![]() |
Sve se ja slazem s tobom i nemam razloga ti ne vjerovati ali usporedjujes duplo skuplji IPS sa duplo jeftinijim VA monitorom. Imam LG 38Unesto IPS i to je nebo i zemlja u pogledu glowa, bleeda, kontrasta i svega u odnosu na ova dva prosla monitora sto sam koristio. Vjerujem da bi VA iste cijene bio jednako tako dobar samo s boljim kontrastom, ne znam.
Ono kaj mene zanima je kak se ponasa tak neki rang IPS monitora od 300 eura u tamnim scenama. Ali ak je u gamingu prosjecan VA u zivo ovak kao ovaj Xiaomi gore na videu onda cu teska srca priznati da bi radje dizao brightness na IPSu i dobio taj sugavi glow nego riskirao epilepsiju s ovim gore. |
Tebi je očito bitan samo glow i bleed i već tu si elminirao IPS. Kod tebe nije upitno što želiš. ;)
@Ansha: Ja samo moram dodat da se glow/bleed baš i ne može riješiti smanjivanjem brightnessa, možda mrvu mrvu, ali ništa vrijedno spomena. Gledao sam u jedan IPS i donji lijevi kut je toliko vrištao na crnoj da je izgledalo kao bliješteće siva i smetalo me kod surfanja na npr ovom forumu koji ima bijelu pozadinu, a dole mi je samo tamni/crni taskbar. Onda ti je vj jasno koliko je to jako bleed/glow, stavljam oboje jer neznam prepoznat razliku, premda mi se po svemu čini da bi ovo što opisujem bio glow. Ovo je izgledalo identično od 0-100% brightnessa. :( Ugl. ovo sa monitorima je postalo dosta zeznuto jer su osjetno skuplji čim kreneš iznad 1080p, a onda postoje razni kompromisi na koje su neki spremni, a neki nisu s obzirom na cijenu. Meni bi skoro po svemu još najbolje legao jedan Samsung G7 + VA, ali je dosta skup i ne sviđa mi se nikako zakrivljen ekran, a pogotovp one crte (interlacing) što ima. Preskup je za takav kompromis. |
g7 se zna nac na akcijama, ili polovan za ok novce
ja se na svoga priviknuo i te greske ako ih ima ne primjecujem vise. sada dali bi dao punu cijenu opet za njega, vjerovatno ne bih, radije bi uzeo 4k telku od 42", ili cekao neki dobar popust |
Citiraj:
Kod mene i televizija (VA) i monitori na niskom brightnessu imaju puno manje izrazen bleed i glow nego kad nafrljim brightness. A brightness i onako drasticno spustim ako igram/gledam u potpunom mraku... |
Kod mene je svjetlina na max 100 i ne vidim nikakav glow ni bleed. Monitor od 1400 kn.
|
Doubt. Ako pricamo o IPS monitoru naravno.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Isusati, pa kak? :D Ja brightness smanjujem dok mi se slika ne pocne ozbiljno zatamnjivati i onda podignem koji stupanj gore. To uvijek ispadne ispod 10%.
|
Citiraj:
|
Najpoznatiji monitor na ovim prostorima, ima ga svaki drugi forumaš.
https://i.postimg.cc/ZW9zJXQR/Screenshot-2.png |
Doslovno nema sanse da nema bleeda ni glowa kod IPS panela.
|
Dva IPS-a jedan do drugog. Oba nastimana po mom oku kako mi pase. Jedan mi osvjetljava sobu, a drugi je crn ko noc.
https://imgur.com/a/KBOEykn |
Citiraj:
Nisam rekao da ga nema, nego da ga ja ne vidim. Vidim ga po kutovima na skroz crnoj površini, ali nikada u praksi ne gledam crnu površini i uopće to me vidim niti mi smeta u praksi. |
Isto ,nema bleeda samo na crnoj slici na krajevima ekrana .
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Citiraj:
|
https://www.lg.com/us/monitors/lg-27...PS|SpawnPoiint
https://www.youtube.com/watch?v=ErXyf-QMZHw mislim da su rekli da asus koristi lg panel,samo će asus još napuhat cjenu u odnosu na lg,da se vratimo u normalu https://www.instar-informatika.hr/as...48256/product/ ima neki bolji/jeftiniji za ovu cjenu?? |
Dell s2721dgfa je u toj razini, mozda i nesto sitno bolji po reviewovima ako se ne varam.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
i 200kn skuplji, mislim da su tu negdje, stvar osobne preferencije, oba su za preporuku, kolega je klincima prekjućer naručio 2 Asusa, čekam da javi dojmove
|
Sta predlazete od 34 inca 4k? Imam sad isto 34 ali nije 4k. Posto sam sad uzeo 6700xt mogao bih i na 4k da predem
Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Vjerojatno mislis na 3440x1440 rezoluciju, to je puno manje pixela od 4K al isto ce dobro namucit 6700XT. |
Citiraj:
27 mi je mali monitor,dali ima jos kakvih opcija? Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
To sta imas (ako je 34") se zove ultrawide, "normalni" monitori su wide - 16:9. Al 6700XT ti i onako nije za rezolucije preko te koju imas. Dakle ne mijenjaj nista... |
Citiraj:
Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk |
racunalo mi je nadogradeno pa bi mi trebao novi monitor. samo ips a va i tn ne dolaze u obzir a dijagonale 27inch ili 34inch a rezolucija 1440p. sto se preporucuje pa molim vas napisite vise modela hvala
|
Ima li itko iskustva s ovim monitorom:
Dell S2723DS |
Citiraj:
|
Evo ja prešao u VA tabor, bila neka smiješna cijena u igri pa reko ajd.
Mila majko kad čovjek vidi razlike 1000 vs 3000:1 u praksi :care: Nikakav glow, bleed, totalni crnjak. PWM je MIA također, živio sam s tom prokletinjom deset godina na ovom bivšem Dellu. Al jes da me isšokirao inicijalno. S obzirom da sam čorav ko krtica sve mi je u pitch black dark modu, tak da sam imao čast da bude iniciran u "black smearing" fenomen. Problem lako riješen dodavanjem malo svijetlijeg backgrounda. |
Znači VA i dark mode ne idu zajedno
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali rekoh, malo tweakanja i problem postaje non-problem. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:00. |