![]() |
Citiraj:
Mislio sam da imas neki klik s kojim se povecava margina, bilo bi ful zanimljivo :D |
Napokon proradilo (nakon 3 tjedna)
http://www.pohrani.com/f/12/t7/2cq3H...eenshot-36.jpg |
Klasa optimist.
Dakle upravo sam si naručio MaxTV. U roku od par minuta ne radi net, nema bridge moda (u kojem držim njihov modem). Spojim se na modem i profil mi je vraćen sa VDSL-a na ADSL2 plus :D Što reć, koju posluku porati. |
Netko jede meso a netko zelje. U prosjeku svi jedemo sarmu..
To je T-com. |
Citiraj:
Vidim ostatak nisi komentirao, valjda si ovaj put sliku otvorio :fiju: |
Tehničar ne mora znati kako se "povećava" margina, niti mu je to u opisu posla...
|
Jučer sam zatražio preko e-maila da mi aktiviraju VDSL, uglavnom, ovo je njihov odgovor:
Citiraj:
|
Nastavak sage...
Citiraj:
Zvali da ne brinemo, da nas nisu zaboravili, ali da će kroz siječanj/veljaču:D Šteta šta su starci osoba za kontakt , ne ja:( |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nije, jer to u svakom telekomu radi posebna grana do koje mi smrtnici ne mozemo i obicno se naziva "SMC". A ni oni ne rade intervencije na marginu direktno nego postave profil sa povecom minimalnom marginom (u odnosu na default profil) - rezultat je najcesce stabilnija veza ali /jebiga/ na nizoj brzini...
|
Ma ne mjenjaju oni margine nego brzinu pa koliko ispadne. Susjedu je povremeno pucala linija na 12200kb i margina je bila 5-6. Onda su mu stavili 7500Mb a margina je porasla na 16 dB. Mogli su čovjeku staviti marginu 10 i sigurno bi dobio 9-10000 kb. To znam jer nekad kad bi mu pukla linija sinkalo se na 8-9 dB i pri brzini od 11000 i sve je onda radilo stabilno. Možda treba inzistirati kod onih što se javljaju na supporu. Puno ljudi to ni nezna pa ne pitaju a mislim da oni to mogu napraviti i ne vidim zašto ne biizašli u susret korisniku.
|
Citiraj:
A i ratio/margina ga buni isto, jos nije naucio :D |
Mogu se modificirat svi parametri linije, unutar okvira kvalitete parice odnosno kako to u SZK kazu "tehnickih mogucnosti".
Istina s druge strane jest da kod nas "profil" odnosi na predefinirane brzine za odredjene usluge (i kombinacije istih) a onda margina - kolika ispadne (bitno da je veća od granične, da ne moraju prijavljivat smetnje). P.S. Prosječni agent u SZK ne smije i (najčešće) ne može mijenjati profile... pa onda ni neznaju kako jer ne moraju znati :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
2 privitaka
ajmo jedno pojasnjenje da ne zovem ponovo szk vise me stid :goood:
uzeo sam paket max2 s ovaj od 215 kn znaci sa flat i 10 mibt i jutros sam dobio par pdf na mail i u jednom pise ovako ADSL promet --> Pristup MAXadsl Start Uključenje ovo me totalno buni a ispod tog pise MAXadsl Flat opcija, uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca Uključenje evo fotke gdje se sve vidi : |
Oni tako razvrstavaju malo je glupo al šta ćeš, kaj god pisalo ti imaš S paket sa 10Mb, flatom i telefonom i ugovor na 2 godine.
|
e hvala na odgovoru skroz me ovo pobunilo uopce mi nije jasno zasto su napisali prvo taj adsl promet maxadsl start ukljucenje stvarno znaju bit nejasni :D
|
Kad ti to sve bude riješeno ipak si to provjeri na https://moj.hrvatskitelekom.hr/ jel ti je sve kako piše da kasnije ne bi bilo iznenađenja na računu.
|
Buka se stišala, a ja ipak ostao bez VDSL-a u ovoj rundi...ima kakvih glasina, ja bi pristao i da mi ostane DL 10mbps, samo da mi dignu UL na 3mbps
|
Za 2-3 tjedna očekujemo novosti...
|
Glasina je da se krajem mjeseca vraća u ponudu.
|
Ja planiram ubost ovu vecu brzinu, ali sam jos na prastarom thopsonu pa me zanima ako uzmem tih 10 mbit i dobijem novi ruter, jel ce on podrzavat taj vdsl ako bude u mogucnosti u mojoj zabiti
|
pa ako ti odobre veću brzinu dat ce ti i novi ruter koji ce naravno to podrzavat, inace ti nebi dali :)
|
1 privitaka
Spojen danas na VDSL...
Nije puštena još brzina (tkz. TurboMax). Na službi mi je reklo na prelasku s prvog na drugi mj. |
Kinezich pokazuje da stanujes u centrali :-D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
C/P sa BOL foruma:
Code:
Pozdrav |
mene zanima ova zadnja stafka.. ako sve spojim da uzmem tablet :)
jer sada več plačam 350 net/telefon i 360 gsm |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:54. |