![]() |
Očekivano :)
|
1 privitaka
Citiraj:
|
To ti je maximalno sto mozes imati jer ti je margina sada vec na 8 sve nize ces samo probleme imati.
Eventualno prijava kvara, zamjena kabela i spojeva. |
Meni je margina bila na 50mbita oko 5,5-6 pa je radilo relativno dobro
|
Citiraj:
Citiraj:
Pisi samo ali nebu pomoglo bas... rok je isti kao za preseljenje linije. No.. dali su smjeli produziti rok treba vidjeti u opcim uvjetima jer u pravilu provlacenje nove zice je trebalo biti odradjeno u prvom roku za preseljenje. Ne vjerujem i cisto sumnjam da bi radili nesto a za sta nemaju zakonsko uporiste oko preseljenja/ukljucenja nove linije. Jedno su greske u obracunima, podesenjima brzine itd... ako pravna sluzba tamo ima opciju za zadrzati te kao pretplatnika a da ne prekse zakon - zadrzat ce te.... Prouci opce uvjete i sve oko preseljenja linije i kolko vremena oni mogu ne isporucivati uslugu te da sljedom toga dodje do raskida ugovora. |
Ovo je moja trenutna brzina u tcomu. U prosjeku je malo veća. 0,74.
http://i.imgur.com/UjN8h4R.jpg?1 Ne, ne živim u pripizdini. Živim u Varaždinu |
Nice :lol2: Jesi pokušavao što riješiti sa njima da ti poprave vezu?
|
Jesam i nakon nekoliko mjeseci natezanja i moljakanja je završilo sa time da upravo pišem prigovor i tražim raskid ugovora.
|
Stavi parametre parice iz rotuera da vidimo ostale podatke.
|
Citiraj:
|
jel mi mozete reci sta mogu ocekivat od ovoga ako zatrazim novu vezu:
Status: Cable connected Line mode: G.992.5 (ADSL2+) Maximum line rate: 4901 kbps (downstream) / 631 kbps (upstream) Noise margin: 12 dB (downstream) / 12 dB (upstream) Line attenuation: 12 dB (downstream) / 9 dB (upstream) Output power: 7 dBm (downstream) / 16777215 dBm (upstream) trenutno smo jos na 4mb. Gigaset SE555. poz |
Citiraj:
|
Citiraj:
Po parametrima parice sve je u redu. Ne znam zašto na tom računalu imaš tako sporu vezu. Spoji se žičano ako si treno wifijem. @grobničan, ako ti je atenuaciaj dobra relativno si blizu centrali ali očajna parica te ti je max 5Mbps. Ako se ne nađe bolja ne može brže od ovog. |
Spojen sam konstantno žično. Trenutno imamo paket od 5mbits jer iz ht-a tvrde da nemožemo dobiti više od 7,5 mbit što je čudno jer recimo susjed na optima ima trio paket sa 20mbits i susjed do dou na iskonu sa 10. Sama veza je bila ajmo reći skroz ok i brzina nije puno varirala do polovice 11mj. od onda se przina kreće od 0,04 mbits do max 2,25 mbits dok je u prosjeku 0,74mbits.
|
Citiraj:
stalno zivkaju starce i nude kao vecu brzinu ovo ono. po ovome sto si mi sad reko nemoramo ocekivat vecu brzinu nego sto imamo. cilj mi je samo saznat jel mogu dobit 20-ak mb ili ne jer ako je odgovor ne onda necu nista mjenjat jer mi odgovara imat SE555, a ne neko novo zakljucano gofno. jel se moze zatrazit od njih prvo da izmjere sta mogu dobit prije ikakvih promjena/potpisa? :chears: edit: fala svima za info. razmislim jos pa ih zovem i trazim mjerenje |
1. Moze ti se provjeriti maksimalna propusnost
2. I da dobiješ novi router SE555 ne moras vraćati, ali ti neće raditi ako bude pušteno 20+ mbit jel to ide isključivo putem VDSLa |
Citiraj:
|
dali bi ja mogao doviti neku brzu brzinu imam maxtv.
Link Status Connected Modulation Type ADSL_2plus Actual Rate (Up/Down) 1087/9159 kbps Attainable Rate (Up/Down) 1195/14908 kbps Noise Margin (Up/Down) 10.9/16.3 dB Line Attenuation (Up/Down) 18.4/37.5 dB Output Power (Up/Down) 13.3/19 dBm Data Path (Up/Down) Fast/Fast Interleave Depth (Up/Down) 1/1 Interleave Delay (Up/Down) 0/0 ms INP (Up/Down) 0/0 symbols Profile N/A LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM CRC Errors (Up/Down) 1/24094 FEC Errors (Up/Down) 0/0 HEC Errors (Up/Down) 1/97456 |
Ne možeš dobiti više od 10Mpbs+Maxtv jer si udaljen 2km od centrale.
|
ali trenutno imam 4mbps i nedaju mi vise :S
|
Znaš, prijavi smetnju ili nešto da ti dođe tehničar.
Njemu se onda požali i reci da bi volio Turbo 10 makar (10kn više mj) Kada te pita imate li što za popit nemoj mu dati vodu i dobiti ćeš tih 10mbps :D Druga solucija je da se preseliš bliže centrali. Inače, danas sam vidio na Žurkovu/Kostreni kraj TC Kostrena je montiran na stup FTTN optika/ormarić. |
Dobih neki info da su krenuli na centrali Sušak sa VDSL-om?
Ima netko kakvih iinformacija? |
Sve centrale u Rijeci, pa i Sušak ima vdsl dostupan.
Drugo je tvoja udaljenost od nje i kvaliteta parice. https://www.google.com/maps/d/u/0/vi...Y.kT41VH2mRoyo |
Prema onome sto su mi rekli na SZK ja sam udaljen 996m od centrale, a ako sam dobro upucen do 1.2km je moguc vdsl?
A takodjer su mi rekli da vdsl nije dostupan na mojoj centrali. |
https://www.hrvatskitelekom.hr/provjera-dostupnosti
Ukucaj broj ili adresu i ako ti dolje piše da je moguće nadograditi do 30mbps ili više imaš vdsl. Ako ne onda si udaljen s lošom paricom. I za sve moje susjede piše da je vdsl nedostupan a spojeni su na centralu Kozala koja ima vdsl. To je radi očajnih parica i 15mbps max na adsl-u. Sve centrale u Rijeci imaju vdsl pločice i dostupan je svugdje ako imaš tehničkih mogućnosti. |
Po ovome ide turbo 10
|
Po ovome je meni moguc ADSL i to 4 (do prije tjedan i pol sam imao 10 i to ne znam ni sam koliko dugo), kek.Prije cirka tjedan i pol (par postova iznad i prethodna stranica) sam javio da su me zvali i pitali da li se zelim prebaciti na VDSL i to Turbo 30.
Stoga, po meni, ova stranica nije bas neko mjerilo, ili nije azurna uopce.Doduse, na njihovim stranicama mi je VDSL nedostupan (iako vec tjedan i pol bez pola beda guram 30/5), te mi je dostupan samo ADSL i to od 4 i 10. Ne znam sto bih tocno mislio, ali smatram da nisu bas azurni. Stoga, moj savjet ti je da se s njima navlacis i natezes oko toga, jer sumnjam da ti tu na forumu netko moze dati bilo kakvu pouzdanu i provjerenu informaciju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozz! Molim ako mi netko na temelju navedene slike može reči ako mogu imati VDSL? Hvalahttp://www.zaslike.com/
|
Stavi sliku pa da komentiramo :D
|
|
Mirko, reci Slavku da posalje sliku ;)
|
|
Može meni procjena što bi mogao imati? |
|
Prema ovoj slici, imas dovoljno dobru liniju i slobodno trazi VDSL, ako ti je dostupan na centrali...
|
Koliko bi išlo 20,30?
|
30 sigurno, jer vec na ADSL2+ imas mogucih 23,8 sto je skoro maksimum...
|
Probao sam izmjerit od centrale do kuče ima oko 1,4km.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:20. |