PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275487)

thuNdeR 04.12.2020. 08:24

Citiraj:

Autor zalosnasova (Post 3467017)
Ma kakvi problemi,to ljudi sanjaju :).
Jedini problem iPhonea 12 je što je predobar.

Imas pravo, predobar je.

Btw. Nisam primjetio niti jedan od problema gore navedenih. A kaj se tice baterije, svaki dan idem spavat sa jos 50% (punim prek noci).

Sent from my iPhone using Tapatalk

panda505 04.12.2020. 16:29

Ja ga uspijem tu i tamo zgaziti u jednom danu - bio na predavanju na Meetu i istovremeno igrao igricu i shareo hotspot i pojelo je bateriju jebacki, ali inače drži fakat odlično

rodriguez 06.12.2020. 08:17

O kojem se radi Iphoneu panda505?

I jel uzeo tko Minija, kakva su iskustva s baterijom?
Tješim se da će se izbacit Magsafe dodatna baterija pa da će deblji bit i imat 2 dana baterije. LOL

Omerta 06.12.2020. 12:34

I ja pikiram minija :)
Što vam ta baterija toliko znači da vas toliko opterećuje njezino trajanje?

Danas samo što u drvo nemoš uštekat usb kabel i punit. Dok se voziš u autu, dok radiš na poslu, dok planinariš ako imaš power bank u ruksaku, dok ujutro sereš na wc-u prije posla napuni sa za pola sata.. Mislim ne kužim zašto toliko priče oko baterije?

prileee 06.12.2020. 12:46

Pa jer je smor jebote. Dat 5-6-7k, cak i nebitno vise koliko kn za mobitel i onda se morat mislit di imas kabel ili nedajboze nosit sa sobom kabel ili jos gore powerbank, teska pokora.

Zelim da mob moze izdrzat tlacenje do navecer i gotovo.

Omerta 06.12.2020. 14:21

Ahhh dobro, svatko svoj kriź nosi i ima svoje razloge..
Meni je to isto bitno naravno, ali ne toliko da bi to bilo nešto zbog čega nebi kupio uredjaj.
Na kraju krajeva, nitko se ne žali previše na bateriju u miniju, sve je u nekim normalnim okvirima

Pupo 06.12.2020. 14:48

Meni na 12 batka traje 2 dana. Mailovi, privatni i poslovni, dosta instagrama i surfanja, sva 3 messengera.
Jedino što ne igram igrice uopće, vjerujem da bi baterija tu fasovala.

Što se tiče battery draina, desilo mi se nekidan kada sam išao spavati da je mob bio na 47% i ujutro mrtav. Vjerujem da je nešto ostalo raditi, nisam istraživao. Tp je jedini put da me iznenadilo. Javim ako bude opet.
Kao netko tko nije nikad bio na ajfonu, zadovoljan sam ali ovo prebacivanje slika na mobitel je teška debilana i kažnjavanje korisnika.

mamutarka 06.12.2020. 14:56

obavezno ugasite ''Screen time'', draina bateriju prek noći kao blesav (i općenito), a nikakve koristi veće od toga u odnosu na količinu draina

JuiceBox 06.12.2020. 15:16

Tko koristi viber neka pripazi na novu 14.3.2 verziju. Dodali su backup medija (fotke, video). Naravno viber povukao update fotki i videa (kod mene cca 6gb) , sjebao mi backup na icloud, mob se uzario koliko se uzjebao. Nakon delete aplikacije i reinstall, viber aplikacija nemoze povuci vise toliki backup jer se konstantno crasha i app je neupotrebljiva za ikakvo daljnje koristenje. Zavrsio sam na brisanju icloud viber backupa gdje sam izgubio 2 godine svih razgovora na viberu , al imam privilegiju koristiti app. Yebeni moroni.

rodriguez 06.12.2020. 16:01

Citiraj:

Autor prileee (Post 3467850)
Pa jer je smor jebote. Dat 5-6-7k, cak i nebitno vise koliko kn za mobitel i onda se morat mislit di imas kabel ili nedajboze nosit sa sobom kabel ili jos gore powerbank, teska pokora.

Zelim da mob moze izdrzat tlacenje do navecer i gotovo.

Upravo to, ne kužim zar sam tako kompliciran što želim da ne robujem mobitelu tako što ga moram punit 2 puta dnevno, on meni treba služit ne ja njemu. Ak je u 2020 uspjeh da ti mobitel izdrži do 4 popodne onda nek ide sve u k, pogotovo uređaj od 800-900 eura.

Omerta 06.12.2020. 17:28

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3467897)
ali ovo prebacivanje slika na mobitel je teška debilana i kažnjavanje korisnika.

Na kakvo prebacivanje misliš?

Dottore 07.12.2020. 10:10

Citiraj:

Autor xulos (Post 3467927)
Tko koristi viber neka pripazi na novu 14.3.2 verziju. Dodali su backup medija (fotke, video). Naravno viber povukao update fotki i videa (kod mene cca 6gb) , sjebao mi backup na icloud, mob se uzario koliko se uzjebao. Nakon delete aplikacije i reinstall, viber aplikacija nemoze povuci vise toliki backup jer se konstantno crasha i app je neupotrebljiva za ikakvo daljnje koristenje. Zavrsio sam na brisanju icloud viber backupa gdje sam izgubio 2 godine svih razgovora na viberu , al imam privilegiju koristiti app. Yebeni moroni.

Nemam problema s Viberom (ista verzija), sve šljaka.

Отправлено через iPhone

Pupo 09.12.2020. 07:49

Citiraj:

Autor Omerta (Post 3467983)
Na kakvo prebacivanje misliš?

Kad si npr hoću prebaciti 10 slika uslikanih fotićem na mobitel u dedicirani folder u galeriji i da mi se slike odnosno folder vide pod photos.

Možda bih si olakšao posao da sam složio icloud, ali kategorički odbijam to setupirati s njihovih pišljivih 5Gb ili koliko već ima prostora.

RimtuTiTuki 09.12.2020. 09:34

50gb košta 8kn mjesečno

rak21 09.12.2020. 16:20

...7kn previše :D

Pupo 09.12.2020. 16:25

Uopće se ne radi o novcima, već o tome da me tjeraju koristiti cloud za scenarij za koji to nije potrebno (nemam predrasude o cloudu, koristim ga aktivno inače). Da ne govorim da s 3rd parti appom mogu ubaciti slike gore, da mi se pojave pod "My Mac photos".

Koristio sam sve novije sustave na mobitelima, i sad imam prvi iphone. Fakat nemam zamjerke osim ovoga i što nema opcije za dual apps.

Wizzard 10.12.2020. 08:36

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3469308)
Koristio sam sve novije sustave na mobitelima, i sad imam prvi iphone. Fakat nemam zamjerke osim ovoga i što nema opcije za dual apps.

Jesi probao ovo?

https://apps.apple.com/hr/app/dual-s...e/id1410558976

spawn 10.12.2020. 11:49

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3469308)
Uopće se ne radi o novcima, već o tome da me tjeraju koristiti cloud za scenarij za koji to nije potrebno (nemam predrasude o cloudu, koristim ga aktivno inače). Da ne govorim da s 3rd parti appom mogu ubaciti slike gore, da mi se pojave pod "My Mac photos".

Ios je takav,nema pomoci. Sustav je napravljen na taj nacin da "sinkronizira" bazu multimedije tj. fajlove gdje se nalaze podaci o multimediji i stvarne fajlove,slike,video itd. Iako ubacis s raznim programima fajlove u uređaj,moraš resetirati bazu i natjerat ios da ponovo skenira multimediju, i to samo na mjestima gdje inace bude multimedija,ako pogriješiš folder ili naziv, ništa od toga. Iako postoje programi s kojim možeš raditi nekakav import, u pravilu svako toliko ne rade radi nekakvog buga, zastite ili nove verzije iosa koja pokrpa tu ajmoreci "rupu"

Dottore 10.12.2020. 12:00

@xulos

Sad je izašao viber update.

Отправлено через iPhone

vlatko27 16.12.2020. 13:58

Ako uzmem iPhone iz njemačke, jel mi dođe sa HR jezikom te ukoliko ne, je li moguće ga flashati sa HR software-om? Bitno mi je da ima HR jezik.

Mommistake 16.12.2020. 13:59

Dođe.

Ja sam dobio peticu iz Njemačke još prije 5 godina, i imala je hrvatski jezik.

musso 16.12.2020. 14:14

Pakiranje na njemackom, software svi jezici. Mozda ce ti samo kad upalis prvo biti na njemackom ali te pita na koji jezik da postavi.

vlatko27 16.12.2020. 14:23

Hvala ljudovi.

mamutarka 16.12.2020. 15:00

Citiraj:

Autor musso (Post 3472470)
Pakiranje na njemackom, software svi jezici. Mozda ce ti samo kad upalis prvo biti na njemackom ali te pita na koji jezik da postavi.

čak ni to, prvi screen je welcome na svim jezicima, i odmah nakon te pita da postaviš jezik koji oćeš

dadoremix 16.12.2020. 15:50

Mjenja on jezik po sim kartici
Kuzi sta si mu stavio

vlatko27 17.12.2020. 08:12

Pametan mališa nema šta. A garancija? Slanje u Njem ili Apple poštuje istu ovdje?

Mommistake 17.12.2020. 08:14

Citiraj:

If the product is portable, meaning that it can operate independently without a power cord, you may obtain warranty service worldwide.

coconut 17.12.2020. 13:17

Apple ima worldwide garanciju.

mamutarka 17.12.2020. 13:18

godinu dana da, druga godina u dućanu

RokoV1 26.12.2020. 16:31

Pozdrav, imam iPhone XS te mi FaceID ne radi.
Kad ga hoću namjestiti samo mi se prikazuje poruka postavite svoje lice unutar okvira iako je u okviru, te kad pomaknem glavu samo malo pojavi mi se "pomaknite iPhone malo prema dolje".
Te 2 poruke mi se samo izmjenjuju kako god postavio lice.
Zanima me što se pokvarilo te koliko košta popravak, ili ja ne znam namjestiti FaceID.
Po internetu što sam našao kada se pokvari FaceID ne dopušta uopće da se uđe u njegovo namještanje nego samo piše da je FaceID nedostupan.
Lp
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a0f21baadd.jpg

Skužio sam da mi ne radi ni prednja portret kamera.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:48.