![]() |
Zaboravite na sve cijene koje su bile aktualne pred mjesec dva... Cijena materijala je otišla u nebo...
|
Citiraj:
|
Ako je OSB ploča poskupila 3 puta nabavna cijena... onda je poskupila i izvođačima montažnih kuća...
Kubik KVH građe za montažne kuće je poskupio sa 3000 na 6000kn. Možda neki imaju zalihe (ne vjerujem da su prevelike), ali sve je išlo gore, drvo i čelik pogotovo. Možda u Bosni nije, ali u Hr je |
Moguće da imaju zalihe... Par ponuda sam dobio prošle godine, par ponuda ove, neke od istih firmi za iste kuće, i razlika je 3000-4000 eura za visoki roh bau. Ključ u ruke se ionako kod nikoga ne isplati pa to ne računam jer ću dio raditi sam.
|
Čisto da se krivo ne shvatimo... cijene su brutalno išle gore u zadnjih mjesec-dva.
Ako si ponudu dobio prije toga, možda nemaš aktualnu informaciju... |
ja sam u domus plus pred pola godine dobio usmenu ponudu 1200€, pa sam ipak odlučio klasičnu gradnju
jest da nije bila tipska iz kataloga nego malo izmijenjeno, ali svejedno mi previše |
Citiraj:
I sam sam se šokirao kad sam dobio ponude prije cca tjedan dva za neke relativno manje radove |
Citiraj:
Za klasičnu gradnju sam prije 2-3 mjeseca dobivao ponude od nekih 1000 eura/m2 bez podruma i s najjeftinijom stolarijom i ostalim, kad nisam pao na guzicu. Da ne pričam koliko dugo traje gradnja, sušenje, ganjanje majstora,... Za to nemam ni živaca ni vremena. |
200tinjak kvadrata je bilo, 650€ se cini wow
Iako sam ja razgovarao o kljucu u ruke |
Ključ u ruke je nažalost samo za ZG i ZG županiju, a ja sam izvan. Nema veze, ovo će malo dulje trajati, ali ispast će značajno jeftinije.
BTW, prošle godine sam od Marlesa dobio ponudu od 1400 eura/m2 za ključ u ruke bez podruma, a još nisu imali ni osiguranu dizalicu. |
|
takozvani polu-ugradbeni bojler. izrazito energetski učinkovit ako se radi o ravnom krovu, gornju polovicu bojlera pofarbaš u crno i prek ljeta imaš besplatnu toplu vodu :D
|
tako nekako i to funkcionira :D
|
Ovaj bojler je genijalan. Kada dođe vrijeme za zamjenu jednostavnije je prodat nekretninu i preseliti dalje.
|
|
Prekinite sa spamom, ovo nema nikakve veze s montažnim kućama.
|
Nemo' se ljutiš. Ljudi ti samo pokazuju šta te čeka sa majstorima. Budi zahvalan. :D
|
Citiraj:
|
Nažalost samo tak možeš dobit radove točno kak si zamislio :D
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:37. |