet, i pokupio 10k$ od youtuba, tj Adsensa :D Internet marketing 101 Nema što žaliti, srce boli nas ,ne njih :D A stvarno su mogli malo bolje to sa pločama riješit, premali je izbor i ništa nema na stocku. A i za coolere stanje nije ništa bolje. |
Ja sam se javio arctic supportu za am4 kit, tražili račun u pdfu i adresu i poslali besplatno jučer. Nemam informaciju kad bi trebalo stići ali nije žurba - nemam ga na što montirat jer još nisam odlučio koju ploču uzeti. Bar se čini kako su sredili bug sa brickanjem c6h, elmor je postao novi bios.
|
|
Izgleda dobro kad se ryzen overkloka i usporedi sa procesorom kojem spuste taktove ispod tvorničkih.
Sve u svemu bit će zen 4/8 super izbor uložno/dobiveno. |
:goood:I najbolje od svega je to sta ce Ryzen najjeftiniji 4c8t Ryzen kostati ko najjeftiniji zakljucani kaby i5, ovi ostali x i xfr modeli su ionako porez za ljude koji nece ili neznaju prominit par postavki u biosu, a da ne spominjem da kad jednom uzmes postenu MBO ako zelis upgrade samo ubodes kasnije unutra Ryzen 2,3 ili sta vec bude bez promjene cile platforme jer novije revizije sigurno se budu bolje clockale, valjda bude kasnije i 16 core kome treba.
Viva la revolution. AMD for the people! |
Ako je sudit cijenovno, R5 6core bi trebao ići na i5K, a R5 4/8 na i5nonK... Isto kao što ide R7 1700 na i7 cijenovno. Za isto para dobijemo nešto slabije performanse ali više jezgri/thredova.
Moja procjena cijene: 4/8 oko 1800kn, 6/12 oko 2200kn. I onda tko god bude uzimao 4/8 protegnut će se još 400kn za 6 jezgri. A tko bude uzimao 6 ici ce n 8. ROFL |
Me'nš'čini da je to malo preveliki gap između 8/16 u 6/12. Mislim da će 6/12 biti bliži cijenovno 1700, a ne 4/8.
R7 1700 - 2800-3000 R5 1600X - 2400-2600 R5 1500X - 1900-2100 Nebi se ja nadao da će pandan i7-cama 4/8 koštati 1700-1800 kuna. Barem ne kod nas i ne u početku. Tamo negdje u H2 kad dođe R3, onda možda bude kakav price cut. Do tada, meni je sasvim logično da AMD da svoj "i7" 4/8 za cijenu intelovog najjačeg i5 4/4, barem za početak. U prilog ide i skyrocket prodaja R7 procesora. Moje predviđanje samo, ništa ofišl. |
Mislim da nebi uspoređivali 6/12 sa i5 7600K da nije u 100kn kao isti, ako ne čak i jeftiniji ako je suditi prema sličnim usporedbama aktualna tri. Znači po meni bi taj bio 1900-2100kn. A i seljoberskom matematikom ako ima 1/4 manje jezgri i threadova koštao bi 2100kn
4/8 mora par stotina kn jeftiniji biti, najmanje 1400-1600kn, doslovce neki cjenovni rang entry level i5-ica |
Nadam se da sam ja u krivu, a ti u pravu ;) bez zejebancije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:16. |