PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Telemach (ex Tele2) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79622)

gunther 01.01.2012. 23:34

Bas maloprije pogledao cijene u VIP-u za produzenje pretplate i isto otisle u nebo...

srale7 01.01.2012. 23:40

Bas gledam, u tele2 je redovna cijena sensationa 4000 kn, mislim koliko moras biti retrad da bi isao uzet taj isti mob za 3500 ali natovaren sa 24 mjeseca ugovorne obaveze?

Relano gledajuci, Hakomove odredbe su trebale ici na ruku korisnicima, ali na kraju ispada da su korisnici jedini koji su izvisili, a nekako mi se cini da vise nitko nece uzimat nista na pretplatu, jer jednostavno se ne isplati.

sith_lord 02.01.2012. 01:27

Moj idući je ili Galaxy Mini ili ako uspijem ugrabiti povoljno Sonim XP5300. :P

S pretplatom sam odavno prekrižio - prošlomjesečni račun: 28 kn unutar paketa, 20 izvan = Total: 80 kn račun

Na bonovima na drugoj mreži: 40 kn (ne taj isti mjesec, već sam eksperimentirao - jedan mjesec jedan, drugi mjesec drugi i tako već 4 mjeseca.

RisingPower 03.01.2012. 17:36

Citiraj:

Autor coconut (Post 2058187)
Taj D-Link je imao problema zbog t-scumovog firmwarea koji je krama. Stavljanjem tvorničkog, problem blesiranja se riješio. Ovdje (post #15 i 16) imaš sve objašnjeno sa linkovima za fw i uputama za njegovo stavljanje.

Evo me sa novostima... Pomogli su mi jos prije Nove godine da se stavi novi fw na taj blesavi modem, i to je proslo ok. Prvih par dana je radio bez greske i onda se poceo blesirati nakon ukljucivanja (jer ga iskljucim po noci) i onda nekad uspije doci k sebi bez ikakve intervencije, a nekad pomaze samo totalno gasenje i paljenje (tada se niti u sucelje ne moze uci). Jedino je dobra stvar sto se nakon uspjesnog ukljucivanja do sada niti jednom nije blesirao, tj. cini se da su problematicni samo oni trenuci poslije ukljucivanja. Tijekom rada ponasa se normalno, bar zasada...

sith_lord 04.01.2012. 05:02

Evo ja danas konačno dobio odgovor - 130 kn za raskid ugovora ako biram popust na uređaj. :D

coconut 04.01.2012. 06:15

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 2064182)
Evo me sa novostima... Pomogli su mi jos prije Nove godine da se stavi novi fw na taj blesavi modem, i to je proslo ok. Prvih par dana je radio bez greske i onda se poceo blesirati nakon ukljucivanja (jer ga iskljucim po noci) i onda nekad uspije doci k sebi bez ikakve intervencije, a nekad pomaze samo totalno gasenje i paljenje (tada se niti u sucelje ne moze uci). Jedino je dobra stvar sto se nakon uspjesnog ukljucivanja do sada niti jednom nije blesirao, tj. cini se da su problematicni samo oni trenuci poslije ukljucivanja. Tijekom rada ponasa se normalno, bar zasada...

Zašto ga uopće isključuješ? Potrošnja struje mu je nikakva, a ako se bojiš upada na mrežu jednostavno je zaštitiš. Svaki router se ionako sam od sebe resetira svakih 24h tako da je isključivanje i prekidanje veze nepotrebno.

coconut 04.01.2012. 13:42

Crnim biserima iz Tele2 nikad kraja
http://danas.net.hr/novac/page/2012/01/04/0134006.html

alengrosevic 04.01.2012. 13:51

Citiraj:

Autor coconut (Post 2064886)
Crnim biserima iz Tele2 nikad kraja
http://danas.net.hr/novac/page/2012/01/04/0134006.html

čitajući taj tekst nisam primjetio da je o crnim ovcama rijec, tek kad sam ovdje vidio sliku: http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...od-13.000-kuna

doky 04.01.2012. 13:57

Citiraj:

Autor sith_lord (Post 2064566)
Evo ja danas konačno dobio odgovor - 130 kn za raskid ugovora ako biram popust na uređaj. :D

Pa jel ta cijena regularna? Nisu oni ništa kemijali? Tj. dal vrijedi ona formula: popust na mob se dijeli brojem mjeseci ugovora i dobiva se mjesečna rata za raskid?

trpi 04.01.2012. 14:16

ma daj na koju foru je mala nabila 13 soma kn racun

Mad_Duke 04.01.2012. 14:32

Citiraj:

Autor trpi (Post 2064933)

Tak nevažno!

BojanZD 04.01.2012. 14:43

Citiraj:

Autor Anphonic (Post 2064904)
Pa jel ta cijena regularna? Nisu oni ništa kemijali? Tj. dal vrijedi ona formula: popust na mob se dijeli brojem mjeseci ugovora i dobiva se mjesečna rata za raskid?

Ajd netko odgovor na ovo gore jer meni je lik na Tele2 šalteru rekao da se uzima puna cijena novog mobitela na dan sklapanja ugovora, oduzme se cijena koji si platio a ostatak naplate.
Npr., novi mob je bio 1000, ja sam ga platio 200kn na pretplatu i sad bi pri raskidu trebao platit ostalih 800kn, da bi isplatio cijenu novog moba od 1000kn??
Idiotski, jer nakon 1,5 godinu platić kao da je novi mob?!?:hitthewal: :hitthewal:

T0mB1ll 04.01.2012. 15:39

sutra se idem prebacit na bonove.. :/

alengrosevic 04.01.2012. 16:03

Citiraj:

Autor BojanZD (Post 2064975)
Ajd netko odgovor na ovo gore jer meni je lik na Tele2 šalteru rekao da se uzima puna cijena novog mobitela na dan sklapanja ugovora, oduzme se cijena koji si platio a ostatak naplate.
Npr., novi mob je bio 1000, ja sam ga platio 200kn na pretplatu i sad bi pri raskidu trebao platit ostalih 800kn, da bi isplatio cijenu novog moba od 1000kn??
Idiotski, jer nakon 1,5 godinu platić kao da je novi mob?!?:hitthewal: :hitthewal:

ne, oni oduzmu od pune cijene onoliko koliko si platio, podijele ostatak mobitela na 24 (ako si potpisao na 2 godine), i ti platis broj rata koliko ti je ostalo do kraja (konkretno kod tebe jos 6 rata). Tako bi trebalo biti, prema onom sto je pisalo u pravilniku...

Flatline 04.01.2012. 16:06

Danas mi ugasili broj bez ikakve obavjesti.
Kada sam podnosio raskid pretplate rečeno je da će mi doći doma nešto (ne sjećam se šta je djelatnica rekla) od Tele2 za raskid pretplate.
Imam osjećaj da sami tjeraju korisnike iz svoje mreže.
Još jedan dokaz je kada sam otkazivao pretplatu u 10 do 15 minuta nitko nije ulazio od kupaca a do njih vipov centar je bio krcat da nisam mogao aktivirat pretplatu na vip me broju.

Xenon 05.01.2012. 11:06

Citiraj:

Autor trpi (Post 2064933)

internet na t-mobile signalu

Router 05.01.2012. 11:10

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2065724)
internet na t-mobile signalu

Cijene za internet su iste na tele2 ili t-mobile signalu.

Xenon 05.01.2012. 11:16

Citiraj:

Autor Router (Post 2065728)
Cijene za internet su iste na tele2 ili t-mobile signalu.

Nisu, samo u Smart tarifi

"6. Po kojoj cijeni će mi se naplaćivati podatkovni prijenos na Tele2 signalu nakon što potrošim besplatni podatkovni paket? A po kojoj cijeni mi se naplaćuje podatkovni prijenos na T-Mobile signalu?
Nakon potrošenog podatkovnog paketa primjenjivat će ti cijena od 0,10 kn/100 kB za prijenos podataka u Tele2 mreži na Tele2 signalu. Za prijenos podataka u Tele2 mreži na T-Mobile signalu cijena iznosi 2,00 kn/100 kB."

Router 05.01.2012. 11:36

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2065735)
Nisu, samo u Smart tarifi

"6. Po kojoj cijeni će mi se naplaćivati podatkovni prijenos na Tele2 signalu nakon što potrošim besplatni podatkovni paket? A po kojoj cijeni mi se naplaćuje podatkovni prijenos na T-Mobile signalu?
Nakon potrošenog podatkovnog paketa primjenjivat će ti cijena od 0,10 kn/100 kB za prijenos podataka u Tele2 mreži na Tele2 signalu. Za prijenos podataka u Tele2 mreži na T-Mobile signalu cijena iznosi 2,00 kn/100 kB."

Pardon, fala za info. I ja sam tvrdio na nije ista cijena, ali prije kojeg tjedna sam bio sa frendom u tele2 jer je rjesavao nesto i pitali smo isto, i rekli su da je ista cijena neovisno o signalu, ali tarifu nisu spominjali nikakvu a frend koristi tarifu Medju nama. Nista kao kad dobijes krivu informaciju na prodajnom mjestu :)

RisingPower 12.01.2012. 11:59

Citiraj:

Autor coconut (Post 2064574)
Zašto ga uopće isključuješ? Potrošnja struje mu je nikakva, a ako se bojiš upada na mrežu jednostavno je zaštitiš. Svaki router se ionako sam od sebe resetira svakih 24h tako da je isključivanje i prekidanje veze nepotrebno.

Nakon cca 7 dana ne-gasenja ta glupa kanta je, cini se, krepala. I sad se mogu lijepo slikati...

Vise ne znam sto da napravim, stvarno ne znam. Pocinjem sanjati te proklete naprave...

Brzi Picek 12.01.2012. 12:45

inače na tele2 su dolazile poruke u stilu "dobili ste nagradu, pošalji xxx na broj 8xxxx ...dakako jedan sms je tko zna koliko kn !"

osobrnno sam prijavio 4 broja koja su mi poslala poruke tog sadržaja

dakle netko (čik pogodi ?!) se dobro igra

coconut 12.01.2012. 13:36

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 2072169)
Nakon cca 7 dana ne-gasenja ta glupa kanta je, cini se, krepala. I sad se mogu lijepo slikati...

Vise ne znam sto da napravim, stvarno ne znam. Pocinjem sanjati te proklete naprave...

Pa šta radiš sa njima? Nađi na nekom oglasniku polovnog Siemensa 515 ili 555. Oni su se pokazali kao izdržljiva roba. Imam SpeedTouch 780. Jedan je odavno crkao pa su mi ga zamijenili drugim prije par godina. Drugi radi bez problema čitavo vrijeme, a zakačeno je 3 kompa (2 wlanom) i 2 moba na njega. Ponekad dodam i lap/konfu wlanom da napravim update OS-a kad imam nešto od toga na servisu.

RisingPower 12.01.2012. 14:38

Citiraj:

Autor coconut (Post 2072276)
Pa šta radiš sa njima? Nađi na nekom oglasniku polovnog Siemensa 515 ili 555. Oni su se pokazali kao izdržljiva roba. Imam SpeedTouch 780. Jedan je odavno crkao pa su mi ga zamijenili drugim prije par godina. Drugi radi bez problema čitavo vrijeme, a zakačeno je 3 kompa (2 wlanom) i 2 moba na njega. Ponekad dodam i lap/konfu wlanom da napravim update OS-a kad imam nešto od toga na servisu.

Ovoga puta bih radije novo iz trgovine, da mogu reklamirat ako sto ne valja. Jer oglasnici su za ljude koji se u to razumiju, a ja ocito ne spadam u njih i zato su mi uvalili smetje... Ne znam kako da si pomognem vise, a internet nemam i hitno to moram rijesiti. Imas moju temu tamo u mrezama pa mi preporuci nesto kad se tako razumijes...

Mr.Black 12.01.2012. 20:13

Tele2 đumbus

Osjećam potrebu da opišem svoju situaciju sa dotičnim operaterom. U ponedjeljak, sam preko web shopa naručio Samsung Galaxy Ace sa tarifom 150 na 24mjeseci. Pošto sam 4-5 godina njihov korisnik na bonove, nazvao sam njihovu službu, veoma "educiranu" da se preupitam kakav je postupak da mi stari broj se prebaci na novi pretplatnički ugovor. Agent mi je rekao da samo kod registracije preko webshopa ostavim taj stari preapaid broj i da će oni znati o čemu se radi. U srijedu sam dobio paket preko overseasea, potpisao ugovor i sve papire mi je uzeo kuriri, a da mi nije ostavio niti jedan primjerak ugovora. Mene ne zanima dogovori između tele2 i overseasea, ali očito je nekome odmaknula dužnost koju je trebao napraviti. Potpisao sam ugovor sa pravnom osobom, a nisam dobio svoj primjerak? Zanimljivo. Otvorim paket, kad ono, novi broj? WTF? to mi ne treba, čemu sad novi broj, a uvjeravali su me kako je potrebno popuniti registraciju na njihovom portalu, (mada sam znao da je nemoguće napraviti migraciju sa prepaid broja na pretplatu). Zvao sam svakih pet minuta službu za korisnike, al poštu su jako, jako zauzeti, nitko mi se nije javio, prešla su već 48 sata. Poslao sam nekoliko dopisa, preko faxa, maila...danas napokon dobio službu za pretplatnike objasnio sam o čemu se radi, priznali su svoju pogrešku i predložili smi storno ugovora.Danas sam u tele2 shopu sam pokrenuo zahtjev za raskid ugovora, pa ću vidjeti što dalje? Pošto me ova situacija jako razj...ići ću ako treba i na sud, dokaze imam, pa da vidimo...

coconut 13.01.2012. 10:40

Još malo dodatka đumbusu koji vlada u toj firmi
http://danas.net.hr/novac/page/2012/...06.html?pos=n0

doky 16.01.2012. 00:48

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 2072731)
OPotpisao sam ugovor sa pravnom osobom, a nisam dobio svoj primjerak? Zanimljivo.

Prije bih rekao ljudska greška, meni je ostao ugovor. Da si slučajno napomenuo čovjeku to vjerojatno bi ti i dao primjerak.
Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 2072731)
Otvorim paket, kad ono, novi broj? WTF? to mi ne treba, čemu sad novi broj, a uvjeravali su me kako je potrebno popuniti registraciju na njihovom portalu, (mada sam znao da je nemoguće napraviti migraciju sa prepaid broja na pretplatu).

Itekako je moguće, i ja sam prenio prepaid broj na pretplatu.

Mislim da dižeš buku malo nepotrebno, sranje se kod ovakvih stvari može često dogoditi no neće ti trebati nikakvi dokazi nit ikakav sud. Kod ovakvih stvari ti mogu jedino preporučiti da riješavaš preko poslovnica, a ne szk, dopisa i sl. jer da si tamo i potpiso ugovor ne bi došlo do problema.

Mr.Black 16.01.2012. 09:09

Citiraj:

Autor Anphonic (Post 2075387)
Prije bih rekao ljudska greška, meni je ostao ugovor. Da si slučajno napomenuo čovjeku to vjerojatno bi ti i dao primjerak.

Itekako je moguće, i ja sam prenio prepaid broj na pretplatu.

Mislim da dižeš buku malo nepotrebno, sranje se kod ovakvih stvari može često dogoditi no neće ti trebati nikakvi dokazi nit ikakav sud. Kod ovakvih stvari ti mogu jedino preporučiti da riješavaš preko poslovnica, a ne szk, dopisa i sl. jer da si tamo i potpiso ugovor ne bi došlo do problema.

1.Zar mu nitko nije rekao da treba jedan primjerak ostaviti korisniku??
2.Ako sam potpisao pretplatnički ugovor na novi broj, više mi ne mogu promijeniti taj broj, već trebam napraviti raskid ugovora i sve ispočetka.

alengrosevic 16.01.2012. 09:21

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 2075508)
1.Zar mu nitko nije rekao da treba jedan primjerak ostaviti korisniku??
2.Ako sam potpisao pretplatnički ugovor na novi broj, više mi ne mogu promijeniti taj broj, već trebam napraviti raskid ugovora i sve ispočetka.

Mislim da ce ti u poslovnici sve rijesiti u tvoju korist i da se nepotrebno zivciras. Odi samo do njih, obajasni situaciju i sve ce biti rijeseno.

Mr.Black 16.01.2012. 09:31

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 2075520)
Mislim da ce ti u poslovnici sve rijesiti u tvoju korist i da se nepotrebno zivciras. Odi samo do njih, obajasni situaciju i sve ce biti rijeseno.

U poslovnici dižu ruke od toga, kod njih sam potpisao samo zahtjev za raskid ugovora, i rekli su da s njihove strane je to to.

e-one 17.01.2012. 11:47

Citiraj:

Autor Brzi Picek (Post 2072213)
inače na tele2 su dolazile poruke u stilu "dobili ste nagradu, pošalji xxx na broj 8xxxx ...dakako jedan sms je tko zna koliko kn !"

osobrnno sam prijavio 4 broja koja su mi poslala poruke tog sadržaja

dakle netko (čik pogodi ?!) se dobro igra

To je u biti rupa u zakonu. Bilo je već toga podosta i po novinama i telki. Shema je sljedeća. Otvoriš tvrtku/preduzeće :D i registriraš ju za davanje sms multimedijalnih usluga. Usluga može bit i totalno fejk tj. šalješ prazne sms-ove koje naplaćuješ cca 10kn po sms-u. Onemogućiš raskid usluge jer ne deaktiviraš uslugu deaktivacijskim sms-om, a na info telefon se nitko nikad ne javlja kao i na dopise operatera. Tako kradeš lovu ljudima određeno vrijeme dok te ne zatvori hakom radi pritužaba ljudi koje kradeš. Najgore je što te operater ne može/ne smije spriječiti u haslanju njihovih korisnika. Jedino rješenje za prekid usluge prevarenim korisnicima je nažalost promjena broja.

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 2075528)
U poslovnici dižu ruke od toga, kod njih sam potpisao samo zahtjev za raskid ugovora, i rekli su da s njihove strane je to to.

Ovo sad ovisi o puno faktora. U pravilu u poslovnici te mogu/smiju preusmjerit na SZK jer su oni svoj dio prema tebi odradili i ako se djelatniku tamo neda ili si bio bezobrazan oni te mogu otpilit na SZK koja će to eventualno odraditi. SZK je opet pretrpana pozivima svih mogućih retarda koji zovu jer im je dosadno pa korisnici poput tebe moraju dugo čekati da dođu na red. Moj prijedlog ti je da odeš opet do poslovnice i procjeniš koji je najljubazniji djelatnik tamo (po mogućnosti dok nije gužva u poslovnici) te mu fino objasniš cijeli problem i zamoliš ga da umjesto tebe nazove SZK i provjeri kako najbrže riješiti tvoj problem jer ti ne uspjevaš dobiti SZK, a pretplatu si napravio. Isto tako traži da ti se na mail ili poštom pošalje tvoja kopija ugovora koju djelatnik overseasa nije ostavio. Za ovo zadnje ti savjetujem da ne napadaš SZK jer si ti to čovjeka trebao tražit isto kao što ti je dostavljač to trebao dati, a Tele2 ti nema nekog utjecaja na odgovornost djelatnika overseasa.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:12.