PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275487)

junkieee 08.03.2021. 13:08

Citiraj:

Autor Juice (Post 3499438)
Prdnuo zvucnik vjerojatno. Koristim 11 i nema greske u zvuku tak da bi ja zamijenio zvucnik.

To sam i ja pomislio, ali zvuk nije tih samo je dosta velika distrorzija kod nekih tonova, ne znam kako drukcije opisati.
Danas sam usporedu i11 i i11 PRO i mogu reći da zvuk nije pretjerano drukčiiji.

Izgleda da je mene 12 razmazila, ali za svaki slučaj ide telefon u servis da utvrde što je. Meni je ipak neprihvatljivo da telefon koji je godinu dana star ima u određenim trenutcima zvuk kao Nokia 3310.

Dottore 08.03.2021. 14:01

Provjeri da nije zvučnik zaštopan. Znalo je desiti i promjeniti ton zvuka.

Отправлено через SM-G975F

dadoremix 12.03.2021. 17:27

Pitanje
Malo je off
Iphone 8 64gb star 3-4g
Dal se isplati zamjena za
Playstation 4 slim 500gb
1 kontroler i 4 igre
Spiderman, gta5, godwar, the last of us

Mene vuce samo gta5 :)
A i klinac mi 4g sad i poceo ludovat za super mario... nedugo sam bas pitao za nintendo switch... pa neka igra
A onda bi se i ja ukljucio u zamjenu igara, i hintove gdje jeftinije kupit must have naslove

Btw ja cijenim ip8 1500kn

Prijateljski 03.04.2021. 13:26

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3472818)
godinu dana da, druga godina u dućanu

Jel to neka novost sa trajanjem garancije?
Zar nije 12mj jamstvo?

Sent from my iPad using Tapatalk

mamutarka 03.04.2021. 13:32

sva tehnika u HR ima jamstvo 2 godine, ajfon, plejka, i ostatak ekipe koja ima ''12mj''

prvu godinu ti daje apple, drugu dućan gdje si kupio

Prijateljski 03.04.2021. 13:53

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3507011)
sva tehnika u HR ima jamstvo 2 godine, ajfon, plejka, i ostatak ekipe koja ima ''12mj''

prvu godinu ti daje apple, drugu dućan gdje si kupio

Ja sam kupio u DE. Moram provjerit kako je stanje ovdje.

mamutarka 03.04.2021. 13:54

mislim da ti je to EU šema, ne HR samo

https://europa.eu/youreurope/busines...s/index_hr.htm

Deyo238 12.04.2021. 13:23

Imam pitanjce vezano uz hotspot. Nikako da mi proradi kako spada, imam iPhone 11, odem u postavke pod personal hotspot stavim APN na internet.tele2.hr i radilo je neko vrijeme, zatim sam promijenio u samo internet pa je opet radilo i danas nakon tjedan dana samo zasivi gumb za paljenje hotspota i pokazuje poruku kontaktirajte svog operatera. Zna netko točne i provjerene postavke da taj glupi hotspot proradi na iPhone-u. Btw na Tele2 sam mreži :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dottore 12.04.2021. 13:37

Kako si podestio?

Kod mene je tako kako piše i radi bez problema.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...45a47b90d7.jpg

Отправлено через iPhone

myroman 14.05.2021. 09:01

Dobio sam novi službeni mobitel iPhone SE 2020.
Nakon početnog šoka da u kutiji nema chargera već samo kabel, shvatio sam da nema ni slušalica, a ni sam mobitel nema klasičan konektor za slušalice (kao što je to imao stari iPhone SE).
Da napomenem, da sam ja "androidaš" a iPhone koristim samo jer me poslodavac tjera. :D
Dakle, trebaju mi neke slušalice za navedeni mobitel, da li žične ili bluetooth. Naravno da nisu skupe a opet da mi mogu poslužiti kad sam u autu a zovu me na Teamse. :D
Svaki prijedlog je dobrodošao! :)

Mommistake 14.05.2021. 09:04

Citiraj:

Autor myroman (Post 3517798)
Nakon početnog šoka da u kutiji nema chargera već samo kabel, shvatio sam da nema ni slušalica, a ni sam mobitel nema klasičan konektor za slušalice (kao što je to imao stari iPhone SE).
Da napomenem, da sam ja "androidaš" a iPhone koristim samo jer me poslodavac tjera. :D
Dakle, trebaju mi neke slušalice za navedeni mobitel, da li žične ili bluetooth. Naravno da nisu skupe a opet da mi mogu poslužiti kad sam u autu a zovu me na Teamse. :D

Airpods :D

Kao Apple fan, probao sam svašta, ali ništa ne radi dobro kao Airpods.
Mogu se i rabljene nabaviti za ok lovu.

TomG 14.05.2021. 09:38

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3517803)
Airpods :D

Kao Apple fan, probao sam svašta, ali ništa ne radi dobro kao Airpods.
Mogu se i rabljene nabaviti za ok lovu.

Koliko ih je uopce verzija izaslo? I kakve su recimo prve u usporedbi sa najjobicnijim zicanim recimo?

Hvala.

neumrli 14.05.2021. 09:48

Citiraj:

Chekiraj Sony WF-1000X3, imam ih vec godinu dana i jako sam zadovoljan. Cijena je oko 1100-1200 kuna, koristim ih svakih 2-3 dana po par sati (u prosjeku) a baterija im traje nekoliko tjedana.

RimtuTiTuki 14.05.2021. 10:01

Citiraj:

Njuškalo ti je prepuno apple slušalica koje su dolazile sa starijim modelima. 90-100kn

Ima ih i svatko tko ima stariji iphone, a 80% ih nije izvuklo slušalice iz kutije.

myroman 14.05.2021. 12:43

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3517824)
Njuškalo ti je prepuno apple slušalica koje su dolazile sa starijim modelima. 90-100kn

Ima ih i svatko tko ima stariji iphone, a 80% ih nije izvuklo slušalice iz kutije.

Ali iPhone SE 2020 nema 3.5 mm jack... To onoda ide u USB port?

RimtuTiTuki 14.05.2021. 12:54

Citiraj:

Autor myroman (Post 3517867)
Ali iPhone SE 2020 nema 3.5 mm jack... To onoda ide u USB port?

Da, u lightning port - npr ovo su nove iz ISTYLE-a

EDIT: ili nabava.net

coconut 14.05.2021. 12:54

Lightning port

myroman 14.05.2021. 12:57

E hvala ekipo!
Stvarno, ako ne pratiš cijeo vrijeme priču s appleom, totalno izađeš van trendova.
Našao sam još i adaptere lightning->3.5 jack pa ću moći iskoristiti sluške od starog mobitela. :)

panda505 16.05.2021. 14:02

Ima netko da mu je otišao zvučnik na fonu? 12Pro u pitanju.

Imao sam neki osjećaj zadnjih dana da se slabije čuje - radim nešto glasnije po doma (usisavam npr) i dosta ga se slabije čuje (ako ga se i čuje) nego prije - i kao da krči malo.

Danas bas usporedio s curinom 11icom.
Pustili istu pjesmu na Spotifyu na max volume i fakat je osjetna razlika…

Sent from my iPhone using Tapatalk

SPLiFF 16.05.2021. 16:13

Probaj "usisati" zvučnik ali ne usisivačem nego ustima :) Hoće to od tekućine.

panda505 16.05.2021. 21:05

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3518368)
Probaj "usisati" zvučnik ali ne usisivačem nego ustima :) Hoće to od tekućine.

Nope, ali sam riješio sa tekućinom - alkoholom.
Valjda mi se na poslu nakupilo gro sitne prašine unutra (koja čak prolazi i kroz mrežicu dolje...), uzeo četkicu za zube, gore malo alkohola, prebrisao i očistio cijeli otvor zvučnika i onda upalio onu aplikaciju koja služi baš tome da izbaci svu tekućinu iz zvučnika (sva 3) i sad radi dobro :)

Mommistake 17.05.2021. 09:42

Citiraj:

Autor TomG (Post 3517812)
Koliko ih je uopce verzija izaslo? I kakve su recimo prve u usporedbi sa najjobicnijim zicanim recimo?

Hvala.

Airpods ima samo 2 verzije. Airpods 1 i 2. Identične izvana i minimalno promjene iznutra.

Postoje i Airpods PRO; ali one nisu ista verzija.

Imam sve 3; Airpods 1 i 2 su identične i žao mi je bacanje 300-400kn više na Airpods 2.

PRO su ok, ali draže su mi Airpods obične.

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3518422)
Valjda mi se na poslu nakupilo gro sitne prašine unutra (koja čak prolazi i kroz mrežicu dolje...), uzeo četkicu za zube, gore malo alkohola, prebrisao i očistio cijeli otvor zvučnika i onda upalio onu aplikaciju koja služi baš tome da izbaci svu tekućinu iz zvučnika (sva 3) i sad radi dobro :)

Isto vrijedi i za mikrofon, slušalicu i žvučnik. Ja sam bio uvjeren da mi krepava jedno od toga, odnio na popravak, čovjek otvorio, očistio i riješen problem za 50kn. :)

King of 4 17.05.2021. 23:58

iphone XR - konstantno se disconecta sa wifi-a, te krene gubiti ikone sa ekrana

net je dobar i nijedan drugi wifi uredjaj nema problema.

ideje? sto krepiva? :D

Garro 21.05.2021. 08:05

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3518508)
Airpods ima samo 2 verzije. Airpods 1 i 2. Identične izvana i minimalno promjene iznutra.

Postoje i Airpods PRO; ali one nisu ista verzija.

Imam sve 3; Airpods 1 i 2 su identične i žao mi je bacanje 300-400kn više na Airpods 2.

PRO su ok, ali draže su mi Airpods obične.

Da li pro vrijede razlike u cijeni u odnosu na obične?

Mommistake 21.05.2021. 08:31

Citiraj:

Autor Garro (Post 3519521)

Osobno meni, ne.

Meni ispadaju iz uha, bez obzire koje jastučiće koristio.

Tako da da cijeli koncept noice cancellationa pada u vodu, jer mi ne zatvara ušnu šupljinu do kraja.

Zvuk i kvaliteta ista, ja sam ih kupio za teretanu, ali ih ne mogu koristitit, jer mi padaju. :(

Ove obične, bez ovog gumenog dijela su mi super, ne ispadaju i takav oblik slušalica mi odgovara.

Jedina dobra stvar je što ih stavim, pustim lagano mjuzu, upalim noice cancellation i radim navečer kada žena iza mene gleda tv, jest da ih moram svaki 10-15min vraćati u uho, ali da se.

Tako da, za mene, no go.

Dottore 21.05.2021. 14:08

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3518422)

Koji app?
Može link?

Juice 21.05.2021. 14:37

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3519611)
Koji app?
Može link?

Navodno ova, Sonic

bigAdvance 21.05.2021. 14:57

Citiraj:

Autor Garro (Post 3519521)

Ako koristiš za slušanje - da.
Ako si na pozivima puno - ne.

Mikrofon na Pro-evima je osjetno lošiji od običnog Airpodsa. Toliko lošiji da koristim mic od macbooka na callovima.

Osim mikrofona, rekao bih da je sve ostalo na strani Pro-a (dizajn, ear fit, ANC koji radi odlično, transparency mod...)

spawn 21.05.2021. 15:19

Citiraj:

Autor King of 4 (Post 3518693)
iphone XR - konstantno se disconecta sa wifi-a, te krene gubiti ikone sa ekrana

net je dobar i nijedan drugi wifi uredjaj nema problema.

ideje? sto krepiva? :D

Kad se takve stvari dešavaju prvo što isprobaš je factory reset,drugo je restore preko itunesa. Ako nijedno od toga ne riješava problem onda se ide dalje. Wifi moze biti i problem u hw-u ali s obzirom na to ta gubis ikone s ekrana onda mozda sredis s vraćanjem na tvorničke postavke tj. brisanje svog sadržaja na mobu.

Garro 21.05.2021. 15:33

Citiraj:

Autor bigAdvance (Post 3519626)
Ako koristiš za slušanje - da.
Ako si na pozivima puno - ne.

Mikrofon na Pro-evima je osjetno lošiji od običnog Airpodsa. Toliko lošiji da koristim mic od macbooka na callovima.

Osim mikrofona, rekao bih da je sve ostalo na strani Pro-a (dizajn, ear fit, ANC koji radi odlično, transparency mod...)

Ma za pozive mi i najviše treba, kad sam u autu bez bluetootha.

Baš ću pronjuškati ovo što kažeš, nekako sam se već odlučio za pro, ali loš mikrofon mi je deal breaker.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:02.