![]() |
Citiraj:
Kada napajanje nema EPS konektor znači da ga nećeš moći uštekat u novije ploče koje traže takav naponski konektor i tako ploča neće dobivat dovoljno struje da nahrani gladnije procesore Citiraj:
|
Citiraj:
Mislio sam na kvalitetu plastičnih konektora, pogotovo ovih što se kače za napajanje, ne sjedsju baš "glatko", a na jednom dok sam ka prikapčao mi je ispao konektor iz njega. Prije ovoga sam imao LC Power modularni i mogu reći da su kod njega puno lakše išli ti konektori. |
To je normalno (tesko sjedanje) ... evo i na Seasonicu je ista stvar, tj. stvarno ih treba stisnuti da sjednu.
|
Kome ne smetaju navedene mane,živina :
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=800.000.602 Štagod tragovi ugradnje značili,samo da nije na pod padalo,to sam Bog zna. Nagađao sam da je ovaj model : http://www.overclock3d.net/reviews/p...0hp_900w_psu/5 Ima 2g garu,ambalažu i bundle..a sad,slijediti put tih tragova korištenja,ili ne :) ? Za tu cijenu.. |
Ma daj, ta serija napajanja je u totalnom qrcu. Hrpa ih je dolazila po defaultu mrtva, meni je na test došlo jedno mrtvo. Nema šanse da bi to kupio.
|
I to je odgovor :D:chears:. Zanimljivo da daju garanciju na njega,pa valjda kasnije biraš napajanje za cijenu koju si platio ovoga :D,799kn? Možeš uvijek uzeti Silverpower kasnije u te 2g šta rikne ili neki TX :D. Kombinacije,kombinacije..
Sisa,pa mrtva. Imaš broj magazina di si ga imao na testu? Snaga me zanima,ali ajd ima na revu. http://www.overclock3d.net/gfx/artic...163842650l.jpg Ali ako ti kažeš zaobići,onda..:) |
Vidim da si se vodio ovim X u nazivu :)
Nazalost to su totalno drukcija napajanj s obzirom na ovu novu seriju ... pogledaj samo unutrasnjost i sve ce ti biti jasno. Efikasnost nije niti blizu, daleko su bucniji sa tim 80mm ventom, a i regulacija je osjetno slabija. Samo je X u nazivu isti :D |
Pitao sam se čisto koja je to serija,900W,pretpostavio sam da je ta HP, nisam ništa drugo našao,u ovo sitno šta sam :google:. Nisam mislio da je neki tvoj X rođak :D,znam da su ta fresh,tek nedavno izašla.
|
Citiraj:
btw zaboravi da buš u Linksu izvukao pare koliko si platio komponentu. Oni ti odbiju i amortizaciju, imaš po forumu već tema oko toga ;) |
Citiraj:
Hvala tebi i cocountu na brzom odgovoru, inace procesor je E7500 a ploča je BIOSTAR TPOWER I45. Također vidim da je netko spomenuo neke mrcine od procesora, mislim da bi za soc.775 nebi trebali biti nikakvih problema. |
Citiraj:
Nije ni cudo da je crkavao kada je trebao tolike mrcine, a stavili su samo 80mm vent. Vjerojatno je uz to bilo rijec i o nekakvoj pogresci u dizajnu ili greska u tvornici ... tko ce ga znat :/ |
Prijatelj na amd konfi traži novo napajanje da bude što tiše, modularno ako je moguće. evo što ima:
- Phenom II X4 965 - matična gigabyte MA790FXT-UD5P - mem G.Skill 4 GB - grafička HD 4850, 24'' LCD. Od ostalih stvari neće raditi OC i ne igra igre. Cijena što niža vs. kvaliteta i tišina :) Što bi bilo za preporučiti ? |
nek si pogleda corsairova napajanja malo...moje je doslovno nečujno TX650W
nije modularno,a on nek si gleda modularna...dosta mu je 450W |
moze preporuka za neko kvalitetno napajanje u links-a do 300 kn .. 500w, 550w...:respekt:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
asrock a785gxh/128 pa bi kasnije malo išao na 955 be procesor i stavija bi neku 4870 il 5770 .. ugl jos imam 4 HDD-a u pc , u .. htio bi kupit neko napajanje da cu ga imat i za kasnije .. isplati li se vise od 300 kn ulozit u to? i koje napajanje sa onim 8pin konektorom za novije ploce .. |
Uzmi si Corsa CX400W, dođe ti nekih 360kn u ADM-u i bez brige biti će ti i više nego dovoljan i za ovu i za neku jaču konfu ;)
|
Citiraj:
|
Ništa, zanemari to. Corsair CX400 je jedini izbor s obzirom na tvoju konfiguraciju/planove nadogradnje i budget.
|
Citiraj:
|
preporuka za cx400. isto sam se ovdje raspitivao i uzeo ga. Danas ga mucim na 2hdd, x3 720be s otkljucanom 4. jezgrom i clockan na 3.3ghz i 4870 na stock postavkama. nikakvih incidenata jos nije bilo. :p
|
odlučio sam također uzeti Corsair 450 vx ali se baš ne razumijem u napjanja previše pa prije nego kupim da postavim vamo par pitanja...
Dakle zanima me jel se kod napajanja gleda tip konektora ili nešto s obzirom na matičnu?da ne bi kupio i da na kraju ne mogu priključit i zanima me još hoće li mi biti ovo napajanje dosta za clockanje proca i kad skupim para za neku jaču grafičku i eventualno još jedan hard? dosta sam čitao o ovom napajanju i nekako mi se čini best buy s obzirom na cijenu i sve |
bit ce dosta. cak i vise nego dosta. sto se tice konektora pasu na svaku maticnu plocu.
|
Kupuj, ne budeš pogriješio, ja ga imam i sve taj cors tjera....:chears:
|
Ne znam jel preporuka ili ne, Asus a-45ga Atlas napajanje 450W odlicnih karakteristika mjereno multimetrom, ali uzasno glasan Yate Loon LED vent unutra.
http://www.mt-webshop.net/Shop.aspx?...ProductID=1562 Ako kome sto znaci - napajanje je made by Delta Electronics ;) |
Dobro je znati, posto imam jednog kod kuce ;)
Istina da je vent najglasniji kojeg sam imao upoznat na napajanju opcenito. |
Citiraj:
|
Ja sam taj vent bas danas iscupao van i zalemio novi Coolermaster Green LED unutra bez ikakvih drkavih temperaturnih regulacija, vulgaris-dritto na 12V zice ;) Sad je gotovo necujno, a ionako se negrije nista.
@G5; Upravo to, Delte su poznata serija Chiefova. |
Citiraj:
|
Inace, 12V grana bez opterecenja je 12.30V, a sa opterecenjem ide na 12.33V :D Multimetar, naravno.
Bez opterecenja ikakvog - danas u radioni dok sam lemio drugi vent unutra, samo brikano napajanje da radi bez ploce daje 12.09V prema multimetru. |
ajde mi preporučite neko dobro napajanje do 300 kn...konfa je pod moj komp ali planiram nadograđivat kad bude para...mislio sam uzet nekog Corsaira VX 450 ali kad se moram uokvirit u 300 kn a nitko ne prodaje polvnog pa mi preporučite nešto kvalitetno do 300 kn:D
|
Citiraj:
|
Moje preporuke ;)
480W Xilence RedWing Edition Tise napajanje tesko da ces naci od ovoga, a i dovoljno je jako. |
@Dizel - može koja slikica napajanja iznutra ako imaš, da vidim kako si prikopčao vent
|
do 300kn fortron 400 pnf i dovoljan za to što imaš, a sad ovisi što bi nadograđivao... mislim da ti nebi trebalo ništa više od cx400 ni uz neke posebne nadogradnje.
|
Citiraj:
Onog Asusa? Jebiga ubacen u Tualatin konfu, ne da mi se opet vaditi sve van, a jebada ziva ga je rastaviti jer se cudno otvara...nemas tu neke nauke, odsjekao jedan vod za diskove/floppy i na njega pricvrljio vent. Koristis samo zutu i crnu zicu. |
taj Corsair cx 400 je odličan ali je preko 300 kn,a također nitko ne prodaje polovno,tj nitko ne prodaje ništa polovno što valja,a da ja imam para za to...znači moram se uokvirit do 300 kn novo napajanje.
@Dizel kakav je taj x-silence? jel ima neko iskustava?nisam još čuo za ta napajanja |
Ja ga imam u konfiguraciji sa E1400 @3GHz 24/7 (drugoj u mom potpisu) i stvarno je necujan, mjerio napone mutimetrom i dobro je kod tog napajanja to da naponi variraju samo 0.02V u idleu/loadu...
Everest kaze 12.48 za load/idle, a multimetar 12.21/12.23 load/idle. 5V grana je konstantno oko 5.15V i u loadu i idle. Made by Levicom. Evo tu i test by PCE lik: http://pcekspert.com/articles/481-1.html |
pošto još nisam uzeo napajanje zanima me isplati li se ovo uzimati,s obzirom na trenutnu konfu i moguće nadogradnje kasnije?
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.712.065 već sam spomenio da se moram uokvirit u 300 kn ali mogo bi se strpit malo pa da uzmem ovo ako valja. |
Imao sam ja 450W Levicoma,hm,nisam baš nešto oduševljen,mislim da ga Fortron 350W PNF pojede. I pojeo ga je u biti,u toj konfi.:D
http://www.au-ja.de/bilder/2005/levicom450-tn2.jpg Valjao je jedino jer mi je bio tih i imao je potenciometar straga koji je,bar kod mene,ekšli radio svoj posao. Nije pucao baš od snage koliko se sjećam,nadam se da su se popravili pod Xilence imenom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:00. |