![]() |
|
Bude rudario. :D
Jesi barem otključao tog Semprona? :p Napajanje od 1KW je i više nego dostatno, a pri loadu neće biti pri max opterećenju. Postoji i opcija spajanja dva XFX 550 napajanja. http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=XFX+550 |
Plan je undervoltat graficke, da manje trose, navodno se moze i 200w ustedit bez ozbiljnijeg udara na hash rate
Vise mi se svidja opcija 2x 550w jer ce mi biti lakse prodat kasnije, ali treba onda jos narucivat i adapter i cekat da to dodje... Imam priliku ubost rabljenog corsair ax860 za 900kn...sto mi se cini ok ako bu grafe undervoltane? |
Imam SAPPHIRE DUAL-X R9 280X 3GB GDDR5 OC i napajanje OCZ700MXSP.
Vidim da grafa ima jedan 6-pin i jedan 8-pin utor a napajanje ima dva PCI-E izlaza (crveni) i cetri ostala izlaza ( crna). Da li moram spojiti na grafi i 6 i 8 pin da bi radila i da li moraju oba biti iz napajanja PCI-E izlaza. Cemu sluzi na grafi 6-pinski ulaz a cemu 8-pinski ulaz. Hvala za sugestiji,prijedlogu,razumjevanju. Poz. |
Moraš spojiti i 6 i 8-pin da bi grafa radila. Oba služe za napajanje grafe i ne moraju biti direktno iz napajanja tj. možeš upotrijebiti 2 molex->PCI-E adapter ili 6-pin->8-pin adapter.
|
Citiraj:
|
@bigAdvance
Taj tvoj setup bi trebao trošiti definitivno ispod 800W, i to iz štekera, tu nije odbijena efikasnost napajanja. Tako da će raditi. |
Hvala svima na prijedlozima :)
|
moze li xfx 550w gurati 2 gtx660 sli?
|
Citiraj:
|
Samo ne znam kam budeš upiknuo drugu grafičku na toj ploči :p
|
Jedan mali izvještaj vezan za Corsair TX650 (pošto je, ako se ne varam, ove godine već nekome na forumu priredio neugodno iznenađenje prilikom spajanja diskova). |
TX650 nije baš pouzdan. Na ostale forume pričaju o buci, nestabilnosti naponima i zapaljenju.
|
Može li mi netko reći kakve je kvalitete napajanje Fortron 400PNF ?
|
Citiraj:
Ovaj moj rev1? Pa pobro je same pohvale. |
da li bi moj FSP Blue Storm 500W Power Supply moga da gura AMD grafu 270x?
proc mi je amd phenom 965 x4, 2x 4g ram, 1 ssd, 1 hdd black caviar, 3 ventilatora 120mm jedan sa ledom... hvala |
Trebam preporuku tihog i povoljnog napajanja... GTX670, i5 3470, Z77 ITX ploca, 8 GB memorije (u buducnosti 16GB), 1 SATA disk (u buducnosti dodatno jedan SSD).
Znaci naglasak na tisinu, pa na to da se ne grije previse, efikasnost i cijenu... Edit: moze i preporuka za modularno koje bi zadovoljavao navedene uvjete.... |
XFX 450W
|
Citiraj:
Ali ja sam slabijeg brata(350PNF) izmučio maximalno, sa takva dva sam pogonio quada naklokanog i dvije 3870X2@OC svojedobno. Jednog imam na stolu još uvijek, pouzdani backup psu sa malo kratkih kablića, ali posluži.:D |
Citiraj:
Tako da, nemam niš loše za reći o njima. |
Citiraj:
Unazad nekih 6 mjeseci morao sam servisirati ta ista računala jer su napajanja riknila i baš u svakom računalu povukla još poneku komponentu . Negdje je otišla samo matična , negdje samo grafička , a na jednom računalu otišla je uz napajanje i memorija i matična i grafička ! Bio sam stvarno razočaran spoznajom da Fortron 400PNF i nije tako dobro napajanje koliko je pohvala dobio baš na ovom forumu . bixsy , poučen ovim osobnim iskustvom nebih ti preporučio to napajanje . P.S. Nisu otišla sva napajanja (da nebi bilo nesporazuma) , otišla su 3 od tih desetak . |
Da li je XFX 450 dovoljno za ovu konfiguraciju ili da uzimam jače?
Phenom II 955 BE ASRock 870 Extreme3 Kingston 8gb DDR3 Radeon HD 6850 |
dovoljno..imas lufta za jos jednu takvu :D
|
Citiraj:
Uh uh uh ! :stoopid: Puno hvala na ovom postu! Mislim da se neću igrat s vatrom...kvalitetno napajanje je oduvijek bio temelj koji štiti ostale komponente. Ipak je to stara serija napajanja i nema ga smisla stavljati sa novijim komponentama. |
Citiraj:
|
Neznam na kakvu sam seriju naletio , ali bilo mi je prilično neugodno kada su mi ljudi počeli vračati kompove .......
Komponente nisu zahtjevale jače napajanje , računala su bila predviđena za internet , office i filmove ... |
Može mi netko reći kakvi su to problemi s TX650 Corsairom.
Moj je prva generacija BTW. |
Imao sam to napajanje neke 3 godine i stvarno nikakvih problema s istim .
Možda da potražiš na googlu što ljudi zamjeraju tom napajanju , osim da je u nekim slučajevima ventilator malo glasniji . Nisam imao zamjerke na glasnoću ventilatora u tom napajanju jer je bio uistinu tih . Možda sam imao samo sreće sa modelom koji je bio u mom vlasništvu . To napajanje je radio CWT i dobilo je u svoje vrijeme odlične recenzije . Jedina zamjerka je išla na nešto glasniji 120 mm ventilator , ali ponavljam kod mene je bilo vrlo tiho . Moguće je da ga nisam opteretio dovoljno da bi ventilator imao veći broj rpm. Također napajanje je moglo isporučiti i nešto malo više snage od tih 650W na koje je bilo deklerirano . Pročitao sam što je dh41400 napisao , vrlo neugodno iskustvo sa tim TX650 ! Valjalo bi ispitati što je to točno u pitanju i dali se događalo večem broju ljudi sa baš tim TX650 modelom ! |
Citiraj:
|
Google kaže da si u pravu !
TX650 je Seasonic , a TX750 je CWT . Time veća sramota ako ljudima radi probleme . Iskreno mislim da su to iznimni slučajevi , a iznimke ne čine pravila tako da je statistički gledano to i dalje vrlo dobro napajanje , dok se ne dokaže suprotno . Ali tko se jednom opeče taj će piriti i na hladno . Kao ja sa fortronom , a vjerujem i kolega od dh41400 sa Corsair TX650 koje mu je spalilo kako kaže SSD disk . |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:30. |