PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275487)

dean225 07.09.2016. 22:03

Mob je super. Po meni dva minusa. Zar nisu rekli da će ubaciti amoled ekran u sedmicu? I minus broj dva je cijena. Čak i nedostatak MicroSDa ne vidim kao minus.

Inače kao inovaciju, zapravo jedinu, vidim wireless slušalice. Ali i one su skupe.

Dugo se nisam koristio iphonom, mooozda probam opet.

Branx 07.09.2016. 22:04

iPhone mobiteli - 2. dio

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2964955)

LG G5 dvije kamere
Huawei P9
LG V20
Pa recimo HTC M8 koji je prvi pokrenuo ideju 2 kamere

Ovo o otpronosti na vodu je na trzistu jedno barem 5 godina

Ne rade istu stvar ni jedan od tih navedenih s dvije kamere...

VS20 i G5 imaju jednu obicnu 16MP i jednu wide iliti fisheye 8MP... Valjda znas za kaj je to :)
P9 koristi jednu za RGB spektar a drugu za monochrome pa kakti dobivaju slike 'puno bolje kvalitete', halo?! Nikakvi dodatni featuri.

Ajfon postiže nesto drugo sa svoje dvije 12MP kamere.

A ne razumijem koji kurac se svi bune na 'reciklazu' ideja kad ama bas svi to rade, jedni iza drugih.

Imao sam sve flagship Androide i većinu iPhonea, na kraju se vratim na iPhone pa tako nako 6S Plusa ide i 7 Plus :P

Uostalom BMK nek svatko kupi sto mu pase, tako i tako nikad nece prestat kenjanje po tudjem izboru.
A Androidasi su isto tako zatupljeni i fanboyizirani kao Appleovci, cak i vise.

nick praskaton 07.09.2016. 22:15

jel istina da ovaj iphone7 jet black dolazi samo uz 128 gb ili je to neka zahebancija, kod applea me nista ne cudi pa zato pitam, nisam nigdje nasao tu cigansku informaciju ...

dean225 07.09.2016. 22:17

Dolazi ekstra samo 128 i 256 gb. :)

Branx 07.09.2016. 22:23

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2964972)

Kako je gore netko napisao, jedina novost su wireless sluske. Ali su zato fino pustili kajlu svima sa kvalitetnim slusalicama i onima koje apple slusalice nikako ne pasu meni su osobno ocajne ponpitanju ergonomije.
Zena mi ima 6s i zaista mi nije jasno sto je to kod tog telefona natprosjecno.

Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk

U kojem smislu kajlu? Ako misliš na micanje analognog konektora, u paketu sa svakim ide kratki Lightning->analog adapter.

Ne moramo pisati prednosti i mane 6Sa jer to vec vrapci na grani znaju. Brzina, pouzdanost, kvaliteta izrade... sve sto je unutra radi od prvog do zadnjeg dana jednako.

Svi Androidi su mi nakon 6mj korištenja počeli laggat, stekat, pa treba restart, pa čekaj na kameru da se upali 5s ... kvaliteta aplikacija sa playstora u usporedbi s istima iz appstorea je katastrofa itd.

IPhone nema takvih problema, naravno dok god koristiš zadnji ili predzadnji model, jer starije ujebu sa novim iOSima :D

Branx 07.09.2016. 22:27

iPhone mobiteli - 2. dio

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 2964982)
samo kaj androidasima ostane bar nesto para...

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

To je istina :D
Ali računaj da i oni uzimaju najnovije flagshipe koji u dućanima nisu nista jeftiniji od iPhonea. S6 Edge plus kada je izašao je koštao 6000kn, dok je recimo iPhone 6S Plus tada bio 5500 cca... istinabog sa 16GB.

Iako iskreno da ne uzimam preko firme uvijek najnoviji mobitel po odličnim uvjetima, nema boga da bi dao 1k€ za koji god uređaj...

P.S. bem ti multiquote kod tapatalka koji ne radi bas :D

RaneZ 07.09.2016. 22:29

Citiraj:

Autor Branx (Post 2964983)
sve sto je unutra radi od prvog do zadnjeg dana jednako...
IPhone nema takvih problema, naravno dok god koristiš zadnji ili predzadnji model, jer starije ujebu sa novim iOSima :D

pitat cu te za godinu dana :D

Iphone 4 sam BACIO u smeće koliko ga je sjebo OS. Iphone 4s POKUŠAVAM prodat za 400kn koliko je zgažen od OSa...

Ipad 4 će ić na youtube kako ka pilom sakatim zbog OSa.
(imam test od prvog dana kupnje i sad nakon 2 godine)

NOVI iz ducana nakon 3-4 dana -1 sec paljenje tastature kod unosa "texta u safariju"
Nakon 2 godine updata i factory reseta - 12 sekundi :D
12 faking sekudni da mi pokaze tastaturu !!!!! WTF !

sick shit. Nece apple u moj haustor vise a ne u stan. Osim iMaca. Starih :) Po kojima mogu čačakt svakih par mjeseci :P i držat 3-4 generacije starijih sistema.

listerstorm 07.09.2016. 22:31

Još uvijek kao velike mane vidim ekran, nedostatak SD kartice, velike dimenzije za tako mali ekran i upitnu bateriju.

Brko 07.09.2016. 22:34

Znamo da je danas veliki dan za "jabučare" jer je izašao novi telefon.

No, apeliram da se manite ćorava posla, android vs ios i slično da ne bi bilo. Ukoliko mislite hvaliti ili kuditi novi iPhone, radite to tako da ne spominjete druge OS-ove i mobitele.

Također, svaka podjebavanja će biti sankcionirana.

GoGzS 07.09.2016. 22:41

Jel mene oci varaju ili nema 64 GB modela, sa 32 odma skok na 128?

Branx 07.09.2016. 22:43

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2964989)
Znamo da je danas veliki dan za "jabučare" jer je izašao novi telefon.

No, apeliram da se manite ćorava posla, android vs ios i slično da ne bi bilo. Ukoliko mislite hvaliti ili kuditi novi iPhone, radite to tako da ne spominjete druge OS-ove i mobitele.

Također, svaka podjebavanja će biti sankcionirana.

Da gazda!

Uglavnom kad su vec kakti na novo radili kućišta, mogli su barem te bezele smanjit, nabijem ih :D

Apple Pay beskoristan jos uvijek iako najavljuju dodatnih 30 država do kraja godine...

Pozdravljam povećanje kapaciteta, stereo zvučnike i IP67 (iako to vec SVI imaju :P), za kameru ne sumnjam da ce radit vrhunske slike, na 6Su su odlicne.

Zanima me gdje ce Home novi imati upotrebu, recimo za 3D touch sam mislio da je govno ali sad ga svaki dan koristim i fakat sve vise aplikacija ga u nekom obliku podržava...

mamutarka 07.09.2016. 22:44

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 2964995)
Jel mene oci varaju ili nema 64 GB modela, sa 32 odma skok na 128?

Yep

32 mi je skroz taman, a 64 sam masno placao do sad

Brko 07.09.2016. 22:46

Od tih 32GB, koliko je user accessible?

Mileni 07.09.2016. 22:48

Bit ce vjerojatno oko 25GB dostupno. Tesko je za reci, ios10 iz bete izlazi kroz par dana.

Meni isto 32gb dosta. Ali ce opet izmusti lovu iz mene samo radi boje shugavog mobitela :D

Gabre 07.09.2016. 22:56

Da li su se makli od 1.2mp prednje kamere, to nisam nigdje procitao?

Brko 07.09.2016. 22:56

25 GB? Ok, bolje nego 11GB na 16GB verzijama. Šteta da su toliko tvrdoglavi da ne utavrlje SD slot, mislim da se nitko nebi bunio. Diskretno kao i recimo S7 koji ima bracket u koji idu i SIM i SD.

IP67 je konačno veliki korak naprijed za iPhone. Osobno vam garantiram da ćete se osjećat bezbrižnije. :) ne jebe te oćete kiša, oćete neka budala na svadbi zalit nekim kiselišom od vina ili oćete past s mola u vodu nakon pijanke na moru... istina da je trebalo neko vrijeme ali better late than never.

Mileni 07.09.2016. 23:01

Nisam nikad, ali ama bas nikad imao problema sa vodom i mobitelom. Naravno, uvijek postoji sansa. A koristio sam sve mobitele i po kisi. Meni IP certifikat ne zvuci ok kao vecini, jer to uglavnom znaci osjetno losije zvucnike (pogledaj s7 recimo).

A izmedju zvucnika i IP certifikata, uvijek bih izabrao ovo prvo.

SD karticu bih volio na svakom mobitelu. I koristim ju gdje mogu. Ali sam se odavno pomirio sa time da na iPhoneu istu nema sanse da ikad ugledamo. Prvo radi appleova profita (treba prodati ove 256gb iphone uredjaje), a drugo jer one ipak rade osjetno sporije od flash storagea.

Pogledah par videa na jubitou. Rijetko koji sa jet black verzijom. Ali je prekrasan u crnilu :D

Sam Fischer 07.09.2016. 23:04

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2965006)
Da li su se makli od 1.2mp prednje kamere, to nisam nigdje procitao?

Na 7 je 7Mpix :)

https://youtu.be/CHCQO4zfkiE?t=5m47s

Još na 6S je bila 5.

Brko 07.09.2016. 23:24

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2965010)
Nisam nikad, ali ama bas nikad imao problema sa vodom i mobitelom. Naravno, uvijek postoji sansa. A koristio sam sve mobitele i po kisi. Meni IP certifikat ne zvuci ok kao vecini, jer to uglavnom znaci osjetno losije zvucnike (pogledaj s7 recimo).

A izmedju zvucnika i IP certifikata, uvijek bih izabrao ovo prvo.

SD karticu bih volio na svakom mobitelu. I koristim ju gdje mogu. Ali sam se odavno pomirio sa time da na iPhoneu istu nema sanse da ikad ugledamo. Prvo radi appleova profita (treba prodati ove 256gb iphone uredjaje), a drugo jer one ipak rade osjetno sporije od flash storagea.

Pogledah par videa na jubitou. Rijetko koji sa jet black verzijom. Ali je prekrasan u crnilu :D

Mene zvučnik ne zanima. Meni je bitno da čujem mobitel kak zvoni, nije mi toliko bitno kvaliteta zvuka i više volim IP67.

Nadalje, jasno da je internal storage brži, ali na SD kartici držiš slike i videoe koji su "preteški" za telefon.
Kod mene recimo Sandisk Extreme 64GB radi odličan posao. Poprilično je brza, a 4K snimanje na sebe prima ko od šale ;)

Ali kako je tako je. Svi mi imamo drugačije afinitete. Čak bi o ovom iP7 razmišljao da nisam uzeo S7, ali budući je taj VIP ugovor preko kojeg imam jeftine mobitele zakucan do ožujka 2019., do tada ko zna :)

Mileni 07.09.2016. 23:31

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2965017)
Nadalje, jasno da je internal storage brži, ali na SD kartici držiš slike i videoe koji su "preteški" za telefon.
Kod mene recimo Sandisk Extreme 64GB radi odličan posao. Poprilično je brza, a 4K snimanje na sebe prima ko od šale ;)

Pa iz istog razloga imam i ja sd karticu, samo je osjetno skuplja scandiskova od 128gb. Iako iskreno, vec pola godine ju ne koristim. Nisam imao mobitela za nju.

Mislim da mi vise radi prostora ne treba. Jer google photos to lijepo pocisti i backupira, a uz 5gb prometa na bonbonu lako skinem sliku kad mi treba.

Samo prednost sd kartice je sto na nju ubacim i mjuzu, a slike su vec spremne kad promjenim mobitel. No zanimljivo, osim htc 10, svi ostali mobiteli koji mi odgovaraju ne podrzavaju sd karticu (nexus i op3).

A sve cesce cemo vidjati 128gb i 256gb storage, tako da ce i sd kartice laganini u mirovinu. Ili ce ih naslijediti onaj vrag kojeg je samsung nedavno predstavio :)

Princ288 07.09.2016. 23:54

neznam jel stavljeno vec ali sami su rekli
http://www.theverge.com/circuitbreak...-black-scratch

:D

mamutarka 08.09.2016. 00:13

a i packa se kak sam i rekao

IcyTexx 08.09.2016. 01:52

Vracam se na iPhone. :D I vracam se na Apple Watch. Ova druga verzija mi izgleda super. Prvu sam prodao nakon mjesec dana.

Mario92 08.09.2016. 08:33

http://i.imgur.com/QmgL8mZ.png

Rista 08.09.2016. 08:36

Znaci i dalje smijesno preveliko kuciste za velicinu ekrana. No deal.

Roberto 08.09.2016. 08:40

Bolesno dobro. U većini stvari pomete pod sa svim androidima. Apple softverski uvijek odradi izvrstan posao i ih hardvera izvlači maksimalno.
Jedino po meni loše su dijagonale. 7+ je way to go po svemu, osim +što je meni totalno prevelik, 5.0" do 5.2" bi bilo idealno.

Međutim je to već godinama i bolesno skupo. Ne dam tolko para za mobitel, niti pristajem na neke bijesne pretplate da bih ga dobio ''povoljno''.

JuiceBox 08.09.2016. 09:09

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2965076)

A gdje je ono tvoj S6 i G4 ? :D

daxxx88 08.09.2016. 09:41

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 2964897)
sa 2 kamere je nesto inovativno u svijetu smartphonea

Bas i ne.
Huawei je to odradio prije njih.
A i Motorola se rijesila 3.5mm headphone jacka prije njih.

Apple got Apple'd :lol2:

nick praskaton 08.09.2016. 09:55

Citiraj:

Autor daxxx88 (Post 2965097)
Bas i ne.
Huawei je to odradio prije njih.
A i Motorola se rijesila 3.5mm headphone jacka prije njih.

Apple got Apple'd :lol2:

netko ti je gore fino objasnio da appleu druga kamera sluzi za skroz drugu stvar nego na huaweiu

mamutarka 08.09.2016. 09:58

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2964907)
Pa nema tu dileme. Ako vec iPhone onda 7plus. Bolja kamera, više rama, veća baterija..

ima negdje podatak o 3GB rama?

ja vidim ovdje da su 2 http://www.gsmarena.com/apple_iphone_7_plus-8065.php

Mileni 08.09.2016. 10:21

Nece se ni znati dok ga ne rastave, jer apple po obicaju ne spominje ram, bateriju, itd.
A nekako sumnjam da plus verzija ima 1gb vise. Valjda nisu toliko ludi/glupi da rade dodatnu i bespotrebnu fragmentaciju sami sebi. Uostalom, isti je ram u oba modela. Jeftinije bi im bilo proizvesti samo 3gb module za oba mobitela da su htjeli ici na 3gb :)

dean225 08.09.2016. 10:45

Bilo je sinoć na predstavljanju da model sa 2 kamere (7plus) dolazi sa 3gb rama. Ali čudno da nigdje ne pronalazim taj podatak.

Vidjet ćemo.

mamutarka 08.09.2016. 11:24

ma di na predstavljanju je to bilo, svaku sekundu sam gledo vrlo pomno ko da mi život ovisi :D nikad do sad nisu podatke o ramima govorili, pa ni jučer

Tvrdi 08.09.2016. 11:58

Kolko bi kod nas trebala koštati najjeftinija sedmica?

mamutarka 08.09.2016. 12:04

ovisi di gledaš

imaš dućan s apple prizvodima, tam će koštat sigurno 6-7k

onda imaš oepratere, tu ovisi u tarifama, a možeš i samo uređaj a to je najskuplje ko dućan

a treće imaš njuškalo, tamo je od ajfona 3 na dalje nabavljam, uvijek zapakiran itd. al tamo će isto na početku koštat sigurno iznad 5000, pa kroz par mjeseci će se malo stabilizirat

(ovo je sve imo)

Tvrdi 08.09.2016. 12:45

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2965161)
ovisi di gledaš
onda imaš oepratere, tu ovisi u tarifama, a možeš i samo uređaj a to je najskuplje ko dućan

Do sada je bio znatno skuplji kod operatera (samo uređaj) nego li je u istyleu.

Njuškalo koliko znam nema garanciju (za tek izašli model)...di ih nabavljaju kad u USA ne možeš kupiti bez ugovora...? Govorim o tek izašlim modelima...

Garro 08.09.2016. 12:47

Apple ima garanciju putem serijskog broja, počinje teći od dana aktivacije uređaja. Osim ako nisu nešto promijenili u međuvremenu od kad sam aktivirao svoj 5S...

Tvrdi 08.09.2016. 12:48

Citiraj:

Autor Garro (Post 2965171)
Apple ima garanciju putem serijskog broja, počinje teći od dana aktivacije uređaja. Osim ako nisu nešto promijenili u međuvremenu od kad sam aktivirao svoj 5S...

Aha to je super onda. A gdje ih nabavljaju ovi na njuškalu. Mislim da nove modele...jel u USA sam probao preko frenda ali se traži ugovor...

Mario92 08.09.2016. 12:49

Citiraj:

Autor xulos (Post 2965086)
A gdje je ono tvoj S6 i G4 ? :D

Nema to veze :D

(danas mi je stigao G4 s popravka i radi mu audio jack :D )

mamutarka 08.09.2016. 12:52

Citiraj:

Autor Tvrdi (Post 2965170)
Do sada je bio znatno skuplji kod operatera (samo uređaj) nego li je u istyleu.

Njuškalo koliko znam nema garanciju (za tek izašli model)...di ih nabavljaju kad u USA ne možeš kupiti bez ugovora...? Govorim o tek izašlim modelima...

garancija je, afaik, worldwide prek IMEIA

a i više sam mislio na tcom/vip mobitele, s računom i garancijom

ovi prvi primjerci su ionak prek 1000 eura

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:21.