![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne bi se zabrinjavao. Osim što ventilator radi ovisno o opterećenju napajanja ima ono i toplinski senzor ugrađen u sebe koje pali ventilator kad dosegne određenu temperaturu. |
Zavrti prime95 i furmark u isto vrijeme pa vidi dal ce se vent zavrtit :)
|
Citiraj:
skoda90 Moraš kupovati lošija napajanja :D Znači slabija i/ili ne polu-pasivna To i jest tipično za polupasivna da se malo jače zagriju dok nisu u aktivnom modu nego što bi se inače zagrijala da se vrti |
Budem se vratio onda na lc power :D
Budem bas sutra probao opteretit ali sumnjam da ce se palit. Problem je jos sto mi grije i ostale komponente,steta sto nema nesto za upravljanje venta....onda nek se grije nemam nist protiv da crkne dok je pod jamstvom :D |
Na nekima malo skupljim napajanjima (XFX XTR npr.) imaš prekidač da li hoćeš ili nećeš da ti pali/gasi ventilator ovisno o potrošnji / zagrijavanju.
Nisam nikada gasio, dovoljno je tiho i dok ventilator radi. To je ta vječna borba: ako hoćeš tišinu moraš se pomiriti i sa većim temperaturama na komponentama. |
Ako te toliko smeta, stavi unutra drugi ventilator, izvuci žice van i spoji ga na molex.
|
Ili na plocu preko 3 pinskog konektora :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Nemoj ovo raditi ni slučajno. |
Nesmijem ga otvarat jer je pod jamstvom.
Napajanje stoji ovako "naopako" kao na slici jer je custom kuciste i blizu hardova je.nabacit cu gore na njega jedan ventilator i spojit na 5v da bude necujan.Sad se grozno grije a mogu mislit sta ce tek bit kad se i vanjska temperatura poveca za 10ak C. |
Ili kad bi iznad napajanja mogao staviti jedan vent da baca zrak van iz case-a.
Neznam kako ti izgleda case |
Case je otvoren na dva kata,prvi napajanje i hardovi a drugi mbo,mislim da ce biti dovoljno samo stavit da pisi zrak u napajanje vent
|
poz ekipa
trebam savjet za staru konfu,otislo napajanje pa koje da uzmem,a da mogu "mast" iz nje izvaditi,a da ne fali ampera :D cpu - intel P4 3.4 Ghz northwood grafa - ati x1950 pro 512 mb agp maticna - asrock P4I65G mem - 2x1 Gb ddr400 kingston sdd segate hdd 320 gb |
|
do nekih 400 kuna,
ali zar xfx dela dobra napajanja ?? |
xfx je unutra sisa, bar je bio prije.
moj je jos ziv i odlican je. poz |
Citiraj:
Ostali kupuju od njih i zalijepe svoju etiketu gore. XFX lijepe svoju etiketu ali unutra je uglavnom Seasonic (linkić) Iz iskustva: Stari Pro550 radi još uvijek iako cvrči ko blesav kada ga opteretim ali odradio je svoje 2 godine garancije bez ikakvih zamjerki. Sada je u drugom kompu koji nije toliko zahtjevan. XFX XTR650 koji sam uzeo prije par mjeseci također ne pokazuje znakove slabosti, niti proizvodi čudne zvukove za sada. Sa spomenutim napajanjem ne možeš puno pogriješiti + imaš 60 mjeseci jamstva. EDIT: da ne spamam ponovo, ovdje je i članak specifično za XFX. |
Da, XFX-ovi su super, ali tu je taj rizik od cvrčanja i zujanja, što je očito lutrija :D
Btw, izvrstan članak spaljeni! Ne znam kako nisam prije naletio na njega :) |
Fala dečki
|
Citiraj:
Baci oko : http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page625.htm |
Posjedujem XFX 550W napajanje, već nakon tjedana iz napajanje se čuje konstantno tuckanje kao da ventilator tuče u neki kabel. U zadnje je vrijeme je postalo stvarno iritantno. Da li da šaljem natrag dućan jer koliko znam sva imaju garanciju od 5 godina
|
naravno da ces slat u ducan.
|
Citiraj:
Sad vidim da smradovi iz Stinksa trenutno daju samo 2 godine?! :stoopid: http://www.links.hr/?option=katList&...2768&naziv=xfx Dakle pogledaj na računu da ne gataš :D |
Gara je 2god ili 5god... ovisno od ducana gdje je kupljeno...
A opet vecina trgovina nema naznaceno na racunu koliko traje jamstvo, pa treba gledati na jamstvenom listu koji je bio naljepljen na kutiju od napajanja. Ako nema niti jedno, onda provjeriti sa trgovinom i naravno ako je u jamstvu poslati na reklamaciju da ti daju novo. |
Ja sam na svom XFX 450W kupljenom u Linxu morao ispuniti online prijavu na stranicama XFX-a da bi se gara produži za dodatne 3g. jer je Linx davao samo 2g.
|
da, ali tih dodatnih 3god moras sam slati XFX-u...
Zato je bolje kupiti odmah u trgovini koja daje 5god pa za 4god mos direkt u trgovini reklamirati. |
Sada slanje van baš i nije neki problem kao što je to bilo prije par godina, ali je svakako zgodnije izvršiti reklamaciju u samoj prodavaonici.
|
Citiraj:
Isti problem na istom napajanu vec slusam jedno pol godine, nekako sam se vec naviknuo :D |
Moze preporuka za neko kvalitetno modularno napajanje sa sto duzom garom. Snage nekih 500-tinjak w.
Treba mi danas/sutra hitno, idealno kad bi ga moga kupiti u Zadru - da izbjegnem narucivanje ako je moguce... Thx |
a di u zadru? links nema nista tamo...di mogu jos gledati da ti preporučim?
|
A ni sam nisam siguran. Osim Linksa, postoji chipoteka, tehnomarket i par manjih
trgovina za koje sumnjam da imaju neto kvalitetno kod sebe... U Linksa gledam, sve mi nekako smrdi. Na XFX daju samo 2 god gare, a oni modeli koji valjaju nisu dostupni. Morat cu otici polije posla do njih... Jebem ti ovo selo-grad :/ |
Trebam pouzdano napajanje od cca 400-450W uz dodatni uvjet da je extra tiho.
Comp je stariji: mbo p35cds3r+cpu e2180+3 hdda+ati hd5670+pržilica |
CX400/430/M
|
Ovako nešto?
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Smart Series SFX-500GD-C 500w i A-90 Series, GDP-550C 550w. Koliko vidim po specsima ovaj jaci model od 550w ima 5A vise na 12V railu. Ostale karakteristike su slicne (80+ gold), no ne znam koliko su bitne... Oba imaju samo 2god. gare... Dali se to isplati uzeti ili strpit se dan-dva i naruciti nesto bolje? |
Imaš na tržnici malo korišten Scythe Kamariki 4 450W (čistih 450W!) za neveliku lovu. Mislim da je ono bar za klasu bolje od tih Chiefova.
|
Taj Scythe nema garancije...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:36. |