![]() |
Još da su samo polumodularna.
|
Radije idi na kvalitetno napajanje tipa XFX 450W, ako kupiš neku jeftinjaru i brzo crkne, te povuče nešto sa "jelenom/sobom" :D, modularnost te pretpostavljam neće utješit.
BTW Koje točno komponente misliš počastit napajanjem. |
Trenutno mi pogoni no name 500w testnu konfiguraciju fx 8320 na 4.0 bez turba, mb asrock 980de3/u3s3 4+1. PC radi 80 sati bez prekida a šrotex napajanje ni da se uznoji. Sve full stabilno.
|
A onda ni ne minjaj, ili uloži u neko kvalitetnije (XFX, Seasonic, Superflower..) ako misliš OC-at.
Inače velika muda brale, držat 125W "štedljivog" osammodularnog AMD odrona na šrotexu :D Veselo, još ako planiraš upogonit neku jaču grafu, vatromet bi te moga rastužit. |
Ma ja baš mislim da malo pretjerujemo sa time :)
Bilo bi baš zanimljivo napraviti neki test učestalih šroteks napajanja i vidjeti što su oni sposobni izdržat. Baš mislim da bi nas iznenadio neki MS Industrijal. (nisam sarskastičan) :) |
Da malo češće visiš pod hardwerski problemi vidija bi koliko ekipa ima problema s napajanjima (reset sistema, napuhnuti kondići, krepani ventovi...).
Nije ni XFX svetinja, ali onaj coil whine se čini poput zayebancije u usporedbi s ovim gore (barem je učinkovit, japanski NCC kondići, double ball ADDA vent...). Uostalom preporučija sam mu najjeftiniji njihov model od "samo" 450W pa smo daleko od pretjerivanja. Inače u tebe je XFX od 750W, crossfire razbojniče :D |
Citiraj:
|
Momci, imam ovu xfx-ovu spomenutu 450-etku i mogu rec da me izludjuje. Coil whine je malo zesci, cujem napajanje od ulaska u stan. Na momente je skroz tih, no ponekad me isto tako hoce i izludit. Moja preporuka je da se ne ide na te modele. Radije pogledat od nekog drugog proizvodjaca kakvo napajanje.
Mozda bolje i uzet nesto mrvu losije, Fortron npr., pa radije slusat pirkanje ventilatora nego ovo prokleto krčanje u mom slučaju :nono: |
Zalivanje nije pomoglo? :D
|
Citiraj:
|
Ma stoji sve to Drvoje, slažem se s tobom.
I mene hebe zavijanje coilova na tom XFX-u, nisam baš zadovoljan. Dobio sam ga jefitno pa se ne žalim. Kad mi jednom dopizdi ću ga cijelog zakeljit sa drvofixom pa što bude-bude :D Nego, jel ima netko baš dobar tutorial o tom zaljevanju ljepilom? Znam da kad sam zadnji put tražio se nisam baš usrećio... @cuks, mene isto hebe to cviljenje u idle. U loadu bih mu cak oprostio, ajde, kad krenes gaymat, tko ga hebe. Ali ista stvar, u idle mi se pojavljuje neko lagano, tiho, visokofrekventno zavijanje. Ponekad ga nema, a ponekad ga samo cujes onako iz daljine, baš visokofrekventno. Tuć ću ga :D |
Citiraj:
ati hd7790, mada kod mene nije toliko bitna grafa, teret je na procesoru. |
Citiraj:
Citiraj:
Koje točno napajanje? |
Ma kod mene bas krci, ovo je gore od obicnog zujanja. Nazalost, ja sam svog otvorio pa je jamstvo upitno.
Sve sam zalio vrucom plastikom no djubre se i dalje dere. Pada mi napamet da ga skroz raskopam i odlemim, pritegnem zavojnice i onda opet zalemim. Samo je pitanje dal ce se sta posemerit na taj nacin i dal cu ga ubit :D |
Citiraj:
http://hardwareinsights.com/wp/the-2...upply-roundup/ Imaš i na jonnyguru Death of a gutless wonder :roller: |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.hardwaresecrets.com/artic...ly-Deliver/534 bit će dovoljno bacit oko samo na zaključak |
Pa ja mislim da je pošteno za male novce dobiti malu kvalitetu. :D
Jedinu zamjerku koju ja imam za no-name napajanja je to napuhavanje outputa. Ima solidnih 250-300W napajanja, ali na njih iz nekog razloga vole zalijepiti "500" naljepnicu. :D Kao dobar primjer bi naveo onaj MS od 300W koji dolazi od Fortrona. Solidno napajanje, u klasi do 300W bi sigurno zadovoljilo barem osnovni 80+ certifikat. Mnogo više od no-name kompanija mi se gadi kad mi neka velika i poznata kompani pokušava uvaliti low end pod premium proizvod. Nešto što Thermaldreku i Corsairu nije strano. :kafa: |
Citiraj:
edit: napajanje je SL-500G |
Citiraj:
Mogu ga slozit da izgleda da je neotvaran da hocu i jamstvo ce sigurno proc. No to nije fora. Fora je rijesit problem, a ne pobjec od njega. Vidjet cu dal se problem da rijesit prelemljavanjem. Nadam se da da. Taman da ubijem vrijeme dok mi ne dodje nova ploca :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sve redom FAIL AWARD :D Jedan je čak i dobio pros: Pros: Fireworks display was entertaining :goood: I ovaj drugi link: Citiraj:
|
Citiraj:
Pitao sam za Thermaltake Smart SE 530 kakvo je napajanje jer mi je dostupno. Trebao bi što jeftinije a da zadovoljava, taj stroj više testiram pa ne želim previše ulagati u njega. |
Za to što imaš taj TT je uber napajanje :D (ako mora biti modularno i jeftino)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Znala su i jača imena "zapucketat" (hint "nova" Corsair CX serija), a di neće ovi odroni |
Naljepnica je najmanji problem :)
|
Pozdrav da li je Antec VP700p dobro napajanje? Za fx 8320 naravno clockat cu ga i r9 280x ?
|
Bit će sigurno dovoljno dobro. Ali ako imaš izbor radije uzmi nešto drugo, npr. Fortron Hyper 700W. Trebali bi isto koštati. ;)
|
Nije ni čudo da je Coolermaster povukao Silent Pro Gold seriju sa tržišta... Evo nakon 4 godine napajanje (600W) je za smeće, a koštalo je oko 850kn. Cvrči i u idleu, a voltaže u loadu padaju i na 11.4-11.5v. Overclock.net postovi kažu da je problem i ripple.
Koliko vidim best buy u ovakvoj kategoriji je XFX XTR 550W za cca 750kn. To je Seasonic G platforma i po reviewovima je odlično napajanje. Još nešto možda? Sviđa mi se Super Flower Leadex Gold ali 950kn za 650w mi je trenutno puno. |
Ima li tko ovo XFX TS 550W Gold napajanje? Jel glasno, tiho, dobro, loše, kvalitetno? Uzeo bih ga još dok mu dolar nije cijenu digao :D
Edit: na jednom drugom forumu dobio sam preporuku ovog napajanja: COOLERMASTER V550S Koje bi bilo bolje XFX TS 550W Gold - P1-650G-TS3X ili ovo V550S ili neko treće? (Za GTX 970 i i5 4690k/i7 4790k) |
Citiraj:
Citiraj:
već bi gledao prije nešto ovako, bolje i jače po stvarnim W Seasonic SS-620GM2 EVO |
Naravno da je taj bolji kad je 50% skuplji. :D
Ovaj Fortron, a vjerojatno i Antec su u klasi ispod 500kn. |
Ok hvala, ma mora biti dosta. Uzet cu ovaj Fortron izgleda. A seasonic je malo skup hehe.
|
Ako nisi zapeo za 700W pogledaj i Fortron Raider 550W. Trebalo bi biti bolje napajanje, a 550W će ti biti i više nego dovoljno ako ne misliš sastavljati SLI/CF.
|
Potpis, a ima i 5 god. gare.
|
Ja sam uzeo Fortrona Silver 550W, osim malo filmsy kablova (ne mogu iskoristiti 4 sata konektora koji su drito jedan uz drugoga u kombinaciji sa Fractal Core 2300 kućištem) jako lepo radi, 5g garancije je isto nice za tih ~450kn.
|
Citiraj:
inače raider 550w u kombinaciji takvog proca i takve grafe postaje dosta bučan (ista situacija kao npr xfx 550 koji je jos bučniji) već minimalno raider 650w bi bio ok... tako da i dalje ostajem prema sisi, je skuplja, ali i ostali dijelovi kompa su skupi pa onda neka se ide u rangu tome... (ili npr Fortron Aurum 600W, gold) |
Znači XFX TS 550 je poprilično glasan? Mislim na G seriju. Moram priznati da mi se ovaj Fortron Aurum 600W Gold sviđa, samo što svi za XFX kažu da je veoma kvalitetno napajanje. Jedino me ova buka brine, ne želim preglasno napajanje.
|
Citiraj:
Nebi mi bio niti u prvih 5 proizvođaća da si kupujem napajanje , ali to je moje mišljenje . |
Jos jedan ovdje :D
Opekao se sa xfx 450w, krci ko veliki. Fortron bi uzeo 5 puta prije :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:22. |