PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Koje napajanje kupiti te preporuka kvalitetnih napajanja dostupnih u HR (1.post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=152263)

ECHO 25.05.2013. 12:07

U zadnje vrijeme se dosta preporuća OCZ Silencer III 500/600W neznam glede tišine kakav je ali glede kvalitete nema sumnje, a i dužina gare od 60mj te prihvatljiva cijena ide mu na ruku pa uzmi u razmatranje i te modele.
A mislim da sa Seasonicom 550G nebi pogriješio, saćekaj još savijeta pa odlući.

Drvoje 25.05.2013. 15:46

Bez obzira šta imam Sisicu i ja bi mu rađe preporučija OCZ SILENCERa MK III (prepakirana polumodularna Sisica s 5.god jamstvom).

Vent u napajanju je 12cm ADDA - ball bearing ležaj, pouzdan je i u testovima se ne žale na buku (ista ADDA je i u mom napajanju, ali budući da se PSU ne znoji i imam hrpu ventova, ja ga ne čujem).

Imaš dosta testova na netu pa pogledaj.

iNoob 25.05.2013. 16:02

Da li je XFX izbacio listu procesora koji će podržavat Haswell C6/C7 Sleep mode?

noda 25.05.2013. 16:43

Hvala svima na prijedlozima, na OCZ Silencera sam skroz zaboravio, budem proguglao kaj ekipa veli. 5 god garancije je jako pohvalno.

Mr.Ex.President 25.05.2013. 17:05

Meni je Seasonic SS-450 skoro pa bešuman, a poprilično san alergičan na buku, pa uzmi u obzir i njega;)

the_ghost 25.05.2013. 21:10

Trazim neko modularno napajanje 400-500W a da je 140mm duboko? I da je tiho ofkors... Nisam bas nasao neki izbor kod nas...

Bolnum 26.05.2013. 06:28

Ukratko, kupujem polovno napajanje. Našao sam 2 pa me zanima mišljenje.
Ovo LC7600 ili vx550w? (LC me dođe malo jeftinije).
Zanima me kvaliteta i tišina.

coconut 26.05.2013. 07:12

Uzmi VX550. Stare verzije (unatrag par godina) su bili prepakirani Seasonici.

the_ghost 26.05.2013. 11:05

Sto ljudi mislite o Corsair cx430M? modularno je i pase mi dubina (140mm)

ECHO 26.05.2013. 11:15

Ako misliš da zadovoljava tvoje potrebe i sve što trebaš kupi, to napajanje nije loše da bi zaziro od njega ipak je to Corsair:) i dobro je što je polumodularno.

veve 26.05.2013. 12:04

Solidno napajanje za ne zahtjevne konfe. Jedino sto me smetalo kod mojeg je smrad ljepila koje se javljalo prvih par dana i da bi sad neki dan se opet pojavilo...

edit:
zasto bas 140mm, o kojem se kucistu radi?

Drvoje 26.05.2013. 15:42

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 2402013)
Sto ljudi mislite o Corsair cx430M? modularno je i pase mi dubina (140mm)

OCZ Silencer 400W, ti dođe od 430tak kuna pa više ovisno o dućanu (a taj Cors od 380tak pa više).

OCZ = Seasonic, polumodularni s 5g. jamstva.
Corsair = CWT, polumodularni s 3.g jamstva.

Razlike u kvaliteti ima više nego dovoljno da opravda 50-tak kn veću cijenu i 2. god jamstva više na stranu OCZ-a.

Duljina OCZ-a je inače 160mm, pa ako ti stvarno to predstavlja problem onda uzmi Corsa.

PS Nemoj ni slučajno pitat "a kako je ovaj s 30W manjom snagom skuplji?" :D

EDIT za trenutnu konfu su ti oba napajanja overkill (ako je za nju), a taj Silver Power je valjda još uvik funkcionalan (solidno napajanje ali malo zastarjelo)

the_ghost 26.05.2013. 17:28

Ma slazem HTPC, trebao bi ici u fractal design node 304, trenutno nece ici grafa u njega jer ce biti neki low end ivy bridge pentium koji ima integriranu grafiku, no koliko citam po reviewovima, ako stavim graficku u njega (a staviti cu neku tako da igram na telki), smeta vecini konektora na modularnim napajanjima. Crosair ima dvije prednosti: kraci je za ta dva cm a i konektori su mu na daljoj strani tako da im graficka vjerovatno nece smetati. A ocz mi je bio prvi izbor dok nisam naisao na te probleme s konektorima.

Veki-os 31.05.2013. 17:18

Trebao bih preporuku između 3 napajanja

1. 650W XFX Core Edition http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.768.003

2. 650W XFX XXX(PRO) Edition http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.768.009

3. 700W CORSAIR Gaming Series http://www.links.hr/?naziv=napajanje...kl=052.757.054

Koliko sam vidio iz review-a sva tri su "DC-DC regulated",u XFX-ima je Seasonic što znam da je dobro,u Corsair-u CWT,to je dobro ili loše?

U ovom testu http://www.hardwaresecrets.com/artic...Review/1617/11 su pohvalili Corsair GS700 i u zaključku stoji da je bolje od 650W XFX XXX(PRO) Edition napajanja,XFX-u je jedino plus modularnost što mene ne pali previše.

Jedino što me brine kod Corsair-a je što sam vidio da neki imaju problema sa ventilatorom,nadam se da to nije česta pojava http://www.youtube.com/watch?v=GXrDL5F1ZhY

Pupo 31.05.2013. 17:43

Bježi od tog GS shita, katastrofa završna obrada i vent.

ECHO 31.05.2013. 19:17

Zašto baš ta 3 izabrana a ćini mi se da su ova XFX malo i preskupa s obzirom na 2god. gare:fuming: jesu dobra ali...... to me udaljilo od kupnje navedenih.
Mislim da za tu lovu ima boljeg izbora jedino ako baš mora biti iz Linksa, jer baš i nemaju neki izbor navedene robe jbg. izbacili su Seasonic iz svoje ponude i nije to više to.
Dati cca 800kn i dobiti samo 2 god. gare:fiju: barem neko s 5god.

Drvoje 31.05.2013. 19:40

@Veki-OS
Na tvom mjestu bi kontaktira Domagoja s obzirom na članak Corsair GS800 ili pričekaj da se javi ovdje.

Ja bi rađe OCZ, nekog od Silencera, npr. ovaj od 750W. Prepakirani modularni Seasonic s cijenom oko tih gore navedenih (pa i niže).
Jamstvo 84mj. buahaha

Nadam se da nisi ograničen samo Stinksom, već može i neki webshop (ne nužno Šrotis :))

Veki-os 31.05.2013. 19:47

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2405686)
Bježi od tog GS shita, katastrofa završna obrada i vent.

Nisam znao,valjda zato i nisu toliko popularna ta napajanja.
Citiraj:

Autor ECHO (Post 2405741)
Zašto baš ta 3 izabrana a ćini mi se da su ova XFX malo i preskupa s obzirom na 2god. gare:fuming: jesu dobra ali...... to me udaljilo od kupnje navedenih.
Mislim da za tu lovu ima boljeg izbora jedino ako baš mora biti iz Linksa, jer baš i nemaju neki izbor navedene robe jbg. izbacili su Seasonic iz svoje ponude i nije to više to.
Dati cca 800kn i dobiti samo 2 god. gare:fiju: barem neko s 5god.

Sad tek vidim da XFX imaju samo 2 god garancije,zaboravio sam to pogledati.
A mislio sam iz Linksa jer ne volim baš naručivati(zbog komplikacije prilikom reklamacije) a pošto sad u Linksu u OS više nema napajanja koje mi odgovara i ako i dalje imaju onu nelogičnu i nenormalnu politiku da ne mogu povuči napajanje iz ZG u OS nego moram zvati Links u Zg i platiti 50kn poštarinu onda bi mogao pogledati drugim trgovinama što ima.

Pupo 31.05.2013. 19:49

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2405755)
Nisam znao,valjda zato i nisu toliko popularna ta napajanja.

Sad tek vidim da XFX imaju samo 2 god garancije,zaboravio sam to pogledati.
A mislio sam iz Linksa jer ne volim baš naručivati(zbog komplikacije prilikom reklamacije) a pošto sad u Linksu u OS više nema napajanja koje mi odgovara i ako i dalje imaju onu nelogičnu i nenormalnu politiku da ne mogu povuči napajanje iz ZG u OS nego moram zvati Links u Zg i platiti 50kn poštarinu onda bi mogao pogledati drugim trgovinama što ima.

Ima caka za ovo, idi na links webshop, odaberi napajanje koje želiš i kao način isporuke odaberi poslovnicu u Osijeku. I za par dana, eo tvog napajanja u Os, samo čekaš poziv na telefon. Isprobano milion puta, kad nije komponente bilo na centrali, a u poslovnici kao nemogu naručit. Narvno, takva dostava u poslovnicu se nenaplaćuje :beer:

Drvoje 31.05.2013. 19:57

Probaj kontaktirati HG šrot u vezi one moje preporuke, s obzirom da imaju OCZ-a u ponudi.
Možda mogu nabaviti (doduše ne uvoze oni OCZ koliko ja znam već ASBIS - čisto ako te strah da skviknu - po 10.ti put :D).
Inače preporuke OCZ (barem od mene) ima samo Silencer serija, njihove druge serije su više porez na ime branda nego šta opravdava kvalitetu.

EDIT Pupo (dobar post)

Veki-os 31.05.2013. 20:00

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2405753)
@Veki-OS
Na tvom mjestu bi kontaktira Domagoja s obzirom na članak Corsair GS800 ili pričekaj da se javi ovdje.

Ja bi rađe OCZ, nekog od Silencera, npr. ovaj od 750W. Prepakirani modularni Seasonic s cijenom oko tih gore navedenih (pa i niže).
Jamstvo 84mj. buahaha

Nadam se da nisi ograničen samo Stinksom, već može i neki webshop (ne nužno Šrotis :))

Hvala za link na članak :)
Koliko vidim ima "samo" problem s ventilatorom:
"Jedini izuzetak čine trenuci pokretanja i zaustavljanja. Dakle, radi se o načinu regulacije brzine koja pri manjim opterećenjima (<20%) potpuno zaustavlja njegovu rotaciju, ali ono što nije moguće isčitati iz posvemašnog marketinga je pomalo iritantan zvuk koji njegov motorić ispušta pri pokretanju/zaustavljanju. Ova problematika se uglavnom javlja u situacijama kada je napajanje opterećeno u toj mjeri da regulacija ventilatora ostaje neodlučna – pokrenuti ventilator ili ne (cca 200-300W). Iskreno se nadamo da je ovaj nedostatak zahvatio samo manji dio proizvodnih primjeraka, jer je uz malo korištenja tražilice bilo moguće naći i još poneki ovakav primjer na globalnoj razini."

Bilo bi jako iritantno imati taj problem,a kakve sam sreče ja bih ga imao 100% :D

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2405758)
Ima caka za ovo, idi na links webshop, odaberi napajanje koje želiš i kao način isporuke odaberi poslovnicu u Osijeku. I za par dana, eo tvog napajanja u Os, samo čekaš poziv na telefon. Isprobano milion puta, kad nije komponente bilo na centrali, a u poslovnici kao nemogu naručit.

I nema onda njihova caka da mi opet nekako naplate 50kn više za gorivo za njihov kombi :D ?

Drvoje 31.05.2013. 20:05

Np

A da malo i riskiraš, ne mislim s kupovinom GS serije, već s naručivanjem u Portia :D

Ja bi rađe kupija za tu cijenu onu svoju (naravno) preporuku, prije ćeš ga prodat nakon 4-5 god. (i imat još 3-2god. jamstva) nego šta će on crknit.

Pupo 31.05.2013. 20:16

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 2405765)
I nema onda njihova caka da mi opet nekako naplate 50kn više za gorivo za njihov kombi :D ?

Nema, eo baš nekidan tako naručio otg usb, za 19kn. Nisam ni lipe platio više od 19kn.

Da nebude offtopic, ja još uvijek neznam zašto se taj GS uopće uzima u obzir. U vezi garancije, sad je tome xfx-u veliki minus 2 godine garancije, koju je moguće produžit direkt kod proizvođača jel. Realno, ako napajanje krepa, krepat će odmah vjerojatno, ako ne, ni neće. Neračunam sad gromove i slične ispade na mreži

Drvoje 31.05.2013. 20:24

Bez brige ventovi znaju crknit nakon 2-3 godine (npr. "provjereni" Yate Loon sa sleeve ležajevima i to u 3 Chifteca made by Delta, jedna nije izdržala, a u druge dvije sam zaminija vent).

A kod produljenja jamstva mislim da triba slat direkt u Ameriku (ili odakle je već XFX) o svom trošku, a oni "časte" natrag.

Zato kažem OCZ Silencer sa 7 ili 5 god. HR jamstva i prst u uvo.

I da Corsair GS seriju bi zbilja tribalo "diskalkulirat" kod ovih većih iznosa.

FRipper 31.05.2013. 20:46

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2405753)
@Veki-OS

Jamstvo 84mj. buahaha

Taj silencer nije modularan, to je MK 2 oni nisu modularni ;)

Inače, ja bi preporučio Silencer 600W, a ako mora biti links imaju i oni gro dobrih napajanja, npr jedno od skupljih

COOLERMASTER Silent Pro M2 720W

ili lc 600 gold na akciji

ECHO 31.05.2013. 21:12

Glede kupnje ja sam se dvoumio između Seasonic SS-650G 60mj gara modela i Corsair HX 650W 84mj gara gdje je presudila 2 god. veća gara a cijenom su jako blizu mislim ako ćeš dati toliku lovu a imaš odlićan izbor izbor:D
Naravno OCZ Silencer 600W je odlićno napajanje ako ti netreba jaće glede nadogradnje poslije, naravno za tu cijenu gledaj Gold seriju kad ju možeš dobiti:D

Uzeo u Diskont24 i sa dostavom me izašlo 883,00kn:D sad vidim da je 80kn skuplje a radi se o 1mj razlike.:fuming:

Veki-os 31.05.2013. 21:53

Hvala na savjetima,moram sad još pogledati što se nudi u drugim trgovinama pa izabrati 3-4 napajanja i onda ovdje na razmatranje :)

DANCI 31.05.2013. 22:19

Ljudi trebam napajanje od 300 do 400kn nevise i da ima minimum 400w radi moguce nadogradnje u buducnosti.
Konfa je pod Moj komp, molio bih da preporucite trgovine pomogucnosti na zapadnoj strani Zagreba.

Pupo 31.05.2013. 22:26

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=xfx+450

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=cx+430m

Veki-os 31.05.2013. 22:33

Da li je moguče da na netu nema NIJEDAN review Corsair CX750 napajanja?
Kolega dh41400 je rekao koja napajanja su "DC-DC regulated",ovo je jedno od njih,750W,62A,cijena 679kn,sve super,samo NIJEDAN review :wtf2: ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:06.