![]() |
Citiraj:
Kao prvo, tema je t-com maxadsl, i pročitali smo u ova tri dana jedno 8x već o tvom h1 paketu. Kao drugo, ajde se bar jednom u životu informiraj prije lupetanja gluposti. 289kn ti je max3S, 4mbit flat net, maxtv i halo60 telefon. 10kn gore ako želiš 10mbit net. Dakle niti jedno niti drugo nije preko 300kn za najjeftiniji (da, piše se zajedno -.-) max3. FYI, bio sam 2g na h1, tak da dobro znam i za sve njihove fore i forice u cjeniku i na računima ;) |
1 privitaka
Citiraj:
Možda je kod tebe drugi cijenik :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Rekoh, isprazno neargumentirano lupetanje. http://i.imgur.com/r2ElBW5.jpg http://i.imgur.com/TKqaFCI.jpg A ti bolje pogledaj cjenik h1, i to one stavke kojih niti nema baš jasno napisanih, samo te čekam tamo u temi za mjesec dva:fiju: |
jopis
Ako mene zahebu bolje da me neuključe jer im je to kao smrt ja ih neću ostavit na miru do smrti :D |
Citiraj:
edit: našao http://www.tekrevue.com/tip/change-n...ion-windows-8/ |
Citiraj:
uglavnom, pogledo sam i isto je ovo na linku, win8 i win10 ista stvar ali sad mi sve radi i bez toga, jučer je zajebavalo..neznam dal da uopće sad prčkam po tome ili može i bez toga da je ''private'' sad je na ''not configured'' |
Citiraj:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles tamo ćeš imati neki folder s hrpom slova i brojeva, odeš na category i promijeniš vrijednost. 0 je public, 1 je privat i to je to. |
Napokon je dijelom proradila provjera dostupnosti usluga/brzina za Kozalu po adresi.
Nego što ovaj status znači? "Service": "ULTRA", "Info": ["Status:Nezavršena zgrada", "Capacity:NE"] Mi nemamo optiku do zgrade, u blizni je ali nije provučen nikakav kabel do zgrade ni u zgradi. U međuvremenu je popodne maknut taj zadnji info. Zanimljivo da skoro sve adrese u mojoj blizini imaju max 10mbps. Samo Rastočine 6/7 imaju i optiku i/ili Turbo 30. Code:
{ |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ti statusi idu ovako:
Ima mogućnost optike: znači da je sve provedeno po zgradi i može se prikopčati odmah Ima mogućnost optike - nedovršena zgrada: optički kabel je dopeljan do izvoda u zgradi, ali treba još po zgradi staviti instalacije po hodnicima Ima mogućnost optike - nema kapaciteta: ovo neznam točno, ali trebali bi biti kao nedovršena zgrada, ali da dodatno još na centrali nema slobodnog porta na olt-u i sl. |
Citiraj:
|
https://www.hrvatskitelekom.hr/paketi/max3-s
289kn mj ili 299kn za Turbo10-30 No i dalje je H1 jeftiniji a i Iskon gdje ti paketi koštaju oko 250kn |
Citiraj:
MAX3 S + dodatne opcije Ugovor na 24 mjeseca 269 kn/mj +30 kn/mj* Taman tih 30kn koje HT bere bi bilo OK da ih nema :D |
Citiraj:
|
Moraš se smijati;
:roller: Očajni Kastavac već 18 godina pokušava izmjestiti stup HT-a Citiraj:
Edit: Nebitno ali dvije parice kod susjeda idu do Turba 60, susjed se boji da mu ne padne brzina :D Već vidim sebe u novinama 2025.; Očajni Riječanin već 10g. očekuje popravak oštećenog kabela do svoje zgrade. Sve je započelo.... kada su mu obećali i optiku.... no.... :roller: |
Opet sam razgovarao sa SZK HT a lik kaže do 2017.g će sve centrale imat mogućnost VDSL a ha ha a nezna mi gdje i kad će to nadogradit :lol2:
Aj kažem ja jemu taman kad mi istekne ugovor s H1 doviđenja nemam više šta razgovarat ! |
Bitno da centrala na platku ima vdsl :D
Izgleda da sad sve centrale u Rijeci imaju vdsl dslam. |
|
2 privitaka
Citiraj:
Edit! Evo računi jedan od prošle godine jedan od ove i sve je tako 24 mjeseca bilo da neispadne da ja lazem :( |
Citiraj:
|
Nakon hrpu natezanja, odustao sam od Turbo 40 i 50 usluge, te vratio na Turbo 30.
Tolko o tome, nema 500m zračne linije do centrale, parica na podržava nikako Turbo 50 i MaxTV zajedno. Google maps kaže 274 metara, da dodam još 40m do glavnog tel. stupa gdje dolazi podzemni kabel, a nema toliko, isti je ispred prve kuće do moje, izađe cca 310m. |
@Pomo, daj parametre parice.
Je li možda došao tehničar možda do tebe pa provjerio, možda imaš kakav oštećen kabel, loš spoj? Makar sada plaćaš 20kn manje a ni 30mbps nije za baciti :D @daky i onda to "poprave" pa bude još gore. No "nadograđuju" nam centralu, postavili su skelu oko nje, možda je napokon ofarbaju u bijelo :D http://i.imgur.com/arjkrPw.jpg |
Citiraj:
Natežem se otkako su uveli Turbo50. Kabel od glavnog razvoda do kuće je mijenjan par godina u nazad. Nema više od 330m po google mapsu nikako. Nema zračnog kabela nego 20-25m. Stavim Turbo50 i MaxTv trza. Link Status Connected Modulation Type VDSL2 Actual Rate (Up/Down) 7087/38429 kbps Attainable Rate (Up/Down) 32362/60236 kbps Noise Margin (Up/Down) 26.5/13 dB Line Attenuation (Up/Down) 23.3/12.4 dB Output Power (Up/Down) 7.9/14.4 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Interleave Depth (Up/Down) 21/1387 Interleave Delay (Up/Down) 1/9 ms INP (Up/Down) 0.5/4 symbols Profile 17a LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors (Up/Down) 0/0 FEC Errors (Up/Down) 0/51997057 HEC Errors (Up/Down) 0/0 |
Na maxnet mini je sada moguće spajanje na 4g, ali brzina je i dalje kao prije limitirana na oko 7 Mbit/s.
|
Ak nist drugo na 4g je ping skoro duplo manji nego na 3g, bar sto se tice tenkova
|
Citiraj:
|
@pomo pa imaš dobru paricu.
Koliku marginu si imao na 50mbps? Vidi se da ide do 60mbps no ne znam koja margina ti bude na toj brzini. Aktiviran ti je 17a profil koji u tvom slučaju nije najbolje rješenje, nepotrebno ti je podignuo brzinu uploada ali njega se ne bi trebalo stavljati na maxtv pakete. On je generator grešaka, na 50mbps ti je margina manja, možda oko 6-7db, dogoditi će ti se CRC i "error sekunda" (ES) greške koja se manifestira upravo da ti slika na maxtv-u malo zatrza. Ako želiš plaćati/ imati 50mbps tj 20kn više pošalji im mail neka opet probaju 50mbps profil, neka target margina ne bude ispod 7db te postave 8b profil. (to im napiši u mailu) Maxnet mini mi ima frend na otoku i odnedavno više nema ni limita te je cijeli mjesec 8Mbps veza (i nakon xx Gb). |
Margina je više/manje uvijek ista.
50mbps ne ide sa 8b profilom. Odnosno ide, ali to je maximum na parici, tako da efektivno dobijem Turbo40 i maxtv. Koji onda opet trza. Jer je parica na tom profilu na maximumu sa 50mbps. Neda mi se više natezat. TU možeš vidit kako je to izgledalo kad su mi tek uveli Turbo50. Ima na topiku i kako je izgledalo kad su mi tek uveli VDSL (30/3). Citiraj:
A nema ni 400, dakle kuna po metru, može? http://i61.tinypic.com/29fa1bt.png EDIT: najsmješnije od svega je što MaxTv i dalje trza. Debilana na kvadrat. |
gledam vaše turbo brzine i lupam glavom o ruter
nasjeo sam na maxtv i odustao u zakonskom roku , a tri puta me lagali da imam mogučnost da će sve radi bez problema čak i nakon mojeg brundanja da imam preko 3km do "HT kante" bez da bi palio Piceka, a maxtv se "skockal" svako malo u toku dana ujutro do popodneva, da bi uvečer kada su piceki popaljeni više bil "skockan" nego daval sliku nakon muljanja i laži, odjavil sam to čudo skup s blagodatima "ugovornosti" parica mi je samo do 5,2 Mb max, max ni bita više , a obečavali su i garantirali minimum 10 nakon novog rutera no ništa od toga haha , pa na modem sam imal bržu vezu što bi picek bil sretan da vidi 10mb mogu samo da sanjam :hitthewal: A vama malo 30, treba vas na modem stavit da se smirite :D |
Ne razumijem koja je poveznica maxtv i brzine iz tvojeg posta?
|
Sada kada je ovo rekao ni ja ne kužim kakve veze mu ima brzina. Resetiraj trenutni i/ili traži novi STB uređaj. Po parametrima od prije i sada tvoja brzina nema nikakvog utjecaja na maxtv, riječ je o nekom drugom uzroku.
@brzi picek, preseli se liže centrali :D |
Citiraj:
Svejedno je resetiram li stb ili modem. Nakon reseta Maxtv više ne trza. 24 sata. Onda opet trza. Kako rekoh, debilana. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Može jedno pitanje što se tiče aktiviranje ovih turbo brzina. Starci su bili prije 10 dana zvali službu i pitali da li bi mogli aktivirati turbo brzinu. Ovi su im rekli da mogu, te da im parica podržava 30mbps. Te kako su imali stari router rekli su da će im poslati novi router i da će im aktivirati brzinu. Router stigao prošli pon, a brzina još nije aktivirana. Čak sam i ja zvao službu te kažu kako je kod njih sve u redu, da treba samo čekati da u centrali puste brzinu.
Pa me zanima koliko se to inače čeka, jer kada god ove nazovem samo kažu bit će danas, a taj danas nikako da dođe. Dali ste i vi ovdje čekali tako tjedan dana da vas uključe ili to inače ide brže. S time da od npr 5 ljudi koji rade u službi za korisnike, 4 su rekli da će to sve dobro raditi a jedan je rekao da neće, jer su predalo od centrale, a daljina je inače oko 800m. Te da radi toga ne mogu imati više od 10mpbs. Sada dali je moguće da su svi ovi bili u krivu ili je ovaj neki bedak jer koliko sam čitao na toj udaljenosti vdsl normalno radi. |
Meni su aktivirali drugi radni dan, od primitka rutera, tj. kada su zaprimili obavijest od poste da su mi dostavili ruter.
Moguce je da je netko nesto zametnuo, zaboravio, ili sl... |
Citiraj:
|
Ne znam dali da ih zovemo svaki dan ili da si jednostavno pustimo mira pa kada aktiviraju aktiviraju.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:03. |