PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

frikec 03.07.2010. 10:32

nisam siguran gdje postaviti ovo pitanje (a nema smisla zbog ovoga otvarati novi topic) pa neka ide ovdje.

zanima me sto se dogadja u slucaju da produzim ugovor i uzmem vermatim disk koji trenutno dijele i u medjuvremenu mi se pokvari modem?

modem je tu od 2006-e tako da postoji mogucnost da u sljedece dvije godine odluci otici u mirovinu, zanima me dali produzenjem ugovora dobivam i garanciju na postojeci uredjaj, ili?

imaticx 03.07.2010. 10:56

ako ti ode, moras si sam kupiti novi. Garanciju imas jedino na njega ako si produzio ugovor i uzeo router

vedran031 03.07.2010. 10:58

Ja sam prosle godine uzeo hdd za 1kn onaj od 250gb i nakon 2-3 tjedna mi riknio ruter, doso tehnicar dao mi novog simensa sx763 i produzili ugovor na 2 godine

frikec 03.07.2010. 17:13

i tko je sada u pravu?

h3lld 03.07.2010. 17:20

Citiraj:

Autor frikec (Post 1681176)
nisam siguran gdje postaviti ovo pitanje (a nema smisla zbog ovoga otvarati novi topic) pa neka ide ovdje.

zanima me sto se dogadja u slucaju da produzim ugovor i uzmem vermatim disk koji trenutno dijele i u medjuvremenu mi se pokvari modem?

modem je tu od 2006-e tako da postoji mogucnost da u sljedece dvije godine odluci otici u mirovinu, zanima me dali produzenjem ugovora dobivam i garanciju na postojeci uredjaj, ili?

ako uzmes hdd, kad ti istegne jamstvo na router to je to, ne mozes produzivati ugovor da bi uzeo drugi router ... stvarno ne znam kako je ono proslo, mozda jos sustav nije azuriran bio da se nakon kupnje hdd bilo produzilo za router, moguce je samo da je produzeno za hdd, a tehnicar napisao pod report smetnje reset routera, a nekome drugome uvalio ugovoro kome nije trebala zamjena routera itd

uglavnom ako se uzme za 1kn hdd, kamera, ping pong stol, set noževa, lutka na napuhavanje, sta god, ima se garancija na to, ne na router...

pinkskin 03.07.2010. 18:07

Ja sam ubo na njuškalu Thomsona TG 782 za 150 kuna tak da za tu lovu se neisplati produžavat ugovor, a i nije neka velika lova za platit ak ti rikne modem nakon isteka ugovora.

Ahab 05.07.2010. 07:34

Ako uzmeš disk - to je to.
Niti ćeš dobiti garanciju na postojeći modem, niti ćeš dobiti novi modem.

Postoje periodi kad T-Com za produženje ugovora daje modem što trenutno nije slučaj, no, kako je u postu iznad rečeno, ruter si kupiš za sitne novce a, po mom mišljenju, ovaj HDD nije loš izbor ako već moraš produžiti ugovor.

Novi modem možeš dobiti ako nakon produženja ugovora za MAXadsl uzmeš MAXtv.

PS: Imam neslužbenu informaciju da će uskoro umjesto ovih diskova uz produženje ugovora za MAXadsl "poklanjati" nekakve fotoaparate ili kamerice, no nemoj me držati za riječ.

coconut 05.07.2010. 12:29

Davali su fotiće i prije. Nisu bili nešto specijalno, ali čovjeka veseli. Bilo bi dobro kada bi se i drugi ISP-ovi ugledali na njih po tom pitanju.

Dr. Beast 07.07.2010. 14:45

Citiraj:

Autor d0X (Post 1681020)
Bili nekidan T-Comovci, i napokon me spojili na optiku. Latencija prema Mariboru odmah pala sa 30 na 14ms.
Još samo da dignu brzine uskoro i ja sretan :D

Ja ne mogu dobiti niti tel. priključak, tj. novu paricu, tako da mi nitko nije dostupan. :hitthewal:

Bullet1 07.07.2010. 14:48

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 1684343)
Ja ne mogu dobiti niti tel. priključak, tj. novu paricu, tako da mi nitko nije dostupan. :hitthewal:

Također. Plaćam 4Mb/s a dobijam 1Mb/s. Zvao ih xx puta, ne hebu ni 5% al glavno da mi svaki put kažu: "Vidim, piše da imate problema sa brzinom.".

Dr. Beast 07.07.2010. 14:50

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1684348)
Također. Plaćam 4Mb/s a dobijam 1Mb/s. Zvao ih xx puta, ne hebu ni 5% al glavno da mi svaki put kažu: "Vidim, piše da imate problema sa brzinom.".

Ti barem imaš kakvu-takvu vezu, ja nemam ništa, zero, a sumnjam da će tako brzo ići u nekakvu investiciju.

Ati freak 07.07.2010. 15:03

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 1684354)
Ti barem imaš kakvu-takvu vezu, ja nemam ništa, zero, a sumnjam da će tako brzo ići u nekakvu investiciju.

Kako se sad spajaš ?
Tele 2 mobilni ili ?

Dr. Beast 07.07.2010. 15:04

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 1684376)
Kako se sad spajaš ?
Tele 2 mobilni ili ?

Mobile CARNet.

Sail 08.07.2010. 01:28

Dal ce na kraju onda T-Crap podici brzine uploada ili?:stoopid:

coconut 08.07.2010. 08:23

Mo'š mislit kako će ih povećati.

danij3l 08.07.2010. 08:35

pa kad nema gdje, mora postojati razlika izmedju paketa, a tehnicki je vrlo tesko isporuciti i ovo sto trenutno ima najbrzi paket

Rimac 08.07.2010. 17:27

Citiraj:

Autor Sailent (Post 1684914)
Dal ce na kraju onda T-Crap podici brzine uploada ili?:stoopid:

preko bakra vise nije tehnicki moguce podici te se isto nece raditi sve dok ne dodje optika.. tako bar ja razmisljam.. t com u trenutno ponudi ima max 20 MBit/s download brzinu, i odgovarajuću upload brzinu.. ako se povecava upload, sukladno tome mora se povecati i download brzina, za cega istodobno nema tehnicke mogucnosti.. tako da je odgovor, nece se povecavati :)

VoodooRain 19.07.2010. 11:39

sta je ovo nema vise nista pametno u ponudi t-coma za produzenje ugovora a ja tek sad mogu produzit ugovor jel ima tko kakvih najava hoce li sto skoro biti u ponudi?

IcyTexx 19.07.2010. 20:45

Citiraj:

Autor VoodooRain (Post 1691243)
sta je ovo nema vise nista pametno u ponudi t-coma za produzenje ugovora a ja tek sad mogu produzit ugovor jel ima tko kakvih najava hoce li sto skoro biti u ponudi?

Sad sam ih zvao, nemaju više ni WLAN routera???

rokoko 20.07.2010. 11:37

pozdrav.
na moru imam adsl, ali buduci da je kuca u funkciji pola godine dali je moguce ukljucit i iskljucit adsl pretplatu svaki put ili oni stavljaju neku veliku cifru na takve slucajeve(naravno, racunam na ovo bez ugovorne obveze)

coconut 20.07.2010. 12:37

Mislim da nema takve opcije. Ili ćeš imati adsl cijelu godinu ili ga uopće nećeš imati. Kao i obično, u matičnoj domovini gazde našeg t-scuma, takva mogućnost postoji.

crocro25 20.07.2010. 14:39

T-COM PODACI I PAKET

POŠTOVANI

zanima me sljedece

Primjer
- Ja imam flat ugovor sa t-com max adsl providerom ali se selim u drugi stan
- U tom drugom stanu vec postoji korisnik koji ima internet ali max adsl start paket , no u dogovru sa njime ja zelim prije nego skupa promjenimo start paket u flat paket sljedeceg mjeseca da unesem podatke koje koristim doma ''pass i user'' .

Pitanje

- Hocu li ja onda moc skidati na tudem tj njegovom kompjuteru flat adsl iako sam na drugoj lokaciji ali koristim svoj kucni password i username ili je to nemoguce i dobiti cu neki LUDI racun ako skinem recimo 20gb fileova a na start paketu sam.

Hvala unaprijed

Rimac 20.07.2010. 15:04

Citiraj:

Autor crocro25 (Post 1692043)
POŠTOVANI

zanima me sljedece

Primjer
- Ja imam flat ugovor sa t-com max adsl providerom ali se selim u drugi stan
- U tom drugom stanu vec postoji korisnik koji ima internet ali max adsl start paket , no u dogovru sa njime ja zelim prije nego skupa promjenimo start paket u flat paket sljedeceg mjeseca da unesem podatke koje koristim doma ''pass i user'' .

Pitanje

- Hocu li ja onda moc skidati na tudem tj njegovom kompjuteru flat adsl iako sam na drugoj lokaciji ali koristim svoj kucni password i username ili je to nemoguce i dobiti cu neki LUDI racun ako skinem recimo 20gb fileova a na start paketu sam.

Hvala unaprijed

Naplata prometa ide po useru s kojim se spajas, a mjesecna naknada ide na racun od telefonskog broja na kojem se nalazi maxadsl usluga.

The AC 20.07.2010. 17:52

Citiraj:

Autor Rimac (Post 1692063)
Naplata prometa ide po useru s kojim se spajas, a mjesecna naknada ide na racun od telefonskog broja na kojem se nalazi maxadsl usluga.

S tim da se start paket (znači 1gb) ne naplaćuje ako se u mjesecu nijednom ne konektiras, dok se paketi 15gb i flat naplaćuju bez obzira dali je bilo spajanja.

Citiraj:

Autor rokoko (Post 1691952)
pozdrav.
na moru imam adsl, ali buduci da je kuca u funkciji pola godine dali je moguce ukljucit i iskljucit adsl pretplatu svaki put ili oni stavljaju neku veliku cifru na takve slucajeve(naravno, racunam na ovo bez ugovorne obveze)

Unatrag cca. 5-6 mjeseci se može napraviti privremeno isključenje adsl-a i/ili telefona na 3/6 mjeseci, što se onda naplati 60/120 kuna + pdv.

crocro25 20.07.2010. 22:48

Citiraj:

Autor Rimac (Post 1692063)

Znaci na kompu sa kojeg se spajam posto cu ici sa svoje kucne lozink i adrese, se nece vidjeti broj skinutih gb ? nego na mom kucnom adslu na kojem cu i dobiti racun, dok ne ugradim flat u novi stan

viper 20.07.2010. 23:07

Citiraj:

Autor crocro25 (Post 1692335)
Znaci na kompu sa kojeg se spajam posto cu ici sa svoje kucne lozink i adrese, se nece vidjeti broj skinutih gb ? nego na mom kucnom adslu na kojem cu i dobiti racun, dok ne ugradim flat u novi stan

Evo da ti bude jasnije ..
Sav promet koji ti napravis (kad si logiran na svojem akauntu bilo gdje u hrv )ide na tvoj racun na tvoju kucnu adresu i to je to .
Kompjuter tj prikljucak preko kojeg se spajas mora imat adsl vezu da bi bio u mogucnosti spojit se na net (stoga on placa tu mjesecnu naknadu,tj onih 60 kn za posjedovanje adsl prikljucka).

khm 20.07.2010. 23:08

Citiraj:

Autor VoodooRain (Post 1691243)

Od 1.8. nove stvari u ponudi.

The AC 20.07.2010. 23:12

Citiraj:

Autor viper (Post 1692347)
...(stoga on placa tu mjesecnu naknadu,tj onih 60 kn za posjedovanje adsl prikljucka).

80kn sa pdv-om.

nixass 21.07.2010. 19:21

Citiraj:

Autor khm (Post 1692348)
Od 1.8. nove stvari u ponudi.

i novi diskovi nadam se.. :)

tutix 28.07.2010. 15:54

E kakva je ovo nova fora sa promjenom paketa? Htio sam si promjenit paket za slijedeći mjesec sa 15 GB-a na Flat Rate. I sad piše da će mi paket biti aktiviran već od sutra, a dolje niže da se promet naplaćuje proporcialno prema danima koliko su pojedini paketi bili aktivni u mjesecu. Može netko to malo objasnit?

Hvala

bacyc 28.07.2010. 17:50

evo kako sam ja to shvatio:

za 28 dana će ti računati paket od 15 gb, a preostala tri dana će ti računati flat, tako da ćeš za ovaj mjesec platiti skoro punu cijenu 15gb paketa (-3dana), te par kn za tri dana flata. neka me netko ispravi ako griješim

Rimac 28.07.2010. 18:39

Citiraj:

Autor bacyc (Post 1697444)

za 28 dana će ti računati paket od 15 gb, a preostala tri dana će ti računati flat, tako da ćeš za ovaj mjesec platiti skoro punu cijenu 15gb paketa (-3dana), te par kn za tri dana flata. neka me netko ispravi ako griješim

ne grijesis, samo jos mala napomena za potroseni promet.. promet koji je potrosen pod starim paketom prometa ide na naplatu po tome paketu prometa, a promet na novom paketu ide na naplatu po novom paketu prometa

primjer: prijelaz sa start paketa (1gb) na 15gb, imas pod start paketom potroseno 3 gb i prebacis se na paket prometa od 15gb.. tih 3gb ce ti se svaki naplatiti po 20kn a ostatak prometa ti ide po paketu prometa 15gb..

The AC 28.07.2010. 22:01

Citiraj:

Autor bacyc (Post 1697444)

Citiraj:

Autor Rimac (Post 1697467)
ne grijesis, samo jos mala napomena za potroseni promet.. promet koji je potrosen pod starim paketom prometa ide na naplatu po tome paketu prometa, a promet na novom paketu ide na naplatu po novom paketu prometa

primjer: prijelaz sa start paketa (1gb) na 15gb, imas pod start paketom potroseno 3 gb i prebacis se na paket prometa od 15gb.. tih 3gb ce ti se svaki naplatiti po 20kn a ostatak prometa ti ide po paketu prometa 15gb..

točno. isto tako za sve vas nove korisnike: imate besplatan flat baš 2 mjeseca. znači ako se npr. spojite prvi put na net 5.8. imate flat do kraja dana 5.10.

zgmmax 28.07.2010. 22:53

Citiraj:

Autor The AC (Post 1697560)
točno. isto tako za sve vas nove korisnike: imate besplatan flat baš 2 mjeseca. znači ako se npr. spojite prvi put na net 5.8. imate flat do kraja dana 5.10.

lijepe novosti

sjecam se ja dok sa ja uzo adsl negdje oko 24-25.12 da sam iso na frendove sifre jer nisam htio da mi tih 7 dana zaracunaju kao 1mjesec od 2 mjeseca besplatnog fleta kolko sam dobio, pa sam se tek spojio na svoje sifre 1.1. :D

The AC 28.07.2010. 23:00

a da, bilo je bas bezveze. znam da je bilo puno ekipe koje je jedva čekalo taj 1. u mjesecu. :D

nick praskaton 29.07.2010. 20:10

zna li ko koje stvari ce nudit postojećim korisnicima za produljenje ugovora, ?naime, meni je istekao jos kad se djelio GPS i htio sam ga produzit i taman ga bilo nestalo i otad cekam neku akciju :fiju:

The AC 29.07.2010. 22:06

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 1698113)
zna li ko koje stvari ce nudit postojećim korisnicima za produljenje ugovora, ?naime, meni je istekao jos kad se djelio GPS i htio sam ga produzit i taman ga bilo nestalo i otad cekam neku akciju :fiju:

zovi 08009000 i pitaj, ionak ti je badava poziv

imaticx 29.07.2010. 22:26

ja cekam za max tv, ova "ljetna akcija" predugo traje. A dobis samo 3 filma iz njihove videoteke :)

nick praskaton 29.07.2010. 22:53

Citiraj:

Autor The AC (Post 1698170)
zovi 08009000 i pitaj, ionak ti je badava poziv

a jesi mudar, onda bi bilo najbolje zatvorit ovaj topic i napisat: za sve probleme i pitanja zovnite 08009000, ionako vam je badava

The AC 29.07.2010. 23:25

Citiraj:

Autor nick praskaton (Post 1698206)
a jesi mudar, onda bi bilo najbolje zatvorit ovaj topic i napisat: za sve probleme i pitanja zovnite 08009000, ionako vam je badava

gle, ne govorim to tek tako da nešto napišem. jedini kanal kroz koji ces moc narucit nesto za produzenje je bas 08009000, te ce oni raspolagat sa informacijom sto u datom trenutku bude na raspolaganju za korisnike. zato chill out and have a beer. :chears:
p.s. ne kuzim kako vam moze biti lakse pitati nesto ovdje i onda cekati neodređeno vrijeme da vam neko odgovori kad tamo za minutu razgovora saznas sve? :stoopid:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:10.