![]() |
Citiraj:
Samo bi mu mogli počupati hardwer sa kablovima i kučište ponovno zatvoriti.:D |
Citiraj:
Još bu nam i pes pomogel:p Samo uletimo sa ceste u garažu, sredimo hardware i možemo ići...:) |
Citiraj:
a nebi zvali "mlade"snage jel vas doje fosila c,c,c,c,c,c,c,c. ja mogu svem tom čak i dat pravno opravdanje dok bu AMD-jac pazil da se se odvija kak je napisano:D:D:D Ti vraga sve vam moram govoriti:D:D:D:D |
...jucer sam bila na rucku kod mame i klopala sam fina pureća prsa, dinstana, zelenu salatu i njoke....
a poslije svega ...pita od jabuka...jedan od meni najdrazih kolaca, a ja inace bas i ne volim kolace :) danas...sarma...:)...ili nesto drugo sto pronadjemo doma u fridžu... a sad klopam narače i pijem čaj... |
Citiraj:
jebiga. nisam mogo doci na ove zderonje. a vidim da je papica bila PREEEDOBRA, a ekipa isto zakon. god damn it... idem na iduce..samo da ne budu u 2. mjesecu kad su rokovi. :D |
Zaželio sam se danas "Ajmprem juhe", ali ne one bolesničke već prave težačke.
Prepržio sam malu žličicu crvene paprike, jednu žlicu glatkog brašna na dvije žlice domaće svinjske masti i zalijal sa pola litre vode. Posolio i malo popaprio, a kad je zakipila dodal sam 3 razmućena jaja, ali tak da ostanu u velikim komadima. Kad je bilo gotovo dodao sam octa da bude onak malo kisela. Kruh mi se nije dalo pržit. Makar uz to ide dobro kruh star dan do dva i prepržen na svinjskoj masti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
a i ti bi se mogel na Zderonjama pojavit!!! kaj se bojis da bus moral rundu-dve platit???:rolleyes: :D :D |
1 privitaka
Eh...danas je na redu gazdin odrezak:D
Svratio sam u povratku do Zaprasića i nabavio dimljeni suhi jezik, skoro je kuhan...smjesa svježeg sira, vegete i hrena se prožima već sat vremena, mesina je nalupana i čeka filanje... Pa fino na meso par tankih šnita jezika, pa sira sa hrenom gore pa opet jezik... Onda se preklopi, učvrsti čačkalicama i ispoha:) Četri komada...da bi dobili predođbu kako to radi pravi Žderonja-bacite oko na dva komada. Podloga je inače 40x30 Za desert-voćni kolač. Biskvit, pa gore naranče i banane na podlozi od ukuhanog pudinga od maline na soku od ribizla Gore šlag. Pa drugi biskvit. Onda opet isto samo kivi i na kivi višnje. Pa želatina skuhana na soku od ribizla, pa gore i okolo obloženo šlagom:D Hijaoooooo....ubit ću se ko zadnja njasvi:D :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
A ne klub "skinite 30kg u mjesec dana".... Osim toga-pa ne mogu a ne Žderat za ženin rođendan....ne bi bilo u redu... :beer: |
Citiraj:
Al ak je zeni rodendan samo daj;) Nego mogo si i nas pozvat da slistimo koji komad odreska:D :D |
Citiraj:
Ja sad mrknem dva, žena jedan a četvrti riješim sutra naveče uz knjigu:) Uglavnom-imperativ je sve pojest dok Mitzek "slučajno" ne bude u kvartu pa navrati...ili nedajbože AMD-jac:D |
cestitke za gospojin tlidesettleci rojsni,ppuno zdravlja i veselja ,ostar jezik i teske slape za raketirat starog Prdonju u cosku kad pocne roktat za njupom oko 2330......nazalost nemrem dojti, hebe me visak speka i klobasa,pak nemrem ic u goste dok ne resim dime...!!:rolleyes:
eh,da rekli su klinci da ti lupaju recke u CoDu......dobri instruktori...ha?kad dojdes u klan ima da ih nema,same Mirkec i Slafkec nam buju ravni...a i pauzu trebaresiti izmedu mapa,da stignemo prizalogajit..:D |
Citiraj:
Danas sam videl na polici Karamelino :D , kutija je moja i božja, nisam ni znal da imam doma takvih kerefeka. Nego jel imaš kakav provjereni recept za neki čokoladni ili sl. kolač, samo da nije voćni. Nemam nikakve ideje. |
Citiraj:
AMD-jac mogu pitat ženu pa ti javim. |
AMD ...evo ti recept za jedan jako fini kolac:)
tijesto: 10 bjelanjaka 10 žlica šećera 2 žlice oštrog brašna 1 i pol prašak za pecivo 10 dag kokosa 10 dag oraha ili lješnjaka -peći na 180 u plitkoj tepsiji, kad je gotovo istresti na dasku i poškropiti vrućim mlijekom (peci na onom back papiru jer ces inace jako teško skinuti tijesto) krema: 10 žutanjaka 10 žlica šećera 15 dag čokolade 2,5 dcl milijeka 1 vanil šećer - kuhati na pari i u hladno dodati 25 dag margarina - tijesto izrezati na 3 trake i filati traku na traku :) |
Hvala.
Već i sami sastojci mi ne izgledaju loše.:) |
Danas kuham puretinu na naglo, lisičke u umaku od vrhnja i kuhani krumpir vulgaris.
|
Danas-sam svoj majstor:)
Jaja:D Prvo ću na masti laganini prepržiti domaći špek, pa frišku papriku, pa luk i na kraju ide isto domaća "mrvičak" šarf slavonska dimljena kobasa (kakti za kuhanje ali sam je već pola pojeo ovak) Za to vrijeme se u pet strajbanih jaja namače vlasac, mrvica majčine dušice i malo friškog peršina. Izlije se u tavicu na gore navedeno, ja volim kad nije jako zapečeno... Prilog-kisela paprika punjena zeljem i raženi kruh. Žuja. Hladna:p :beer: |
Upravo sam se vratio iz restorana,, jeo sam lazanje. I nisu dobro sjele, premda su bile fine, sad me i glava boli. :rambo:
|
...danas smo klopali faširance, dobro zapečene (ja volim kad imaju hruskavu koricu ) :)...grah i krumpir salatau kao prilog...
a za desert...domaća pita od sira :) |
Citiraj:
|
Danas je bila za veceru (fuj al kad si gladan i to je dobro) pizza. :beer:
|
Citiraj:
No Jeltz. Buš se sjetil napisati recept. |
Ona mrcina zvana jelc je spomenula jajca;)
Ja jaja delam, iskčjučivo s kraljevskom salamom i lukom na oko. fino se jedan dio salame koju se predhodno nareže na šajbe nareže drugi dio ostavi u šajbama baci se il crveni il bijeli luk i taman kad počinje primat farbu se hiću jaja. Pričeka se dok se bijeljanak ispeče skorz a žutanjak ostane fino mekan za tunkanje kruha i razlijevanje po salami, uz to kefir i puuuuno crnog ili pravog raženog kruha mmmm. Uz to je to divan lijek protiv mamurluka :D:D:D : nuts : |
breskve u lisnatom
Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta (500gr) 8 polovica bresaka iz konzerve-velikih. Krema: 2 žumanjka 2 dcl mlijeka 3 žlice šećera 1 vrhom puna čajna žličica gustina. Šećer i žumanjke izmješati, dodati u kipuće mlijeko zajedno sa gustinom kojeg smo otopili u malo mlijeka. Sve prokuhati dok se ne zgusne. Tijesto razvaljati i izrezati na 8 kdvadrata. Svaki kvadrat premazati kremom, staviti polovicu breskve, zamotati u paketić i slagati na veliki pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180c u prethodno zagrijanoj pečnici dok ne porumeni. Posipati štaub-šećerom. U kremu se može dodati i malo arome ruma po želji. Ne ruma iz boce nego "arome":) |
Napokon. :) :beer:
Danasnj ručak: Goveđa juhica Pečena svinjska vratina i krmići u luku Pečeni krumpir (police) Zelena salata Prilog: Gemišt :beer: |
Joj kak sam se nažderao....dvije pune zdijelice savršenog Čokolina...:D
|
Citiraj:
Tak nebuš nikad postao ugodno popunjen Žderonja:p Danas-dinsta se 6-7 komada junećih šnicli, to će biti kakti na lovački+široki rezanci:) Požderao sam sve domaće njoke pa nemam kaj drugo:( A možda ću ipak napravit crvenu rižu...nisam je dugo jeo... I hladna Žuja tak jasno:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:50. |