![]() |
DOKUČE
sori morao sam :D |
Citiraj:
Itko? Otprilike samo? |
Moguće i 50Mbps, sigurno 30mbps Mirko.
|
Imam jednu ideju pa me zanima dali je izvediva ili dali je mozda netko probao.
Zivim u zgradi i na katu su 2 stana. Moj i jos jedan. vrata preko puta vrata. U tom jednom je optika (ja uzimam od tamo net preko wierelessa) i ima MAX tv, jedan uređaj. Kad bih narucio jos jedan dodatan uređaj, dali bih ga mogao spojiti u drugi stan i dali bi radilo? |
ako dovedeš mrežni kabel do 2. max TV-a, radit će
|
Citiraj:
Pustili dns 30 (31) mbps :chears: Da vas pitam, ako imam 30Mbps a moguce je 50 i sad uzmem max tv, hoce li mi promet za max tv ici na ovih 30 sto imam ili na ovih 20 razlike sto jos mogu imat? |
stavi parametre parice na vdslu sada
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
I mene zanima nešto slično kao što je kolega zicozg pitao, dakle modem i priključak za telefon su mi u prizemlju a maxtv bi mi trebao na katu. U jednom kafiću sam vidio da su kod modema u utičnicu uključili neki adapter koji je i sam zapravo utičnica ali na njemu isto tako ima za uštekati i LAN kabel, onda su na drugom mjestu u kafiću isto to uključili kod tv-a i 2 LAN kabela uključili u oba ta adaptera i posve normalno im radi tv, za itko o čemu je riječ? |
To ti je set powerline adaptera, preko t-coma košta par 199kn, ne znam točno cijene u slobodno prodaji. Bazira da se da signal ide preko strujnih vodova.
|
powerline adapter je u slobodnoj prodaji od 50 do 200kn.
|
Jedno pitanje, trenutno imam Speedport router koji sam dobio od HT-a, ako nabavim ZTE (isto od HT-a) hoće li na ZTE-u raditi telefon?
|
Citiraj:
|
Samo da pitam, je ovo OK račun ili me muljaju? :D
To mi je prvi put da dobivam račun od njih, pa zato :D http://i.imgur.com/k5tkd4s.jpg |
Citiraj:
meni je, bez maxtv i turbo opcije, racun ~200-210kn Jesi pod ugovorom? http://i.imgur.com/bI6dwxK.png kolicina 0.935, u w0t m8?? |
Zatezne kamate jer su idioti. Prvi računs u mi ispostavili za cca 1500 kn više, i onda kada su uvidjeli grešku ga smanjili. Sada vjerojatno računaju to da nisam platio ODMAH, nego tek kasnije nakon što su sanirali grešku.
Pod ugovorom sam 24 mjeseca... |
Citiraj:
Ima netko da koristi ovo, jeli dobro funkcionira, zice od uticnica trebaju biti nesto posebno napravljene, mislim instalacija i to? |
Citiraj:
|
Citiraj:
jos kada bih mogao kao kvar prijaviti da nisu u staju isporucit vise od 4mbit :D |
Se desilo nekome da se smanji upload brzina?
Prije mi je bila 650-700 kb/s, a sada mi je 570 kb/sec. Download je ostao isti, 3.7 mb/sec. Bio mi se resetirao ruter, dodani neki novi programi na TV-u, a brzina ova. Sada gledam da ih zovem i napravim show :spam: Ruter je Speedport W724V, a ovo su parametri http://i.imgur.com/KPxyILh.jpg |
Gdje nađe parametre na tom speedportu?
|
Logiraj se na ruter, onda otvori novi tab i otvori ovaj link: http://192.168.1.1/html/engineer/ro_dsl.htm
|
It tcoma mi odbili prigovor uz obrazloženje jer postoji parica postoji i mogučnost za max3 paketom a kako je brzina do 4 mbit/s mojih 0,004-0,74 mbit/s ulazi upravu u segment DO. E pa mater im lopovsku sad ide još 5 prigovora i žalba na odogovor.
|
Još ti nisu riješili ovu ultra brzinu? Stvarno su jadni. Jesi probao prijaviti stvar hakomu?
|
Nisu, a sasvim sam siguran da ni neće. Hakom za rješavanje spora traži da prvo tcomu šaljem prigovor i onda kopiju prigovora i njihov odgovor priložim žalbi za hakom što ću ovih dana. Inaće ova bahatost tcoma me sve više nervira. Tražili i optiku jer kablovi idu pokraj kuće i kroz dvorište, zgrade u kvartu spojene od prošle godine kao i kuće nekih političara, no tcom tvrdi da optička mreža tu ne postoji.
|
Ti prigovori imaju 3 stupnja, prvo obican koji si slao onda neka komisija ako se ne varam drugi stupanj i ako te i tu odbiju trece je hakom.
|
Citiraj:
https://i.gyazo.com/d98df71b54dad57b...8f4b40156d.png Edit: sry na double |
Danas htio pogledati parametre i stoje mi nule za up/dl. U čemu bi mogao biti problem?
http://imgur.com/3L5Aehf |
ADSL2 gubi podršku kako se DSLamovi zamjenjuju rekao bih
|
@sale, ne znam kak0o si imao prije ali parica ti je loša. Max oko 10mbps sada.
@back2quick, adsl2 na brojnim mjestima i centralama ostaje jer postoje brojne petlje od +1km a neki ni ne žele brzine veće od 5mbps (umirovljenici i oni koji otvaraju samo novine...) |
Tvom najavljuje puštanje vdsl do 1200 metara , uskoro...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@Ag008 Znam da je loša parica jer sam jako daleko od centrale. Za sada 10mbit radi uredno. |
Za sve, opcenito
|
Zanima me jedna stvar, ako mozda netko moze dati konkretniji odgovor.
Podnio sam zahtjev za povecanje brzine, sad mi kazu da moram preci na novi Max 3 pakaet jer kao na ovom starom ne mogu, a na novom bi mogao??? Mislim koga oni farbaju? |
Koji sada paket/opciju imaš i koliko plaćaš?
Za povećanje brzine tj aktivaciju Turbo opcija ti ne treba nova ugovorna obveza/promjena paketa. Napravi promjenu preko moj.HT. |
Ima Max3L, onaj stari, dodje oko 380kn
Preko Moj HT kaze da nije dostupna opcija. Takodjer mi je odgovoreno iz teh.sluzbe mailom da moram preci na novi paket da bi mi digli brzinu. Za produljenje nudi neki "go**o" od mobitela a o tel razgovorima da ne pricam, sad imam 150min a oni mi daju 60. Nude jos nekakav non stop za jos 60kn???? A adsl imam otkad je krenuo kod nas, mislim tamo jos 2004 godine. Pa jesu oni normalni,na cifru od oko 390kn (koliko bi izasao taj novi paket) da im jos dajem 60kn, e pa "neće da može drugovi". Ja mislim da se lagano blizim kraju svoje odiseje sa tcomom, ima i drugih provajdera. |
Pozdrav
Imam internet brzinu od 10mbps i maxtv! Sve je uredno radilo do neki dan. Maksimalna brzina linije mi je 16.5 mbps a kroz liniju sam imao pušteno 15.3 mbps. 10 za internet i 5 za maxtv. Sve je uredno radilo bez ikakvog problema da bi jednog dana primjetio da mi sporije skida s interneta! U postavkama router-a vidim da mi je smanjena brzina na 12 mbps te kada mi je maxtv upaljen brzina interneta je jedva 7mbps! Ima tko kakav savjet što da radim? Ne znam ima li smisla zvati szk kada će mi reći da mi je sa brzinom sve uredu ali me strašno nervira to što nakon nekoliko godina oni idu nešto mijenjati i dirati a sve je radilo normalno i bez ikakvih problema |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:08. |